Menu
 

Topic:

afgekolfde melk, welke fles?

Marly-jane  schreef op: 27-01-2012 21:51:38
onze jongste is 8 weken oud.
Ik kolf af en toe af om te oefenen zodat hij ook de fles pakt indien het eens nodig mocht zijn.

Nu heb ik de avent handkolf en dus avent flessen. Ik kolf voldoende af maar hij drinkt niet zo veel, hij dronk maar 50 a 60 cc en doet daar heel lang over, wel een half uur tot 40 min.
Als ik hem zelf voed borstvoeding is hij met 5 a 8 min al klaar mee. en dan komt hij na 3 a 4 uur weer.
ik heb een fles speen geprobeerd nr 1 en nr 2 en nr 3. bij nr 3 ging het weer te snel en laat hij de helft zo uit zn mond lopen.
ook difrax speen geprobeerd. maar ook dit ging te snel.
tommy tippee geprobeerd. was het ook niet.
het lijkt hem veel moeite te kosten, is nadien ook doodmoe, valt in slaap al na 40 cc. maak ik hem wakker krijg ik er nog hooguit 10 a 20 cc in.

nu zag ik iets nieuws, medele calma, een nieuw soort speen voor op de medela fles, wat ideaal zou zijn icm bv. Wie heeft hier ervaring mee? is het wat? het is wel erg prijzig. zo 16,95, maar als het voor mijn zoontje de juiste is heb ik het er uiteraard voor over. ik hoop hier eerst ervaringen te lezen.

of anders andere tips. welke fles, of flesspeen.

 
Quote
Navigatie
RE: afgekolfde melk, welke fles?
Anoniem  schreef op: 27-01-2012 22:11:28
ALs je alleen oefent dat hij de fles eens pakt als het nodig mocht zijn dan zou ik niet gaan klooien met nieuwe flessen. Voor een incidentele keer dan is het toch niet zo erg dat hij zo lang over een voeding doet en er moe van word? En als de fles te makkelijk word kan het weer zijn dat hij dat minder goed aan de borst gaat drinken.

Als je wel echt persé een nieuwe fles wil proberen zou ik een goedkope fles kopen, eentje van de action bijvoorbeeld. Het schijnt dat de goedkopere flessen vaak het makkelijkste drinken.

Succes.
 
Quote
RE: afgekolfde melk, welke fles?
Anoniem  schreef op: 27-01-2012 23:50:28
Ik vond uiteindelijk die van de hema zo fijn. Kostte 1.50 geloof ik. Eventueel kun je het gaatje van de speen die er bij hoort nog iets groter maken.
 
Quote
RE: afgekolfde melk, welke fles?
Fruitsalade  schreef op: 28-01-2012 01:16:20
Ik was helemaal bij met de difrax flessen. 3 standen speen en in verschillende maten te verkrijgen
 
Quote
RE: afgekolfde melk, welke fles?
Fruitsalade  schreef op: 28-01-2012 01:17:31
Oh wat ben ik erg zeg, ik bedoel dodie.....
 
Quote
RE: afgekolfde melk, welke fles?
Anoniem  schreef op: 28-01-2012 08:30:44
bedankt voor de reacties.

anoniem je hebt wel gelijk, maar ik weet niet hoe vaak het nodig is om te oefenen zodat hij de fles wel blijft pakken? ik doe nu paar keer per week een flesje afgekolfde melk geven, maar wil elke dag 1 flesje afgekolfde melk gaan geven.
Mijn middelste heeft 9 maand fulltime bv gehad en nooit een fles, en het was een drama toen ik wilde stoppen. Dat wil ik dit keer voorkomen.
Het is op zich ook niet erg dat hij er zo lang over doet en er zo moe van wordt voor mij, maar voor hem.
was voor mij meer een teken dat het niet de goede flesspeen is.

fruitsalade doodie ken ik wel, daar heeft mijn middelste altijd speentjes van gehad. die 3 standenspeen kan ik ook eens gaan proberen inderdaad. had ik nog niet aan gedacht.

