Menu
 

Topic:

Ben sow bang..

Anoniem  schreef op: 25-01-2012 08:54:22
Mijn dochter van 8 heeft een scheef staand oogje.ben ermee naar de dokter geweest,nagekeken.alle reflexen in orde,oogtest heel goed..
De stand was minimaal dus laten we er niks aan doen.

Nu is ze verkouden,hoest alleen,niet snotteren,en kreeg ze in de nacht van zo op ma erge oorpijn.zetpil gegeven en toen ging het weer.
Gisteren nog erg bleekjes..hele nacht doorgeslapen godzijdank.vanmorgen zei ze als ze tegen gehoorgang drukt voelt ze ietsje pijn..en ze voelt een soort bonkende oorpijn
Mijn vragen zijn:
- kan het zo zijn dat een oogje in de loop van de jaren ietsje scheef gaat staan.
- kan je oorpijn krijgen zonder te hoeven snotteren en is bonkende oorpijn normaal.

Ze is levendig,lacht, doet gek..

Dit alles maakt me zo bang omdat een kennis van ons een zoontje heeft die heeft hersentumor."dit alles maakt me heeeel erg bang.

Wie kan me helpen dit alles te relativeren,ik moet op oordeel van dokter vertrouwen..
Hij heeft het nog nooit fout gehad...maar ik heb het er zo moeiijk mee m te relativeren.
Wie kan me geruststellen door ook te denken dat het kinderziekten zijn en niks ernstigs..

Helppppp ik merk dst ik het niet. Meer kan relativeren.
 
Quote
Navigatie
RE: Ben sow bang..
  schreef op: 25-01-2012 09:01:03
Weet je wat jij moet doen, even serieus.
Gewoon een afspraak met je arts maken, en vertellen dat je bang bent en waarom en of hij extra wil controleren.
Dan kan hij rekening houden met jou gevoel, en jij heb de zekerheid van een extra check up.

Ik snap je angst wel hoor, maar door ons word je toch nooit rustig gemaakt, je kan beter met je huisarts babbelen hierover.
 
Quote
RE: Ben sow bang..
Baby2  schreef op: 25-01-2012 09:01:19
Eerst even adem in en adem uit, hopelijk lucht dat al iets op.

Dat je dochter een bonkende oorpijn heeft dat komt volgens mij echt door de verkoudheid wat nu dus ook op de oren slaat, het staat immers allemaal met elkaar in verbinding. Bij kinderen slaat dat al snel op de oren, daar hoef je echt niet heel veel voor te snotteren. Je geeft zelf aan dat ze verkouden is en ook veel moet hoesten.

Wat betreft het oogje, misschien heeft je dochter altijd al een lichte afwijking gehad en is het gewoon niet opgevallen doordat het een lichte afwijking was, nu ze wat ouder word en groter groeit gaat het misschien wel wat meer opvallen. Maar als je het niet vertrouwd dan kun je je altijd door laten sturen naar een oogarts. Deze kan je waarschijnlijk ook iets meer uitleg geven dan een huisarts en moeders op een forum.

Heel veel beterschap met je dochter, en niet te veel zorgen maken hoor, ook al is dat soms heel moeilijk.
 
Quote
RE: Ben sow bang..
Ivy  schreef op: 25-01-2012 09:01:52
Ja hoor, je kunt oorpijn krijgen zonder te snotteren. Heb het zelf ook wel eens gehad en ook 1 van mijn kinderen heeft zo een keer een oorontsteking gehad. Bonkende oorpijn is ook normaal.

Ik weet niet hoe scheef het oogje van je dochter staat, maar volgens mij hoeft ook dat niets te betekenen. Mijn oog staat ook niet helemaal recht en als ik lach, staat 1 oog eigenlijk best wel heel anders dan de andere. Voor zover ik weet, heb ik geen hersentumor.

Als je echt serieus denkt dat er iets is, zou ik actie ondernemen. Maar als je van jezelf weet dat je eigenlijk niet echt bang hoeft te zijn, toch maar proberen te relativeren...
 
Quote
RE: Ben sow bang..
Anoniem  schreef op: 25-01-2012 09:08:35
Danielle..het oogje van mijn dochter staat minimaal scheef..het valt iemand anders niet op .mij wel....omdat ik erop gefixeerd ben..

Ik kan. Wel huilen als ik jullie lieve bemoedigende woorden hier lees.

