Menu
 

Topic:

Welke autostoel met net 2 jaar

Pacific  schreef op: 03-10-2014 18:12:10
Even een vraagje meiden, ik kreeg vanmorgen een foto doorgestuurd van de gastouder van mn zoontje. Hij lag te slapen in de auto. Maar ik 'schrok' eigenlijk van de autostoel. Maar misschien is dit 'normaal' vandaar ook mn vraag.

Ik heb een foto, mar weet niet hoe ik hem hier moet plaatsen. Hij zat op een zitverhoger met zo'n ruggedeelte eraan vast , en met een 'gewone' 2 puntsgordel. Dus de gordel die in de auto zit. Hij is een maandje 2 jaar en weegt bijna 11 kg. Ik zag de foto, heel lief hij lag te salpen, maar zn hoofd ed. hebben zo toch geen steun? Of zie ik dat verkeerd?
 
Quote
Navigatie
RE: Welke autostoel met net 2 jaar
Annie  schreef op: 03-10-2014 18:16:08
Mijn zoon is net zo oud, wel iets zwaarder, hij zit in de stoel die na de maxi-cosi komt. Die andere stoel is ook pas vanaf 15 kg ofzo.
 
Quote
RE: Welke autostoel met net 2 jaar
Sneeuwwitje  schreef op: 03-10-2014 18:25:39
Mijn zoontje van bijna 3 zit in een maxi cosi Toby.  Hij is ong. 83 cm en 10 kilo. Zat voor kort zelfs nog in een maxi cosi babystoel.  Mijn oudste 2 van 6 en 7 jaar hebben een stoel verhoger met rugleuning.  Dat hebben ze vanaf 4 jaar ongeveer.  Misschien kun je z'n eigen autostoel meegeven? Mijn zoontje komt altijd met taxi uit het dagcentrum dan geef ik ook altijd z'n eigen stoel mee zodat hij veilig vervoerd wordt.  
 
Quote
RE: Welke autostoel met net 2 jaar
Angelique  schreef op: 03-10-2014 18:27:24
zeker tot 15 kg mogen ze neit in verhoger met rug mits die een eigen gordel heeft 
als hij in de gordel van de auto zit mag het niet omdat die pas vanaf 15 kg actieveerd vind 11 kg te licht 
mijn jongste is net 3 en zon 13 kg en zit nog in stoel die na de babystoel komt 
heb ene vervolg klaar staan maar hij blijft in de tobi tot die niet meer pas en dan moet ie wel zwaarder als 15 kg zijn 
hij is klein dus dnek dat hij er zeker nog dik jaar in blijft zitten 
 
Quote
RE: Welke autostoel met net 2 jaar
Pacific  schreef op: 03-10-2014 22:15:10
Thx. Ik dacht het ook al. Ik wist niet beter of ze had een verantwoord zitje want dat zei ze altijd. Anders had ik antuurlijk onze eigen stoel meegegeven. Ik heb het tegen haar gezegd, ze was zicht ervan bewust en doet het normaal ook. Ze zei dat deze stoel nog in de auto stond van de dag ervoor, ze kwam hierachter toen ze bij de auto kwam. Ze heeft er toen voor gekozen om mn zoontje in deze stoel te zetten ipv terug te lopen(20m) met 2 kinderen(mijn zoontje en nog een kindje van bijna 2)naar huis om de andere stoel te pakken. Ze moest boodschappen toen(20 km heen en terug) en voor de korte afstand heeft ze het zo gedaan.

Ben ik dan een zeur dat ik dit niet vind kunnen?(verder is ze eer toppertje hoor). Dan loop je toch terug, en als je dat niet ziet zitten dan doe je op een ander tijdstip boodschappen. Ja toch?
 
