Menu
 

Topic:

Wat vinden jullie?

Mamajenti  schreef op: 03-11-2014 18:48:24
Vanmorgen bij mijn zoon ophalen, kwam juf meegelopen en zoon liep zonder bril. O,o, niet zo'n goed teken.

Wat bleek, tijdens een lekker fit-oefening was mijn zoon gevallen en een ander kindje bovenop hem, precies op zijn bril. Resultaat een totaal verbogen pootje. Zojuist naar de opticien en het pootje is afgebroken. Hij heeft het voor nu functioneel kunnen herstellen, maar er moet een nieuw pootje op.

Nu ben ik benieuwd naar jullie mening. Kan ik dit aan school vragen om bij te dragen? Het is tenslotte op school gebeurd tijdens een soort gymoefening en de afspraak is dat hij dat zonder bril moet doen. Of zeggen jullie gevalletje pech en niet aan school vragen, maar gewoon zelf ophoesten.

Ben benieuwd....
 
Quote
Navigatie
RE: Wat vinden jullie?
Vera  schreef op: 04-11-2014 11:41:27
Over die birllenverzkering? Waar hebben jullie die afgesloten?
Hier 4 brildragers binnen het gezin maar volgens ons tussenpersoon bestaat er geen brillenverzekring. dus kom maar op.Ik ben er wel nieuwsigerig naar
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Mamajenti  schreef op: 04-11-2014 11:46:28
Bij de opticien vera
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Debbel79  schreef op: 04-11-2014 12:59:34
Wij verkopen flexon. Dat is hetzelfde als titanflex. Ook hier hiervan kost een pootje gewoon 7 euro.

Weet je wat het is. Wij bestellen het montuur opnieuw, vervangen de pootjes (of 1 pootje) en boeken het gehele montuur de voorraad uit als zijn vooraad beschadiging. Dus het kost ons niks.
Zo werkt het bij een keten.
En dat is dus het nadeel als je een bril gaat bestellen bij een particuliere opticien. Die moet dat dan uit "eigen zak" gaan doen. Vandaar dat je bij hem Wrs een volledig nieuw montuur moet bestellen en dus betalen terwijl je dus alleen maar 1 pootje nodig hebt.

Ik begrijp wel dat een particulier vaak handiger is omdat hij bij je in het dorp woont of zo. Maar je bent gewoon een dief van je eigen portemonnee. En niet te zuinig ook. Vooral met kinderen.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Debbel79  schreef op: 04-11-2014 13:03:40

Quote Vera:
Over die birllenverzkering? Waar hebben jullie die afgesloten?
Hier 4 brildragers binnen het gezin maar volgens ons tussenpersoon bestaat er geen brillenverzekring. dus kom maar op.Ik ben er wel nieuwsigerig naar



Zou ik ook zeggen als ik jou tussenpersoon was Vera hihi. Kan hij een all risk dekking op de inboedel aansmeren hihi.

Wij (Hans) hebben ook een brilverzekering. (Bril garant plan) voor 20 euro heb je je bril 2 jaar lang all risk verzekerd tegen breuk of diefstal, verlies etc. Ook al ga je er met je kont opzitten. Eigen risico is 20%. Dat is dus niks vergeleken met een nieuwe bril.
(Multifocaal 30 euro, dn elke 2e bril voor de helft)

Gebruik je je verzekering niet in de 2 lopende jaren, dan krijg je zowieso 10% korting op je nieuwe bril. Dan heb je die verzekering er zowieso alweer uit dus.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Mamajenti  schreef op: 04-11-2014 13:03:46
Ik heb de bril gehaald bij een keten debbel. Jouw verhaal geeft me hoop dat het mee gaat vallen! Als het over 7 euro gaat, ga ik niet naar school. Dat kan ik wel zelf regelen.

Waar ik gisteren was, was een particulier idd en misschien dat hij het daarom over een flink bedrag had.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Debbel79  schreef op: 04-11-2014 13:05:30
Oow!!! Een keten lost dat zo op joh. Desnoods een veertje dat net ff anders is if ander merk, maar wat wel gewoon past.
No problem!!
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Mamajenti  schreef op: 04-11-2014 13:09:27
Je geeft me goede hoop, dank je. En die verzekering die jij beschrijft, heb ik ook
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Vera  schreef op: 04-11-2014 14:55:52
Die verzekring moet ik ook hebben 
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Mamajenti  schreef op: 05-11-2014 15:01:37
Nou, zo simpel wordt het dus niet. Het montuur is uit het assortiment ze is nu de filialen aan het bellen die hem volgens het overzicht nog op voorraad hebben en een opdracht richting de inkoopafdeling pff

Ze adviseerde me een volledig nieuw montuur te nemen en het oude montuur te bewaren voor onderdelen. Elk onderdeel mag namelijk maar eenmaal via de verzekering gedeclareerd worden en dit is dan het handigst volgens haar....

