Menu
 

Topic:

Weer een andree juf...

Jc  schreef op: 20-10-2014 15:19:52
Mijn zoontje zit nog maar net op school en heeft nu al een 2e invalster. "Hoe heet de ze juf?" vroeg ik hem.
"Even denken hoor. Ik had eerst juf A. Toen juf S. en toen meester D. En vandaag juf frouw!" 
 
Quote
Navigatie
RE: Weer een andree juf...
Boterbloem  schreef op: 20-10-2014 15:36:54
jaaaa hier net zo! Mijn zoon heeft dit jaar al 6 leerkrachten gehad!
Hij heeft er 2, maar de 1 ging met zwangerschapsverlof en daarvoor kwam een invaller, maar die moest halverwege stoppen omdat ze haar 3 jaar had gehad en toen kwam er een ander, maar die ging tussentijds ook nog trouwen dus toen kwam er voor haar een vervanger en bij de ziekte van de andere juf hebben ze ook nog een ander gehad.

Oooh ik lieg, ze hebben 2 keer een ander gehad bij ziekte dus 7 juffen in 8 weken tijd. En deze mogen allemaal bijhouden of onze kinderen wel goed bijblijven met de lesstof.

Stuk voor stuk topjuffen! Ze doen hun werk erg goed. Maar ooh wat een onzekere tijden nu ze zo weinig mensen mogen aannemen en ze dus continue met invallers moeten werken.
 
Quote
RE: Weer een andree juf...
Mv5  schreef op: 20-10-2014 18:39:17
ik zou daarover echt een gesprek aangaan met school. vind het niet normaal dat kinderen elke week een andere leerkracht hebben. hoe willen al die leraren in godsnaam weten hoe elk kind het doet op school. op een gegeven moment moeten er rapporten geschreven worden. ze kunnen toch moeilijk invullen 'geen idee hoe uw kind rekent, want ik werk hier pas drie dagen'. voor kinderen is het ook niet prettig, die hebben behoefte aan vastigheid (zeker kleuters). mijn jongste zit in groep 8 en die heeft ook veel invallers gehad de eerste maand (en dan steeds voor één of twee dagen en telkens een andere). veel ouders waren ontevreden daarover en school heeft nu een tijdelijke oplossing geregeld waar ik achter sta. ze zijn op zoek naar een 'vaste invaller', ook voor als de juf straks met zwangerschapsverlof gaat (nu is ze gewoon vaak ziek doordat ze zwanger is).
 
Quote
RE: Weer een andree juf...
Made  schreef op: 20-10-2014 19:07:39
Pfff hier hetzelfde. Vanwege omstandigheden iedere x een invaller. Voor de vakantie mn beklag gedaan bij de directie, was er helemaal klaar mee. Zowel kind als ik wisten niet meer wie wie was.

nu sinds deze week vaste invaller. Ben benieuwd voor hoelang
 
Quote
RE: Weer een andree juf...
Jen9  schreef op: 20-10-2014 19:17:31
3 weken lang elke dag een ander gehad hier.. ze lopen al achter op de andere groep 8.. zucht, en hij heeft er toch al genoeg moeite mee...
 
Quote
RE: Weer een andree juf...
Anne Mv 3  schreef op: 20-10-2014 20:58:54
Deel van het probleem is dat er zoveel parttimers zijn in het onderwijs. Op school heeft iedere groep sowieso al 2 leerkrachten, dan wordt er wel gezegd dat zij voor elkaar invallen maar in de praktijk werkt dat niet zo simpel omdat veel leerkrachten nog kleine kinderen hebben en daardoor niet zo flexibel om voor iemand in te vallen. Verlofdagen etc. vangen ze trouwens meestal wel voor elkaar op.
Maar goed, daardoor zit je zo aan veel leerkrachten!
Voor sommige kinderen geeft het wel veel onrust.
 
Quote
RE: Weer een andree juf...
Kees  schreef op: 20-10-2014 21:24:23
Oh wat lijkt me dat naar, hoe goed ze zijn, ze
krijgen amper een goed beeld van je.kind.

Hier al 3 jaar dezelfde 2 meesters, die elkaar
vervangen bij ziektes of verlof.

Echt goed geregeld, merk dat ik daar echt
dankbaar voor ben als ik om me heen hoor

Tja wat kun je? Aankaarten?
 
Quote
RE: Weer een andree juf...
Mootjemvstijn_daan  schreef op: 20-10-2014 23:15:29
Hier hadden ze vorig jaar in groep 1 ook veel invallers. De kinderen waren niet meer te houden, veel te druk in de klas. Toen hebben we aangegeven dat dit bij de peuters niet werkt en hebben ze een vaste invaller erop gezet. Dat bracht de rust weer terug.
 
Quote
RE: Weer een andree juf...
Jen9  schreef op: 21-10-2014 05:33:16
Dat idee heb ik juist niet van parttimers dat t een probleem is.. Deze juf is fulltime en nu ze ziek was, was dat een groot probleem.. 3 weken lan elke dag een ander, geen vast gezicht meer. En van de parttimers ken ik gelukkig ook veel voorbeelden van het elkaar vervangen...
 
Quote
RE: Weer een andree juf...
Mv5  schreef op: 21-10-2014 19:14:57
parttimers zijn an sich niet eens zo'n probleem. kinderen kunnen best overweg met twee leerkrachten, maar dan wel steeds dezelfde, dus bijv. maandag en dinsdag juf a en woensdag donderdag en vrijdag meester b. een vaste vervanger is ook geen probleem, maar steeds een ander gezicht voor de klas is niks, hoe goed zo'n docent ook is, hij/zij bouwt geen band op met de klas, heeft geen inzicht in wat de kinderen wel en niet kunnen en waar de problemen (per leerling) liggen. elke docent heeft dan andere regels, dus veel onduidelijkheid voor de kinderen. ze worden onrustig, er wordt weinig geleerd. volgens mij maakt het niet eens zoveel uit hoe oud ze zijn, of het nu een kleuterklas of groep 8 is, zulke situaties moet je als school niet willen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Weer een andree juf...
Naam
Bericht