Menu
 

Topic:

Sint Pannekoek

Onsjanneke  schreef op: 28-11-2014 13:35:43
De Rotterdamse traditie van Sint Pannekoek wordt steeds populairder. De door tekenaar Jan Kruis verzonnen traditie wordt al een aantal jaar op 29 november in Rotterdam op diverse plekken gevierd.

Het fictieve feest is afkomstig uit een stripje uit de legendarische reeks Jan, Jans en de Kinderen die Kruis halverwege de jaren tachtig maakte.

Omdat Catootje zin heeft in pannenkoeken, stelt Opa dat het een oude Rotterdamse traditie is om op 29 november dit gerecht te eten. Het hele gezin wacht de vader des huizes dan ’s avonds op met een pannenkoek op het hoofd.

Het evenement is onder meer populair onder studenten en was de afgelopen jaren een grote 'trending' hit op sociale media. Op Twitter verschenen er vorig jaar met de hashtag #sintpannekoek vele honderden foto's van mensen en gezinnen met pannenkoeken op hun hoofd.

Voedselbank

In de Koningskerk in Rotterdam wordt dit jaar weer een groot Sint Pannekoek-feest georganiseerd. Vrijwilligers bakken de hele avond pannenkoeken voor iedereen die aan wil schuiven.

Na het mee-eten wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd. De opbrengsten gaan naar de actie Sint voor Kind, waarmee de Voedselbank kinderen van arme ouders helpt toch Sinterklaascadeautjes te kunnen kopen. Dit leverde vorige jaar een paar duizend euro op. De organisatie hoopt hier dit jaar overheen te gaan.

Ludiek

''Heel veel Rotterdamse ondernemers sponsoren ons met ingrediënten en prijzen voor de bingo'', stelt organisator Joris van der Spek. ''De pannenkoek worden gebakken door vrijwilligers: ook hiervoor is iedereen welkom.''

Aanmelden kan nog via de website. ''Het moet vooral een leuk, ludiek feest worden vol oud-Hollandse gezelligheid.'' Diverse Rotterdamse raadsleden steunen het initiatief. Geestelijk vader Jan Kruis luistert het feest op door via Skype even aanwezig te zijn.

 
Quote
Navigatie
RE: Sint Pannekoek
Onsjanneke  schreef op: 28-11-2014 13:36:19
Dusssss, wie gaat er pannenkoeken eten morgen?
 
Quote
RE: Sint Pannekoek
Myself  schreef op: 28-11-2014 13:37:24
Toevallig eten ze hier thuis dat morgen (moet zelf werken, dus iets makkelijks voor hen gekozen)
 
Quote
RE: Sint Pannekoek
Jo  schreef op: 28-11-2014 13:42:27
Ik ben dol op Jan Jans en de kindere EN op pannenkoeken dus wie weet
Leuk initiatief trouwens.
 
Quote
RE: Sint Pannekoek
Onsjanneke  schreef op: 28-11-2014 13:46:03
Ik vind het ook een leuk idee.

Artikel komt trouwens van nu.nl, wel netjes bronvermelding toepassen

Wij hebben verjaardagsfeest van mijn opa en oma, dus voor ons geen pannekoeken maar een broodje kroket (ook al heel wat jaren traditie):
 
Quote
RE: Sint Pannekoek
Son  schreef op: 28-11-2014 13:58:00
Oooh leuk !
Ik pas me graag aan aan een traditie
Wij eten morgen pannenkoeken !!!
 
Quote
RE: Sint Pannekoek
Dasejomi  schreef op: 28-11-2014 14:46:02
Wij eten hier morgen ook pannekoeken! Toeval, haha, wij gaan uiteten, en ik wou wat makkelijks voor de kinderen
en de oppas.
 
Quote
RE: Sint Pannekoek
Made  schreef op: 28-11-2014 15:52:27
Haha ik dacht al, bestaat dat echt? Ik kon t namelijk ook alleen van jan jans en de kinderen
 
Quote
RE: Sint Pannekoek
Linnie  schreef op: 29-11-2014 09:05:55
Leuk! Ik ken het idd uit de jan jans en de kinderen... maar even kijken wat we eten, nu nog geen idee, manlief is nu boodschappen aan het doen, dus ben benieuwd wat ze voor vanavond meenemen
 
Quote
Navigatie


Reageren op Sint Pannekoek
Naam
Bericht