Menu
 

Topic:

Hulp nodig, wat te doen

Worteltje  schreef op: 22-10-2014 22:21:37
Ik weet even niet wat te doen meiden. Gister te horen gekregen dat ik 2 weken geleden tijdens mijn gbp operatie een klaplong heb gehad. Dat is meteen gefixd zeg maar. Voor de rest deed de arts (niet degene die mij geopereerd heeft) er heel nuchter over. Ik zat daar met mijn bek vol tanden. De longfoto die ik op de verkoever heb gehad was goed dus klaar aldus arts. Ook geen controle niks.
Nu 1 dag later ben ik best wel bang. Daarnaast heb ik gegoogeld (niet goed, ik weet het) en allemaal folders van ziekenhuizen gelezen voor na een klaplong. Overal lees ik dat je wekenlang weinig mag doen en dat iedereen onder controle blijft van een longarts. Ik heb geen longarts gezien en hoef ook niet te komen. Zit nu dus steeds te denken, wat moet ik doen. Met mijn huisarts praten, of de poli mailen met mijn verhaal, dat ik het allemaal toch niet zo fijn vind of niks doen, want de artsen zeggen dat het goed zo is. Ik weet niet eens of er wel een longarts bij geweest is onder de operatie. Ik wist helemaal niks. Maar ja, misschien hebben ze het wel gezegd toen ik nog half onder narcose was ofzo. Enige wat ik toen wist was dat ik een longfoto heb gehad en dat die goed was. Het waarom heb ik gisteren dus gevraagd en toen pas gehoord hoe of wat. Ik weet even niet wat te doen. Wat zouden jullie doen?
 
Quote
Navigatie
RE: Hulp nodig, wat te doen
Jen9  schreef op: 22-10-2014 22:22:53
In ieder geval niet mailen.... maar bellen. Ik zou eerst de huisarts bellen en die om raad vragen.
 
Quote
RE: Hulp nodig, wat te doen
Minou  schreef op: 22-10-2014 22:24:15
Idd bellen

klaplong is niet niks je had erin kunnen blijven als er een spanningspneumothorax zou ontstaan 
Quote
RE: Hulp nodig, wat te doen
Worteltje  schreef op: 22-10-2014 22:28:16
Een wattes Minou? Hihihihi. Wil ook Slotervaart niet achter stellen maar hun doen natuurlijk wel heel nuchter. Met huisarts praten is misschien welbeen goede 1e stap om verhaal te doen.
 
Quote
RE: Hulp nodig, wat te doen
Kees  schreef op: 22-10-2014 22:36:52
Ik vind het ook behoorlijk schokkend.
Ik zou je aanraden een brief naar afdeling te sturen
en een cc.naar je huisarts.

zeker niet bij laten zitten hoor ook al heb je nu wrl
wat anders aan je hoofd.
Sommige zaken nooit afwikkelen in1e emotie,
dit wel meid.
Anders krijg je meer last in je koppie
 
Quote
RE: Hulp nodig, wat te doen
Suus  schreef op: 22-10-2014 22:42:20
Ik vermoed dat je geen gaatje in je long had anders was het op verkoeverkamer niet ok geweest. Als je long dan goed ligt en uitvouwt is er niks aan de hand. Je kan evt met de ja praten als dat je gerust stelt.
 
Quote
RE: Hulp nodig, wat te doen
Xsara  schreef op: 23-10-2014 05:26:28
ik zou eerst even kalm blijven en dan nagaan hoe je jezelf nu voelt. je hebt een gbp gehad en mag toch al 6 weken niet te gek doen, van deze operatie moet je immers ook bijkomen. dubbel rustig aan doen is dan wat overdreven.
heb je nu klachten dan zou ik gelijk even contact opnemen. je kunt even op google kijken naar klachten van een klaplong en dat even in de gaten houden de komende tijd. als je je goed voelt dan zou je kunnen wachten tot een controle afspraak om het even door te nemen. als je nu je huisarts belt dan is de kans klein dat deze weet wat er is gebeurd en kan ook geen goed advies geven. als je wat zou willen doen dan naar de bron. 


 
Quote
RE: Hulp nodig, wat te doen
Jolanda1974  schreef op: 23-10-2014 07:50:23
Sluit me aan bij Xsara...
 
Quote
RE: Hulp nodig, wat te doen
Lisje  schreef op: 23-10-2014 09:01:56
Bellen met de poli en zeggen dat je je er zorgen over maakt, kunnen ze je wellicht gerust stellen en beter uitleggen hoe het zit. Heb je nog klachten die erbij horen??
 
Quote
RE: Hulp nodig, wat te doen
Worteltje  schreef op: 23-10-2014 09:11:09
Suus, aan zo iets zat ik ook te denken, heb er alleen totaal geen verstand van, maar dacht zelf al dat ik vast het minst erge had wat er zou bestaan, want ik voel mij in principe goed.

