Menu
 

Topic:

is combie van BV en KV mogelijk?

Lin79  schreef op: 28-01-2012 18:51:02
hallo
over een aantal weken komt mijn 2e wondertje op de wereld. Bij mn 1e kon ik geen BV geven omdat ik de gehele zwangerschap en daarna op de antidepresiva zat(in totaal 5 jaar lang). ik ben daar nu 1.5 jaar vanaf...en zou nu dus opzich wel BV kunnen geven...alleen....ik wordt erg labiel als ik bepaalde tijd geen normale nacht rust gehad heb. daarom krijg ik ook t advies van psych en gyn BV te proberen maar zodra het te belastend is meteen stoppen.

nu vroeg ik me dus af...is het na de kraamperiode dus 2 weken ofzo ook mogelijk om de BV te combineren met KV? zodat mn man er snachts uit kan gaan om de fles te geven...en ik dus door kan slapen? want heb ook een peutertje rondlopen. maar zou wel graag bv willen geven ...ik denk dat kolven geen optie is omdat ik de tijd van t kolven dan alsnog kwijt ben en dus niet meer rust ondervind denk ik.
 
Quote
Navigatie
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Jolanda1974  schreef op: 28-01-2012 19:14:25
Ja waarom niet.. doen waar je je goed bij voelt en kijken hoe het loopt. Misschien lukt het kolven wel. Wie zal het zeggen. Geef het ook aan in het ziekenhuis/afdeling
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Alice  schreef op: 28-01-2012 19:48:44
Je kunt 't altijd proberen natuurlijk. Wat je kindje binnen krijgt aan bv is alleen maar mooi meegenomen.
Maar hou er rekening mee dat je productie kan stoppen of mindert omdat je geen nachtvoedingen geeft. En dat je al snel merkt dat je kindje niet meer genoeg heeft aan de bv.
Als je dan flesvoeding geeft, gaat je lichaam nog minder bv maken, dus dan houdt 't wel vrij snel op.

Maar je kunt 't altijd een kans geven. Je kunt ook proberen om gedurende de dag bij te slapen (ik weet niet of je snel terug aan 't werk moet?)
Het voordeel van borstvoeding geven zijn de hormonen die erbij vrij komen, die maken je sterker en je kunt dan toch net iets meer aan.
Is 't niet zo, dan kun je er natuurlijk altijd mee stoppen.

 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Alice  schreef op: 28-01-2012 19:52:36
Anders lees dit eens, misschien heb je er wat aan:

http://www.borstvoeding.com/aanverwant/samen-slapen/geestelijke-gezondheid.html
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Anoniem  schreef op: 28-01-2012 20:00:57
Melissa hier

Je productie is na 2 weken nog lang niet stabiel, dat is het rond een maand of negen pas. Tot die tijd is het risicovol om bij te gaan voeden met kunstvoeding.

Ikzelf merk dat ik juist door de borstvoeding beter aan mijn rust kom, ik sliep zonder bovenstuk (dus met blote borst) en wanneer mijn baby hongersignalen aangaf dan legde ik hem aan en sliep verder. Dus geen huilende baby, geen gedoe met heen en weer lopen, geen boertje tussendoor laten, geen baby die na die tijd niet meer wil slapen omdat hij uit zijn bed word getrokken. Ik had eerst een babybay (aanhangwiegje) maar zelf gebruikte ik die niet en sliepen de kinderen tegen mij aan.

En sinds ik dat gedaan heb heb ik geen een nachtrust meer gemist of onderbroken gehad.
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Lin79  schreef op: 28-01-2012 20:11:57
@mellissa dat durf ik dus echt niet he met mn baby in bed gaan slapen. onze dochter van 2.5 heeft ook nog nooit bij ons in bed geslapen slapen in eigen bedje...we zijn veels te bang dat we ons omdraaien in onze slaap en ons kindje pletten.

mn dochtertje heeft trouwens eenmaal thuis ook maar 1 nachtje bij ons op de kamer geslapen werd gek van mn vriend die bij ieder zuchtje op ging staan en ging kijken deed geen oog dicht zo. dus die ging na nacht 2 thuis (nacht 5 in totaal) naar dr eigen kamertje met de deuren open.

