Menu
 

Topic:

werk, wat zouden jullie doen?

Cir  schreef op: 26-11-2014 09:52:31
Wat zouden jullie doen in mijn situatie. Ik heb vorig jaar een half jaar een baan voor 24 uur gehad die mij erg goed lag. Helaas was er financieel geen ruimte meer dus de functie verdween en mijn contract hield op.

Ik kreeg door mijn leidinggevende een andere baan aan geboden voor 16 uur per week. Het is een baan waar ik zelf nooit op gesolliciteerd zou hebben maar goed, wie krijgt er tegenwoordig nou zomaar een baan aangeboden, voor mijn gevoel kon ik dit niet weigeren en moest ik het gewoon proberen. Nu 6 maanden later ben ik er toch wel achter dat ik dit niet leuk/te zwaar vind. Ook gaat de functie nog meer veranderen waardoor ik het nog minder leuk ga vinden. (hulpverlening, kindermishandeling) 

Ik wil nu dus toch op zoek gaan naar een andere baan. Ik heb al vaker aan mijn leidinggevende aangegeven dat ik mijn draai niet goed kan vinden. Ik mag een scholing gaan volgen in maart. Maar voel me toch bezwaard. Moet ik het gaan zeggen dat ik op zoek ga naar wat anders? Het voelt niet goed om die dure scholing te gaan doen terwijl ik eigenlijk weg wil. 16 uur werken is voor deze functie ook te weinig. Ik kom niet goed in het werk, maar meer uren vragen (als ik dat al zou krijgen) zou ik eigenlijk ook weer heel belastend voor mezelf vinden. Financieel zou het voor ons gezin veel beter zijn als ik 24 uur zou werken. 

Stel ik zeg het maar vind geen andere baan. Dan loopt mijn contract in mei af. Grote kans dat ze het niet gaan verlengen want ik heb immers aangegeven het niet leuk te vinden. Ben ik dan verwijtbaar werkeloos? Krijg ik dan wel WW? Wat zouden jullie doen?
 
Quote
Navigatie
RE: werk, wat zouden jullie doen?
Jolijn  schreef op: 26-11-2014 10:11:22
ik zou het over een andere boeg gooien. Ik zou met de leidinggevende in overleg aan en aangeven dat je enerzijds het gevoel hebt dat je een 24-urige baan in 2 dagen aan het proppen bent, en anderszijds financieel ook daadwerkelijk een 24-urige baan nodig hebt om rond te komen (dat is helemaal geen schande) en dat je voor aanvullende uren om je heen aan het kijken bent. Hij zal zelf de conclusie kunnen nemen dat dat dus ook het risico inhoudt dat je iets vindt voor 24 uur. Misschien heeft hij nog opties voor je? En als hij je die cursus toch laat doen in de wetenschap dat je mogelijk weg gaat, dan is het zijn keuze.
 
Quote
RE: werk, wat zouden jullie doen?
Cir  schreef op: 26-11-2014 13:04:23
Jolijn dat is strategisch wel een goede oplossing ja. 

Ben benieuwd of er nog anderen zijn met andere ideeën..
 
Quote
RE: werk, wat zouden jullie doen?
Onsjanneke  schreef op: 26-11-2014 13:15:32
Heb jij ook wat aan die cursus als je een andere baan gaat zoeke? Of ligt dat dan ik een ander vakgebied? Ik zou me echt niet bezwaard voelen over de kosten, dat is een risico dat een werkgever altijd heeft.

En ik ben het een met Jolijn. Ga een open gesprek aan. Wie weet zijn er wel meer uren voor jou. Ook al is het niet de allerleukste baan. Het solliciteert toch fijner als het niet per se hoeft voor de financieen. Dan kan je rustig om je heen kijken of je iets leukers/passenders ziet.

Zo raar is het niet dat je om je heen blijft kijken. Ze geven jou tenslotte ook maar zekerheid tot het einde van je contract.

En nee, als je contract afloopt ben je niet verwijtbaar werkloos, je hebt dan gewoon recht op ww.
 
Quote
RE: werk, wat zouden jullie doen?
Debbel79  schreef op: 26-11-2014 13:25:00
Is het niet zo dat je die kosten dan terug miet betalen als je zelf weg gaat?
Meestal moet je een contractje tekenen waarin staat dat he terug moet betalen als je zelf gaat. Elk jaar een beetje minder natuurlijk.
Ook al krijg je dit aangeboden. Dus ik zou ff goed uitzoeken hoe dit zit voor je jezelf on hoge kosten werkt.
 
Quote
RE: werk, wat zouden jullie doen?
Debby1977  schreef op: 26-11-2014 13:29:29
Dat ligt aan de afspraak die je met je werkgever maakt Deb. Ik heb ook mijn opleiding via mijn werkgever gedaan, maar in mijn contract stond dat ik na het einde van de opleiding mocht gaan en staan waar ik wilde en niet verplicht bij hun hoefde te blijven werken, heb ik wel gedaan maar hoefde niet
 
Quote
RE: werk, wat zouden jullie doen?
Debbel79  schreef op: 26-11-2014 13:40:24
Ik hoef ook niet verplicht te blijven.
Maar in de kleine lettertjes stond wel dat ik (gedeeltelijk) de kosten terug moet betalen. Afhankelijk van hoeveel jaar je nog werkt na de opleiding.

Dit is bij deze werkgever zo, maar hiervoor was dat ook.
Ik heb 2 jaar in de verzekeringen gezeten en ik kreeg ttoen een typ cursus aangeboden. Toen ik 2 jaar later wegging moest ik een deel terug betalen.
 
