Menu
 

Topic:

Kind bang voor Burgemeester? Last geest?

Dieseltje82  schreef op: 27-01-2012 19:53:04
Ons zoontje van bijna 3,5jr heeft sinds een week dat hij niet meer durft te gaan slapen.

Het begon op een avond dat hij wakker werd tegen uur of 01.00, de burgemeester kwam eraan en die was heel boos op hem?? Ik probeerde hem toen te troosten, hij trilde helemaal, nog nooit zo meegemaakt. Ook mocht ik niet hardop praten, ik moest heel zachtjes fluisteren.. Ik kreeg hem met geen mogelijkheid meer op zijn eigen bed, ik heb hem toen meegenomen naar onze kamer (missch had ik moeten doorzetten zodat hij wel op zijn eigen bed ging slapen maar hij was zo bang, je zag het gewoon aan zijn oogjes) Toen dus meegenomen naar ons bed, hij kroop helemaal onder de dekens, hoofd en al en stijf tegen mij aan, bleef maar trillen en ik mocht niets zeggen of ik moest fluisteren..

Hij is later in slaap gevallen en heeft rest van de nacht goed geslapen. Volgende dag had hij het er 's middags nog weer over.. Na het weekend op de crèche gevraagd of ze missch een verhaal hadden verteld waar man of burgemeester in voorkwam maar dat was niet het geval. Ik kan me ook niets van tv herinneren was het zou kunnen zijn.

Sindsdien is het regelmatig, niet elke avond, dat hij of niet wil slapen ivm burgemeester of dat hij in de loop van de avond/nacht wakker wordt en weer zo ontzettend bang is.

Ik heb al aantal keer verteld dat mama heel goed oplet, dat alles goed is, dat als er echt een meneer op zijn kamer is (missch ziet hij iets?) dat hij gewoon met zeggen dat die meneer weg moet gaan omdat hij dat niet leuk vind etc etc...

Ik vind het zo sneu voor hem, zo bang zien...

Herkent iemand van jullie dit of hebben jullie tips?
Vanavond was het weer raak, na tijdje bij hem zijn geweest en gesproken ging hij wel slapen, al riep hij nadien nog wel 2x of de burgemeester echt niet kwam...

 
Quote
Navigatie
RE: Kind bang voor Burgemeester? Last geest?
Debby1977  schreef op: 27-01-2012 20:12:12
Heeft ie niet naar Samson en Gert gekeken?
 
Quote
RE: Kind bang voor Burgemeester? Last geest?
Dieseltje82  schreef op: 27-01-2012 20:14:20
@Debby, nee, hier thuis niet, ik kan oma nog eens vragen of hij dat daar missch heeft gezien..

@Sis, ik neem hem ook echt wel serieus hoor, ik merk aan alles ook dat hij echt bang is en dat het niet verwend doen is om zijn zin te krijgen..
Meeste nachten komt hij in de loop van de nacht ook wel tussen ons in liggen, vinden we ook niet erg, vaak merken we niet eens, worden we 's morgens wakker en daar ligt meneer.

Ik vind het gewoon zo zielig voor hem dat hij zo bang is....

 
Quote
RE: Kind bang voor Burgemeester? Last geest?
Suus Mv Danique  schreef op: 27-01-2012 20:14:40
Ach jeetje wat sneu. Slaapt hij dan wel gewoon weer in zijn bedje?
Ik heb verder ook geen tips. Behalve dan net wat Sis zegt; hem gelover en er over praten. Mijn dochtertje heeft het soms ook dat ze vraagt wie die man is Het blijft erg moeilijk. Helaas had ik er ook last van toen ik kleiner was. Mijn moeder dus ook weer. Zij praatte er ook over met mij en heb dat als heel prettig ervaren.
 
Quote
RE: Kind bang voor Burgemeester? Last geest?
Dieseltje82  schreef op: 27-01-2012 20:20:11
@Suus, meeste nachten slaapt hij wel in zijn eigen bed, het is wel bijna elke nacht dat hij in de loop van de nacht bij ons komt maar dat merken we vaak niet eens, vinden we ook niet erg, hij kruipt tussen ons in en slaapt verder.