@alice ik zal het zo even lezen bedankt
Dus de productie kan helemaal stoppen?? en wat als ik dr bijvoorbeeld om 23:00 nog aanleg en dan niet om 3 of 4 of 5 uur? dan een fles ?

zowiezo moest ik de 1e dagen bijvoeden met kunstvoeding omdat ik zwangerschaps suiker heb zei de verpleegkundige in t ziekenhuis. ik beval ook in t ziekenhuis onder leiding van een POP team ivm mn verleden op psychis gebied.

is het anders mogelijk te kolven en dat dat dan snachts wordt gegeven door mn vriend?

overdag bijslapen is lastig...mn peuter meisje slaapt al bijna niet meer overdag en ik werk niet ik ben afgekeurd dus ze gaat ook niet naar een kdv ofzo ja als de kleine geboren is gaat ze wel 2 ochtenden naar de psz omdat ze dan 2.5 is.
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Cir  schreef op: 28-01-2012 20:27:10
Mijn kinderen kwamen s'nachts tot zeker een maand of 8 voor de nachtvoeding(en) En als ze uit zichzelf niet wakker werden dan werd ik zelf wel wakker van die borsten die op knappen stonden. Iedereen is weer anders. Misschien dat jij hier geen last van hebt maar ik had dat dus wel.

Als ik jou was zou ik het gewoon proberen, misschien vallen de nachten je hartstikke mee. En elke dag die je bv geeft is mooi meegenoemn moet je maar denken.
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Anoniem  schreef op: 28-01-2012 20:31:18
Dat kinderen bijgevoed moeten worden zo na de bevalling en die eerste dagen na suikerziekte is een fabeltje en een slecht borstvoedingsbeleid van het ziekenhuis! Ze horen ernaar te streven dat een baby alleen moedermelk krijgt. Elke fles die de baby krijgt is een hoeveelheid melk die het kindje minder bij jou drinkt, en dus een signaal naar jou borsten "We moeten afbouwen, de melk is niet meer nodig" en dan als het een beetje tegenzit stopt de productie heel snel en kun je je kindje alleen nog maar flessen.

Ik zou het niet doen.

Je hoeft ook niet persé met je kindje in een bed te slapen, je kunt ook een bedje aan jou bedje vastmaken, dan ligt het toch in zijn eigen bedje maar toch bij jou. En tja als mijn man niet kan slapen van een baby dat heeft hij pech , gelukkig wende we er alletwee vrij snel aan en slapen we nu met zijn viertjes in één bed.
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Anoniem  schreef op: 28-01-2012 20:35:37
hier dus ook bv en kv vanaf dat het mannetje geboren is puur idd om geestelijk gebied voelde me af en toe oh ik ben de enigste die hem kan voeden en niemand anders dus vanaf dag 1 krijgt het mannetje 2 flessen per dag eentje om 12 uur en eentje om 11 uur slaapt dus soms door en soms niet.
en voor de rest voed ik dus op verzoek met de melkproductie niks mis mee dus zou zeggen probeer het maar zo gauw jij merkt okee dit trek ik niet stop gelijk je gezin heeft meer aan een gelukkige mama dan een mama die depri is.
want ook als je alleen de nachtvoedingen niet hoeft te doen bv vraagt veel van je dat is gewoon een feit.
succes gr mama van jurre en stijn en joris
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Anoniem  schreef op: 28-01-2012 20:36:29
overigens slik ik dus gewoon cipramil die mag dus wel gewoon tijdens de zwnagerschap en bv.
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Anoniem  schreef op: 28-01-2012 20:38:23
Als ik hou was zou ik nu alvast eens contact opnemen met een lactatiekundige om daar een 'plan' mee op te zetten. Denk dat je dan de meeste kans van slagen hebt.
Ik ben ook bang dat als je zo snel al begint met bijvoeden dit funest is voor je productie... Misschien overdag flesje kolven zodat je man dat 'snachts kan geven? Dan zorg je dat je lijf aan het produceren blijft.
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Anoniem  schreef op: 28-01-2012 20:50:19
Dat bijvoeden vanwege de suiker is idd onzin. In de eerste bv zit zoveel dat de baby er weinig van nodig heeft, heel anders als met kv. Verder zou je al van tevoren kunnen beginnen met kolven, dus de laatste maande van de zwangerschap.

