Menu
 

Topic:

vermoeden

Anne  schreef op: 09-10-2014 14:30:03
Er woont in de buurt een gezin met problemen. Dit heb rechtstreeks van iemand close bij het gezin.
Nu vandaag geconfronteerd met een situatie waar ik niet veel over wil zeggen waarvan ik dacht onee wat nu dit gaat ten koste van een kind.
Maar wat doe ik nu? Huisarts is al op de hoogte dat eea stroef loopt binnen gezin, school weet van niets, andere ouders weten van niets.
Man zegt negeren is niet aan ons omdat het dan ook zou kunnen zijn dat ons gezin erbij betrokken wordt, dus ook onze kinderen.
Mijn gevoel nu zegt alleen dat ik medelijden met het kind heb en me ontzettend schuldig voel. Maar ik weet officieel niets van hoe het daar thuis gaat. En als je dat weg laat was het gewoon een hele gekke situatie die met een lolletje afgedaan kan worden. Zeker daar ouders bekend staan als zeer betrokken en lief voor iedereen.
 
Quote
Navigatie
RE: vermoeden
Jolanda1974  schreef op: 09-10-2014 14:37:25
Ten eerste vind ik het niet netjes dat die andere persoon het jouw verteld heeft, ten tweede zou ik het dan met diezelfde persoon opnemen en je er verder niet mee bemoeien zolang jouw kinderen er niet bij betrokken zijn. Mocht er een gevaar zijn voor de kinderen in het gezin dan een melding maken bij de huisarts.
 
Quote
RE: vermoeden
Anne  schreef op: 09-10-2014 14:43:27
Het kon niet anders dan dat ik meer weet. Lastig uitleggen maar was op dat moment gevoel van gevaar voor mijn kinderen en daarop is er iets gezegd. En nu voelt het als we iets zeggen ook dat onze kinderen er negatief bij betrokken worden. Weet gewoon niet wat te doen, juist omdat de buitenwereld ze ziet als de liefste en meest betrokken ouders. Terwijl dat dus binnen de muren niet zo is en nu er dus ook iets van naar buiten kwam maar afgedaan kan worden als lolletje juist omdat ze zo goed bekend staan.

 
Quote
RE: vermoeden
Alice  schreef op: 09-10-2014 14:46:39
Wat moeilijk
Ik zou toch proberen om de kant van het kind te kiezen. 
Ik snap niet zo heel veel van je verhaal.. maar ik denk dat "wij" dat aan elk kind verplicht zijn, het te redden uit een situatie die schadelijk is. 

 
Quote
RE: vermoeden
Myself  schreef op: 09-10-2014 15:16:32

Quote Alice:
Wat moeilijk
Ik zou toch proberen om de kant van het kind te kiezen. 
Ik snap niet zo heel veel van je verhaal.. maar ik denk dat "wij" dat aan elk kind verplicht zijn, het te redden uit een situatie die schadelijk is. 



Dat vind ik ook en ondanks dat de huisarts het al weet, zou ik dan toch een afspraak maken om over de situatie die jij nu weet te praten, te melden.
Dan is het aan hem / haar om verdere beslissingen te nemen of juist niet.
 
Quote
RE: vermoeden
Ma Dalton  schreef op: 09-10-2014 15:18:01
Zonder duidelijke info is het voor ons moeilijk raadgeven. Echt gevaar waar je echt van weet, Zou ik meteen melden. Elk kind is dat waard.
als je vermoeden hebt, maar nergens bij bent geweest of uit eerste hand hebt gehoord ( ouders of kind) zou ik het laten voor wat het is. 
 
Quote
RE: vermoeden
Ff Zo  schreef op: 09-10-2014 17:35:04
Wij hebben aan de andere kant gestaan; door een jochie met een grote verbeeldingskracht en een eigen interpretatie van hetgeen voorviel; mijn man heeft hem savonds laat 'wat bars' met de stem! laten weten (na een aantal waarschuwingen) dat het klaar was en dat ze moesten gaan slapen, dat heeft het jochie anders gevoeld en anders vertaald naar zijn ouders.
Die namen zijn woorden voor waar aan... Moeder had daarop zelfs al bedacht dat ze medelijden met ons had (ik en dochter zouden het zwaar hebben?) en dat ze er voor ons zou zijn als het nodig was... (ze zei niets hardop, maar impliceerde des te meer).

Er is nooit wat voorgevallen... Wat ik hiermee wil zeggen? Neem niet iets aan van een ander als je er zelf niet bij was. Laat je gedachten geen loopje met je nemen.
Hou je eigen kinderen in de gaten (en het kind binnen het gezin), maar doe voorlopig even niets... Wat ik begrijp uit je verhaal is dat je zelf ook geen idee had. Wat voor relatie heeft die bekende die jou ingelicht heeft, met het gezin? Zit daar 'kwaad bloed'?

Ja, je moet kinderen beschermen, maar kijk wel uit voor OVERbescherming, of bescherming daar waar het niet nodig blijkt...
 
Quote
RE: vermoeden
Kees  schreef op: 09-10-2014 17:41:48
Idd het is een aanname,
Niks zo moeilijk als dit,draai het eens om.
Jij schiet eens uit je slof en bam....geouwehoer.

Een melding maken om iets wat je uit 2e hand hebt,
gaat mij te ver.

Ga eens praten met gezin, bied je hulp aan, lijkt
me zinvoller....
 
Quote
RE: vermoeden
Mamsie  schreef op: 09-10-2014 18:08:20
ja ben ik met Kees eens, uit tweede hand....
Gaat mij ook heel ver om daar wat mee te doen.
 
Quote
RE: vermoeden
Worteltje  schreef op: 09-10-2014 18:14:12
Mijn 1e gevoel was ook, je kunt nooit zomaar iets aannemen van een ander. Wat als het helemaal niet klopt? Ik vind dat je je kinderen in de gaten moet houden maar niet zomaar moet melden.
 
Quote
RE: vermoeden
Cir  schreef op: 09-10-2014 19:27:40
Ik denk dat wij aan de hand van deze informatie niets zinnigs kunnen zeggen of adviseren. Als je niet weet wat je moet doen, als het je niet lekker zit,  als je je zorgen maakt over de veiligheid van een kind, bel dan voor advies even met het AMK. Dan kunnen ze jou op een goede manier adviseren. Liever dat dan niets doen met een signaal en het blijkt later foute boel te zijn.
 
Quote
RE: vermoeden
Anne  schreef op: 09-10-2014 21:38:40
Ik zou ook niet meteen melden, ja misschien bij de HA als die al meer weet over het gezin.
 
Quote
RE: vermoeden
An  schreef op: 09-10-2014 22:58:47
Niet alles is wat het lijkt. Er zijn al genoeg gezinnen kapot gemaakt door negatieve bemoeienis.
Je kent dit gezin te slecht om er wat mee te doen.
 
Quote
RE: vermoeden
Anne  schreef op: 10-10-2014 11:05:36
Wat ik weet is uit 1e en 2e hand. Lastig om hier te schrijven omdat het openbaar is.
Doe voor nu nog niets, maar hou het wel in de gaten.
Mijn kind speelt voorlopig ff niet daar want voelt niet juist wat er gebeurde.
Sorry dat het onduidelijk is.
Mocht ik weer een gevoel hebben van he wat nu dan meld ik het bij de huisarts.
Deze weet idd ook al van de situatie van moeder, als ze idd zoals ze zegt daar geweest is.
 
Quote
Navigatie


Reageren op vermoeden
Naam
Bericht