Menu
 

Topic:

Op tenen lopen

Lila  schreef op: 25-01-2012 13:05:28
Mijn zoon van 4 loopt sinds 2 weken letterlijk op zijn tenen. Ik weet dat ik dit zelf vroeger ook een periode heb gedaan, maar waarom doet hij dit nou eigenlijk? Ervaringen?
 
Quote
Navigatie
RE: Op tenen lopen
Anoniem  schreef op: 25-01-2012 18:13:18
Blijven herhalen dat hij normaal moet lopen. Anders toch even contact opnemen met de HA of Fysio. Want het is niet goed.
 
Quote
RE: Op tenen lopen
3prachtkinders  schreef op: 25-01-2012 18:14:32
Kan dat hij zijn spieren (kan niet meer op de naam komen) te kort zijn.

Vraag bij de ha om een verwijzing.
 
Quote
RE: Op tenen lopen
Anoniem  schreef op: 25-01-2012 18:15:42
Ik doe het nog steeds als ik geen schoenen aan heb en met schoenen een beetje, op zich heb ik er geen last van.
 
Quote
RE: Op tenen lopen
Lila  schreef op: 25-01-2012 19:18:49
Hij had nergens last van..?
 
Quote
RE: Op tenen lopen
Anske  schreef op: 26-01-2012 11:24:26
mijn zoon, nu 7, doet het ook. met schoenen aan word het wat onderdrukt. vorig jaar zijn we met hem naar een kinderfysiotherpeut geweest na diverse keren met de dokter te hebben gesproken.
Deze heeft wat onderzoek gedaan. Als eerst word gecheckt of de achillespees niet te kort is. Ik weet nog wel dat mijn zoontje toen op zijn hurken moest gaan zitten, als hij dat niet kon dan was er iets met zijn spieren. buiten het evenwicht houden he das effe oefenen. Laat je zoontje een hurken. Ze hebben bij mijn zoon de flexibiliteit opgemeten van de hiel en enkel enzo. "Gelukkig" was er bij hem niets mis. Hij heeft zich een verkeerde manier van lopen aangeleerd. De fysio zei tegen ons ook dat hij al van het begin zo moet hebben gelopen, maar dat was bij ons ook niet het geval. Zo maar van de een op andere dag begon hij daarmee. Dat vond ze heel raar. Wij kijken het bij onze zoon even aan. Het gaat telkens een tijdje goed en dan breekt er weer een periode aan dat hij het weer meer doet en waar het mee te maken heeft mag joost weten.
het enigste wat ze al oplossing heeft is om hem opnieuw te leren lopen. Dan moeten ze op een loopband op een bepaald emanier gaan lopen dus eerst hakken op de grond en dan voet afrollen, maar daar moet hij wel voor open staan. Als dat niet het geval is dan is het nog te vroeg en schiet je er niets mee op. Doordat ze bewust gemaakt worden van de manier van lopen moet het steeds beter gaan. Het enigste voordeel eraan.... ze krijgen mooie gespierde kuiten haha.

Laat je eens door sturen naar een kinderfysiotherapuit. Laat je nog eens wat weten?

Sorry voor het lange verhaal maar veel succes met je zoontje.
 
Quote
RE: Op tenen lopen
Krumelke  schreef op: 04-02-2012 09:33:52
die van mij heeft ook zo'n periode dat hij het gewoon leuk vindt om op zijn tenen te lopen. laat het altijd maar zo. met of zonder schoenen aan doet hij dat trouwens.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Op tenen lopen
Naam
Bericht