Menu
 

Topic:

klagende mensen in de straat

Evenzo  schreef op: 01-10-2014 11:24:09
Ik doe het even zo omdat ik weet dat er meelezers uit de buurt zijn, maar mennnnn , ik erger me dood aan een gesprek wat ik net had met een van de buren in de straat. We hebben maar 10 huizen hier en er wonen hier in de straat 6 kinderen die met mooi weer buiten spelen, ze fietsen en krijten dan. In de straat voor ons zijn ook 10 huizen en daar wonen 3 kinderen die ook meespelen.

Ze zijn in de leeftijd van 4-10 en als ze buiten zijn is er altijd 1 of 2 ouders bij om op te letten, dus nooit alleen.
Nu heeft 1 van de kinderen afgelopen zomer per ongeluk een poppenwagen losgelaten en die kwam tegen een auto op, de straat loopt licht af. Er kwam een kras op een auto , maar die was niet door de laag heen dus kon eraf gewassen worden. Sindsdien willen die mensen niet meer dat we met de kinderen op straat spelen. Zij wonen op het einde ( kleine straat maar) en ze wilt niet dat de kinderen langs haar auto fietsen, nu mogen die van mij dat sowieso niet. Ze wilt dat we 5 minuten verderop gaan spelen.

Zelf past ze op een kleinkind van nu bijna 3, en heb haar dan ook gevraagd of ze in de toekomst ook verderop gaat spelen, tja toen was ze even stil.

Het is de eerste keer in al die jaren dat er iets gebeurd helemaal per ongeluk en ze zit nu samen met haar man elke avond achter het raam als we buiten zijn.

Vervolgens begint een andere buurvrouw die zelf geen kinderen heeft dat ze vindt dat de kinderen soms veel schreeuwen, maarja wat is schreeuwen, ze zijn aan het spelen en doen tikkertje ofzo en dan gillen ze wel eens van plezier, maar niet hard, gewoon roepen en lachen omdat ze vreselijk veel lol hebben.

Sinds wanneer is de wereld zo intolerant geworden, echt ongelooflijk.

 
Quote
Navigatie
RE: klagende mensen in de straat
Angelique  schreef op: 01-10-2014 11:33:07
als ze geen last wil van spelende kinderen moet ze in een huitje op de hei gaan wonen sorry hoor we leven op een wereld samen en daar horen kinderen ook bij en ja dan gebeurd er wel eens een ongelukje 
 
Quote
RE: klagende mensen in de straat
Monica Mv 2  schreef op: 01-10-2014 11:35:18
precies.

Lekker laten lullen, zij zijn nooit jong geweest zeker.
 
Quote
RE: klagende mensen in de straat
Evenzo  schreef op: 01-10-2014 11:37:25
Ze gaf zelf toe dat ze zelf ook kleine kinderen heeft gehad, om vervolgens weer te beginnen over het feit waarom we niet verderop gaan spelen, maar ik ga mijn kinderen toch niet 3 straten verderop laten spelen.

Ze zei dat het niet zo ging om mijn kinderen omdat die goed luisteren, maar meer om anderen, echt he pfff. Ik moet haar idd laten lullen en die ander ook, maar dat word je zomaar even gezegd.
 
Quote
RE: klagende mensen in de straat
Angelique  schreef op: 01-10-2014 11:39:10
nou als het die andere zijn gaat ze lekker bij die ouders janken 
 
Quote
RE: klagende mensen in de straat
Ma Dalton  schreef op: 01-10-2014 11:39:54
als je precies voor haar huis gaat spelen heeft ze gelijk. En of ze haar kleinkind dichtbij haar auto laat spelen in de toekomst dat mag ze zelf weten.
als je voor je eigen huis speelt.. dan heeft ze er niks over te zeggen. Ik heb 4 jongens en de mijne maken ook lawaai. Maar ik vind ook niet dat ze buiten maar tekeer hoeven te gaan. Dus ja, lachen en praten prima, maar gegil hoeft dan weer niet. En helaas moet ik er bij ons toch echt wel eens mijn kinderen op wijzen dat er ook nog anderen wonen. Kan me wel een beetje voorstellen dat je er last van kunt hebben.

