Menu
 

Topic:

oppervlakkige trombose ervaringen?

Anna28  schreef op: 30-10-2014 15:23:01
Dacht dat ik van t weekend een spier had verrekt in mijn been, maar dat bleek dus niet het geval. Been werd dik en rood en flink pijn bij elke beweging. Dus vandaag voor een spoedecho naar t ziekenhuis gegaan. 
Daar een heel gedoe.... heb een trombosebeen maar geen diep veneuze. Een oppervlakkige ader in mijn bovenbeen zit helemaal dicht, dat geeft dus die zwelling en pijn. Maar ik mocht wel naar huis en over 5 dagen terug voor nog een echo. 
Sta ik bij de afsprakenbalie, hoor ik ineens: "mevrouw, kom toch maar even terug, de radioloog vertrouwd het niet, u moet misschien toch naar de eerste hulp" oke, ik wacht wel ff. En inderdaad, werd naar de spoedeisende hulp gebracht. 
Kom ik daar, komt er een verpleegster aangerent: "mevrouw, de internist zegt dat u toch naar huis mag gaan" 
Dus ben ik naar huis gegaan. Vanmiddag belt de huisarts me. Geen adviezen meegekregen, niks. Moet de huisarts maar doen. 
Dus ben niet erg gerustgesteld door dat gedoe in het ziekenhuis. 
Als de oppervlakkige trombose doorslaat naar de diepte dan is het mis. Heb 1x longembolies gehad en was er toen bijna geweest. Ik wil dat niet nog een keer meemaken. 

Iemand ervaring met oppervlakkige trombose? Hoe ontwikkelde dat bij jullie? En moest je toen bloedverdunners spuiten/slikken? Ben even op zoek naar ervaringen. Ben er niet geruster op geworden door dat getwijfel van hun en nu ben ik weer thuis. Moet gelijk aan de bel trekken als ik het niet vertrouw of de pijn toeneemt. 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Nina1  schreef op: 10-11-2014 21:47:34
oh ja: schrik niet als je ongesteld wordt... kan iets heviger zijn dan normaal.
of een wondje kan langer bloeden omdat je stollingstijd veranderd is. (niet omdat je bloed dunner is zoals heel veel mensen denken)

nog 1:
mocht je op een stoel zitten kijk dan uit of je been niet afgekneld word. anders op een kussen gaan zitten of je jas oid.
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Bepje  schreef op: 10-11-2014 21:47:54
Veroch en Anna 
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Nina1  schreef op: 11-11-2014 11:16:56
veroch hoe is het gegaan meid???? sterkte!!!!
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 11-11-2014 13:20:10
moet om 5 voor 3 in het ziekenhuis zijn dus pff maar dam dit doet pijn vooral als je stilstaat rechtop.
dank je wel
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Anna28  schreef op: 11-11-2014 16:19:21
en hoe was het meis??? 

 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 11-11-2014 21:09:22
nou jullie geloven het of niet maar er is geen trombose geconstanteerd bij de echo.
ik moest daarna naar de dokter om de fragmin te spuiten durf da echt niet zelf.
zeg tegen die assitente ja het is geen trombose hoor ja nee je moet toch spuiten vanwege ddr verhoogd ofzoiets bla bla okee hupakee spuit erin ja even wachten overleg met de dokter ik er tussen gegooid ja euh dan is het zweepslag wel was er verhoogde onstekingswaarde in je bloed. dus je mag nu stoppen met spuiten en als het vrijdag nog niet beter is terugkomen nou pfff in het ziekenhuis echt die dokter zal wel gedacht hebben wat een pipo hahaha zeg tegen oh vind u helemaal geweldig echt der ging me toch een berg stress eruit niet te geloven. had nog diclofinax liggen van de longonsteking ja die mag je innemen hupakee ik en 2 paraatjes nou voel me een stuk beter.
maar is wel een les om beter op je lijf te letten. pff thx meiden voor jullie steun
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Debby1977  schreef op: 11-11-2014 21:13:39
Ik had dus toch gelijk, ik vond het niet als trombose klinken. Sterkte mup
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Anna28  schreef op: 11-11-2014 22:17:42
Fijn om te horen dat er geen trombose is gezien! Zweepslag is een hele logische verklaring inderdaad. Als je zo'n pijn hebt dan zouden ze wel iets moeten zien aan je been als er een stolsel zit. 
Als ze trombose verdenken dan wordt je geprikt op D-dimeer waardes. Echter is het altijd lastig, als de D-dimeer waarde laag is dan heb je absoluut geen trombose. Is de D-dimeer verhoogd dan is het een mogelijkheid, maar het kan ook verhoogd zijn door iets anders (ontsteking, infectie) 
Hopelijk knap je snel op!
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Nina1  schreef op: 11-11-2014 22:18:53
Sterkte meid! zweepslag is ook niet fijn! Hopelijk werken de pijnstillers snel! En kan me voorstellen dat je stress had!

