Menu
 

Topic:

Groente uit de vriezer

Heleen  schreef op: 26-01-2012 14:36:18
Ik ben benieuwd naar jullie reactie.

Ik vind groente uit de vriezer heerlijk, wij eten regelmatig bonen, spinazie, boerenkool uit de vriezer, ook potjes worteltjes en erwten zijn hier favoriet. zitten hier nu echt zoveel minder vitamine in dan in verse groente, ik hoor/lees hier namelijk veel tegenstrijdige berichten over.

 
Quote
Navigatie
RE: Groente uit de vriezer
Jolanda1974  schreef op: 26-01-2012 14:41:41
naar mijn weten valt het wel mee tegenwoordig. Als je verse groente tot snot laat koken zitten er ook niet zoveel vitamines meer in.
 
Quote
RE: Groente uit de vriezer
Niki  schreef op: 26-01-2012 14:44:26
vers ingevroren groente zijn gezonder als die in de potjes van bv HAK heb ik me laten wijsmaken Dus vers uit de vriezer of vers uit de winkel maakt niet zoveel uit. Vind het uit de vriezer ook echt lekker vers smaken!
 
Quote
RE: Groente uit de vriezer
Anoniem  schreef op: 26-01-2012 14:44:27
Vorig jaar is dit in het nieuws geweest, schijnt helemaal niet zo veel te schillen met verse groenten als dat men altijd dacht.
Wij eten het ook wel eens, vind het er ook niets mis mee.
 
Quote
RE: Groente uit de vriezer
Anoniem  schreef op: 26-01-2012 15:19:50
verskopen en heel even blancheren dus heel even d ekook er over en al je vitaminen blijven behouden
 
Quote
RE: Groente uit de vriezer
  schreef op: 26-01-2012 15:50:56
potjes zijn vaak slechter omdat er veel zout in zou zitten.
Ook bijv. spinazie a la creme is heel zout, maar qua vitamines boeit dat echt niet.
Ik heb ook altijd 2 zakken groente in de vriezer voor het geval dat...
 
Quote
RE: Groente uit de vriezer
Anoniem  schreef op: 26-01-2012 16:43:35
heel makkelijk hoor hoe denk je dat ze dat met diepvriesgroenten doen?
sperziebonen en bloemkool zet je even op, kook er over afgieten afkoelen en invriezen.
kunst is het laten koken veel mensen doen dat te lang.
 
Quote
RE: Groente uit de vriezer
Bepje  schreef op: 26-01-2012 23:49:56
Verse groente is vaak al een aantal dagen onderweg voordat het op jouw bordje ligt. Vitamines zijn dan al voor een deel verdwenen.
Diepvriesgroente en potgroente is s`ochtends van het land gehaald en s`middags in de diepvries of in de pot. Vitamines blijven dus beter behouden.
In potten zit idd vaak zout en eventuele conserveringsmiddelen, zie pot.
Geen van allen is echt slecht, variatie is belangrijker.
 
Quote
RE: Groente uit de vriezer
Ingemvmenl  schreef op: 27-01-2012 09:34:53
Ik denk dat ze bedoeld even laten koken, dan invriezen, en wanneer je het wilt consumeren het dan nogmaals koken??
 
Quote
RE: Groente uit de vriezer
Marly-jane  schreef op: 27-01-2012 09:50:35
even off topic, ik vind rauwe bloemkool en rauwe spruiten heerlijk.

ik ga nu na het lezen van dit topic toch eens vaker diepvries groente eten. Ik dacht altijd dat vers het best was maar inderdaad er gaat toch vaak weer een tijdje overheen voor het van het land in je pan ligt.
 
Quote
RE: Groente uit de vriezer
Anoniem  schreef op: 27-01-2012 13:40:23
idd inge dat bedoelde ik
 
Quote
RE: Groente uit de vriezer
  schreef op: 27-01-2012 13:55:13
Sis lol hoe wil je dat doen dan gewoon ontdooien en koud eten.
Het word al jaaaaren gedaan hoor, gewoon kook erover, invriezen zodat ze niet kapot of vies worden in de vriezer.
Vervolgens gewoon eruit halen en koken zoals je normaal ook je eten kookt.
 
Quote
RE: Groente uit de vriezer
Alice  schreef op: 27-01-2012 14:37:06
Qua vitaminen maakt 't niet veel verschil, maar qua smaak heb ik toch 100x liever vers.
Potten vind ik al helemaal nergens naar smaken. Maar 't is ook maar wat je gewend bent natuurlijk.
Enkel erwtjes en spinazie heb ik wel 's uit de diepvries. Sperziebonen heb ik wel 's geprobeerd, maar vond vooral de textuur niet lekker. Wortelen verliezen bijna al hun smaak en knapperigheid. Nee, voor mij is 't niets.
Frietjes uit de diepvries doe ik ook nog wel 's, maar ben ik ook niet kapot van.

 
Quote
RE: Groente uit de vriezer
Heleen  schreef op: 27-01-2012 15:05:53
Leuk om te lezen, dus zo ongezond zijn we nog niet bezig, wij eten zeker 1 a 2 keer per week groentes uit de vriezer en ik vind het heerlijk en makkelijk;-)

Alice: wortels vind ik ook niet lekker, die eten we of uit potje of vers.
Patat uit de vriezer vind ik lekker, vooral de oven friet.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Groente uit de vriezer
Naam
Bericht