Menu
 

Topic:

Cadeautjes van opa en oma 5 december?

S@ssefr@s  schreef op: 26-11-2014 21:16:23
Geven jullie ouders de kinderen ook wat voor 5 december? Mijn ouders zijn nooit hier met pakjesavond, maar ze geven wel al jaren per kind een cadeautje aan ons die wij dan weer in de zak kunnen stoppen. Nu zijn ze al 12, 17 en 19 en wij vieren het niet meer. Nu blijkt mijn moeder toch voor alledrie wat gekocht te hebben. Heel lief natuurlijk, maar ik weet dat ze het eigenlijk niet kunnen missen. Ik wil het er toch eens met hun over hebben. Na 19 jaar mogen ze er best mee stoppen. Als ze willen natuurlijk. Hoe doen opa en oma bij jullie dat?
 
Quote
Navigatie
RE: Cadeautjes van opa en oma 5 december?
Nerise  schreef op: 27-11-2014 09:39:52
Hier geven de grootouders niks. Ze zijn er immers ook niet bij.

Hoeveel geven ze dan, dat ze het eigenlijk niet kunnen missen? Als ze altijd al iets gegeven hebben, dan kunnen ze toch wat goedkopere dingen gaan geven?  Bijv. 3x5 euro, daar kun je best voor sparen, lijkt me (als je per se iets wil geven). Bij 3x50 kan ik me voorstellen dat het wat veel is.
 
Quote
RE: Cadeautjes van opa en oma 5 december?
Proestie  schreef op: 27-11-2014 09:45:56
Onze ouders geven beiden niks met Sinterklaas. Wij wonen op 2,5 uur rijden van beide ouders, dus ze komen niet zo maar even op en neer. Met Kerst gaan we wel altijd die kant op en dan krijgen de kinderen daar een cadeautje of geld. Bij beide rond de 25 euro, ze kunnen het beiden ook goed missen.

 
Quote
RE: Cadeautjes van opa en oma 5 december?
S@ssefr@s  schreef op: 27-11-2014 09:47:36
O nee, iets van 10 euro per kind, maar niet alleen voor onze kinderen. Alles bij elkaar is het toch een aardig bedrag voor de decembermaand. Ze hebben ook schuldhulpverlening, dat maakt het ook wat lastiger. Maar ze mogen best doorgaan als ze dat willen hoor. Ik ga alleen aangeven dat ze het niet als verplichting moeten zien en als ze er mee zouden stoppen het geen probleem is.
 
Quote
RE: Cadeautjes van opa en oma 5 december?
Angelique  schreef op: 27-11-2014 09:49:07
als ze het neit kunnen missen zou ik er ook nog beetje boos om worden als ze wel doen 
maar das weer een dingetje in onze familie 


hier schoonouders geven 50 per kind ongveer ze hebben 4 klein kinderen 
mijn ouders geven 25 per kind maar die doen het met kerst 
das traditie die erin geslopen is en dan is het niet zo veel met sint 
mijn schoonouders kunnen het missen mijn moeder kan het ook missen maar die stopt vaker wel iets toe ook onder het mom van nu hebben we er allemaal plezier van en dat we straks niet hoeven te delen 
ik heb nog een broer en zus en beide geen contact met mij of mijn moeder en mijn moeder heeft dus geen zin om hun straks ook een deel te moeten afdragen 
 
Quote
RE: Cadeautjes van opa en oma 5 december?
S@ssefr@s  schreef op: 27-11-2014 10:00:26
Officieel weet ik ook niet van de schulden, mijn moeder wil niet dat we het weten. Daarom heb ik ook iets van, wij vieren het niet, zij kunnen het beter gebruiken, maar zullen dat niet zelf toegeven. Het is hier dus ook wel een dingetje .
 
Quote
RE: Cadeautjes van opa en oma 5 december?
Fransje72  schreef op: 27-11-2014 11:02:49
Mijn ouders hebben maar 2 kleinkinderen ( die van mij) en die nodig ik altijd uit om hier te komen. S avonds gezellig wat eten, de spanning van wanneer en wat er komt. Ze kopen voor €20-€30 per kind. Maar 19, 29 december en 3,13 en 24 januari ook nog eens jarig, dus als onze dame niet meer gelooft, zal het een groter verjaardagskado voor hun worden. Mijn schoonloeder doet niets, alleen voor de kleinkinderen van haar nieuwe vriend. Ze worden ook niet uitgenodigd, want ze komen toch niet. Graag of niet.
o ja, mijn ouders kunnen het wel missen, maar mijn vader is nogal gierig. Dus vind het wel fijn dat de kleinkinderen wel wat krijgen.
 
Quote
RE: Cadeautjes van opa en oma 5 december?
Tiesmv3jongens  schreef op: 27-11-2014 11:22:24
Hier geven opa en oma geld en kopen wij wat voor de kinderen zit zo rond de 25 euro. Wij vieren het ook altijd met mijn broers en hun kinderen en vrouwen en mijn vader en moeder.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Cadeautjes van opa en oma 5 december?
Naam
Bericht