Een trombosebeen hoeft niet altijd het zelfde te zijn, dik rood warm verkleurd ed.
Hier drie x amders en de derde keer zat zelfs de arts te kijken van huh? Dat had ik nu niet gedacht....klein plekje tr grote van 2 euromunt.... Niet dik. Wel wat rood en pijnlijk....
De eerste keer is mij. Trombosebeen de arts niet opgevallen. Ikzelf ook niet( kom uit de zorg) maar toen ook niet dik, rood ed. Voelde me naar en had een pijnlijke lies.....naar de arts geweest maar kon niets vinden. Tot savonds toen zag ik mijn bern verkleuren in rust... Bij beweging weer nirmaal. Echt raar...
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Debby1977  schreef op: 11-11-2014 22:20:35
Ik werk zelf ook in de zorg Nina en heb ervaring met trombose en zweepslag, maar moest bij Veroch meteen aan zweepslag denken
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Nina1  schreef op: 11-11-2014 22:23:31
Veroch begrijp ikhet goed dat je zelf aan hebt moeten geven aan d arts dat het geen trombose was tijdens overleg?
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 12-11-2014 13:21:44
nou ben gelijk vanuit het ziekenhuis naar de huisarts gegaan en tegen de assitente gelijk gezegd nee we douwen er nog effe een spuit in. okee maar het is geen trombose ja doen we toch hoe worden de zorg zo verhoogd rara.
maar de huisarts had het nog niet gezien nee dus ik zei tegen hem dat het geen trombose was ja mijn andere bloed was ook onderzocht en de onstekingswaarde was daar dan wel op verhoogd. 
nu heb ik sinds gister last met ademen ja heb paar maand terug longonsteking gehad aan de rechterzijde nu voel het excat hetzelfde op de linkerzijde wel minder heftig maar denk ook dat het een bepaalde spierpijn is vanwege het lopen pff moeilijk om nu weer langs die pipo te gaan ze hebben iniedergeval goed verdiend aan me.
lieve anna knuffel voor jou want pff heb de stress gevoeld jemig alles stond ff op zijn kop.

 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Nina1  schreef op: 12-11-2014 13:26:29
en die spuiten zijn belachelijk duur!! een paar jaar geleden : 18,00 per spuit,,,, kreeg ze vergoed maar schrok ervan toen ik het uitkeringsbericht kreeg van de verzekering!

let wel goed op je lichaam veroch! hou het even in de gaten en ander wel aan de bel trekken hoor.
hoe is het verder met je been. werken de pijnstillers?
 
Quote
RE: oppervlakkige trombose ervaringen?
Veerle  schreef op: 17-11-2015 13:18:22
Hallo, wat fijn om dit te lezen en de foto te zien... Ik heb precies het zelfde. Ook al 1x longembolie gehad. Het doet heel erg pijn, maar zo te horen hoef ik me niet echt ongerust te maken. Ben ook eerst met spoed naar de echo doorverwezen, maar het zat idd niet in de hoofdaders. Toen weer naar huis met ibuprofen en paracetemol en hydrofiele creme.

Hoe lang heeft het uiteindelijk geduurd?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op oppervlakkige trombose ervaringen?
Naam
Bericht