Menu
 

Topic:

geen auto te doen of niet

Autoloos  schreef op: 12-11-2014 13:17:28
Onze auto is afgekeurd en het kost te veel om hem te laten maken.

NU moeten we toch bezuinigen dus ik vind het eigenlijk wel een goede reden om geen auto meer terug te kopen. Weet alleen niet hoe het dan met de vakantie moet ( we hebben een tourcaravan waar we mee naar frankrijk gaan). Op zich kunnen we denk ik prima zonder auto, school is op loopafstand, sportclub is te fietsen. Voor de grote  boodschappen kan ik de auto van mijn moeder wel even lenen, voor de rest is alles op loopafstand.

Zit alleen met de uitwedstrijden van de kids, dan zouden we niet mee kunnen (kinderen kunnen altijd wel met iemand meerijden) en met de vakantie (maar dan is een auto huren voor 2 weken wellicht een optie)

Vriendin verklaart me voor gek, een gezin kan niet zonder auto. Ik vind van wel, geld voor uitstapjes of dagjes weg is er toch niet . Het bespaart me € 15 per maand verzekering, € 45 wegenbelasting, € 75 benzine en dan nog het onderhoud/afschrijving. Alleen voor familiebezoek of vrienden is het lastig, openbaar vervoer is ook niet goedkoop.

Zouden jullie zonder auto kunnen ?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: geen auto te doen of niet
Autoloos  schreef op: 13-11-2014 10:23:59

Quote Caithy:
Ik zou het gewoon proberen! Dat geld heb je op de bank staan, dus als het niet lukt, dan geeft het niet!

Verder zou ik kijken wat je aan verhuur kwijt zou zijn in de vakantie, je zal ivm de caravan een zwaardere moeten huren, deze kosten kunnen best oplopen! 
Ik zou de kosten die je zonder auto niet maakt eens afwegen tegen de huurkosten, volgens mij hou je dan weinig over, denk 700 euro huren en je bespaart 105 euro per maand?
En dan ben je ook nog niet zeker of je tegen die tijd een huurauto met trekhaak hebt, want die zijn beperkt.

Ik weet niet of je er veel mee wint. Als je wel een andere koopt en hem laat staat, win je er sowieso 75 euro mee!



Verhuur is voor 2 weken € 500 (onbeperkt km) dus voor de zomer zou dat al geen probleem zijn. Heb je gewoon een nieuwe auto bij je zonder risico dat ie je laat staan want het is incl verzekering en pech onderweg. ANWB kan ik dan ook opzeggen (heb nu europadekking met vervangend vervoer kost ook € 143 per jaar).

Mijn man opperde om dan misschien een heel klein autootje te nemen (suzuki alto, daewoo matiz) als boodschappen auto / calamiteitenauto. Hij gaat er toch niet in rijden ( past niet ook).
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op geen auto te doen of niet
Naam
Bericht