Menu
 

Topic:

Wat kan ík doen?

Ffano  schreef op: 19-11-2014 12:44:38
Even kort samengevat; de beste vriendin van mijn schoonmoeder heeft 3 jaar geleden haar dochter verloren aan een auto-ongeluk. Zij had 2 kinderen (nu 4 en 7) en zij worden ernstig verwaarloosd door die vader; hij is hardhandig, laat ze in te kleine schoenen en kleding lopen. De kinderen plassen 's nachts allebei in bed. Hij wil geen hulp, of zoals hij het ziet waarschijnlijk bemoeienis. Iedereen trekt de handen er vanaf, omdat hij zo'n *&^** is.
Maar ik snap niet dat mensen dat kunnen.. politie weet ervan kan niets doen, amk is ingelicht maar zij vonden de situatie niet ernstig genoeg. (ik weet ook niet alles, maar meer dan ik hier neerzet).. Ik heb het zo met ze te doen! Die arme kindjes hebben al geen moeder meer, en nu ook nog zo'n eikel van een vader die niet goed voor ze is.

Het vermoeden is zelfs dat zij er zelf uit is gestapt..en de kinderen mee wilde nemen! zij zaten ook in de auto nml.. juist omdat hij een tiran was (is) .. ik vind het zo'n kippenvel verhaal en snap niet dat dit zo kan..! en mijn hart huilt voor die kindertjes..
 
Quote
Navigatie
RE: Wat kan ík doen?
Ffano  schreef op: 19-11-2014 12:45:45
sorry 2x
 
Quote
RE: Wat kan ík doen?
Son  schreef op: 19-11-2014 12:47:09
Wat erg
Je zou ze zo mee willen nemen en liefdevol willen opvangen.
Helaas..ben bang dat je er weinig mee kan aangezien politie en amk al op de hoogte is.
Hooguit school inlichten dat die het misschien kunnen oppakken
 
Quote
RE: Wat kan ík doen?
Zozo  schreef op: 19-11-2014 12:53:03
Inderdaad is school de enige factor in dit verhaal die nog voor actie zou kunnen zorgen als de rest zich teruggetrokken hebben.
Bij elk teken van verwaarlozing of zorgelijk gedrag kunnen zij een melding maken, en uiteindelijk kan het AMK dan niet anders meer dan de boel grondig onderzoeken.
Ik denk wel dat het vermoeden wat er is een zorgelijke uitspraak is, zeker als dit bij de kinderen terecht komt/kan komen. Denk dat dit voor hen absoluut niet goed is dit met zich mee te moeten dragen. En als er nergens een brief oid aan bijvoorbeeld de ouders van moeder zelf is teruggevonden zal dit altijd een 'vermoeden' blijven.
 
Quote
RE: Wat kan ík doen?
Ffano  schreef op: 19-11-2014 14:37:04
Ik kan er verder niet teveel over uitwijden maar het is bijna zeker gezien de voorbereidingen die ze verder getroffen had en hoe ze vlak voor die tijd was en deed..

Zo erg hè. .ik ken de kinderen niet verder maa wat ik soms te horen krijg..daar krijg je koude rillingen van!
 
Quote
RE: Wat kan ík doen?
Cir  schreef op: 19-11-2014 15:03:58
Ik denk dat je zelf niet zo veel kunt doen. Je kent het gezin niet zelf persoonlijk toch?
De verhalen hoor je uit derde hand, dat is best een afstand. Oma zelf staat hier meer dicht bij denk ik. Zij kan goed kijken naar de signalen die de kinderen af geven en praten met vader. Zij kan advies vragen bij het AMK.
 
