Menu
 

Topic:

oma snel boos

Ano  schreef op: 25-11-2014 09:24:47
Ik heb een probleem.

1 keer in de week werk ik een avondienst en mijn schoonmoeder past dan een paar uurtjes op vanaf dat de kinderen uit school zijn (15.30)totdat mijn man thuis is (meestal een uur of 18.00) 
Maar iedere keer is het gezeur als ze gweest is. De kinderen klagen dat oma schreeuwde dat ze niks mogen dat oma meteen boos wordt zonder eerst een waarschuwing,laatste keer had oma zelfs op de tafel geramd(ze waren vast een boterhham gaaan eten, we hadden tussende middag warm op) en geschreeuwd dat ze moesten ophouden (ze waren gewoon een beetje druk en giechelig), zonder dus eerst te waarschuwen.

mijn oudste klaagt dat oma de hele tijd maar zit en dat zij alles moet doen, tafel dekken, afruimen nouja nou is dat niet zo erg natuurlijk. Maar omdat oma ook dus niet zo aardig doet zet dat allemaal kwaad bloed ze gaat dan brutaal doen en vervolgens wordt oma weer boos. Oma had de laatste keer zelfs gezegd dat als ze niet ophielden(en de kidneren waren dus niet aan het ruzie maken maar gewoon druk enzo) dat ze dan wegging, naar huis en dat ze het dan maar uitzochten. Oma is trouwens 63.

Nu weet ik wel dat m ijn kinderen best impulsief en nadrukkelijk aanwezig zijn, maar vind het gewoon jammer dan het dan zo moet.
Ik ga inmiddels niet lekker meer naar mijn werk en zou net zo lief thuis blijven.

Oma weet van zichzelf dat ze zo doet, soms zegt ze het soms vraag ik ernaar.  zich aanpassen zal ze niet dat heeft ze al toeggeven, de kids moeten gewoon luistern klaar! Zij is van de generatie dat als je kind iemand bijt dat je je kind keihard moet terugbijten want dan doen ze het nooit meer  
veranderen zal het dus niet
Maar ik zie gewoon dat de kinderen het niet leuk vinden.
Ze zuchten al, ooo komt oma alweeeeer.

aan de andere kant neemt oma altijd van alles mee, snoep chocola koek maar voor mij voelt dat als afkopen...kan er niks aan doen

Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik met dit verhaal wil zeggen, maar ben gewoon wel benieuwd naar wat jullie zouden doen.

Mijn werk heb ik nodig om te overleven cru gezegd dus eigenlijk kan ik dat niet opgeven. Mijn eigen moeder kan niet oppassen die is chronisch ziek. Iemand anders is niet voorhanden. En hoe kan ik sowieso oma afzeggen? Dat wordt natuurlijk bonje.
Maar ik vind het voor mijn kinderen gewoon zo zielig

 
Quote
Navigatie
RE: oma snel boos
Mvi  schreef op: 25-11-2014 21:54:25
oeps, lees nu pas dat je 4 kinderen hebt! sorry maar dat zouden hier de opa's en oma's ook niet trekken.....
 
Quote
RE: oma snel boos
Mvi  schreef op: 25-11-2014 21:57:44
en nee, al zij in jouw huis oppast gelden nog steeds haar regels. En blokfluiten computer hard aan en giegelen x 4 zou ik ook stapelgek van worden!! hier moet ook alles zachtjes, bovenden die vrouw is 63 jaar! stop er mee en zoek BSO. Mijn  moeder is net als ik behoorlijk intolerant wat betreft geluid. Zij past ook 1x in de week op mijn 2 kinderen, en dan geldt ook alles zacht, daar worden kinderen heus niet slechter van,. Oma past op oma's regels.
 
Quote
RE: oma snel boos
Kees  schreef op: 25-11-2014 22:06:34

Quote mvi:
en nee, al zij in jouw huis oppast gelden nog steeds haar regels. En blokfluiten computer hard aan en giegelen x 4 zou ik ook stapelgek van worden!! hier moet ook alles zachtjes, bovenden die vrouw is 63 jaar! stop er mee en zoek BSO. MijnĀ  moeder is net als ik behoorlijk intolerant wat betreft geluid. Zij past ook 1x in de week op mijn 2 kinderen, en dan geldt ook alles zacht, daar worden kinderen heus niet slechter van,. Oma past op oma's regels.



mee eens!
mijn moeder past hier 2 x pweek op en heeft een andere kijk op dingen. ze voedt ook mede op, daar kiest ze haar manier voor, ik de mijne.
ik kan zelf niet tegen geluiden die hard zijn oma juist weer wel.

een BSO kan een oplossing zijn, alleen wel een nadeel voor de kinderen: ook daar zijn andere regels dan thuis....
 
Quote
RE: oma snel boos
Eefje  schreef op: 25-11-2014 22:23:06
Als je man zulke straffen heeft gehad (waar ik de koude rillingen van krijg) zou ik Oma nooit op laten passen, sorry.
Ik zou dan niet met een gerust hart kunnen gaan werken.

Mij lijkt de beste oplossing ook: de oudste twee thuis en de jongste twee naar de BSO.
Ik hoop voor jullie dat dat gaat lukken!
 
Quote
RE: oma snel boos
Liefje  schreef op: 26-11-2014 00:39:20
+1 heel snel andere oplossing zoeken geld is namelijk geen reden je kinderen bij haar te laten
 
Quote
RE: oma snel boos
Jolijn  schreef op: 26-11-2014 09:36:41
kun je niet op zoek gaan naar een dagdienst? dan kan oma tussen de middag oppassen, dat is een stuk korter.
 
