Menu
 

Topic:

galstenen of buikgriep ?

Ikkuh  schreef op: 04-11-2014 12:31:48
Wellicht dat het herkenbaar is voor iemand.

Sinds zondag heb ik koorts (ruim 39), hoofdpijn, een vol gevoel in mijn maag en aan de linkerkant net onder mijn ribben een beurs gevoel. Ik weet dat je galblaas en lever rechts zitten (dus aan de andere kant) en de alvleesklier links (op de plek waar ik dat gevoel heb). In eerste instantie dacht ik gewoon griep, maar sinds vandaag heb ik diarree zonder kleur (stopverf tot okergeel) dit heb ik wel eens vaker gehad (of een van mijn kinderen) bij een buikgriep. Maar ik heb niet overgegeven oid. Echt misselijk ben ik niet (wel weinig eetlust). Ik herken dus niet echt een buikgriep.

Aangezien ze tijdens een routineecho vorig jaar zagen dat mijn galblaas vol zit met steentjes ga ik toch twijfelen. Als er iets met je galblaas is heb je ook okergele ontlasting. Ik heb geen koliekaanvallen oid (gelukkig !). destijds wilden ze niets aan de steentjes doen omdat ik er geen last van heb, maar ik ga nu toch twijfelen of de steentjes verantwoordelijk zijn voor deze klachten ook al zit de pijn aan de andere kant. Of is het gewoon toeval en is het gewoon buikgriep (heerst het ?) zonder overgeven ?

 
Quote
Navigatie
RE: galstenen of buikgriep ?
Eefje  schreef op: 04-11-2014 12:50:22
Als de ontlasting geen kleur heeft, kan dat wijzen op een afsluiting van de galwegen.
Met jouw verhaal over de steentjes zou ik toch even contact opnemen met de huisarts.
 
Quote
RE: galstenen of buikgriep ?
Cir  schreef op: 04-11-2014 15:35:20
Het kan natuurlijk ook heel goed een griep zijn. Ik zou het nog even een dag of één twee aankijken. Als de pijn erger wordt, je urine bruin of als je geel gaat zien dan meteen naar de huisarts.
 
Quote
RE: galstenen of buikgriep ?
Zozo  schreef op: 04-11-2014 17:11:07
Links net onder je ribben kan ook je milt zijn. Als je een infectie hebt bijvoorbeeld wordt je mila groter omdat deze de infectie aanvecht en dit kan een vervelend tot pijnlijk gevoel geven.
zeker gezien je galstenen hebt gewoon even bellen met de arts en laten controleren.
 
Quote
RE: galstenen of buikgriep ?
Spatje  schreef op: 04-11-2014 19:01:16
Ik heb 6 jaar met galstenen gelopen en nooit gele ontlasting gehad. Zou het toch laten controleren
 
Quote
Navigatie


Reageren op galstenen of buikgriep ?
Naam
Bericht