Succes
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Miranda0909  schreef op: 28-01-2012 21:27:48
Ik geef nu ook een combi, ik heb 3 maanden volledig bv gegeven, toen ik weer aan het werk ging weigerde Milan opeens de borst.
Overdag was het helemaal een ramp, maar 's morgens en 's avonds de laatste voeding niet.
Dus hij krijgt nu rond 6 a 7 uur 's morgens de borst, dan overdag de fles (meestal om de 4 uur, ligt eraan wanneer hij wakker word) en dan 's avonds tussen 11 en 12 de borst weer, en dan slaapt hij dus door tot een uur of 6.

Succes
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Mieper  schreef op: 28-01-2012 22:37:32
Als je je baby niet bij je in bed wilt, is een cosleeper een optie. Dan ligt je kindje toch zo dichtbij dat je er s nachts niet uit hoeft, maar toch op een apart bedje. Ik vind het een ideale oplossing.

Ik zou verder zeggen: begin in ieder geval met borstvoeding, dan heb je vast een goede start voor je kindje. En dan maar kijken hoe je uitkomt.
Ik denk dat je daarbij wel moet bedenken dat het krijgen van een kind nou eenmaal moeite en nachtrust kost en je niet te snel de borstvoeding daar de schuld van moet geven.
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Anoniem  schreef op: 28-01-2012 22:49:51
Ik denk dat er hier al heel goede reacties tussenstaan. Toch zou ik als ik jou was contact opnemen met een lactatiekundige, omdat je ten eerste suiker hebt (en direct moeten bijvoeden met kv is onzin) en ten tweede om te kijken naar een evt. oplossing hoe jij je rust kan krijgen. Misscien ook eens inlezen op borstvoeding.com?

Sowieso is iedere baby en iedere moeder anders. Ik heb me nog nooit zo emotioneel stabiel gevoeld als tijdens de borstvoedingsperiode, voor mijn gevoel stroomde ik over van liefde en stond megasterk in mijn schoenen, ondanks dat het lichamelijk steeds slechter ging (had een reden die los stond van BV). Mijn kinderen sliepen met 8 weken (oudste vanaf 5 weken wel kv) en 5 weken (tot 6 maanden uitsluitend bv) door. Ook mijn man vond het eng om de kleine bij ons in bed te hebben. Ik vind het zo jammer dat ik nog niks van een co-sleeper afwist.

Ik hoop dat je een oplossing/balans weet te vinden hierin.

Kyla
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Miranda0909  schreef op: 28-01-2012 22:59:37
Die cosleeper kan ik je ook echt aanraden, bij de oudste twee hadden we niet, maar nu wel, gewoon van een goedkoop ikea ledikantje, echt wat heerlijk, ik kan Milan zo naar me toe halen voor een voeding en eventueel terug schuiven, maar 10 van de 10 keer vallen we samen onder het voeden weer in slaap hahaha.
Maar ook als hij 's nachts eens onrustig is of speentje kwijt is, ik leg mijn hand even op zijn hoofdje of geef hem zijn speentje gewoon in het donker en het is klaar. Vaak weet ik het de volgende morgen niet eens meer zeker hihi, gaat gewoon slaapdronken, echt waar ideaal hoor
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Cora38  schreef op: 29-01-2012 08:17:35

Quote Anoniem:
Dat bijvoeden vanwege de suiker is idd onzin. In de eerste bv zit zoveel dat de baby er weinig van nodig heeft, heel anders als met kv.



En dat gaat dan dus niet voor iedereen op he!! Bij allebei mijn kinderen kwam mijn melkproductie pas op dag twee op gang. Daarvoor maar een paar druppels. Mijn zoontje kwam ook als een "suiker"" kindje ter wereld en zijn suikerspiegel ging dus echt niet goed. Ik ben blij dat we hem wel bijgevoed hebben dmv vingervoeden met kv.
Daarna heeft hij overigens 9 mnd bv gehad, waarvan de laatste 3 gecombineerd met kv.
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Anoniem  schreef op: 29-01-2012 09:25:53
Moedermelk werkt compleet anders dan kunstvoeding, die paar druppels colostrum icm huidcontact zijn veel effectiever dan kunstvoeding.
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Lin79  schreef op: 29-01-2012 11:10:24
Bedankt voor alle reacties. ik zal inderdaad de lactatie deskundige van de kraamvogel eens gaan mailen voor advies. wat die kunstvoeding betreft bij mn dochtertje kreeg ik een KS en pas bij dag 4 had ik stuwing ik was alweer thuis uit het ziekenhuis. en de kans dat dit weer een KS wordt is steeds groter kindje ligt nu in stuit. ik geloof dat het met een KS toch langer duurd voor je BV op gang is?