Ik voel mij redelijk goed. Bij ons mag je na 2 weken alles weer doen. Gisteren tijdens het fietsen had ik alleen veel steken bij het middenrif. Geen idee of het mijn maagje is of mijn longen. Leek meer op longen. Ben ook naar huis gegaan en heb niks meer gedaan. Toen ik op de bank lag, trok het weg.
Huisarts weet ik inderdaad niet of ze mijn gegevens al heeft. Van de cardioloog duurde dat toen ook heel lang.
Ga het iig rustig aan even blijven doen en even bedenken of ik de poli nog zal bellen. Vind het inderdaad heel raar dat ik mij zo goed voel. Alleen door die steken gister werd ik angstiger.
 
Quote
RE: Hulp nodig, wat te doen
Jolanda1974  schreef op: 23-10-2014 09:15:20

2 weken en alles al mogen doen..  Je hebt een zware buikoperatie achter de rug.. daar staat minimaal 5-6 weken genezing tegenover.


Helaas hoor ik niet al te veel goede verhalen over het Slotervaart en hun beleid.. Maar zolang jij geen klachten hebt zou ik me concentreren op het herstel en het bespreekbaar maken tijdens de controle.

 
Quote
RE: Hulp nodig, wat te doen
Worteltje  schreef op: 23-10-2014 09:18:46
Mijn vriend en therapeut zijn het met je eens Jolanda Dus, ik mag ook niet teveel doen en al helemaal niet tillen van mijn vriend.
Fietsen doe ik in versnelling 1 ipv 6, kleine stukjes. Thuis word bijna alles uit handen genomen. Vriendin van mijn therapeut is in Gent geholpen en daar is het 6 weken. En dat heeft ze ons ook aangeraden.
 
Quote
RE: Hulp nodig, wat te doen
Jolanda1974  schreef op: 23-10-2014 10:00:26
Luister er dan ook naar  Fiesten mochten wij ook pas na 6 weken, gewoon omdat je geen kracht hebt in je benen omdat je spiermassa afneemt. Je moet echt niet teveel doen!
 
Quote
RE: Hulp nodig, wat te doen
Worteltje  schreef op: 23-10-2014 10:07:11
Ik luister ook hoor Fietsen doe ik niet ver, stukkie naar mijn schoonmama, anders kom ik nergens. Bij haar kan ik verder rustig aan doen. Maar word echt gek binnen de muren hier thuis. Ook al kom ik er nu ook maar 1x per week, omdat veel mij nog te veel is Naar de bus lopen kan ik nog niet, is moeilijker.
 
Quote
RE: Hulp nodig, wat te doen
Suus  schreef op: 23-10-2014 10:38:16
Bij eencoperatie in dt gebied is het bekend dat een long kan inklappen, om weer vol te lopen. Onschuldig maar de arts moet dat duidelijk vertellen.
 
Quote
RE: Hulp nodig, wat te doen
Worteltje  schreef op: 23-10-2014 10:58:02
Dank je wel Suus, ik denk dat dat het dan inderdaad geweest is, anders zouden ze er niet zo luchtig over doen. Maar hij had het mij wel moeten vertellen toen hij kwam vragen hoe het met mij ging op zaal. Maar goed, dat ga ik hem sowieso nog vragen als ik weer controle heb.
 
Quote
RE: Hulp nodig, wat te doen
Angelique  schreef op: 23-10-2014 11:19:40
meid meid doe aub wat rustiger aan 
ik ben gehlopen toen jayden een jaar was ongveeer 
ik kwam na 2 dagen thuis en besloot mijn man te gana helpen om hem in bad te doen had ze gewoon gemist 
maar heb dat meoten bekopen met ruim 3 uur lang een heftige dumping 
ik heb nog nooit zon pijn gehad maar ja heb het over me heen laten komen en na 2 uur zakte het wat en na 3 uur was het volledig weg 
ook in de maag/longstreek 
kreeg ook nouwlijks adem enz gewoon van de pijn  
het kan dus even goed zo zijn dat de pijn van je maag weg gekomen is ipv je longen 

ik praat neit geod dat er info achter wegen gelaten is 
ook al hebben ze dit in de vrcouver wel verteld dan hadden ze dit nogmaals duidelijk moeten vertellen toen je eenmaal geod bij was of op moment dat je naar huis ging met goede instructies 

ik zou even lekker met je HA praten om het te ventileren die kan je gelijk ff nakijken en gerust stellen 
en dan de eerst volgende keer dat je naar ZH moet ga je alles opschrijven en dan je verhaal je zorgen en je vragen bij hun neer leggen 
dus ook dat je je gewoon kut voelt over feit dat ze info achter gehouden hebben verder neem je rust hoor het is neit niets alles is nog gevoelig en vers  ik heb halfjaar later mijn eeste uitstap gemaakt en daar heb ik best spijt van gehad ging naar de huishoudbeurs met mijn meoder maar pfff wat ben ik daar ziek van geweest 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Hulp nodig, wat te doen
Naam
Bericht