Menu
 

Topic:

Sinterklaas snoep eten dilemma

Monica Mv 2  schreef op: 15-11-2014 12:51:40
Ik zou wel eens weten hoe jullie dit misschien zouden oplossen.

Ik zit met 2 dilemma's.

Guus mag geen pepernoten, chocola en alles wat eetbaar is. Thuis los ik dit op door gewoon schoenkadootjes te kopen en niks lekkers.

Op school, lukt het met schoenzetten enzo ook wel, maarja, zwarte piet en sint komen ook op school en dan mag Guus niks aannemen. Zouden jullie een prul kadootje in de tas stoppen zodat de juf dat kan geven? Ze mogen ook tussendoor de schoen zetten en krijgen dan steeds een mandarijntje of pepernootjes.

Het grootste dilemma zit hem in Sinterklaas avond. Wij vieren dat altijd met opa en oma, schoonzusje en man en haar 2 kinderen. Altijd super gezellig en de hele tafel staat vol met koek, speculaas, snoepkettingen, doppinda's, chocola en noem maar op. De kinderen vallen altijd op die tafel aan. Tuurlijk, tis veel en lekker. Ik heb daar geen moeite mee. Kindjes hebben ook feest.

Maarja, dit jaar, 2 aanvallende kinderen (Kirsten eet bijna niks) en 1 die niks mag. Mijn man en ik hebben overwogen om met sinterklaas dan maar naar center parcs te gaan. Maarja, de Lotto hebben wij ook niet gewonnen en we weten geeneens hoe het dan met Guus gaat, dus die optie is afgevallen. Optie 2, we vieren het niet samen, dan hebben we ook geen verdrietige Guus. Ook die optie vinden wij geen goede optie. Want, we weten niet ééns of Guus wel ooit weer mag gaan eten, dit kun je niet ieder jaar doen, dat is niet eerlijk naar de andere 3 kinderen.

Gisteren het heel even met onze schoonouders erover gehad. Ze willen het snoep schrappen, als er 1 niets krijgt, krijgen ze alle 4 niets. Krijgen die 3 een zak snoep en that's it. Maar ook dat voelt niet goed. Voor ons niet. Niet eerlijk naar de andere 3 kinderen. Zij kunnen er niets aan doen dat hun broertje/neefje ziek is. Zij moeten er niet de dupe van worden. Maarja, aanpassen voor Guus dan.....

Afschaffen de handel, apart vieren. Ik vind het zo jammer, het is zo'n mooie gezellige traditie. We zien onze neefjes al niet zo vaak en mijn man en ik zijn dol op die mannekes. Andersom is dat ook.

Het ergste vinden wij dat opa en oma er echt slapeloze nachten van hebben en niet weten wat ze moeten.

Nu hebben wij het volgende voorgedragen. We vieren sinterklaas zoals het was. Met koffie thee en de koek. De snoep komt ook op tafel maar word dan niet de hele tafel vol maar een bakje. Zodat de 2 jongens toch lekker kunnen snoepen. Mijn schoonouders hebben er nog moeite mee. Zitten met hun gedachtes bij Guus terwijl wij juist in dubio zitten, ook bij Guus , maar ook bij de traditie en de jongens.

Hoe zouden jullie het hele sinterklaas gebeuren oplossen?

Wij gaan morgen al niet naar de intocht, vanwege het hele snoep gebeuren.
 
Quote
Navigatie
RE: Sinterklaas snoep eten dilemma
Janneke01  schreef op: 17-11-2014 21:07:23
Zonde! Aan de ene kant wel begrijpelijk, de jongens zullen zich ook waarschijnlijk op al het lekkers verheugen. 
Maar denk dat het vast goed komt, Guus weet dat hij het niet mag en daar moet hij jammer genoeg ook aan wennen... maar dat zal zijn avond niet verpesten toch 
 
Quote
RE: Sinterklaas snoep eten dilemma
Bepje  schreef op: 17-11-2014 22:31:35
O, ik had het verkeerd begrepen. Ik dacht dat zij het juist zonder snoep wilden doen, jammer. Ik bedoelde dus dat het dan mooi opgelost was, wat nu blijkt van niet, en dat hij bij de intocht en op school het niet kan ontwijken.
 
