Menu
 

Topic:

scheiden /ouderschapplan

Sannie  schreef op: 23-10-2014 15:45:13
Ik ga scheiden .het gaat al heel lang niet meer van alles geprobeerd .maar het houdt een keer op .we hebben 3kinderen .13/10/8 en hebben eigen huis .hij wil hier blijven wonen .ik heb urgentie voor een huurhuis.en moet bijstand aan vragen .ben al aan het zoeken voor werk .ze lachen me nog net niet uit. Pff .ja ik ben er al 13 jaar uit .geen opleiding .en ben 42 jaar. We moeten nu nog ouderschap plan opmaken .waar moet ik aandenken .? Man wil ze 1keer per 14 dagen .vakantie wil hij ze 2 weken en de andere vakantie niet .waar moet ik nog meer aan denken? Help .
 
Quote
Navigatie
RE: scheiden /ouderschapplan
Bepje  schreef op: 11-11-2014 23:08:48
Je kunt onformatie inwinnen bij het Juridisch loket. Daar kun je heen bellen of naar toe. Ik vind dat je niet moet toegeven omdat hij zielig is, jij bent veel zieliger straks als je bijna geen geld hebt.
 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Mamajenti  schreef op: 12-11-2014 07:24:53
De mediator is er juist voor jullie te helpen dit soort vraagstukken op te lossen. Anders had je geen mediator nodig.

Lever geen geld in! Als hij je tentig moet geven om jou uit te kopen, dan heb je daar recht op. Neem je met minder genoegen, dan schenk je hem geld ook volgens de belastingdienst. Daar moet hij dus extra belasting over betalen.

Als je de bijstand in gaat, wordt er verplicht gekeken naar partneralimentatie. Want als je ex het moet betalen, hoeven zij het niet.

Mijn belangrijkste tip is, als jij niet het gevoel hebt dat de mediator jouw belang en zijn belang behartigt en jullie goed ondersteunt, zoek een andere mediator. Als je denkt dat je iemand nodig hebt die alleen jouw belang behartigd, ga richting een advocaat. Scheiden doe je maar 1 x en je wilt geen spijt krijgen zodra dingen vast liggen. Dan zit je er namelijk gerechterlijk aan vast
 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 12-11-2014 09:39:29
Succes!
 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Sannie  schreef op: 12-11-2014 17:55:16
Ik heb een huis .joepie.mooi huis 4 slaapkamer in de buurt vam dit huis en svhool .bijna niks aan te doen .ik krijg 4 dec de sleutel .
 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Sunshine  schreef op: 12-11-2014 18:16:40
Gefeliciteerd!! En super fijn dat je weinig eraan hoef te doen.
Nu spullen regelen en inpakken.
Succes met alles
 
Quote
RE: scheiden /ouderschapplan
Meelezer  schreef op: 13-11-2014 13:55:36
Wat fijn dat je zo snel een huisje gevondenhebt!

Wat betreft de rest....
Let wel, dit is wat je KUNT doen, niet wat je MOET doen.

Persoonlijk vind ik het vreemd dat als jij recht hebt op 20duizend, jij er maar tien zou krijgen.
Klopt niet, neem alsjeblieft waar je recht op hebt, je krijgt nog genoeg kosten voor je rekening en het is weg voordat je het weet.
Verhuizen is niet goedkoop en je loopt tegen van alles aan.
Daarnaast, jij hebt niet betaald gewerkt.
Je hebt wel zeker gewerkt en ervoor gezorgd dat er drie kinderen groot gebracht werden (worden) en naar wat ik lees is dat niet altijd even makkelijk.
Doordat jij thuis was, had je man alle kansen met zijn werk en ruimte om te groeien daarin, daar heb jij aan mee geholpen.

Daarnaast.....dat het niet meer gaat samen, oke....maar dat hij eist, want dat doet hij, dat je maar genoegen moet nemen met 10 ipv 20 duizend, de kinderen een keer per twee weken, twee weken vakantie etc....
Ik vind het een vreemd verhaal.
Kom op voor wat JIJ wilt.
Jij bent zeer zeker een partij in deze en hebt zeker ook wat te wensen en mag dit ook zeker uitdragen.

Let op met de kinderen.
Leg goed vast hoe het zit met extra ziektekosten die niet vergoed worden, wie betaald dat? Ieder de helft is vaak redelijk.
Schoolkosten idem.
Extra dingen zoals hobby's dan wel sport, wie betaald dat? Ook ieder de helft?


Ik zou je wel meer adviezen willen geven, maar dit zijn wel kernpunten.
Het grootste punt is dat jij het voor jezelf en daardoor voor de kinderen het goed regeld en inderdaad wat ik al eerder las, schik niet met dingen waar je recht op hebt.
Hij heeft wel veel noten op zijn zang, jij kunt alles maar oplossen en regelen en dat is wel erg makkelijk gedaan vanuit zijn optiek zoals het hier nu staat.
Kom echt voor jezelf op, bijt van je af en regel het goed zodat je geen gezeur achteraf gaat krijgen.

Succes ermee, tis een hele beste verandering voor jou en de kinderen.
Veel geluk samen


 
Quote
Navigatie


Reageren op scheiden /ouderschapplan
Naam
Bericht