Ik vind dat tollerant zijn van beide kanten moet komen. Jij let op dat je kinderen niet in de buurt van die auto's komen en ze geen overmatig lawaai maken.. Een ander moet accepteren dat je kinderen hebt en dat kinderen geluid maken en soms ook per ongeluk iets stuk maken. Ik vind jou in jouw stukje eigenlijk ook niet tollerant richting de wensen van jouw buren
 
Quote
RE: klagende mensen in de straat
Evenzo  schreef op: 01-10-2014 11:47:22
Ze spelen niet voor haar huis, maar gewoon in onze straat van amper 40 meter. Ze krijten alleen voor ons huis, maar fietsen gaat door de straat en als wij tolerant moeten zijn voor hun betekent dat dat we in een andere straat moeten gaan staan . Wij letten juist heel erg op dat er niks gebeurd.

En met gillen bedoel ik pleziergeluiden, geen doordringend gegil, maar lachen , vooral als ze tikkertje doen, echt geloof me, dit gaat nergens over.
 
Quote
RE: klagende mensen in de straat
Evenzo  schreef op: 01-10-2014 11:48:45
Daarbij komt dat we al 2 weken niet voor op straat zijn geweest

 
Quote
RE: klagende mensen in de straat
Ma Dalton  schreef op: 01-10-2014 11:50:45
Vind jij.. en daar zit het intollerante.. want zij vinden/beleven dat toch echt anders. En voor haar gaat het duidelijk wel ergens over. Want ze komt er niet voor niks mee.  En ze heeft natuurlijk ook ergens WEL een punt, want ze hadden al bijna wel echte schade aan hun auto gehad. En als dat straatje zo kort is, zitten ze toch voor hun huis.
 
Quote
RE: klagende mensen in de straat
Alice  schreef op: 01-10-2014 11:51:07
Gillen en schreeuwen vind ik persoonlijk ook niet ok. Plezier maken en daarbij wat meer geluid maken, vind ik prima. 
Ik hoor mn buurmeisjes tot bij ons binnen 's avonds om half 9, vind ik ook te ver gaan. Zit minstens 20 meter tussen. 

Ik ken jullie straat en ik zou zeggen.. als je geen geluidsoverlast wilt, moet je daar niet gaan wonen. 
Maar ik kan ook snappen dat ze jullie naar het speeltuintje verwijst. Ik zou daar zelf liever gaan spelen met mn kinderen. Ben ook altijd bang dat ze iets kapot maken van een ander. 

 
Quote
RE: klagende mensen in de straat
Kees  schreef op: 01-10-2014 11:54:06
lastige dingen dit ja.

ik druk mijn kinderen ook op het hart niet langs auto's te fietsen en uit te kijken, maar ja...als het dan eens mis gaat, ben ik verzekerd. ongeluk zit in een klein hoekje.

de bal kwam in de gemeentetuin. als je voorzichtig bent mag je hem eruit pakken, direct zo'n oude buurvrouw die ze wegstuurde.

andersom vind ik het ook echt vervelend dat er kinderen op het veldje hiervoor voetballen en die bal komt paar keer op mn auto.

ik denk dat het geven en nemen is en dat we idd allemaal niet zo moeilijk hoeven te doen.
 
Quote
RE: klagende mensen in de straat
Evenzo  schreef op: 01-10-2014 11:54:49
Nou het is dat ik het niet kan bewijzen, dat het hier misschien anders overkomt, maar echt er gebeurd helemaal niks ernstigs op straat, haar reactie is zwaar overdreven, maar goed.

Ik ga haar toch ook niet vragen of ze haar auto in de garage wilt zetten, want ja die heeft ze.

Ze wilt eigenlijk gewoon helemaal niet meer dat we buiten zijn, ze zei dat ze blij was als het kouder werd, nou sorry hoor.

