Menu
 

Topic:

Ervaring Hyrax beugel

Dacory  schreef op: 14-10-2014 15:42:39
Wie heeft er ervaring met een hyrax beugel? Ook wel een spin beugel genoemd om de bovenkaak mee te verbreden. Komt er echt zo'n grote spleet tussen de voortanden? Hebben ze veel last van de druk door het dagelijks aandraaien?

Gr, Patrice
 
Quote
Navigatie
RE: Ervaring Hyrax beugel
Brian  schreef op: 06-12-2017 18:56:59
Ik heb net zelf de beugel halfe slag los gedraaid.ik vondt het  erg eng om bij mijn zoon te doen.maar is goed gelukt.en mn zoon heeft geen pijn aan het opendraaien.ik deed het niet zo snel als orthodontist maar ik denk dat het morgen soepeler gaat.nog ff voor de zekerheid gecontroleerd. Maar is goed gegaan.
 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Brian  schreef op: 10-12-2017 01:57:19
We zijn inmiddels ruim een week verder.de zwellingen in mn zoon zn gezicht zijn zo goe als weg. Hij heeft nog wel een dikke bovenlip. Maar dat vindt hij niet erg want dan zie je de spleet tussen zn tanden niet goed. Uit uitdraaien vd beugel was voor mij de eerste keer spannend. Maar heb nu de slag te pakken en gaat goed.het is nu 2x per dag 1 slag.hij heeft er totaal geen pijn aan.hij blíjft het wél een raar gevoel vinden. Na het opendraaien heeft hij een vreemd gevoel in zn neus.maar daar is goed mee te leven.vast voedsel zit er nog niet in.wel al soep.gelukkig is de éérste week voorbij.mn zoon is de pijn vd de éérste dagen vergeten.hij is blij dat hij doorgezet heeft.vanaf nu wordt het een makkie..de tweede operatie staat gepland voor half 2018.dan zal het wel weer een hele opgave zijn.maar verlopig is hij nu op de helft.dus onze ervaring met deze ingreep is.de eerste 4 dagen is het vervelend en pijnlijk.maar de pijn is te verdragen en zo weer vergeten.daarna gaat alles opwaarts. Hoop dat er kinderen zijn die kracht kunnen uitputten uit ons verhaal..en ik vondt het fijn om het ff van me af te schrijven.want als ouder moet je sterk blijven voor je kind.maar dat was niet altijd eenvoudig.je kind pijn zien hebben is erg pittig.
Volgend jaar als mn zoon zn tweede operatie laat doen zal ik onze ervaring delen met jullie..grts
 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Hallo  schreef op: 05-03-2018 17:08:30
ik krijg morgen mijn hyrax beugel en ik ben ontzettend bang dat ik ermee gepest word gelukkig hoef ik maar 2 weken aan te draaien en dan nog 4 maanden hem erin laten zitten daarna krijg ik een slotjes en hoop ik dat de spleet snel zal verdwijnen
ik word wel gerustgesteld dior deze berichten
 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Nanna  schreef op: 07-06-2018 16:53:42
ik heb ook een spin(beugel) en heb er super veel last van ik eet al 2 dagen niks en drink ook bijna niks want heel me tong is kapot en pijnlijk dus niks gaat , prsten lukt me wel alleen de s is moeilijk maar eten en drinken gaat ecbt niet , drinken doe ik wel met veel pijn maar eten doe in al 2 dagen njet wsnt doet teveel pijn en blijft allemaal op me beugel liggen , slik de hele dag door paracetamol maar voel de pijn nog steeds weet iemand wat ik dan kan doen? Groetjes Nanna (13 jaar)
 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Sb1974  schreef op: 17-10-2018 07:55:36
Hier behoorlijke problemen met dat onding. Moeten al voor de zoveelste keer terug, ze heeft hem nu precies 2 weken. De moer waarmee je moet doordraaien (met dat gaatje erin) is nu helemaal lam. Na dagelijks aandraaien, gaat hij vanzelf weer terug, spanning op kaak is dan ook weer weg. Heeft iemand hier ervaring mee?
 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Ma Dalton  schreef op: 17-10-2018 08:03:16
Nee. Alleen met expansie plaatjes. Maar als de spanning eraf is springt de kaak terug en is al je werk voor niks. Dus zsm naar de ortho om te fixen.
 
Quote
RE: Ervaring Hyrax beugel
Verwijderen Hyrax  schreef op: 12-01-2019 12:27:18
Doet het verwijderen van de gelijmde hyrax zeer. Mijn dochter is een echte angstpatient en ziet er vreselijk tegenop. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ervaring Hyrax beugel
Naam
Bericht