 
Quote
RE: afgekolfde melk, welke fles?
Ivy  schreef op: 28-01-2012 09:46:02
Ik heb voor flesvoeding (kunst) altijd Difrax flessen gebruikt. Vond die heel fijn!
Deze keer geef ik borstvoeding en gaf ik afgekolfde melk in Tommie Tippee flessen. Was er heel erg tevreden mee. Leek mij idd ook handig met het oog op weer een keer willen stoppen of een keer wet moeten ofzo. In het begin ging dat goed, maar na een maand of 4 stopte ze met flessen en wil ze niks meer.
 
Quote
RE: afgekolfde melk, welke fles?
  schreef op: 28-01-2012 10:05:17
Oei geen idee, hier deden de tommie tippee flessen het erg goed... en nog trouwens.
 
Quote
RE: afgekolfde melk, welke fles?
Ivy  schreef op: 28-01-2012 10:33:04
Kun je een kind dat geen speen in de mond wil dat eigenlijk leren?

Een kennis raadde mij aan om tijdens de nachtvoedingen te proberen. Dus als ze nog echt heel slaperig zijn stiekem de speen in de mond stoppen en ze er zo aan laten wennen.
Ik heb het nooit geprobeerd, vond het zo'n gedoe, maar wie weet werkt het. Zij deed dat bij haar baby destijds wel. En ook als de baby aan de borst bijna sliep, gauw de borst voor de fles wisselen.

Zou het echt uitmaken welke fles/speen je gebruikt? Ik heb zelf de moeite niet genomen om allerlei andere flessen en spenen uit te proberen en heb nu geen idee wat dochterlief nu allemaal van plan is
 
Quote
RE: afgekolfde melk, welke fles?
Met  schreef op: 28-01-2012 11:02:46
hier ook zoiets, wisselde erg met wat lukte en niet, maar meer niet dan wel , en heb ook die medela calma toen gekocht, was helemaal niks, en wel idd 17 euro.
ik vind het een waardeloos ding en heb toen ook nagezocht op allerlei fora, maar kon niemand vinden die de calma als dé oplossing voor flesweigeren had gehad.
als het er al uit komt met exact de juiste beweging, dan gutst het er ook uit, want het gat is net zo groot als een rietje.
hij past wel op een goedkopere fles van bv de hema maar de speen is alleen al 13, euro, dus daar schiet je ook niet zoveel mee op.

kheb eens iemand zijn foto gezien met alle flesjes waaruit haar kindje níet had gedronken, heel aanrecht vol haha...

mijn dochter begon ineens uit een flesje te drinken toen ze zelf de fles kon vasthouden. met 9 mnd was dat ongeveer.
ik kolf nu nog voor elke dag 200 ml, ben het best een beetje beu soms, maar denk maar zo, het is tijdelijk natuurlijk. de rest voed ik live, maar overdag valt ze zo lekker in slaap met een flesje en zonder mij.
als ze ooit eens echt gaat eten dan mag het wel vervangen worden voor thee e.d. maar zoveel eet ze nog niet. ze is 14 mnd, en heeft snel last van haar darmpjes, zodoende bied ik wel aan, maar het zit me niet zo hoog dat ze niet zoveel eet.

ik vind afbouwen met een drama met 9 mnd wel zielig hoor, waarom moest je afbouwen dan?
 
Quote
RE: afgekolfde melk, welke fles?
Anoniem  schreef op: 28-01-2012 12:29:22
Ik heb de calma ook gebruikt, op zich werkt de speen zoals ze zeggen dat hij werkt, maar voor mijn zoontje was het te zwaar om op die manier te drinken, het kost echt veel meer moeite, meer dan de borst.
Ik ben over gegaan op difrax en toen kreeg hij ook beter de voeding binnen en werd enthousiaster.
De avent staat erom bekent ook wat moeilijker te drinken, misschien toch een andere. De flessen van kruidvat en hema zijn vaak ook goed genoeg als ze geen last krijgen van krampjes en dergelijke.
 