Quote
RE: Welke autostoel met net 2 jaar
Angelique  schreef op: 04-10-2014 00:15:53
ja dan maar terug 
mijn schooonouders namen keer zoonlief mee was net 3 en kon nar hun zeggen best ff zonder stoel is nog geen 10 min rijden heirvandaan ze zouden alleen naar hun huis gaan 
ik zeg je en er komt een gek die jullie aanrijd mijn kind ligt door de auto en is mors dood omdat jullie de stoel niet om wilde zetten 
vanaf toen hebben ze toch maar de stoelen netjes omgezet 
ze weten iedere geal erg duidelijk hoe ik er over denk 
is a een kind van een ander en b je kan nog zo goed rijden er is maar een gek ndoig die niet op let je vergeeft jezelf dat noooooit 
 
Quote
RE: Welke autostoel met net 2 jaar
Frama  schreef op: 04-10-2014 08:14:41
Ik vind dus zeker dat ze terug had moeten lopen en de andere stoel ophalen.
Vind 20 km helemaal geen klein stukje om in de verkeerde stoel te zitten !
Dan maar een zeur, zou er toch op staan hoor.
 
Quote
RE: Welke autostoel met net 2 jaar
Son  schreef op: 04-10-2014 08:30:45
Wie gaat er nou onder werktijd 20 km verderop boodschappen doen ?

Ik vind t ook onverantwoord. Bij je eigen kind moet je dat zelf weten, wat sis zegt, t zal vast wel kunnen, maar toch zijn die richtlijnen er niet voor niks. En helemaal als het om andermans kind gaat.
 
Quote
RE: Welke autostoel met net 2 jaar
Pacific  schreef op: 04-10-2014 08:36:38
Voordat ik als een zeur overkom, wilde ik graag jullie mening weten. Ik heb haar verteld hoe ik erover denk. Ze bood haar excuses aan en zal het in het vervolg niet meer doen. Het vertrouwen daarin heb ik. Ben net blij dat ik een 'normale' gastouder heb gevonden voor mn zoontje



 
Quote
RE: Welke autostoel met net 2 jaar
Son  schreef op: 04-10-2014 08:48:23
Je bent gewoon aan t werk sis als gastouder. Tuurlijk doe ik ook wel eens boodschappen, maar beperk dat tot het hoognodige. Maar daar zal iedereen anders in staan denk
 
Quote
RE: Welke autostoel met net 2 jaar
Susanne-mv-daj  schreef op: 04-10-2014 09:11:57
gastouder is toch juist , zodat je kids mee gaan in het normale ritme, dus idd boodschappen doen , het huis opruimen enz??

enne voor incidenteel vervoer is dit toch een prima oplossing,zoals sis al aangeeft hij blokkeert echt wel

weet jij ook of je wel toestemming hebt gegeven aan de gastouder dat zij met jou zoon weg mag in de auto? ik moest er speciaal toestemming voor geven
 
Quote
RE: Welke autostoel met net 2 jaar
Kees  schreef op: 04-10-2014 09:37:04
Ik snap je punt, maar ik zou er niet over vallen voor
Een keertje.

Uiteraard is een geschikte stoel de beste keuze.
En ik geloof dat je bij een flinke aanrijding nergens
Veilig zit.

Hier vd week een ziek kind en oma haalde hem op
Van school. Onverwachts, noodgeval.
Hij is zonder stoel meegegaan.
Ach ja....het hoort niet, komt nooit voor.

Aangeven is wat je kan doen,
 
Quote
RE: Welke autostoel met net 2 jaar
Son  schreef op: 04-10-2014 11:28:39
Nee gastouder is in mijn ogen kleinschalige kinderopvang.
En ja tuurlijk, je kan een boodschap doen en je kan tussendoor je huishouden doen. Maar het kind staat nog steeds centraal. Om dus 40 km te rijden en dan voor jouw lol boodschappen te gaan doen, vind ik dus niet goed. Maar goed, zo zit ik er in...en een ander misschien weer niet.
 
Quote
RE: Welke autostoel met net 2 jaar
Pacific  schreef op: 04-10-2014 11:47:55
Als iemand zelf de beslissing neemt om zijn of haar kind zo te vervoeren dan is dat je eigen keus. Maar mij is verteld dat hij in een stoeltje van 9 mnd tot 4 jaar in de auto zit. Als ik dan zo foto zie schrik ik toch wel. En dit was geen nood maar puur uit gemak omdat ze geen zin had om de stoelen te wisselen. Dan doe je het dus bewust. We hebben erover gesproken en het is nu verder goed. Ik heb idd een formulier ondertekend waarin ik me toestemming geef, maar wel met de afspraak over het stoeltje waarin hij vervoerd wordt.