Quote
RE: oma snel boos
Ma Dalton  schreef op: 26-11-2014 09:39:18
Ze doet die straffen niet bij je kinderen toch? als wel.. stoppen die handel.
Als niet.. ja dan is dat nu niet relevant voor jouw kinderen.
Jouw huis.. zij past op.. haar regels.

je praat alles goed wat je kinderen doen.Toch mogen mijn 4 kinderen ook niet de pc op hoog volume aan.. hoeft blokfluit oefenen toch ook niet in de keuken/ woonkamer in die 2,5 uur van oma? En lachen vind niemand vervelend,maar gegiechel kan dat wel zijn. zeker als oma het gevoel krijgt dat  ze wordt uitgelachen. 4 kinderen en een alle dagen druk is gewoon druk. En dan moet oma nog "leuke dingen met ze doen" maar je kinderen behandelen haar niet netjes.

Ik vind eigenlijk dat je wel de gunst van oma accepteerd, maar dat je haar daar niet voor respecteerd.. en je kinderen ook niet.

Dus of je gaat voor BSO.
Of je geeft oma het respect wat haar toekomt en dan ga je met je kinderen verzinnen hoe het beter kan. Koptelefoon.Blokfluiten op je slaapkamer.. en gegiechel, dat bewaar je dan maar voor als jij thuis bent, als jij dat wel leuk vind. Persoonlijk heb ik daar ook niks mee. Maak je afspraken dat oma gewoon de baas is als jij er niet bent. Bij mij hoeven de kinderen ook niet even op eigen houtje een boterham te gaan zitten maken voor avondeten.. we eten samen. En dan zelf even zonder te vragen maar even beginnen, dat vind ik ook gewoon onopgevoed. Eten doe je samen. Jij hebt misschien andere kijk.. dat kan heel goed.. maar als oma oppast gelden haar regels en ik kan me ongelooflijk goed voorstellen dat oma dan boos wordt. En dat zijn dingen waar je makkelijk goede afspraken met je kinderen over kunt maken. En als je wel graag wilt dat oma iets met ze doet, overleg dan met oma wat ze zou willen doen.. en kies dan iets wat gewoon zonder ellende te doen is..
Word het voor iedereen meteen een heel stuk leuker.
 
Quote
RE: oma snel boos
Mamvan3  schreef op: 26-11-2014 09:39:39
Hier ook een probleem met de oppas oma... Opa is echt absoluut geen probleem, maar oma Mijn kids willen er absoluut niet meer heen, oma is continue bezig met vermaken, terwijl ze gewoon even rustig willen zitten na schooltijd. Voortdurend drammen met snoep, koekjes en drinken (volstoppen), krijg dikke tranen als ze nu een keer (hooguit 1x per half jaar zo ongeveer)  erheen moeten.
Ook met op visite gaan (ik ben inmiddels helemaal thuisgebleven voor de kids, zodat opa en oma ook echt opa en oma bleven) willen ze niet meer mee of vragen ze wanneer we weer naar huis gaan.

Ik vind het lastig, maar ik kan ook begrijpen, dat je de oudste 2 nog niet alleen thuis laat blijven. Ik kan mijn oudste ook niet alleen laten (bijna 13!). Misschien dat zij met oma wel iets leuks kunnen doen of dat je met hen goede afspraken maakt. 
 
Quote
RE: oma snel boos
Angelique  schreef op: 26-11-2014 10:10:50
hier twee omas die graag oppassen maar wel liever een kind per keer dus alleen in uiterste gevallen beide gelijk 
nu ze ouder en zelfstandiger zijn gebeurd het vaker dat ze samen gaan vinden ze ook leuk 
maar heir zeggen ze zelf joh die tijd hebben we gehad daar hebbenw e geen zin in 
we willen opa en oma zijn en tuurlijk passen we op en tuurlijk mogen ze logeren enz maar niet allemaal terglijk 
prima toch 
als er dadelijk een derde bij komt word alles nog lastiger nou ja dat is onze keus moeten wij oplossen 
en ook hier is het in ons hui oze regels zolang wij erbij zijn zodra wij weg zijn moeten opa en oma het zelf uitzoeken en zijn het hun regels 
maar beetje herrie maken kom op dat meot kunnen hoort erbij 

en wat een straffen zeg hoop idd dat ze dat nu neit meer doet en laat oma dan gewoon oma zijn 
 
Quote
RE: oma snel boos
Duifje  schreef op: 26-11-2014 10:45:12
Ma dalton haalt de worden uit mijn mond. Dus +1
 
Quote
RE: oma snel boos
Son  schreef op: 26-11-2014 11:04:51
Maar als ik t zo leest kan oma t niet.... oma dr regels ja
.. maar ze luisteren niet. Heeft niks met mama's opvoeding te maken....maar met hoe oma met ze omgaat.
Ik denk dat oma te streng is en dat daarom iedereen op zn tenen loopt. Als oma ontspant...zul je zien dat alles ontspant en er opeens geen herrie meer is en de kinderen gewoon luisteren.
 
Quote
RE: oma snel boos
Jolanda1974  schreef op: 26-11-2014 11:13:05
Mooi verwoord Ma Dalton.. Je kunt niet alleen de schuld bij oma neerleggen. Jullie kinderen kunnen hier ook wat mee.
 
Quote
RE: oma snel boos
Son  schreef op: 26-11-2014 11:14:32
Oma wil toch dat t gaat op een bepaalde manier ? Dan moet ze zelf zorgen dat dat in goede banen geleid wordt...en als ze dat niet kan...dan houdt t op
 
Quote
RE: oma snel boos
Jolanda1974  schreef op: 26-11-2014 11:17:57
Maar TO legt het alleen bij oma neer.. En het is altijd nog een wisselwerking. Dat is ook met ouders en kinderen zo.
 
Quote
Navigatie


Reageren op oma snel boos
Naam
Bericht