ik ga het deze x ook wel proberen hoor de kleine op onze kamer...maar dan wel aan mijn kant van t bed haha. kan manlief niet opstaan om te kijken. ;-)

ja dat bij ons in bed slapen hebben we nooit gedaan wel eens geprobeerd hoor toen mn dochtertje nog jong was maar deed geen oog dicht veels te bang dat haar wat zou overkomen ofzo of ik dr zou pletten. ik deed het wel eens als ze vroeg wakker was en papa al aan t werk was....maar dan heb je ook veel meer ruimte. alleen sliep zij dan niet omdat teen andere kamer was dan gewend.

ohja iemand die anoniem heet (zijn er meer) zei dat ik al kon kolven terwijl ik nog niet bevallen ben?? kan ik nu al kolven dan? met 34.5 weken??? andersis dat misschien een optie ja om al een voorraadje te maken en t opgang te krijgen.........?
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Anoniem  schreef op: 29-01-2012 11:31:26
Ik ben een van de bovenstaande anoniemen

Ik heb geen van beide keren stuwing gehad en pas vanaf de 5e dag ongeveer melk, en heb mijn eerste anderhalf jaar met de borst gevoed en de tweede heeft al twee jaar mogen genieten van de borst en waarschijnlijk nog wel een paar jaartjes daarbij op straks.

Neem inderdaad contact op met een lactatiekundige, zij kan jou veel beter advies op maat geven en daar heb je meer aan.

Succes ermee.
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Anoniem  schreef op: 29-01-2012 20:06:02
Ik had pas op dag 3 stuwing, maar de eerste dagen is colostrum voldoende, schijnt zelfs beter geschikt te zijn dan kv om bloedsuiker goed te houden. Mijn jongste was dan niet zo heel zwaar, ruime 8 ponder, maar zijn suiker bleef stabiel, ik legde hem aan op verzoek, ook als de laatste voeding een uur geleden was. Let op of de lk wel ibclc gercertificeerd is.

Kijk een op borstvoeding.com aan de rechterkant in het rijtje, onder het kopje problem voorkómen en oplossen, diabetes, heeeeel veel informatie. Ook over kolven voor de bevalling.

Kyla
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Met  schreef op: 30-01-2012 10:40:17
een maagje van een baby is maar zo groot als een knikker eerst, ik type later even meer, maar het zit ingewikkelder dan jij nu denkt, maar dat maakt het misschien makkelijker als je dat weet.
ik zou als ik je was eens heel goed op bv.com kijken zodat je weet wat wel en niet kan en mogelijk is. of idd die lk vragen, maar daarnaast ook zelf info inwinnen hoor!!
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Lin79  schreef op: 30-01-2012 11:36:03
heb al bericht van de Lactatie deskundige. ze had het over kolven en inderdaad dat als ik snachts kv zou geven mn productie achteruit zou lopen. ze zei ook dat de hormonen bij moedermelk zo werken dat als je slaapt je dieper slaapt en sneller in slaap komt en dr snachts 5 uur tussen mag komen...tsja als de baby dat volhoudt vind ik dat al heel knap want mn dochter kwam altijd om de 2.5 a 3 uur met voeding voor hongerige baby's dus om de 5 uur snachts zou al een luxe zijn.
nu was ik op borstvoedings.com wat aan t lezen over van te voren kolven....zodat er misschien geen bijvoeding aan te pas hoeft te komen. je moet dat alleen wel met de hand doen en niet te vroeg mee beginnen...vanaf week 37 las ik maar heb ik in 1 week wel genoeg tijd dan?

