Menu
 

Topic:

schoonhouden voorhuid jongen van 11

Mamami  schreef op: 20-10-2014 20:04:22
MIjn zoon is 10 jaar en hij is panisch om zijn voorhuid naar achteren te verschuiven om het schoon te maken. Op zich is er niets mis omdat toen hij jonger was dit zonder problemen lukte. Dus vernauwd oid is het niet. Op een of andere manier vindt hij het ineens doodeng en doet het dus niet. Zoon is bekend met autisme dus dat zal vast meespelen (angst voor het onbekende)

We hebben nu van alles geprobeerd (man heeft het voor gedaan bij hemzelf en laten zien), we hebben hem laten zien dat er niks kan gebeuren omdat het velletje vast zit (daarwas hij bang voor). Maar niks werkt. Vanavond tijdens het douchen heeft mijn man weer een poging gedaan maar het resulteert in een gil en huilpartij.

Ik heb hem exact uitgelegd waarom dit nodig is, dat het geen pijn doet en eigenlijk iedere jongen en man dit doet. We leggen er verder geen druk op en proberen het van tijd tot tijd, maar hij durft het nog steeds niet.

Iemand hier ervaring mee of tips ?? Of is dit iets om gewoon te laten gaan en het komt vanzelf een keer ?
 
Quote
Navigatie
RE: schoonhouden voorhuid jongen van 11
Mamami  schreef op: 20-10-2014 20:27:48
Ik heb hem uitgelegd wat de gevolgen zouden kunnen zijn... zijn antwoord. Nou prima toch dan doen ze het operatief met een narcose, voel ik toch niet en ik ben van het probleem af. Tja
 
Quote
RE: schoonhouden voorhuid jongen van 11
Kaasje  schreef op: 20-10-2014 21:45:19
Maar als je wakker wordt na zo'n operatie heb je pijn en zolang het wondje niet genezen is blijft het pijn doen...
Daarnaast zit het topje nu verstopt en is dus onwijs gevoelig als het niet meer verstopt zit, daar zal hij ook aan moeten wennen dan.. (denk aan schuren langs ondergoed)

Miss kun je hem dat vertellen, dat een operatie dus niet in 1 keer het hele probleem oplost?
 
Quote
RE: schoonhouden voorhuid jongen van 11
Jesmv3  schreef op: 20-10-2014 22:51:05
hier ook een zoon van bijna 9 die er panish voor is,
hij had vorig jaar wel een verkleefde voorhuid en idd een infectie.
Zalf gekregen en dat heeft geholpen.
Hij doet hem alleen lang niet ver genoeg naar achteren en hoe vaak ik ook zeg hoe belangrijk het is,hij doet het niet want het doet pijn etc.
Ik weet ook echt niet wat ik er mee moet.
 
Quote
RE: schoonhouden voorhuid jongen van 11
Annie  schreef op: 20-10-2014 23:11:14
En besnijden is dat geen optie voor hem en jullie?
 
Quote
RE: schoonhouden voorhuid jongen van 11
Kyla  schreef op: 21-10-2014 09:18:33
Ik zou stapje voor stapje proberen om dit te doen en er ook een beloningsysteem op zetten. Het probleem is hier de angst die je wel serieus moet nemen, maar niet moet bevestigen, wat je in mijn ogen doet door te besnijden. Met autisme is er toch risico op patroonvorming. Tel daarbij op dat angsten vaker voorkomen bij autisme, dan is het handiger om te leren met angsten om te gaan dan een snelle oplossing. Ik zou zelf hiervoor een doorverwijzing naar een psycholoog vragen. Het probleem is namelijk niet iets lichamelijks, ik zou dan de oplossing ook niet zoeken in een operatie.

Wat vind hij al eng? Is dat het vastpakken al, of echt pas bij het naar achter schuiven? Laat hem op een soort schaal of trap aangeven wat hij het minst eng vind en wat het meest. Verbind daar dan een aantal punten aan. (Bijv. zijn voorhuid aanraken is 1 punt, schuift hij de voorhuid vervolgens tot halverwege is nog een punt erbij) Het kan zijn dat je meer tussenliggende stappen of voorafgaande stappen nodig hebt, maar dat is het idee. Bij een bepaald aantal punten is er een beloning. Liefst in de vorm van aandacht, bijv. samen een spelletje spelen of iets anders wat hij leuk vind, maar kan ook extra beeldschermtijd zijn. Wij hebben ook wel triqo's gebruikt. Toendertijd konden we goedkoop aan een paar honderd komen via marktplaats. Wij hebben op deze manier onze oudste zoon van zijn angst voor spoken afgeholpen onder begeleiding van een psycholoog. Onze jongste zoon durfde niet meer naar zwemles toen hij kopje onder was gegaan en dacht hij verdronk, daar was dit ook een succes bij (wel met tabletjes van dr vogel). Belangrijk is dat je samen de afspraken op papier zet. Dus het soort stappen, het aantal punten, het soort beloningen, tijdstippen enz enz, zo precies mogelijk. Zo klopt zijn "plaatje".
 