Alice jij bent al eens bij mij in de straat geweest en ja ik ken ook je moeder , dussssssss.
 
Quote
RE: klagende mensen in de straat
Evenzo  schreef op: 01-10-2014 12:05:31
Ow Alice zie nu dat je zegt dat je onze straat kent, whahahaha, had je het zo snel door?
 
Quote
RE: klagende mensen in de straat
Alice  schreef op: 01-10-2014 12:29:03
1e regel schat
 
Quote
RE: klagende mensen in de straat
Evenzo  schreef op: 01-10-2014 13:08:39


Dan weet je ook dat het onzin is dat de kinderen niet meer in de straat zouden kunnen spelen. 
Maar goed, dit is een klaagrubriek.  Ik heb geklaagd en nu klaar. 
 
Quote
RE: klagende mensen in de straat
Jen9  schreef op: 01-10-2014 13:40:24
Waarom is er beeleiding bij als er kinderen tussen zitten die al 10 zijn.. die zou ik zelfs gewoon laten gaan, al eerder.. Dus ik vind eigenlijk al helemaal dat ze ontzettend zeurt..

Hier spelen ze af en toen in t slop.. worden ze weggestuurd door een mevrouw die er last van heeft... Maar die mensen maken elke keer zo'n ruzie dat ik t binnen hoor....  Zeg ik niks ban, leven en laten even, maar zeik dan zelf ook niet. Kan er ook slecht tegen.. ga dan in een hutje op de hei zitten inderdaad....

En bij verstoppertje spelen en tikkertje hoort af en toe een gil......
 
Quote
RE: klagende mensen in de straat
Caatje  schreef op: 01-10-2014 13:47:20
Laat haar maar een weekje bij mij in de straat komen wonen, dan is ze blij als ze weer thuis is. Wij hebben 22 kinderen van 2-11 in de straat wonen en het speelt allemaal buiten in de straat. Tuurlijk gebeurt er wel eens wat, onze oudste is laatst ook tegen een auto aan gevallen met z'n fiets. Verzekering erbij en opgelost.
En zachtjes spelen bestaat niet. Ze hoeven ook niet keihard te schreeuwen, maar spelen is spelen.
 
Quote
RE: klagende mensen in de straat
Evenzo  schreef op: 01-10-2014 13:58:16
Die van 10 is van mij en die zit met een krijtje op de stoeprand, want het is niet stoer om tikkertje mee te doen

Erge is dat het maar max 2 uurtjes is als ze buiten spelen, meestal in de namiddag en na het avondeten, is nl erg warm op straat als de zon schijnt, geen schaduw hier.

Mijn man belde net en ik zei het hem, hij begreep het ook niet, gisteren waren er maar 2 kindjes op straat met loopfietsjes wat op en neer aan het gaan en zelfs dat was storend. Ik zit er eigenlijk best mee omdat het echt zo vreselijk onterecht is. In iedere straat spelen toch kinderen. Onze straat en de straat voor ons zijn de enige plekken waar nog echt kleine kindjes zijn.

Zelf hebben ze 3 jaar geleden een vreselijke tijd gehad, hij was heel ziek en nog maar de vraag of ze het zouden redden, toen hij eenmaal beter was gaven ze aan meer te gaan genieten, zeker omdat ze ook oma en opa zijn geworden. En dan gaan ze klagen omdat er kinderen op straat spelen, kom er met mijn pet niet bij.

Die andere vrouw wat zei dat er veel geschreeuwd werd ( wat echt alleen met tikkertje ofzo is en dan geen harde schreeuwen , maar plezier gegil) staat wel eens bij ons te kletsen buiten en die was nu helemaal anders bezig.

We staan er overigens bij omdat die kindjes van 4 nogal wispelturig zijn en gewoon om op te letten. Vaak met een kop koffie

Maar goed, laaaaaaaaaaaaaaaaaat het los

 
Quote
Navigatie


Reageren op klagende mensen in de straat
Naam
Bericht