Menu
 

Topic:

oude auto onderhoud

Ffzo  schreef op: 29-10-2014 20:45:07
We hebben deze auto al 10 jaar, is inmiddels 14 jaar oud, 235.000 km op de teller. We hebben er eigenlijk nooit iets aan, vorig jaar kwam hij zo door de keuring heen. Nu moet hij weer gekeurd worden en eigenlijk moet hij wel een grote beurt. MIjn man en ik verschillen nogal van mening. Ik wil volgend jaar een andere kopen, maar mijn man wil hem helemaal oprijden tot ie niet meer te maken is. Die wil er dus volgend jaar nog gewoon mee op vakantie naar italie.

Wat zouden jullie doen, alleen laten keuren zonder beurt ? Of gewoon goed blijven onderhouden (dus beurt) tot ie in elkaar stort ? Als we hem inruilen krijgen we er hooguit € 500 voor, dus echt waarde heeft ie niet.
 
Quote
Navigatie
RE: oude auto onderhoud
Sammie  schreef op: 29-10-2014 21:02:13
Volgend jaar is nog best ver weg. Ik neem aan dat je in de tussentijd ook geen problemen wil. Dus ik zeg: goed onderhouden totdat je er zeker van bent dat je hem wegdoet.
 
Quote
RE: oude auto onderhoud
Mamvan3  schreef op: 29-10-2014 21:16:47
Mijn man wil ook de auto oprijden, hier krijgt hij gewoon een beurt. Heb er geen moeite mee, maar je moet wel om je onderhoud denken. En zorgen dat je wat achter de hand hebt voor als hij je echt laat staan. Onze auto heeft trouwens al 350.000 op de teller staan en is ook 15 jaar oud. Heb hem gisteren wel naar de garage gehad voor een nieuwe startmotor, a 300 euro. Maar voor dat geld heb je geen andere auto.
 
Quote
RE: oude auto onderhoud
Marjolein852  schreef op: 29-10-2014 21:18:13
Ik zou hem een grote beurt geven (en laten keuren) en door rijden tot de auto echt op is. Wij hechten niet aan auto's. Ze moeten van a naar b en meer niet.

Mijn laatste auto (een golf uit 95) heb ik afgelopen jaar weggedaan. Dit omdat ik een aangepaste auto voor handbediening nodig had en om de golf om te bouwen voor zo'n 5000 euro was te gek. Nu rijd een collega van een vriendin ermee (verkocht voor 700) en de auto rijd nog steeds goed en hij is er erg blij mee!

Ik reserveerde altijd 500 euro per jaar om hem door de keuring te krijgen. Was meestal niet nodig.

 
Quote
RE: oude auto onderhoud
Anne Mv 3  schreef op: 29-10-2014 21:23:19
Welk merk is de auto? Benzine of diesel?
Er zijn dieselmotoren die makkelijk 5 ton aan kunnen.

Persoonlijk zou ik bij twijfel inruilen omdat ik het zwaar irritant vind als ik ergens stil kom te staan (kan ook bij een nieuwe auto, maar bij een oudere auto die niet altijd goed start o.i.d. vind ik dat toch anders).

Je kunt nu ook al uitkijken naar een andere auto, als je echt wat leuks tegen komt voor een leuke prijs?!
Als je wacht tot je echt niet meer kunt rijden dan vind je soms net geen leuke/voordelige auto.
 
Quote
RE: oude auto onderhoud
Ster  schreef op: 29-10-2014 23:19:48
Ik heb de afgelopen dagen noodgedwongen in onze oude alto moeten rijden deze is onlangs nog probleemloos door de pak gekomen. Omdat mijn santafe diesel niet wilde starten omdat de dynamo kapot gegaan was. Op donderdag eentonig nog zonder problemen gebruikt en op vrijdag deed hij niks meer. En daar dit een behoorlijk leeftijdsverschil tussen. Wij zeggen hier altijd waarom vervangen als er geen problemen zijn. Je kunt ook eerst gewoon doorrijden ondertussen proberen te sparen em evt rustig om je heen kijken voor wat anders. En inruilen hoeftniet perse voordeliger te zijn. Soms levert mo meer op.?
 
Quote
RE: oude auto onderhoud
Nellemv2  schreef op: 29-10-2014 23:41:10
Ik rijd in een opel astra station uit 99.. en afgelopen maand heeft hij me bijna 800 euro gekost aan onderhoud (incl apk, 4 nieuwe banden en waterpomp vervangen)

Eigenlijk kan ik zonder auto, maar ik heb niet voor niets een rijbewijs en voor dat geld heb ik ook zeker geen andere auto.
 