Ik weet niet goed wat ik nu moet doen. Geheel nieuw montuur kost me via de verzekering maar iets meer dan twintig euro, maar dan kan ik dus geen nieuw montuur meer de komende anderhalf jaar tenzij ik het uit eigen zak betaal.

Neig nu wel sterk naar richting school te gaan
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Debbel79  schreef op: 05-11-2014 15:24:45
Wat een onzin. Er is altijd wel een pootje te vinden dat past. Ik ga gewoon langs de monturen in de winkel en zoek een pootje dat past qua breedte, kleur en formaat.
Zelden dat ik niks kan vinden dat niet past.

Typisch gevalletje van geld klopperij en geen zin hebben om wat moeite te doen voor de klant.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Mamajenti  schreef op: 05-11-2014 15:40:12
Wie zegt dat ik naar de ouders van het kindje ga, sis? Toevallig ken ik haar goed genoeg om dat eventueel wel te doen, maar dat doe ik niet. En de bril lag niet op de grond. Mijn kind lag op de grond doordat dat kindje geduwd werd door een ander kindje en mijn zoon viel. Tja dan valt de bril mee omdat hij hem op zijn neus heeft. 

Debbel, ik wacht even af of het lukt om het montuur nog te krijgen, maar anders hou ik de tip van een passend montuur in mijn achterhoofd. Zou jij gaan voor een nieuw pootje of een nieuw montuur?
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Mamajenti  schreef op: 05-11-2014 15:44:28
Waarom ik er trouwens over denk om naar school te gaan is niet de twintig euro, maar de kosten van het pootje. Hij red het nooit nog anderhalf jaar met de bril en dan kan ik dus niet meer gebruik maken van een verzekering omdat juf hem tegen afspraken in zijn bril met deze activiteit op heeft laten houden. 
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Caithy  schreef op: 05-11-2014 15:52:02
Ik zou het eerst bij school neerleggen en als deze aangeven dat ze er niets mee doen (wat ik echt heel raar zou vinden, aangezien dit op school gebeurt is, terwijl afspraken met juf duidelijk zijn en een bril een medisch hulpmiddel is) dan zou ik naar het jongetje zijn ouders stappen. Het is een ongelukje en daarvoor is iedereen verzekerd.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Kaasje  schreef op: 05-11-2014 16:13:09
Ik zag vandaag een klein mannetje bij school met een brilletje waar een draadje aanvast zat, leek wel of er aan het eind van het pootje een gaatj is zat en zo een knoopje van het draadje.

Moet ik ineens aan denken nu ik dit lees. Is zoiets niks voor je mannetje? Dan kan hij hem met sporten wel ophouden ( en je moet nu toch nieuwe pootjes)
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Mamajenti  schreef op: 05-11-2014 16:56:49
De verzekering is voor twee jaar en elk onderdeel mag blijkbaar maar eenmaal gedeclareerd worden. Dat zei ze in ieder geval in de winkel vandaag. Ik heb zelf de voorwaarden nog niet nagekeken, maar ze zal vast gelijk hebben. Bij mijn ziektekosten is het al op voor hem en is ook eens per twee kalenderjaren. 

Hij was laatst idd van acht hoog gevallen, maar dat had bijna niet voorkomen kunnen worden. Hij keek tussen de spijlen van de balustrade door om papa uit te zwaaien en draaide zijn hoofd. Toen bleef zijn bril achter de spijlen hangen

Ik ga denk ik maar voor een kettinkje eraan idd kaasje. Die heb je ook dat je ze er gewoon aan kan maken. Daarmee voorkom ik deze valpartijen niet, maar wel het afvallen en van acht hoog vallen
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Ano  schreef op: 05-11-2014 16:59:43
Een tijdje geleden stond er een artikel in de krant dat scholen gek worden van dit soort aansprakelijkheden en dat de verzekering niet meer te betalen is voor scholen. Ook scholen krijgen maar een beperkt budget. en het moet uit de lengte of uit de breedte.. Ik zou dus echt niet bij de school aankloppen voor 20 euro. Want stel je voor dat je kind knipt in zijn trui.... ren je dan ook naar school?