mn dochtertje werd meteen vol gepropt met 30 cc toen ze geboren was was suiker baby moest veel hebben arme kind is 2 dagen misselijk geweest en heeft alles terug gegeven....maarja dat kon ook van de ontwenning van de medicatie komen....maar ze gaf altijd wel veel terug.
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Met  schreef op: 30-01-2012 13:23:54
ja waarvan je baby misselijk word kan na de bevalling zoveel zijn inderdaad, vruchtwater binnen gekregen, hoofdpijn, enz.. ze kunnen het je toch niet vertellen en het hoort er ook bij. wel sneu dat ze haar zo gelijk volgepropt hebben toen, en het zo gelopen is.
mijn zoon was serotien, dat is overtijd ( 42,1 week) en die fladderde de eerste avond al en hij was 13 uur geboren. die hebben ze toen met een lepeltje bijgevoed om tepelspeenverwarring te voorkomen, die schijnt inmiddels weer achterhaald te zijn, maar iig als het kindje het nodig heeft moet er toch iets in natuurlijk, normaal gesproken hebben kinderen eerst nog wel genoeg reserve voor een dag en genoeg aan vele vele kleine beetjes steeds.

dat het maagje eerst nog zo klein is is natuurlijk ook maar tijdelijk.
ik wil er mee zeggen dat als er bij jou 1 druppel uit komt het al heel voedzaam is. ze moeten het eerst hebben van veel en vaak kleine beetjes.
er zijn uitzonderingen, en dus zitten enkele baby's al vrij snel aan 100 ml per voeding, vertelde mijn kv zelfs dat ze het bij eentje had gehad nog in de kraamweek 180, en dit had ze gewogen voor en na de voeding. dit wegen deed ze omdat ze nieuwsgierig was en al zoiets vermoedde, wegen voor en na een voeding is niet nodig eigenlijk.

ik had bij mn dochter de eerste 5 mnd een doorslaper, mn voeding kon dat toen nog aan, ik had hyperlactatie, toen kreeg ik een dikke oorontsteking ( na griep en na nog een buikgriep) en vanaf toen is ze niet meer gaan doorslapen. ik haal enkelt nog wel eens bijna 300 ml uit 1 borst, dus ik heb hoge opslagcapaciteit, maar dit is zelden meer hoor.

mijn zoon heeft vanaf 9 mnd vaak gespookt, dan moest hij zijn speentje enzo. hij sliep ook in eigen bed.

nu bij mijn dochter slaap ik ook samen met haar, maar mijn man trekt dat niet, dus die slaapt apart helaas. maar nu slapen we allemaal tenminste goed.

eerder kolven is op zich wel mogelijk natuurlijk, maar ze adviseren het niet vanwege dat je door bv op te wekken je ook de bevalling kunt opwekken. maar het valt natuurlijk te betwisten hoever je dat moet serieus nemen, immers kun je ook tandem voeden en mag je voeden tot je er harde buiken van krijgt tijdens zwangerschap.
het is denk ik wel zo dat je pas colostrum produceert in de kraamweek, en die is veel voedzamer dan de andere melk, maar heel zeker ben ik daar niet van hoor, en beter iets dan niets he. met de hand kolven is ook beter omdat er dan geen druppel verloren hoeft te gaan in de kolf, je doet het gelijk in iets waar je het in bewaart.

dat van die effectievere slaap vind ik wel kloppen, het is ook aangetoond, heb hier laatst nog een dik pdf van gelezen.
je bent ook weer eerder in je diepe slaap.
mijn dochter moest eerst alleen wel een boertje laten snachts voor ze weer verder kon gaan slapen, daarvoor moest ik haar dan soms wel een tijdje rechtop houden. mijn man kan niet tegen weinig slaap, dus daarom moest ik dit zelf doen, maar als jou man je wil bijstaan dan kan die dat soort dingetjes overnemen natuurlijk.
verder, als je bv eenmaal loopt kun je ook overdag eens kolven, bij voorkeur smorgens vroeg, en dan dan de nacht erna geven. zo blijf je je productie op peil houden op momenten dat je een hoog prolactine hebt, en kun je toch eens een keertje doorslapen.
dus ja kolven is zeker een optie, je kunt ook als je dat makkelijker lijkt elke voeding nakolven overdag, de kolf bewaar je bv in de koelkast en elke voeding kolf je even 5 minuutjes. melk die dezelfde temp heeft voeg je steeds bij elkaar, en de kolf laat je gewoon in elkaar zitten zolang. dus 1 beker in de koelkast, en 1 beker aan de kolf, zodra je weer gaat kolven voeg je beide bij elkaar en doet die melk die je kolft eerst nog niet bij elkaar, pas bij de volgende kolfsessie voeg je het weer bijelkaar.