Quote
RE: oude auto onderhoud
Monica Mv 2  schreef op: 30-10-2014 09:30:31
Wij doen ook onderhoud en keuren bij onze renault megane uit 2002.

Ik heb die gekregen toen mijn vader overleed omdat mijn vader vond dat wij 2 auto's moesten hebben. Auto heeft 237.000 op de teller en je krijgt er niks meer voor. Maar het is zo'n gemak. Zolang die rijd kunnen we doorsparen voor een andere auto.

We hebben ook nog een auto van 6 jaar oud. Maar die van 12 word net zo goed onderhouden als die van 6.
 
Quote
RE: oude auto onderhoud
Mama Van Drie  schreef op: 30-10-2014 13:15:57
Sis daar heb ik zo'n hekel aan, dat soort malafide apk keuringen, wat mij betreft wordt zo'n keurstation flink gepakt daarvoor.

Mijn zoon heeft een half jaar terug een auto gekocht, zat net een nieuwe apk op en wat bleek...er zat een gat in de uitlaat, onmogelijk dat dat een juiste apk is geweest, maar ja dat krijg je als je een auto koopt bij een stel handelaren die ook nog van buitenlandse afkomst zijn, de versnellingsbak was ook niet oke en daar hebben we heel hard voor gestreden dat er een andere onder ging op de kosten van 'het bedrijf' .
Garantie tot de deur en mijn zoon heeft een harde les geleerd.

Bovendien is het een slechte zaak als de uitstoot niet oke is, zijn milieu delicten en dat kunnen dus dure boetes zijn maar goed, ieder z'n ding.

Een oudere auto worden vaak de kosten steeds duurder en er is steeds vaker wat aan de hand, dat is logisch eigenlijk.

 
Quote
RE: oude auto onderhoud
Mama Van Drie  schreef op: 30-10-2014 15:41:38
Ja, ik weet dat dat dom is, je kan je auto onafhankelijk laten keuren bij bv de anwb maar dat kost wel 300 euro.
Nu is er een heel verhaal aan vooraf gegaan, wij als ouders hebben meer dan eens gewezen op van alles en nog wat maar zelfs als ze 20 zijn maken ze het liefst nog steeds hun eigen fouten, dat dat dan een hoop geld kost...tja.....dat is het risico.

Dat wil dan nog niet zeggen dat het handelen van die verkopers door de beugel kan.
Een auto die goedgekeurd is mag geen gat in de uitlaat hebben o.a....

Een auto heb je vaak nodig om op je werk te komen, mijn man poolt wel met collega's dus dat scheelt al in alles maar zonder auto kan hij niet op z'n werk komen.
De tijd dat iedereen om de hoek werkte is wel zo'n beetje voorbij.
 
Quote
RE: oude auto onderhoud
Mama Van Drie  schreef op: 30-10-2014 20:16:12
Ach nee zo bedoel ik het helemaal niet.
Ik vind het gewoon triest dat die mogelijkheid er is maar dat is met wel meer dingen zo.

Alles is nogal haastig gegaan toen en hij was al aan het betalen toen mijn man ook nog kwam om te kijken, dat had dus weinig zin.
Maar goed, hij heeft er weer van geleerd.

Zelf hebben we eigenlijk nooit een aankoop keuring laten doen maar wel altijd auto's gekocht bij erkende garage bedrijven met garantie erbij, dat is al heel anders als waar mijn zoon hem heeft gekocht.

Een aankoopkeuring is duurder als een gewone apk, hangt af van wat voor type auto het is en is een andere keuring als de standaard apk....althans...dat is wat ik zo lees op internet.

Deze auto had hij nooit moeten kopen, tis wel een gave bak hoor voor als je 20 bent maar hij is in alles duur...brandstof....verzekering.....wegenbelasting....en onderhoud.

 
Quote
RE: oude auto onderhoud
Bepje  schreef op: 30-10-2014 21:41:01
In jou geval zou ik een beurt laten doen en laten keuren. Je hebt er geluk mee want hij heeft je nog haast niks gekost. Wie weet kan hij nog wel een paar jaar mee. Ik zou er ook gerust mee naar Italië hoor.
 
Quote
Navigatie


Reageren op oude auto onderhoud
Naam
Bericht