Quote
RE: Sinterklaas snoep eten dilemma
Sunshine  schreef op: 17-11-2014 22:46:30
Ik had het ook verkeerd begrepen.
vind het schandalig vanuit opa en oma ,jij kleinzoon is zo ontzettend ziek
en snoep gaat voor ipv je vanuit liefde aan te passen
als een volwassen het al niet doet ,hoe kan je het dan van kinderen vragen,
volwassenen van tegenwoordig,zucht
 
Quote
RE: Sinterklaas snoep eten dilemma
Laura  schreef op: 17-11-2014 22:48:56
Groot gelijk dat jullie gaan, maar poeh lastig 
 
Quote
RE: Sinterklaas snoep eten dilemma
Suus  schreef op: 17-11-2014 22:52:25
Ik heb een hele tijd geleden een documentaire gezien over een jonge vrouw die in haar jeugd ernstig ziek was geweest. Geweest.... Begin 20 bleek dat ze niet ziek was (geweest). De documentaire ging over de impact op haar leven tgv de benadering naar haar als zieke.

anyway.... Na oa die documentaire ben ik van mening dat je een ziek kind eigenlijk het beste kan benaderen zoals wanneer hij niet ziek zou zijn... Het is zo levensbepalend als je als patiënt benaderd wordt.... 
 
Quote
RE: Sinterklaas snoep eten dilemma
Laura  schreef op: 17-11-2014 22:58:40
Maar benader je guus als patiënt? Als de rest ook niet snoept en je gewoon snoep ff weglaat en er niet meer aandacht aan besteedt dan nodig?
 
Quote
RE: Sinterklaas snoep eten dilemma
Sunshine  schreef op: 17-11-2014 23:09:26
Nou dat vind ik niet Laura 
het lijkt mijn een kleine moeite om gewoon niks neer te zetten
zou het niet over me hart krijgen als er een kamer vol mensen lekker gaat zitten eten
voor iemands neus die het niet mag.
al zou het er wel staan ,zou ik mijn kinderen uitleggen ,dat het niet netjes is om te eten en 
dat ze dat ook niet mogen ,ze nemen maar een zakje mee

kijk als een kind vanaf heel jong niet anders weet ,tja die weet niet beter
maar een kind zoals guus weet wel beter ,die weet hoe het smaakt enz
en daarnaast in nog een hele moeilije fase.
er is nog steeds niks zeker hoe zijn toekomst eruit gaat zien
dus hij kan zich er ook niet 100% bij neerleggen en dat deel een plekje geven en ermee leren omgaan.

als iemand net van de drank af is ,ga je toch ook niet allemaal aan de drank
met de mededeling je went er maar aan.
 
Quote
RE: Sinterklaas snoep eten dilemma
Suus  schreef op: 17-11-2014 23:10:02
Het is een gebruik wat evt aangepast wordt ivm Guus. Dan zet je hem neer als patiënt Vind ik. 
 
Quote
RE: Sinterklaas snoep eten dilemma
Monica Mv 2  schreef op: 17-11-2014 23:10:54
Nou nee, ik benader hem niet als patiënt, dat doet vooral de buitenwereld.

Ok, als wij gaan eten hoeft hij er echt niet bij te gaan zitten. Als we ergens op bezoek zijn, ja dan moeten we altijd zeggen dat hij niks mag. Dat mensen niet aan z'n water moeten zitten en ja, uiterlijk zien mensen de sonde.

Ik ontkom er niet aan om hem als ziek kind te behandelen, ik moet wel. Maar, zoveel als we kunnen leeft ie een normaal leven. Hij moet dealen met het feit dat er altijd en overal gegeten word. Dat iedereen kan sporten en hij niet. Dat hij smiddags in bed ligt te slapen terwijl andere kindjes op school zitten, dat hij minstens iedere maand in het ziekenhuis ligt, enz.