Quote
RE: afgekolfde melk, welke fles?
Angelique  schreef op: 28-01-2012 12:41:26
in begin gaf ik ryan alllen bv toen ben ik ook met flessen gaan oefen aangezine ik moest evrhuizen en zo niet altijd ryan zelf kon veoden
ik had een fles weigeraar hij wilde niet dronk niet of heeeel weinig
ik had avent en difrax s flessen in huis en niet van plan andere te kopen

uiteindlijk ben ik heeeel gemeen geweest elke dag een veoding (vaak de tweede van de dag) alleen fles
geen borst enkel fles ondanks huilen enz
ik hield hem bij me en die veoding kreeg hij dus alleen fles en als hij trek had moest hij die dus wel drinken
dat hield ik in begin min vol maar bouwde dat elke dag op
nar een dag of 4 dronk hij keurig uit de fles
zowel bv als kv
s fles van difrax deed het het best
momenteel drinkt hij uit elke fles wat ik hem geef hij krijgt oevrigens nu allen nog maar kv
 
Quote
RE: afgekolfde melk, welke fles?
_sas_  schreef op: 29-01-2012 19:43:06
Ik denk dat het het heel erg verschilt per kind welke fles ze wel/niet pakken. Dat het lang duurt en vermoeiend is, vind ik niet meer dan normaal. Je kindje is gewend aan de borst te drinken en dat is hoe dan ook heel erg anders.
Er wordt inderdaad door CB aangeraden om te oefenen met de fles (zeker als je weer moet gaan werken, zoals ik moest), zodat ze het kunnen. Alleen zo rond de 3 a 4 maanden heb je best veel kans dat ze hoe dan ook de fles gaan weigeren. Mijn zoontje deed dat zeker. Raakte in wilde paniek als hij het ding alleen al zag en ik moest weer gaan werken dus het was stress alom (wat natuurlijk ook niet hielp). Wij zijn uiteindelijk zelfs bij de pre-logopedie terecht gekomen. Om een lang verhaal kort te maken, uiteindelijk kwam er een dag dat ik echt niet thuis kon zijn en mijn zoontje wel moest drinken. Mijn man heeft toen echt met engelengeduld rondgelopen en uiteindelijk dronk hij stukje bij beetje uit de Tommie Tippee. Ik vind dat ook nog steeds de meest geschikte fles. In de Calma zit een wat harder stuk evenals in de First Years Breastflow die we ook in huis hebben. Ik heb dat altijd vreemd gevonden, want ze zouden op borstvoeding moeten lijken, maar ik heb niet van de vreemde knobbels in mijn borst hoor
Nou ja, ik denk dus niet zozeer dat de fles het grote verschil maakt, maar ik denk wel dat een brede speen handig is in de combi met borstvoeding. En ik heb mijn zoontje eigenlijk altijd de nummer 1 speen gegeven. Voor borstvoeding moet hij immers ook werken.
 
Quote
RE: afgekolfde melk, welke fles?
Marly-jane  schreef op: 31-01-2012 21:26:41
bedankt voor alle reacties!

mijn zoontje pakt eigenlijk elke fles/ speen nu nog wel, maar lijkt wel of de ene te langzaam gaat en hij er veel te veel moeite voor moet doen en de andere veel te snel. vandaar dat ik dacht dat de calma het misschien was voor hem. maar zoals ik hier lees is dat geen aanrader. Ik hou het gewoon bij de avent nr 1 of 2. Dan doet hij er maar wat lang over, hij gaat vanzelf meer kracht krijgen om te drinken.

Als hij bij mijzelf drinkt spuit het eruit, dus hoeft hij er geen moeite voor te doen eigenlijk.

er werd hier ook door iemand gevraagd waarom ik na 9 maand moest afbouwen bij mijn middelste, nou ik moet eerlijk zeggen ik heb na 9 maanden van de ene op de andere dag moeten stoppen vanwege mijn eigen gezondheid helaas. Dus helaas niks af kunnen bouwen, en niks mijn zoontje destijds voor kunnen berijden. Het was inene ik moest stoppen en hij moest fles of tuitbeker oid maar wilde niks anders. Het is dagen drama geweest maar uiteindelijk wel gelukt. Ik wil dat nu voorkomen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op afgekolfde melk, welke fles?
Naam
Bericht