Menu
 

Topic:

Ik ben de juf een beetje zat

Ikki  schreef op: 14-11-2014 21:30:10
effe anno ivm eventuele herkenning. Mijn kind zit in groep 3 en gaat net aan mee qua leerstof.
zij moest erg wennen aan groep 3 , nieuwe kinderen , andere werkwijze. Na een paar weken een gesprek met de juf gehad en toen dacht ik nou ja ze heeft er echt wel aandacht voor en ze merkt dingen echt goed op.

mijn kind heeft tot aan de zomer 3 jaar logopedie gehad en het was tijd om het af te ronden, logopediste was tevreden . Het was goed zo. Langzamer had begin de juf steeds met kleine dingetjes die zij giga opblaast . Echt tot het irritante aan toe.

voorbeeld. mijn kind heeft wrs add met alle verschijnselen. Dromerig, steeds dingen kwijt enzo.
smorgens : zucht ben je nu weer je potlood kwijt??? Nou kom er maar weer een halen. Om vervolgens tegen mij te roepen dat dit niet kan. Dus. Ze had een foutje bij een taal toets. Krijg ik een e-mail - je hoort het goed - een e-mail dat ze een foutje had en dit niet kon en het viel echt op en we moeten maar oefenen thuis.. Mijn mening: Kind is thuis gewoon echt moe. En moet vooral kunnen spelen, op school doet ze wel dingen die ze moet doen, thuis even lekker tot rust komen. Die e-mail was trouwens op zaterdag geschreven . Hallo heb je niets anders te doen in het weekend????? Lees ik net weer een e-mail ( op vrijdagavond, wer z'on geval) dat ze een tijd terug inlogcodes heeft doorgestuurd en dat ze precies kan zien wie er thuis oefenen en hoe vaak en dat ze ziet dat er kinderen zijn die nooit oefenen thuis. Waar bemoeid ze zich mee!!!! Ik moet het zelf weten of ik thuis met haar oefen of niet!!!!!!! Kind heeft add en is gewoon moe van school. Daarbij tweee keer in de week zwemles wat ook een enorme opgave vor haar is. Waar is de tijd voor spelen????? Ben het echt een beetje zat. Volgende week10 minuten gesprek dus ik brand los dan. 10 minuten is waarschijnlijk nog veel te kort.......

sorry moest er even uit. Thanks voor luisterend oor. Een oog haha
 
Quote
Navigatie
RE: Ik ben de juf een beetje zat
Mikmvg  schreef op: 15-11-2014 10:43:22
 
Quote
RE: Ik ben de juf een beetje zat
Son  schreef op: 15-11-2014 10:44:55
[/URL]

Hahaha Mik ! Die ja !!
Ik zat hem dus te zoeken, heb hem helemaal via bucket geupload...dus plaats hem maar haha
 
Quote
RE: Ik ben de juf een beetje zat
Mikmvg  schreef op: 15-11-2014 11:24:28


Hij is grappig, maar ik vind hem wel typerend voor hoe ouders tegen school aan kijken. 
'Vroegah' zei mijn vader al tegen mij: de meester heeft gelijk, jemoet luisteren. Tegenwoordig is het veel meer; mijn kind heeft gelijk, de juf moet luisteren.
 
Quote
RE: Ik ben de juf een beetje zat
Jolanda1974  schreef op: 15-11-2014 11:46:04
Ik ben zo blij dat ik nog van de oude stempel ben.. Alleen bespreken we samen het plan van onze dochters.. Maar de leerkracht maken mijn kinderen mee in de klas. Ik thuis en dat kan soms een wereld van verschil zijn.
 
Quote
RE: Ik ben de juf een beetje zat
Jen9  schreef op: 15-11-2014 14:51:45
O ja, dat klopt zeker, kinderen zijn vaal zo anders in de klas..

Ik ben t ermee eens dat ouders tegenwoordig veel met klachten naar de leerkracht komen, vaak ten onrechte.. Maar t gekke is, ik heb 20 jaar voor de klas gestaan.. ik vond t ook wel prettig, want door in gesprek te gaan bergijp je elkaar beter. Uiteraard heb je soms ouders die je , helaas. agressief, benaderen.. maar ik ben er nog nooit niet uitgekomen, en man.. ik had me een pluimage... ;-)

Dit soort dingen moet een juf denk ik niet via de mail doen.. Wel opzaterdag en vrijdagavond, anders heb je geen tijd ;-)
Maar nogmaals, vraag een gesprek aan, dan krijg je wellicht mee begrip voor elkaar..