Maar zoveel als we kunnen, benaderen we hem als een normaal kind. Ik ben van mening dat ik dan best wat tolerantie mag verwachten van de buitenwereld. En hier in huis is iedereen erg begripvol, maar zo gauw je ergens anders bent zijn diezelfde mensen inene heel anders en durven ze gerust een zak chips voor Guus zijn neus op te eten. En ja, dan benader ik hem misschien niet goed, maar ik vind dat zielig. Zoiets doe je niet. Maargoed, daar ging deze hele topic niet over.

Sinterklaas gebeuren zal ie op school al weinig van mee krijgen want morgen word ie weer opgenomen, net zoals ie voorgaande jaren ook om deze tijd steeds in het ziekenhuis lag
 
Quote
RE: Sinterklaas snoep eten dilemma
Monica Mv 2  schreef op: 17-11-2014 23:13:39
Klopt sunshine, Guus vind eten lekker, dus hij weet dondersgoed wat hij mist.

Was dit van jongs af aan geweest, dan had ie niet beter geweten. Nu mag ie pas 2 maanden niet eten en niemand kan ons zeggen of en hoelang het nog gaat duren. Ik denk nog heel lang maar ook ik weet niets zeker
 
Quote
RE: Sinterklaas snoep eten dilemma
Janneke01  schreef op: 17-11-2014 23:18:49
O nog maar 2 maanden, ik dacht een langere tijd al. Dan zei ik niks. 
Hij moet er nog aan wennen dat hij echt niks mag, dan mag er inderdaad wel meer begrip getoond worden. 
 
Quote
RE: Sinterklaas snoep eten dilemma
Eefje  schreef op: 17-11-2014 23:24:30
Ik ben het met Sunshine eens. Het is helemaal niet verkeerd om je kinderen empathie bij te brengen. Ja, Guus is ziek, en daar kun je niet altijd bij stil staan, en rekening mee houden. Zoals met een intocht of op school, dat is gewoon lastig met een heel grote groep. Maar in dit geval kan dat wel, het is potverdorie wel je familie, die weten hoe slecht het met Guus gaat! Er zijn best mooie oplossingen te verzinnen, zoals de kinderen bij vertrek een zakje Sinterklaas lekkernijen mee te geven. Daar moeten ze dan maar tevreden mee zijn. Guus moet al zoveel laten. 
 
Quote
RE: Sinterklaas snoep eten dilemma
Sunshine  schreef op: 17-11-2014 23:25:56
ik vind het gewoon een schade monica 
vraag me echt af ,waar hun hart ligt ,ja waarshijnlijk op een berg pepernoten.

maar morgen weer het zk in,jeetje
kan postpiet dit jaar weer ,wat voor hem betekenen?
 
Quote
RE: Sinterklaas snoep eten dilemma
Eefje  schreef op: 17-11-2014 23:28:26
En natuurlijk alvast heel veel sterkte voor morgen! Wat moeilijk weer 
 
Quote
RE: Sinterklaas snoep eten dilemma
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 17-11-2014 23:59:40
Ik denk dat het meeste al is gezegd, ik wil jullie veel sterkte wensen voor morgen!!
 
Quote
RE: Sinterklaas snoep eten dilemma
Laura  schreef op: 18-11-2014 07:41:26
Ik vind dus ook niet dat je hem als patiënt behandeld als je het gewoon niet neerzet en er zo min mogelijk aandacht aanbesteedt...als je er een heel verhaal omheen verzint wordt het in mijn ogen iets anders. Maar goed volgens mij heb je nu wel iets anders om je druk om te maken. ..dikke knuf en sterkte voor jullie!
 
Quote
RE: Sinterklaas snoep eten dilemma
Mv5  schreef op: 18-11-2014 19:29:47
eerlijk gezegd vind ik het best asociaal van die mensen. het is toch normaal dat je je een beetje aanpast aan andere mensen. tuurlijk mogen ze best wat eten, maar een snoepfestijn is overdreven. niemand vind het leuk als anderen voor je neus een heleboel dingen eten die jij niet mag en al helemaal als hij pas twee maanden niets mag eten. veel sterkte met de opname morgen.
 
Quote
RE: Sinterklaas snoep eten dilemma
Jolijn  schreef op: 19-11-2014 14:44:59
ik begrijp best dat de traditie blijft zoals hij is. Maar gezien de moeilijke periode van Guus zou ik lekker thuisblijven met hem. Je kunt niet verwachten dat de wereld om je heen solidair meeverandert als je het moeilijk hebt, maar je kunt wel moeilijke situaties vermijden.
 