We krijgen op deze manier amerikaanse praktijken. kinderen mogen niks meer want stel je eens voor....

(mijn kinderen dragen alledrie een bril en ook reeds het nodige mee gebeurd. Hier een goede particuliere opticien die het gewoon hersteld. Zelfs een nieuw montuur gehad omdat deze gebroken was, viel gewoon onder de garantie)

Als het idd om vergoeding van de verzekering gaat; bij ons hebben ze elk jaar nieuwe sterktes dus nieuwe glazen nodig. Als je wisselt van verzekering gaan de jaren opnieuw tellen dus dan kan je in januari een nieuwe bril bestellen...
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Mamajenti  schreef op: 05-11-2014 18:44:35
Ja, dat vind ik ook sis en niet eens alleen van kinderen. Ik vind dat zodra een bril een sterkte heeft waarbij je er afhankelijk van bent, er ten aller tijden mogelijkheden moeten zijn. Want ik kan het op dit moment nog wel voor elkaar krijgen allemaal, maar er zijn er zat die het niet redden en wat als dan je bril stuk is?

Ik ben er uit. Ik ga voor een nieuw montuur en hang er een touwtje aan. De oude bril bewaar ik dan voor onderdelen en ik was toch al van plan over te stappen in januari, dus dat komt dan mooi uit
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Mamajenti  schreef op: 05-11-2014 18:48:08
En sorry ano, maar leuk dat scholen er gek van worden. Als ze zich aan de afspraak hadden gehouden, had zijn bril op zijn tafel gelegen. Daarnaast is het fijn dat ik een verzekering heb, maar had ik die niet, had ik toch een groot probleem! Deze bril kostte bijna 300,- Dat heb ik nou net even niet liggen Dan zou mijn kind dus geen bril meer hebben, omdat school zich niet aan de afspraak gehouden heeft. Ik vind dat ik het dan op zijn minst mag vragen!
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Debbel79  schreef op: 05-11-2014 19:05:46
Ik kan natuurlijk bij niemand in de portemonnee kijken, maar als je de aanbiedingen in de gaten houd heb je voor heel weinig een goede bril, en vaak zelfs ook nog 2 brillen. Dus een reservebril erbij.

En voor weinig bedoel ik dan rond de 50 euro. Heel soms zelfs 35 euro.
Dan heb je een goede complete bril met kraswering en ontspiegeling die normaal 149 euro kost. Als het kind een hele hoge sterkte heeft zou het glas geslepen moeten worden. Dan ben je nog onder de 100 euro klaar.

Maar helaas zijn wr heel veel mensen die het belangrijker vinden dat er een merkje op het montuur staat dan dat het kind voor datzelfde geld 2 goede merkloze brillen heeft en dus een reserve.

Een kinderbrillen van 300 euro vind ik eerlijk gezegd echt kolder. Een Kind in de groei is kan soms wel 2x per jaar nieuwe glazen nodig hebben. Een kind speelt, rent, ravot. Een kind hoort dat allemaal te kunnen doen zonder dat het zich zorgen moet maken of zijn bril dit wel overleeft en mama boos wordt omdat de bril zo duur was en er geen centjes zijn voor een nieuwe of voor een reserve.
Een kind zonder reservebril kan eigenlijk ook niet.
regelmatig krijg ik ouders met een kapotte kinderbril die niet in no time te repareren is. Dan worden ze boos omdat hun kind met sterkte +5 geen reservebril heeft. Het enige antwoord dat ik daarop heb is "ja,dat is ook een beetje dom ja"

Ik bied ALTIJD een 2e bril aan bij kinderen. Meestal hebben wij een actie 2e bril voor 50 euro.
Slaan ze dit aanbod af zet ik een notitie in het systeem. Daar val ik altijd op terug als ze komen dat het kapot is en als ze boos worden dat het kind niet zonder bril kan.


 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Mamajenti  schreef op: 05-11-2014 19:17:35
Je hebt gelijk debbel. Ik heb voor deze bril in een aanbieding gekozen, dus was dat er ook niet voor kwijt hoor, maar door de dunnere glazen (cilinder van -3) werd het totale plaatje toch net boven de max vergoeding van het zkf.