Quote
RE: schoonhouden voorhuid jongen van 11
Mamami  schreef op: 21-10-2014 10:45:22
Dank je wel Kayla hier kan ik wel wat mee !
Hij is erg gevoelig voor iets extra verdienen idd in beeldschermtijd.

Hij vind het schuiven een eng gevoel kwam ik gisteren achter. Hij roep au au maar bedoelt eigenlijk eng eng. Kreeg ook de tip om het in bad te proberen omdat het dan wat makkelijker gaat. Ik weet niet hoe het voelt dus in dat opzicht heb ik man er in betrokken die met engelengeduld en heel duidelijk heeft uitgelegd hoe het werkt.

Hij wil het wel doen, maar op het moment raakt hij echt echt in paniek. Fysiek is er niets mis, is niet ontstoken oid dus het zit echt in zijn hoofd.
 
Quote
RE: schoonhouden voorhuid jongen van 11
Kyla  schreef op: 21-10-2014 11:16:44
Fijn dat je hier wat mee kan! Lastig he, als iets zo in zijn hoofd zit. Wij gebruikten trouwens de methode Denken, Durven, Doen. Dat is cognitieve gedragstherapie, de psych. had dat gekopieerd en dan gingen we hier thuis mee aan de slag, naast de wekelijkse gesprekken die J. had.Dan ga je zeg maar je angsten "uitdagen" en leer je dat sommigen angsten niet nodig zijn.
 
Quote
RE: schoonhouden voorhuid jongen van 11
Kyla  schreef op: 21-10-2014 11:18:45
Ooooh.. weet je wat me nu te binnen schiet.. hij begint natuurlijk al wat ouder te worden. Misschien dat hij het gevoel eng vindt omdat hij lichamelijk nu anders reageert dan eerder? Dan is dat nieuw en moet hij daaraan wennen.
 
Quote
RE: schoonhouden voorhuid jongen van 11
Mamami  schreef op: 21-10-2014 12:07:15
hahaha nee dat vindt hij niet eng. Hij vindt dat geweldig
 
Quote
RE: schoonhouden voorhuid jongen van 11
Ffzo  schreef op: 21-10-2014 12:41:03
Mag ik naar aanleiding van dit topic misschien ook even een zorg voorleggen?
Allebei mijn zoons (10 en 8jaar) vinden het terugschuiven van de voorhuid heel vervelend. Er is geen sprake van ontstekingen of roodheid, ze hebben allebei wel gewoon erecties 's ochtends en dan is er verder niets aan de hand. Ook wanneer ze zelf bezig zijn (ik vind de term masturberen nog wat groot, maar ik bedoel wel wrijven etc) lijkt alles te gaan zoals het moet en hebben ze geen pijn. Maar dat terugschuiven.... ze willen het echt niet, ook niet in bad. Of het nu angst is of pijn.... Het enige wat de jongste zegt is dat het heel vervelend is/voelt. 

We houden het wel een beetje in de gaten en heben ook gezegd dat wanneer zij pijn hebben of iets dergelijks, ze dat altijd bespreekbaar kunnen / moeten maken. En de sfeer in huis is wel zo dat ik er niet aan twijfel dat zij dat ook zullen doen. 

Ik weet nu niet zo goed wat ik verder kan doen behalve afwachten totdat zij wat ouder zijn en echt gaan masturberen. Of doe ik dan heel erg iets mis? 
 
Quote
RE: schoonhouden voorhuid jongen van 11
Ffzo  schreef op: 22-10-2014 20:29:31
iemand? 

@TO, sorry, ik hoop dat ik je topic even mag lenen......?
 
Quote
Navigatie


Reageren op schoonhouden voorhuid jongen van 11
Naam
Bericht