Quote
RE: Sinterklaas snoep eten dilemma
Anmv3  schreef op: 19-11-2014 14:52:28
Als opa&oma zo niet mee willen werken zou ik toch ervoor kiezen om thuis te
blijven en het samen met je gezinnetje te vieren.

Je zieke kind als normaal behandelen heeft een grens en meestal moet je
al veel compromissen maken..ik vind dit van opa&oma erg ver gaan.

Het zou trouwens als schoonzus niet in me opkomen om een tafel
vol lekkers te verwachten in een situatie als deze en ik had daar met opa&oma
zeker al over gesproken !!
 
Quote
RE: Sinterklaas snoep eten dilemma
Monica Mv 2  schreef op: 19-11-2014 21:16:45
Met schoonzus heb ik hier niet over gesproken. Denk ook dat het haar niet zo zal boeien wat er wel en niet staat.

Afin, ik denk dat schoonouders het uiteindelijk wel prima zullen oplossen.

Vandaag te horen gekregen dat Guus nog heel lang niet mag eten. Het hoe en wat is nog even afwachten maar hoogstwaarschijnlijk krijgt hij een duodenum sonde. Dan is het met de soja toetjes ook afgelopen.

Maargoed, als dat alles nou was...

Opa en oma lossen dit denk ik wel op. We gaan het gewoon zien. En als het op een ramp uitloopt dan ga ik gewoon met Guus naar huis
 
Quote
RE: Sinterklaas snoep eten dilemma
Kees  schreef op: 19-11-2014 21:30:24
ik zit hier nu al een hele poos over na te denken en ik weet het niet zo goed......

op de eerste plaats is het vreselijk wat jullie kereltje allemaal door moet maken en hij weet wat hij mist met al die lekkere sintlekkernijen, dus idd een beetje empathie kan geen kwaad.

maar als ik het omdraai naar mijn eigen kinderen die dan tijdens zo'n feest niks mogen snacken uit ' medelijden' voor hun neefje heb ik daar ook weer wat moeite mee.
het is een traditie. door het te schrappen, ' straf' je alle kinderen.
gezelligheid zit niet in eten, maar enigzins ook weer wel.
als het traditie is om lekkere dingen te eten tijdens dit feest en nu is dat er niet.....moeilijk!!

ik denk toch dat ikzelf met mijn kind zou praten en dit voor zou leggen. hij zal ermee moeten dealen, hoe rot ook. de rest hoeft zich niet aan te passen toch? of zou je dat wel willen?
 
Quote
RE: Sinterklaas snoep eten dilemma
Monica Mv 2  schreef op: 19-11-2014 21:37:06

Quote Smvn&d:
maar je zegt in het begin van het topic dat ze het snoep willen schrappen en alle 4 niks.. en die 3 dan een snoepzak (dus geen typ foutje) nu zeg je dat ze niet willen veranderen.. dus ik snap het niet, waarom die omzwaai ineens?



Als ik dat eens wist? Mijn schoonmoeder veranderde in een dag van mening.

Ik vind ook dat Guus moet dealen maar ik ben bang dat het qua gedrag een drama gaat worden die avond. Maargoed, we gaan het zien
 
Quote
RE: Sinterklaas snoep eten dilemma
Nathaliemv3  schreef op: 20-11-2014 08:05:33
Jullie zoon moet zich al genoeg aanpassen ,kunnen ze zich niet voor 1 avond aan hem aanpassen?
 
Quote
RE: Sinterklaas snoep eten dilemma
Nathaliemv3  schreef op: 20-11-2014 08:10:49
Voor volwassenen is het al moeilijk ,als ze op dieet zijn ,om er vanaf te blijven laat staan voor een kind.
 
Quote
RE: Sinterklaas snoep eten dilemma
Xlente-marjolein  schreef op: 20-11-2014 16:32:26
Ai, wat een dilemma, vervelend voor jullie.

Wat wil Guus?
 
Quote
Navigatie


Reageren op Sinterklaas snoep eten dilemma
Naam
Bericht