Quote
RE: Wat kan ík doen?
Ffano  schreef op: 20-11-2014 22:02:35
Oma mag ook geen contact meer opnemen en als ze een kaart wil sturen, stuurt ze die naar de school van de kinderen,de directeur en juffen zijn op de hoogte.. Is toch te erg..
Afgelopen zijn de kinderen nog 1x wezen logeren bij opa en oma op de camping, en zij vertelden later aan mijn schoonmoeder dat de kinderen echt aan het veranderen zijn..apart gedrag enzo en het worden "rare/nare kinderen zo''  ik kan er echt om huilen hoor..die arme kinderen die er niets aan kunnen doen en iedereen laat ze in de steek (tenminste, zo zullen hun het ervaren denk ik.. papa wil geen mensen die zich ermee bemoeien)  hij heeft de oudste vorig jaar letterlijk door de lucht gesmeten omdat hij niet luisterde..toen ik dat hoorde
 
Quote
RE: Wat kan ík doen?
Ma Dalton  schreef op: 21-11-2014 11:20:00
Maar als het laatste contact van opa en oma in de zomer is geweest weten die toch ook niks Uit eigen hand?
dus die verhalen komen dan ook alweer van anderen. Pas op dat je niet mee gaat in het verdriet en de boosheid van de rouwende opa en oma. mensen kunnen in hin verdriet heel ver gaan met het zoeken van schuld en zoeken naar een verklaring. Als er wat aan de hand is, denk ik dat school dat moet signaleren. 
 
Quote
RE: Wat kan ík doen?
Ffano  schreef op: 21-11-2014 12:01:18
Dat is misschien ook wel zo hoor. Ik denk persoonlijk dat het wachten wordt op weer een nieuwsbericht. .familiedrama nr zoveel.
Het voelt zo machteloos dat je zoveel info hebt ookal is het uit derde hand.maar dat je niets kunt doen!
 
Quote
RE: Wat kan ík doen?
Ma Dalton  schreef op: 21-11-2014 12:22:57
Ik geloof meteen dat je super bedoelingen hebt, en ik zou er ook van wakker liggen. Van zo'n verhaal. Maar je kunt er niks mee. Het is alleen een verhaal.

mensen in rouw maken een hele hoop fases mee. Boosheid en woede horen daarbij. En misschien is deze meneer echt een gemene bozewicht, maar voor hetzelfde geld wordt alles opgeblazen en doet die man wat hij kan in zijn rouw en in zijn verdriet, met kinderen die hun  moeder hebben verloren.
dingen zoals dat bedplassen kunnen net zo goed zijn van verdriet he? en ik weet ook niet of ik aldoor handig blijf als ik mijn partner zou verliezen.  En heel vervelend voor onze kinderen, maar denk dat mijn man ook pas aan nieuwe schoenen zou denken als ze uit elkaar vallen. Ik zou wel gek worden als mijn schoonouders dan amk zouden in schakelen om de kinderen weg te nemen. En zelfs al zijN die opa en oma de liefste vrienden van jouw schoonmoeder, dan kan het natuurlijk nog steeds OOK nog zijn dat ze verschrikkelijk vervelende schoonouders zijn. Die in hun rouw geprobeerd hebben de kinderen bij de vader weg te trekken. als ze uit het leven heeft willen stappen weet jij ook niet waarom? Misschien was ze depressief en slikte ze haar medicijnen niet, misschien had ze thuis akelige dingen meegemaakt, misschien had ze een akelige man.  Misschien wad het toch een dom ongeluk. Maar jij weet er niks van.  
Mensen komen soms ook met verschrikkelijke verhalen over mishandeling en misbruik als er gescheiden word en het getouwtrek om kinderen begint  lang niet alles wat verteld word is ook waar. 
Amk heeft ze al door gelicht. Laat het los. Je staat er zo ver af en de verhalen zijn derde hand.. Je weet niks uit eigen observatie, hier kun jij nooit iets goed doen. 
 
Quote
RE: Wat kan ík doen?
Ffano  schreef op: 21-11-2014 12:47:24
Je hebt gelijk. .ik moet het loslaten denk ik.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wat kan ík doen?
Naam
Bericht