kunstvoeding zou mijn voorkeur niet hebben door wat ik erover weet, en door de zwakke darmpjes van mijn dochter, en door de vele melk die ik toch zelf heb, geen haar op mijn hoofd die eraan denkt dat haar te geven met haar koemelk allergie. dus geen vergelijking mogelijk van mijn kant.
vooral omdat al na 1 keer de darmpjes zo beschadigd zijn dat het 2 weken duurt voor er weer evenwicht hersteld is, wat ook nog zo schijnt te zijn is dat je op dat moment bv een koemelk allergie kunt ontwikkelen.
ik kan het zo snel niet vinden, maar er is ook nog een richtlijn van tot 1 mnd en dan tot 6 mnd dan tot 1 jaar en dan volgens who tot 2 jaar. maar mijn dochter huilt dus dat zou je zelf dan even moeten opzoeken waar dat tot 1 mnd uitsluitend bv op slaat . tot 6 mnd en 1 jaar en 2 jaar weet ik dan wel, maar 1 mnd niet meer.

succes hoor, hoop dat je het gewoon treft met je nieuwe babytje.


 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Met  schreef op: 01-02-2012 09:23:43
trouwens, ik lees net nog ergens ( niet hier), een jongetje dat ik ken is heeeel gehandicapt, kan niet lopen, praten, en nou ja... je snapt het wel.
dit is zo gekomen door glucose tekort na de geboorte. of dit door te weinig voeding komt weet ik natuurlijk niet, maar als je baby na 1 dag echt nog niet (goed) is aangelegd geweest...

normaal is het zo dat een kindje eerst nog wel even zonder voeding kan, maar met diabeten werkt dat misschien ook nog anders, en daarom wilde ik het toch nog even gezegd hebben en is kolven misschien inderdaad nu al een goede optie.

ook zou ik dat nog eens navragen bij de lk, wat de risico's zijn bij diabeten, vlak na de geboorte, en dan in deze context.

maar je hebt gelijk als je zegt dat hier niet 30 cc voor nodig is, ik heb gewerkt met een streng dieet en weet zodoende wel dat het voor een kleuter meer dan genoeg is om bv 10 cc sinaasappelsap te krijgen bij glucose van 2, om die te laten stijgen, en dus zou 30 cc babyvoeding bij een baby niet nodig moeten zijn is dan mijn conclusie.
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Lin79  schreef op: 01-02-2012 10:54:11
hallo
ik heb gisteren antwoord gekregen van de Lactatie deskundige omtrent van te voren kolven. zij vond dat geen goed idee omdat dat weeén kan veroorzaken en ik zoals t nu staat een KS ga krijgen omdat de baby in stuit ligt. Ze zei ook dat ze zelf niet aan protocollen van een ziekenhuis wou komen dus als 10 cc KV wordt gegeven na de borst bij suiker baby's ik dat maar moest doen de 1e 2 dagen.

ik heb ook gelezen ja over hersenbeschadiging bij babys met een te lage suiker....en tsja ik kan dan koppig gaan doen maar zeg nouw zelf...als t je overkomt en je weet dat t komt omdat je zelf stellig alleen BV wou geven vergeef je het jezelf nooit dat je daardoor een gehandicapt kindje hebt gekregen.

ze gaf als advies gewoon vaak aanleggen de 1e dagen zeker met een ks....omdat t dan later opgang komt.

dus 30 cc zal deze baby niet gaan krijgen....gelukkig maar ze deden dat toen bij mn dochtertje omdat die toen geheel fles kreeg...en andere verpleegkundige was daar weer boos om die zei suiker baby of niet maakt niet uit maagje is nog te klein..andere VK zei ja maar tis een suikerbaby die moet veel hebben toen zei die andere VK ja hallo maar niet 30 cc als 1e fles...dus daar is ook nog onduidelijkheid over zoals je leest. terwijl t echt wel een goed ziekenhuis is hoor met een goede prematuur afdeling enzo (zwolle) dus tsja.
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Melissa  schreef op: 01-02-2012 11:32:30
Heb je wel gekeken of de lactatiekundige ook de IBCLC titel heeft?