oh ja, en ik ben blij dat mijn zoon geen vwo-advies gaat krijgen ;-)
 
Quote
RE: Ik ben de juf een beetje zat
Leen Mv 4  schreef op: 15-11-2014 15:03:04
Bij ons in belgie is het niet meer dan normaal dat ze vanaf die leeftijd dagelijks huiswerk en oefenblaadjes meekrijgen. Ik merk dat hier de juffen ook snel naar ouders gaan met opmerkingen over oefenen in de eerste helft van het schooljaar, het is een kwestie van wennen voor die kleintjes en hun ouders. Ik zou het dus niet meteen negatief zien als de juf meldt dat er geoefend moet worden. Het mailen hierover vind ik dan wel beetje "gek", ben nog te antiek denk ik om om de paar uur mail te checken, zeker als daar huistaakjes zouden tussensteken, zouden die hier wel over't hoofd gezien kunenn worden. Maar ook dat is wennen natuurlijk, ik ben blij met betrokken juffen die bellen/mailen/aanspreken. Ze kunnen ook wachten op contactmomenten maar dan komt juf met nieuwtjes van 3 maanden geleden hé. In alle rust gesprek aangaan, denk dat je juf begaan genoeg is en dus wel zal openstaan voor jouw verhaal
 
Quote
RE: Ik ben de juf een beetje zat
Kees  schreef op: 15-11-2014 17:35:53
ik lees wat juf betreft niks geks eigenlijks.
ik lees bij jou dat er meer frustratie is. misschien wel richting juf? is dit het enige wat je stoort?

emailen is gewoon een communicatiemiddel. aangezien juf en ouders druk zijn en je dit ook niet op een vol plein besproken wil hebben, is dit toch een fijne kans om met elkaar te sparren?

bij ons gaat ook heel veel via de mail. (en ik let er eigenlijk nooit op hoelaat meester aan het werk is....) ik vind het prettig.

thuis oefenen is soms noodzakelijk. je wil toch ook niet dat je kind achter komt te lopen. thuis even aandacht besteden (max 10minuten?) hoe erg is dat?

ik denk dat je eerst bij jezelf moet nagaan wat je nu precies zo stoort aan juf en vraag een gesprek desnoods aan en vertel wat je dwars zit.
doe dit wel op een gepaste manier.

de juf is er voor jouw kind. samenwerken zet meer zoden aan de dijk!
 
Quote
RE: Ik ben de juf een beetje zat
Ma Dalton  schreef op: 15-11-2014 19:08:32
Een e-mail is normaal en handig communicatie middel tussen mij en de juffen en meester van onze kinderen. Soms even oefenen ook. Dat gaat niet om uren, maar vaak maar om 5-15 minuten per dag. Ik heb er 4 en ik maak op dit moment tijd voor extra ondersteuning van 3 van de 4 en ze moeten ook nog alle dagen even een minuutje of 10 op de piano oefenen. En ook nog sporten. Dan heb ik het over jongens van 5, 6 en 8. 

Ik vind je erg fel. Soms is het onderwijs net een rijdende trein, juf wil niet dat ze eruit vliegt en vraagt jouw hulp voor jouw kind. Ik zou het veel erger vinden als ze je kind het hele jaar liet modderen en dan uiteindelijk zou zeggen, ze begrijpt er niks van en dat is al sinds het begin van het jaar.

ik denk dat je dit verkeerd ziet.
 
Quote
RE: Ik ben de juf een beetje zat
Jomi  schreef op: 15-11-2014 19:36:10
Ik zie echt niet dat de juf iets verkeerd doet, ze lijkt me juist heel erg betrokken.
Jij voelt je juist heel erg aangevallen en reageert onterecht heel fel op de juf.

Thuis oefenen is toch niks mis mee, is alleen maar goed. En dat de juf een remnder stuurt is toch niet erg? Als jij het principe niet wilt oefenen thuis, wat ik niet helemaal snap, dan is dat jouw keuze maar dat hoef je niet op de juf af te reageren,
 
Quote
RE: Ik ben de juf een beetje zat
Mamsie  schreef op: 15-11-2014 20:49:55
Ik ben het met zijlijn eens eigenlijk...
Vind ook dat ze onhandig reageert op de potlood, maar wel goed dat ze reageert.

Mailen is en blijft lastig, want je kan elkaar behoorlijk verkeerd begrijpen, misschien handiger geweest om gewoon een gesprekje aan te vragen met jou als ouder dan kan jij uitleggen wat je allemaal al doet.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ik ben de juf een beetje zat
Naam
Bericht