En er komt een reservebril zodra er een goeie actie komt. En nee, die haal ik niet meer bij deze winkel Ik ben niet zo tevreden over de service. Dat was ik al niet, maar nu helemaal niet. Dus debbel, als jullie een goeie actie voor een bril hebben, hoor ik het graag. En dan niet tweede gratis ofzo, maar echt bij een bril. 
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Mamajenti  schreef op: 05-11-2014 19:20:40
Ik ben toen trouwens wel bij hans hier geweest, maar die hadden geen leuke modellen. Was dus uiteindelijk bij pearle en daar kwam ik voor mezelf al niet meer vanwege niet te beste ervaringen elders. Nu dus ook niet meer hier
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Debbel79  schreef op: 05-11-2014 20:21:09
Hoe oud is hij mamajenti? Zit hij echt nog in kindermaten of ook al tussen maten?
Momenteel hebben we een actie van een complete kinderbril voor 99 euro. Daar komt zijn slijpingen nog bij. Dus deze actie is niet echt een top actie.
En ik ben het met je eens dat de kindercollectie niet echt leuk is op het moment.

Waarom sluit je geen bril totaal plan af voor hem? Dat kost 7 euro per maand. Dan heb je na een jaar dus 12x7= 84 gespaard. Dan krijg je een voucher thuis met dat bedrag en je mag daarmee een complete bril uitzoeken INCL geslepen glazen. Dus je hebt elk jaar voor 84 euro een complete bril. En die 84 heb je ook nog eens verspreid betaalt.

Kies je voor een merkmontuur betaal je alleen de meerprijs extra. Dat is variƫrend van 24 tot 74 euro afhankelijk van het merk dat je kiest.

Als je instapt in dat plan, krijg je al gelijk de bril nu voor 84 euro.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Mamajenti  schreef op: 05-11-2014 20:51:22
Hij is vier en zit echt in de kindermaten. En dan ook nog in de kleine variant zeg maar, want de grovere monturen staan hem echt niet.

Klinkt goed dat plan. En moet ik dan nu eerst 84 euro betalen? En dan daarna per maand 7 euro? Merkmontuur boeit me niet, maar het moet hem wel leuk staan. Ik wacht nu sowieso even af wat de oplossing gaat zijn, maar ga wel even een spaardoel toevoegen. Dan kan ik over een paar maanden er nog een bij halen en hoop ik op tussentijds een topactie
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Mamajenti  schreef op: 05-11-2014 20:53:59
Ik heb het trouwens nagekeken en zodra er iets betaald wordt vanuit de verzekering, dan eindigt hij. Dus dan kan ik beter een nieuw montuur doen, want dan heb ik tenminste wat aan mijn verzekering. Als ik alleen een pootje kies, eindigt hij volgens mij ook.

Voel me nu nog slechter bediend. Dit is mij niet gezegd toen ik de verzekering nam!
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Debbel79  schreef op: 05-11-2014 20:54:29
Als je nu een bril koopt EN instapt in dat plan, krijg je de bril al met due korting. Dus voor 84 euro.

Je kan ook zonder een bril te kopen instappen dan ga he dus alleen due 7 euro Pm betalen en heb je over een jaar de bril bij elkaar.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Debbel79  schreef op: 05-11-2014 20:55:52
Bij hansbus de verzekering onbeperkt. Ook al sta je 5x op je bril. Je hebt gewoon elke keer een eigen risico van 20%.
 
Quote
RE: Wat vinden jullie?
Mamajenti  schreef op: 15-11-2014 17:14:51
Toch nog even de uiteindelijke afloop vermelden. 

Vorige week een beetje gefrustreerd in de winkel gestaan. Toen een vervangend pootje erop gezet en ze zouden er achter aan gaan. Hoofdkantoor liet niks horen, dus ze konden weinig. 

Vandaag een week verder maar weer eens de winkel ingewandeld. Geen telefoontje niks, maar ach, we gaan gewoon vragen. Wat bleek? Het nieuwe pootje was net binnen. Werd er meteen opgezet en ik hoefde niks af te rekenen! Service.

Dus al met al heeft het lang geduurd, maar goed afgehandeld.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wat vinden jullie?
Naam
Bericht