Ik heb ook wel gevraagd hoe die burgemeester eruit ziet, is dus meneer, heel groot en donker, en boos. Voor de rest kan hij me niet veel vertellen. Dacht eerst dat het alleen droom was maar je hebt natuurlijk niet elke nacht dezelfde droom en overdag weet hij ook alles nog, verteld het zelfs aan zijn grote zus, hij vroeg haar vandaag nog of zij ook bang is voor de burgemeester..

Ik zal in elk geval oma eens vragen of hij dar Samsom en Gert heeft gezien
 
Quote
RE: Kind bang voor Burgemeester? Last geest?
Satekroket  schreef op: 27-01-2012 21:04:08
Oh wat zielig. Dat hij iemand ziet is al zielig, maar dat die meneer ook nog groot en boos is.
Ik zou hem in ieder geval serieus nemen en lekker bij jullie in bed laten slapen.
Hopelijk is hetgeen wat hij ziet er snel niet meer. Of het nu fantasie is of wat het ook is, het is gewoon zielig dat hij zo bang is.
 
Quote
RE: Kind bang voor Burgemeester? Last geest?
Dieseltje82  schreef op: 27-01-2012 22:41:17
Idd, dat vind ik het ergste, dat hij zo bang is... Klein manneke... Hij slaapt nu nog wel lekker rustig...
 
Quote
RE: Kind bang voor Burgemeester? Last geest?
Mama Van Drie  schreef op: 28-01-2012 11:45:27
Dieseltje, jou verhaal doet me denken aan lang geleden met mijn oudste zoon, dat was ook bijna iedere nacht raak, dan werd hij bang wakker, er stond een man in de hoek van zijn kamer te kijken naar hem....lange jas aan, een hoed op, meer kwam er niet uit.
Ik geloof niet in geesten enzo maar heb mijn zoon wel serieus genomen toen, hij zag dat immers en was er bang voor....wij stuurden die kerel altijd weg en dat hielp hem dan wel, in bed bij ons hebben we nooit gedaan, mede omat mijn zoon iemand is die graag in zijn eigen bed slaapt, ook toen hij al zo klein was.
Dit alles speelde toen hij zo'n jaar of twee was, toen begon het, we waren net verhuisd naar een nieuw huis in een andere provincie, hij was 3.5 toen we naar het buitenland zijn verhuisd en blijkbaar was dat voor de geest te ver weg haha...want vanaf die tijd hoorden we hem er niet meer over.

Maar we hebben wat staan wegvegen in die hoek waar die vent stond haha

Het gaat uiteindelijk over, hij is nu 17 jaar en ik hoor hem er niet meer over
Wel is hij altijd een kind geweest wat veel droomde en soms giillend boven op zijn buro zat toen hij een jaar of 6 was.....of midden in zijn knexx kist stond te schreeuwen....je schrok je lam....

Ik heb geen tips, wat je doet is al goed, veiligheid geven aan je kind!
 
Quote
RE: Kind bang voor Burgemeester? Last geest?
Angelique  schreef op: 28-01-2012 12:04:58
ik denk niet dat dit met samson en gert te maken heeft die burgemeester is doorgaans een lieve man

je weet hoe ik denk enz ik ken jou ook beetje daarin en je weet ik denk dat kinderen door hun onschuld meer voor dingen openstaan en meer zien enz

vraag me af wat deze man zegt en wil en doet
misschien komt ie boos over omdat hij donker en groot is
in hoeverre kan je meer uit je kleine man krijgen ? naam plaats
wat zegt ie wat doet ie wat wil hij enz
maar ja je kan niet door pushen met rvagen moet zoort vanzelf komen

enige wat je kan doen is een vast ritueeltje maken voor het slapen gaan
overdage vt wat wierrook branden met raam stukje open
en dan voor slapen samen zeggen dat de man niet welkom is dat hij wil slapen en dat hij daar rust voor nodig heeft enz enz
volg je gevoel want dnek dat je eigenlijk wel weet hoe het werkt
 
Quote
RE: Kind bang voor Burgemeester? Last geest?
Anna28  schreef op: 28-01-2012 12:27:05
kan het niet zijn dat hij die bewuste avond extreem angstig heeft gedroomd en dat hij bang is daar weer over te dromen of die beelden weer voor zich ziet 's nachts? Ik herinner me een droom van toen ik een jaar of 3 was... nog steeds zie ik dat haarscherp voor me. Ik ben daarna heel lang bang geweest voor die droom en de personages en geluiden die daarin voorkwamen.

