Menu
 

Topic:

Zoon erg druk in de klas

Ingrid  schreef op: 24-11-2014 10:01:01
Vorige week hebben we ouderavond gehad in de klas over onze bijna 11 jarige zoon.
De meester (4 dgn pw) en Juf (1dg pw) vertelden dat hij regelmatig storend gedrag in de klas vertoont.Nu had ik aan het begin van het schooljaar ook al een gesprekje gehad met de meester en onze zoon erbij en dacht eerlijk gezegd dat het beter ging.Concentratie is altijd al een probleem geweest in de klas.Hij is snel afgeleid.Nu kan die verder heel goed meekomen maar hij presteert duidelijk onder zijn niveau.Hij zit overigens in groep 7.Hij doet al zijn opdrachten snel snel snel en haalt dan nog met gemak een 7 terwijl die wanneer die langer eraan zou werken met gemak een 8 zou kunnen halen.Doordat die alles snel snel doet en toch wel een voldoende haalt gaat die zitten klieren in de klas.Hij zit aan andere kinderen en maakt geluiden in de klas en staat regelmatig op van zijn stoel.De leerkrachten vinden hem voor de rest een hele lieve jongen maar ze zijn wel zoekende naar hoe ze hem het beste kunnen sturen in de klas waardoor hij rusiger kan worden en meer op zijn plaats is.De Juf begon ook al over kenmerken van ADHD maar daar geloof ik niet in.Ik heb zelf voldoende medische achtergrond om zelf te kunnen beoordelen of dit wel/niet aan de orde is.Verder is het een hele sociale en lieve jongen.Hij is erg geliefd in de groep en heeft veel vrienden.Wij merken zelf thuis wel op dat die de laatste maanden wel wat moeilijker te sturen is.Hij is vaker brutaal en luistert slecht.Ook huiswerk maken is iedere keer weer een drama.Hij heeft er geen zin in want hij wil andere dingen doen.Naar de voetbal en met vrienden naar buiten.Ik maak me er wel wat zorgen over.Groep 7 is een belangrijk jaar en het wordt steeds moeilijker.Door zijn gedrag ben ik straks ook bang dat die instructies in de klas gaat missen en daardoor wel probelemen zou kunnen krijgen met de leerstof.We hebben ook gesproken met onze zoon en ook met hem besproken dat het heel belangrijk is dat hij goed zijn best moet doen en niet alles snel snel snel moet doen.Zou die wat netter werken dan is die langer bezig en haalt hij hogere scores en hoeft die zich niet te vervelen in de groep.Ook hebben we verteld dat dit gedrag heel storend is voor klasgenoten.Sommigen moeten heel hard werken om een voldoende te halen en wanneer hij dan gaat zitten klieren en vervelend is dit heel vervelend.
Ik heb vanmorgen toen die naar school ging ook gezegd dat wanneer die weer onrustig wordt in de klas hij zelf maar even tot 10 moeten tellen en voor zichzelf moet besluiten zijn energie te bewaren voor na schooltijd.Hij is wel heel erg bezig met het voortgezet onderwijs en niveau mbt Havo/Vwo.
Hij zou met gemak Havo kunnen maar door zijn gedrag zou die gewoon een VMBO advies kunnen krijgen.Nu is daar helemaal niets mis mee maar als het niet nodig is zou dat doodzonde zijn.
Nu is die binnenkort jarig en zijn het toch wel spannende weken in december.Ik wil niet iedere keer strijd met hem leveren en boos worden maar ik wil wel tot hem doordringen dat school wel belangrijk is en dat je het met zijn allen fijn moet hebben in de klas.
Nu denk ik ook dat die misschien wat last begint te krijgen van zijn hormonen maar ook daar wil ik niet alles opgooien.
Iemand tips?
 
Quote
Navigatie
RE: Zoon erg druk in de klas
Ma Dalton  schreef op: 24-11-2014 10:27:05
denk dat het al een voorstukje pubergedrag is. Ik denk dat je alleen maar kunt benadrukken bij hem dat hij zelf bepaald wat hij doet in de klas en wat de consequenties daarvan zullen zijn.. lager advies voor de middelbare bijvoorbeeld.
als het echt iets is wat pas dit jaar speelt, dan kun jij er toch eigenlijk heel weinig mee? Jij zit niet in de klas om hem te corrigeren.

Met mijn veel jongere boef van 6 heb ik een afspraak met de juf dat ze hem een stickertje geeft als hij goed heeft gewerkt. Maar dat soort dingen dingen werken al niet meer voor mijn 8 jarige.. Ik zou niet weten hoe jij zijn gedrag op school moet besturen.. dat moet hij zelf doen.

en als hij nu nog te speels is voor een havo advies, het leven is niet meteen ineens voorbij he. Als het erin zit kan het er ook later nog uit komen. Ik ken ook kinderen die op de middelbare school nog opstromen.. of daarna zorgen dat ze een hoger niveau halen. Ik zou me daar nog even niet te druk om maken.

Ennnnuh.. hij haalt dus gewoon 7-ens en hij ligt lekker in de klas..Dus eigenlijk doet hij het helemaal niet slecht!
 
Quote
RE: Zoon erg druk in de klas
Kees  schreef op: 24-11-2014 10:33:23
of hij lijkt me gewoon speels of hij barst al van de hormonen en is opnieuw zijn plekje aan het veroveren?

is er thuis iets anders dan anders?

waar maak jij je precies zorgen over?

ik zou proberen los te laten dat je op zijn huid zit. de meester en juf zullen hem corrigeren in de klas. dat je met hem gesproken hebt en hem aanspreekt op gedrag is logisch maar stop er verder mee.
anders ga je het wellicht ' negatief' maken en dat is toch niet nodig?

ik herken het verhaal van mijn oudste ( 8 ) zelfde soort typetje als ik het lees. maar stukje jonger en de druk van de middelbare hijgt niet in onze nek.
ik vind het geweldig om te horen, lekker sociaal ventje, test zichzelf en de meesters uit. als hij moet lezen (vindt ie vreselijk) moet ie ineens plassen en zijn potlood slijpen.
ik hou er wel van....
ontdek jezelf

dus ik zou proberen om je zoon lekker te laten gaan. sturen waar nodig en niet op voorhand al belasten dat hij over 1,5 jaar naar middelbare moet.
 
Quote
RE: Zoon erg druk in de klas
Ingrid  schreef op: 24-11-2014 10:46:25
Meiden,hier kan ik wat mee.Ik moet het inderdaad gewoon loslaten.Ik kan ook niet besturen hoe hij in de klas is.Ik wil ook niet te negatief zijn tegen hem.Hij is een geweldige en lieve jongen.Hij is gek op zijn zusje van 2 jaar maar hij is gewoon een beetje impulsief en wil gewoon niets missen.Ik weet ook vrijwel zeker dat hormomen een grote rol spelen.Gisteravond vertelde hij ook dat die hoofdpijn had en daar voel ik me dan toch wel schuldig over want wschl heeft dat te maken met dat gezeur van mij continue
Misschien toch maar eens wat vaker een aai over zijn bol geven.De leerkrachten geven ook duidelijk aan dat het een hele lieve knul is maar dat die gewoon iets te snel en vaak doet voordat die denkt.
Ze worden ook wel bedolven met huiswerk in groep 7 en dat maakt hem ook opstandig.Kan me ook niet herinneren dat ik dit vroeger allemaal kreeg in groep 7 maar dat is een ander punt.
Ik ga zoals jullie zeggen inderdaad proberen om het iets meer los te laten.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Zoon erg druk in de klas
Naam
Bericht