Menu
 

Topic:

ouderavond is oudermiddag

Mamami  schreef op: 06-11-2014 15:51:56
Even een vraag...

De laatste jaren worden de ouderwetse ouderavonden steeds vaker overdag in gepland. Aan het einde van de dag. We hebben een continurooster op school dus ik snap dat het handiger is om het aansluitend te doen en zo de leerkracht niet een avond terug moet komen.

Maar ik merk dat dit bij veel ouders toch wat weerstand oproept omdat het gewoon erg lastig is om aanwezig te kunnen zijn. Vaak kan dan maar1 van de twee ouders vrijnemen. Ik vind dat mijn man ook de gelegenheid moet hebben om er bij te zijn, het zjn ook zijn kinderen. Mijn man kan dus nooit vrij nemen (hij werkt als teamleider in de bouw en er rijden 4 collegae met hem mee).

Ben ik nou een zeikerd ? Hoe is dat bij jullie op school geregeld ?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: ouderavond is oudermiddag
-claudia-  schreef op: 07-11-2014 11:46:02
10minuten gesprek is hier eigenlijk een beetje algemeen en de belangrijke dingen weet je dan al, die bespreek ja na 15.00 met juf/meester. Belangrijke zaken kan je gewoonweg niet in 10minuten bespreken, daar is de 10minutengesprek dus niet voor. Mocht er wel iets aan het licht komen in het 10 minutengesprek waar over door gepraat moet worden dan kan dat na schooltijd.

Hier worden 10minuten gesprekken gehouden in 4 delen..dus bijv maandagmiddag, maandagavond, dinsdagmiddag, dinsdagavond. Werkende ouders kunnen dan bijv savonds. En bijv alleenstaande ouders zonder oppas smiddags en kunnen de kids gewoon buiten spelen of in de hal spelen.

Vind het een goed systeem
 
Quote
RE: ouderavond is oudermiddag
Kees  schreef op: 07-11-2014 11:50:36
huisbezoek is hier ook regelmatig trouwens!
en niet alleen bij ons maar voor alle kinderen.

meesters/juffen gaan 3 jaar mee met de kinderen. voor de zomer zijn wij verhuisd en hoppa , daar was meester weer om ons nieuwe huis te bewonderen.
de jongste had zijn juf uitgenodigd om te komen spelen, juf gaf er gehoor aan en kwam serieus een uurtje met hem spelen.

heel attent en waardevol.
wij treffen het enorm, met meesters en juffen met hun hart op de juiste plaats die niet zeiken over een uurtje meer of minder werk.
voor kinderen zo waardevol!
 
Quote
RE: ouderavond is oudermiddag
Boterbloem  schreef op: 07-11-2014 13:04:15
Goed dat jullie het bij de MR hebben neergelegd. Altijd goed om even naar te kijken als er meerdere ouders zijn met hetzelfde probleem. Ben benieuwd wat eruit komt!
 
Quote
RE: ouderavond is oudermiddag
Mamami  schreef op: 07-11-2014 15:00:23
Het gaat om het 10 minutengesprek !!! Alleen worden die 10 waarschijnlijk 20 minuten omdat er iets is wat besproken moet worden waar ik mijn man bij wil hebben. Het is geen heel zwaar gesprek waar een aparte afspraak voor nodig is want school is bekend met de problematiek en het vloeit voort uit de resultaten die in het 10 minuten gesprek besproken worden. (ik weet namelijk al de uitkomst). Het is geen drama, geen moeilijk verhaal.

Ik vraag helemaal niet om speciaal voor mijn kind een avondafspraak te maken buiten alle andere dingen om ! Als ze net als vroeger gewoon een avondmogelijk hadden had dit probleem niet gespeeld. Bij mijn jongste ga ik ook gewoon overdag in mijn eentje, dat is gewoon geen probleem.

Het gaat er om dat er vroeger 1 avond was en 1 middag en nu alleen 1 middag tot 16.00 waardoor mijn man niet bij dit gesprek kan zijn (en er meerdere ouders zijn die geen vrij kunnen nemen).
 
Quote
RE: ouderavond is oudermiddag
Sammie  schreef op: 07-11-2014 16:18:56
Ik zou het ook niet op prijs stellen als de ouderavond ineens een oudermiddag zou worden. Wij werken allebei overdag. Ik ga sowieso niet vrij nemen voor zoiets, maar dat hoeft gelukkig ook niet. School is erg flexibel. Naast de ouderavond kunnen we ook altijd na school een afspraak maken, als het ons beter uitkomt. Overigens ga ik bijna altijd alleen naar de ouderavonden, man blijft altijd thuis zodat we geen oppas hoeven te regelen. Kan de info heel goed overdragen.
 
Quote
RE: ouderavond is oudermiddag
An  schreef op: 07-11-2014 16:25:55
1 middag tot 16.00 uur? Is dat dan woensdagmiddag en is de school dan zo vroeg uit of de klas zo klein? 

Op beide scholen van mijn kinderen is het altijd 1 dag en dan is het 's middags en 's avonds. In 1 middag redden ze niet.
 
Quote
RE: ouderavond is oudermiddag
An  schreef op: 07-11-2014 16:28:56
Verder ligt een groot deel van het probleem toch echt bij het feit dat jouw man zo slecht vrij kan krijgen.
Hier ook veel afspraken vanwege handicap en ziektes, een paar jaar geleden zaten wij op gemiddeld 3,5 afspraken in de week. Het meeste deed ik dan maar alleen. Ook wel eens belangrijke gesprekken op school, die inderdaad dan altijd 's middags direct na schooltijd waren. Daar moest ik ook wel eens alleen heen omdat mijn man ook niet altijd maar vrij kan nemen.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op ouderavond is oudermiddag
Naam
Bericht