Ik ben zelf erg nuchter en geloof niet zo in geesten enzo.
Ik hoop dat je zoontje zich snel weer prettig voelt als hij gaat slapen, en anders lekker bij je houden.
 
Quote
RE: Kind bang voor Burgemeester? Last geest?
Anoniem  schreef op: 28-01-2012 23:00:18
Hier wil ik even kort op reageren.Ons dochtertje, toen 2,5 heeft dit ook gehad. Ze zag meedere personages op haar kamertje maar was voor eentje heel bang. Via via zijn wij in contact gekomen met een vrouw uit de omgeving (brabant). Met de instelling baat het niet, dan schaadt hey niet en zijn we 50 euro kwijt, maar oke. Deze vrouw had het over entiteiten die nog niet naar het licht zouden zijn. Ik was redelijk sceptisch vooraf, maar sindsdien zijn de personages weg volgens mijn dochtertje en na een paar weken voelde ze zich weer veilig op haar kamertje. Nog praat ze nog weleens over de boze mevrouw die door de,muur kon lopen, maar nu weg is. ik wil hiermee alleen aangeven dat ik eerst ook dacht dat het dromen of een tvprogramma was, e wat het precies wel was zal ik nooit weten, bij ons hielp dit en je kind serieus nemen.
 
Quote
RE: Kind bang voor Burgemeester? Last geest?
Anoniem  schreef op: 28-01-2012 23:01:41
Sorry voor spelfouten, typen op een telefoon is niet zo gemakkelijk
 
Quote
RE: Kind bang voor Burgemeester? Last geest?
Miranda0909  schreef op: 28-01-2012 23:03:23
We hebben het er al over gehad deze week en ik sluit me wel bij angel aan, geef hem maar even een dikke knuffel van me
 
Quote
RE: Kind bang voor Burgemeester? Last geest?
Dieseltje82  schreef op: 29-01-2012 11:15:44
Hij heeft vannacht voor het eerst weer de hele nacht doorgeslapen en is niet bij ons geweest, ja vanochtend om half 6 maar toen moest hij plassen.
Toen ik hem gisteren naar bed bracht lag de burgemeester naast zijn bed, tegen de muur aan, ik moest hem wegsturen van ons zoontje, dat heb ik dus gedaan. 2 tellen later zegt ons zoontje, hij staat nu op de gang! hij moet weg, naar buiten.. Dus opnieuw weggestuurd en gezegd dat de meneer naar buiten moest gaan. Ben nog even bij hem gebleven en toen zei hij, ik kan wel slapen nu, burgemeester is buiten....

Ik denk dus wel dat hij echt iets zag/ziet....

Ik wacht maar af, missch gaat het goed vanaf nu? En anders moet ik die kerel maar weer wegsturen
 
Quote
RE: Kind bang voor Burgemeester? Last geest?
Angelique  schreef op: 29-01-2012 12:09:13
zie je wel ik zei toch je weet zelf ook amar al te goed hoe en wat
 
Quote
RE: Kind bang voor Burgemeester? Last geest?
Dieseltje82  schreef op: 29-01-2012 16:46:48

Quote :
zie je wel ik zei toch je weet zelf ook amar al te goed hoe en wat
Blijft raar hoor...
 
Quote
RE: Kind bang voor Burgemeester? Last geest?
Angelique  schreef op: 29-01-2012 17:22:47
tja das iets wat ik niet zaal ontkennen maar goed is niet eerste keer he
 
Quote
Navigatie


Reageren op Kind bang voor Burgemeester? Last geest?
Naam
Bericht