Menu
 

Topic:

Ervaringen kraamfeest

Caatje  schreef op: 28-10-2014 17:29:28
Hebben jullie wel eens een kraamfeest gehouden? Ik ben nu 16 weken zwanger en ben een beetje aan het rondkijken naar de mogelijkheden. Bij de onze andere 2 kinderen hebben we gewoon kraamvisite gekregen en dat beviel op zich goed. Maar het lijkt me ook wel leuk om een kraamfeest te houden. Wat zijn de voor- en/of nadelen hiervan?
 
Quote
Navigatie
RE: Ervaringen kraamfeest
Marli  schreef op: 30-10-2014 12:38:02

Quote Baby2:
Ik vind dat sommige mensen hier toch een aparte kijk hebben op een kraamfeest of receptie. Ik heb alleen geboortekaartjes gestuurd naar mensen die ik graag wil zien, ook tijdens mijn huwelijksfeest, ik zou nooit ""vage kennissen" uitnodigen. iedereen roept hier een kraamfeest/receptie is kadootje droppen en weer weg. Zo wil ik eigenlijk niet denken. Als ik ergens voor word uitgenodigd dan ga ik ervan uit dat men mij graag wil zien en niet dat ik alleen maar goed ben om een kadootje te brengen.



Ik denk dat je niet wil weten hoeveel gezinnen niet duidelijk hebben wat ze nodig hebben. Waar bijv. opa en/of oma bepaalt dat 'die van die' ook moet komen. Hoe vaak zie je het niet bij bruiloften ook; dat ze zelf eigenlijk maar 40 gasten hadden gewild (bwv), maar dat de omgeving hen oplegt dat ze het niet kunnen maken om kennissen, collega's, en andere mensen die misschien niet zo dichtbij staan niet uit te nodigen...
Of mensen die vinden dat zij wel moeten komen maar jij hebt daar niet zoveel behoefte aan.

Maar idd; zo moet je niet willen denken...
 
Quote
RE: Ervaringen kraamfeest
Chloe  schreef op: 31-10-2014 08:57:30
Heb zelf gewoon kraamvisite gehad en vond dat ook geweldig. Ik wilde graag dat iedereen zo snel mogelijk naar mijn baby kwam kijken. Kraamfeest zou niks voor mij zijn. Ben op 1 zo'n feest geweest en vond het vreselijk. pa en ma naast elkaar op een stoel en visite in de rij om cadeautje te geven en een snelle blik op de baby te werpen. Ik snap de gedachtengang echt wel, maar denk dat de meeste gasten het niet zo leuk vinden.
 
Quote
RE: Ervaringen kraamfeest
Caatje  schreef op: 01-11-2014 12:17:22
Dank je wel, Myself, we hopen ons derde wondertje eind maart te mogen verwelkomen.  en vage kennissen zijn voor mij geen vreemdelingen, maar bijvoorbeeld mijn medevrijwilligers en bezoekers van het buurthuis. Ik ken ze allemaal, maar heb persoonlijk niks met ze. (Een uitzondering daargelaten), maar ik stuur wel een kaartje naar het buurthuis.

Sis, ik denk dat jij het juist verwoord, de bedoeling is goed, maar bezoekers kunnen het anders ervaren.
 
Quote
RE: Ervaringen kraamfeest
Ils33  schreef op: 01-11-2014 23:33:23
Ik ben tijdens mijn zwangerschappen heel ziek geweest en had geen makkelijke bevallingen.
Merkte ook dat ik kraamvisite bij mijn oudste echt heel leuk vond. Maar bij mijn jongste was ik me aan het afzonderen.
Het moest eerst met mezelf en met mijn mannetje goed gaan. Dit voelde ik ook heel de zwangerschap op een of andere manier zo.
Dus wel gekozen voor een kraamfeest. Mijn familie vond het niet leuk. Maar het was een goede keuze zorgde voor de rust die ik/wij toen zo nodig hadden.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ervaringen kraamfeest
Naam
Bericht