Dat ze een keer boodschappen gaat doen vind ik niet erg, als het maar niet iedere keer het 'uitje' van de dag is en ze verder alleen maar het huishouden doet. Gastouder zijn is een baan, ik doe ook mn prvie zaken niet onder werktijd. Keertje boodschappen doen heb ik geen problemen mee, ze doet verder altijd leuke dingen met ze, hij heeft het daar echt naar z'n zin en loopt altjid enthousiast naar de deur als we er zijn en heeft nog nooit gehuild bij het weggaan. Omdat alles eigenlijk verder goed gaat heb ik haar er ook niet op aangevallen, maar wel duidelijk gemaakt dat ik schrok en dat ik het in deze situatie niet vind kunnen. Ze gaf me gelijk, bood excuses aan en het zal niet meer gebeuren. Dan is het verder voor mij ook klaar. Ik ga me verder niet meer bedenken wat er had kunnen gebeuren, dat heeft geen zin. Dat heb ik haar wel duidelijk gemaakt.
 
Quote
RE: Welke autostoel met net 2 jaar
Harleysmama  schreef op: 04-10-2014 11:51:57
Ik vind het zo'n onzin als je als gastouder niet eens meer boodschappen mag doen. Als je het niet wil dan ga je maar naar een kdv en die gaan ook er op uit naar de supermarkt. Hier in ieder geval wel. Is toch een leuk leermoment.

Over het autostoeltje, voor 1 keer is het niet erg, maar als gastouder zal je wel vaker een kind moeten vervoeren en dan is een goed en veilig stoeltje wel belangrijk die ook bij de leeftijd en gewicht past.

Gelukkig zal het niet meer voorkomen.
 
Quote
RE: Welke autostoel met net 2 jaar
Son  schreef op: 04-10-2014 22:08:30
Goed opgelost Pacific !

@harleysmama ik zeg toch ook niet dat je als gastouder geen boodschappen meer mag doen ? Maar ik ben al klaar met boodschappen doen in die tijd dat die vrouw die 40 km heeft afgelegd....

 
Quote
RE: Welke autostoel met net 2 jaar
Jc  schreef op: 05-10-2014 10:28:16

Quote Smvn&d:
Hij mag inderdaad niet in die stoel officieel. Maar het is ook geen ramp hoor.
Die 15 kilo is omdat de auto gordel bij 15 kilo druk het pas doet... MAAR in de praktijk is dit niet zo. de gordel blokeert al bij 5 kilo. Alleen hele oude auto's pas bij een kilo of 12.. Maar voor de zekerheid houden de stoelen fabrikanten 15 kilo aan, dan zitten ze safe. 



die 15kilo klopt denk ik niet helemaal aangezien je de maxicosi tegen de rijrichting ook gewoon met de autogordel mag bevestigen. Pasgeboren baby's worden dan toch ook in gewone gordels vervoerd op die manier
 
Quote
RE: Welke autostoel met net 2 jaar
Pacific  schreef op: 05-10-2014 11:11:56

Quote JC:
[...]

die 15kilo klopt denk ik niet helemaal aangezien je de maxicosi tegen de rijrichting ook gewoon met de autogordel mag bevestigen. Pasgeboren baby's worden dan toch ook in gewone gordels vervoerd op die manier



Dan zit de maxi cosi vast met de gordel, het stoeltje zelf heeft een 3 punt gordel waar een kind mee vast zit. De stoel zelf weegt ook aardig wat.  Mijn zoontje zat op een verhoger met de 2 punt gordel om en dan het schuine gedeelte achter zn rug omdat natuurlijk niet paste omdat hij te laag zat.

@Harleysmama, natuurlijk mag de gastouder boodschappen doen, dat vindt mn zoontje ook leuk. maar als het iedere dag het enige uitje zou zijn en verder niet, dan heb ik er wel een probleem mee.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Welke autostoel met net 2 jaar
Naam
Bericht