Ik ben dus wel zo'n moeder die absoluut zou weigeren dat mijn kind kunstvoeding bij krijgt, zou er echt voor waken en als ik vermoed dat ze het toch doen mijn kind geen seconde uit het oog verliezen.

En als het dan echt echt echt moet, dan eerst overleg met de lactatiekundige (IBCLC), eerst kijken of er echt geen andere mogelijkheden zijn en of het echt noodzakelijk is om het maagje en de darmpjes van mijn kindje nu al zo te belasten met andere voeding dan moedermelk, en zelfs dan nog zou ik eerst kijken of ik donormelk kan krijgen voor mijn kindje. Maar hier komt er echt bij een volgende geen kv meer in (bij mijn andere jongens wel, lang verhaal, maar bij een derde dus niet meer)

De kans is groot dat als ik weer zwanger raak dat ik ongeveer tegelijk zwanger ben met mijn beste vriendin, en we vinden bv alletwee echt heel belangrijk, dus mocht zij haar kindje eerder krijgen dan vraag ik melk van haar voor mijn kindje.

Maar goed, dan hebben we het over volgend jaar en ik heb geen suikerkindjes maar een productietekort.
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Met  schreef op: 01-02-2012 13:23:26
ja donormelk zou ik dan ook eerder kiezen, en als ik je was zou ik kolven gewoon proberen, maar de risico's zijn er wel, maar dat heb je immers ook bij tandemvoeden.
misschien ken je iemand in je omgeving die wat melk voor je heeft?

dat het bij een ks later op gang komt hoeft niet zo te zijn.
volg je gevoel en vraag of ze voor het kv geven eerst willen glucose prikken of het noodzakelijk is om te geven. denk jij daarna dan nog dat het nodig is om bij te voeden, ok, maar misschien heb je het gevoel dat er gelijk goed gedronken word, dan zou ik het ook niet toestaan om dat gelijk te geven.

makkelijk praten he, want op dat moment ben je in het ziekenhuis en reageert iedereen altijd anders, dus het is fijn als je dit nu alvast op orde hebt. zet het desnoods op papier, vraag na wat de laagste glucose waarde moet zijn voor je gaat bijvoeden enz...
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Melissa  schreef op: 01-02-2012 14:01:18
Dat klopt niet helemaal Met, als je tandemvoed is je lichaam gewend aan bepaalde niveaus van oxitocine en zal het minder snel weeën opwekken dan als je het niet gewend bent en het dan zelf op gang gaat brengen aan het einde van de zwangerschap.
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Mieper  schreef op: 01-02-2012 14:19:02
Wat slecht van die LK om niet tegen protocollen van het zh in te willen gaan. Het is namelijk gewoon een juridisch recht van ouders om te bepalen wat voor voeding hun kind krijgt. Protocol of niet. Zij zou zich juist beter in kunnen zetten jouw wensen te accepteren en dat alvast in je dossier laten zetten.
Donormelk achter de hand hebben, zou een goede optie zijn. Dan kunnen ze daarmee bijvoeden als ze dat toch per se willen. Ken je iemand die ook borstvoeding geeft en wat kan missen? Je kunt het heel makkelijk thuis pasteuriseren en invriezen tot aan je bevalling.

Kolven vooraf heeft weinig zin. Je melkproductie komt écht pas op gang als de placenta geboren is. Er zijn best vrouwen die er voor de bevalling wat uit krijgen, maar dat is nog niet echt de melk die je kindje uiteindelijk nodig heeft. En het kan inderdaad de weeën opwekken.

Stuwing op dag 4 is niet vreemd hoor. Tussen dag 3 en 5 komt dat. Het zegt lang niet alles over het op gang komen van je melkproductie. Als je een heel goed borstvoedingsbeleid hebt, kun je er zelfs amper last van hebben. Er zijn ook vrouwen die gewoon geen stuwing krijgen en toch normaal kunnen voeden. Probeer je daar niet zo op te focussen.
 
Quote
RE: is combie van BV en KV mogelijk?
Met  schreef op: 01-02-2012 14:47:21
ik heb hyperlactatie maar dit kwam ook bij mij pas op dag 5, zat toen wel gelijk verstopt zo vol en kon daarom niet voeden, ook jammer, heb je melk krijg je er niks uit...
 
Quote
Navigatie


Reageren op is combie van BV en KV mogelijk?
Naam
Bericht