Quote
RE: werk, wat zouden jullie doen?
Debby1977  schreef op: 26-11-2014 13:43:21
Bij mij niet, er stond duidelijk ik dat ik verder geen plichten had aan hun dus ook geen terugbetaling. Het enige wat ik zou moeten betalen waren de boeken als ik eerder was gestopt met mijn opleiding.

Dus het is echt afhankelijk van je werkgever
 
Quote
RE: werk, wat zouden jullie doen?
Debbel79  schreef op: 26-11-2014 13:45:31
Dat is fijn deb!

Misschien is het in de zorg anders? Bij mijn man is het namelijk ook. Opleidingen worden betaald. Maar ga je weg binnen 5 jaar. Moet je (deels) terug betalen.
 
Quote
RE: werk, wat zouden jullie doen?
Debby1977  schreef op: 26-11-2014 14:05:30
Geen idee. Bij mijn vorige werkgever was het wel trouwens. Daar stond in het contract dat als ik binnen 2 jaar zou weggaan ik de hele opleiding moest terugbetalen. Heb ik niet hoeven doen trouwens omdat ze me onrechtmatig ontslagen had en ik ben lid van de bond en die hebben dat geregeld...............kreeg zelfs geld toe
 
Quote
RE: werk, wat zouden jullie doen?
Debby1977  schreef op: 26-11-2014 14:06:33
Mijn man heeft zijn opleidingen ook nooit hoeven terug betalen trouwens en die werkte toen in de productie
 
Quote
RE: werk, wat zouden jullie doen?
Cir  schreef op: 26-11-2014 19:10:36
Scholing is denk ik niet het juiste woord. Ik zou een training van een aantal dagen volgen die erg nuttig is voor de werkzaamheden die ik nu doe.

Onsjanneke, je hebt gelijk. Ik heb ook helemaal geen garantie dat ik in mei een nieuw contract krijg. Alles staat zo op z'n kop in "transitie 2015 land" dat ik nergens op kan rekenen.
 
Quote
RE: werk, wat zouden jullie doen?
Marie8  schreef op: 26-11-2014 20:47:57
Ik zou doen wat Jolijn zegt.
Ik zou ook liefst eerlijk zijn. Blijkbaar willen ze je wel graag houden omdat ze nu ook met iets anders op de proppen kwamen.
Is idd lastige tijd voor dit soort werk. Training SOS toevallig?
 
Quote
RE: werk, wat zouden jullie doen?
Cir  schreef op: 26-11-2014 21:32:01
Haha marie  die heb ik net afgelopen week afgerond!
Training EGG moet ik gaan doen.
 
Quote
RE: werk, wat zouden jullie doen?
Mama_anja  schreef op: 26-11-2014 21:45:06
ik denk dat jolijn en  onsjanneke   goed kunnen verwoorden wat je zou kunnen doen  

 
Quote
RE: werk, wat zouden jullie doen?
Marie8  schreef op: 26-11-2014 22:12:39
Eergerelateerd...? Interesant. nah ja dat vind ik dan weer
Bij ons is er nauwelijks tijd en geld voor scholing momenteel. Vraag is ook maar of mijn functie blijft, of mijn afdeling, of beiden...maar ik heb wel een vast contract en in een grote organisatie zal er vast plek zijn. momenteel is er helaas niet al te veel te kiezen.
 
Quote
RE: werk, wat zouden jullie doen?
Cir  schreef op: 27-11-2014 20:23:23
Eer idd. Interessant is het zeker, maar ik vind het zelf gewoon zeer zware cassussen, grote verantwoordelijkheid.
Aan de andere kant heb je gelijk..er is niet veel te kiezen. Moet al blij zijn met een baan tegenwoordig. 

Ik heb het vandaag besproken met leidinggevende. Ervoor gekozen toch maar open kaart te spelen en aangegeven dat ik erg twijfel of het wel de baan voor mij is. Meer uren gevraagd om er zo beter in te kunnen komen, wordt naar gekeken maar is niet zeker. Ook zou er misschien een mogelijkheid zijn om een andere functie binnen de organisatie te gaan doen. Er wordt dus zeker mee gedacht en dat is heel fijn. Wel afgesproken dat ik op een gegeven moment een knoop door hak of ik wel of niet voor de baan ga. Dat lijkt me alleen maar redelijk.
 
Quote
RE: werk, wat zouden jullie doen?
Marie8  schreef op: 28-11-2014 09:34:01
Fijn. Tha, die verantwoordelijkheid zou je zeker moeten kunnen delen. Weet natuurlijk niet precies wat je doet en hie het geregeld is, maar misschien zijn er meer of andere mogelijkheden voor consultatie deskundigen, collegiale intervisie, coaching, samenwerkingsafspraken etc.
Voor mij voelt het minder zwaar als ik mijn zorgen kan delen en er concrete afspraken over kan maken.
 
Quote
RE: werk, wat zouden jullie doen?
Cir  schreef op: 29-11-2014 19:18:21
Op zich is het er wel, ik heb persoonlijke werkbegeleiding, er is vaak overleg met ketenpartners. In ons kleine team is er bijna dagelijks kort overleg en 2 wekelijks over ingewikkelde casussen. Enige lastige is de dag waarop ik alleen werk. Dan zijn er geen directe collega's alleen collega's met een andere functie dus dat sluit niet goed aan. Ook geen leidinggevende die dag. Wel ergens een waarnemend leidinggevende maar die raadpleeg je dus niet zo heel snel. Dat geeft wel druk in geval van een crisis of nog beter, in geval van meerdere crisissen tegelijkertijd. Dan vind ik het soms nog wel lastig afwegen, wat pak je eerst op, wat laat je liggen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op werk, wat zouden jullie doen?
Naam
Bericht