De huisarts weet wel dat ik een hypochder ben en hij probeert me ook altijd erg gerust te stellen als ik bij hem ben..ik schaam me er gewoon voor dat ik zo snel erge dingen denk..
Ik maak me echt zo gek.een aantal jaren geleden had ze ook scheef staand oogje..ook minimaal.toen mocht ik met spoed naar ziekenhuis alleen om mij gerust te stellen...er was toen niks aan de hand..ik denk dat ik de dokter ga bellen...voor verwijzing...heb nnu al tranen in mijn ogen puur van de stress.
 
Quote
RE: Ben sow bang..
  schreef op: 25-01-2012 09:13:24
Wijffie toch, ik ben zelf hypochonder en lees je angst....
Dat oogje: mijn dochtertje heeft ook zo n oogje en als ze niet lekker is staat het schever dan normaal.
Die oorpijn: ja dat kan.
Overleg met je arts, vertel eerlijk waar je bang voor bent, dan kan hij je ook gericht vertellen waarom hij denkt dat dat wel/niet zo is.
Sterkte!
 
Quote
RE: Ben sow bang..
  schreef op: 25-01-2012 09:16:25
Ik herken je angsten ook absoluut, ik zeg weleens dat ik hyperchondrie heb uitgevonden hihi.
Daarom denk ik ook dat een arts je het beste kan helpen hiermee, uiteindelijk is dat de enige die er ECHT voor geleerd heeft en je kan vertellen hoe de vork in de steel steekt.
 
Quote
RE: Ben sow bang..
Anoniem  schreef op: 25-01-2012 09:22:04
Ik heb net huilend de assitente gebeld en gesmeekt voor een verwijzing naar oogarts.heb ook uitgelegd dat ons kennisje een hersentumor heeft en ik erdoor heel bang ben geworden..
 
Quote
RE: Ben sow bang..
  schreef op: 25-01-2012 09:24:27
Meisje meisje, doe eens even kalm aan!
De kans dat er niets is, is statistisch gezien nog altijd groter, dan dat er wel iets is, onthoud dat.... al doet het je waarschijnlijk niets.
Door je nu al overstuur te helpen bereik je maar 1 ding mee, en dat is meer angst bij jou MAAR ook je dochter.. dus kom pak jezelf even bijeen en word wat kalmer!
 
Quote
RE: Ben sow bang..
Anoniem  schreef op: 25-01-2012 09:42:49
Aaaahhh meisje toch, probeer even rustig te blijven.

Mijn zoontje zijn oog staat ooke een heel klein beetje uit het midden.
Dat kan geen kwaad, kan een beetje een lui oog zijn.
Wat ze bij hem misschien gaan doe is het ''goede'' oog afplakken zodat het dan het ''slechte''oog wat rechter gaat staan.

 
Quote
RE: Ben sow bang..
Anoniem  schreef op: 25-01-2012 09:44:25
Als ze al jaren een scheef oogje heeft, zou ze (uitgaande van jouw beredenering) al jaren een hersentumor hebben. Dat heeft ze niet want ze is al een keer onderzocht en bovendien had ze dan inmiddels wel meer klachten gehad. Bij een hersentumor zijn er over het algemeen veel meer en andere klachten dan oorpijn. Snap je angst heel goed, maar probeer je angst onder controle te krijgen. Ze is gewoon erg verkouden, arts kan niets verontrustends ontdekken, oogje staat al langer iets scheef, ze heeft verder geen klachten dan klachten die veroorzaakt worden door de verkoudheid.
 
Quote
RE: Ben sow bang..
Minou  schreef op: 25-01-2012 09:45:45
Aah meisjelief, je angst en verdriet zijn hier gewoon voelbaar.
Maarrr...let wel op dat je je eigen angst niet projecteerd op je dochter.

Mag je komen?

 
Quote
RE: Ben sow bang..
Anoniem  schreef op: 25-01-2012 09:54:11
Ik word terug gebeld vanmiddag...door dokter of assistente..heb gevraagd om verwijzing voor de oogarts.heb de assistente ook verteld dat ik zieke mannetje persoonlijk ken en mede door dat drama ik nu helemaal doordraai wat gevoelens en angsten betreft mijn meisje..
Ik WIL naar oogarts en zal er ook komen"ik weet dat alleen dat mij gerust zal kunnen stellen..
En daarna meld ik me aan bij psycholoog want ik weet gewoon dat ik hulp nodig heb.

Mijn dochter merkt dat ik me gek maak.ik wil continu haar oogjes bekijken.ik maak er dan een spelletje maar heb dan toch weer even kunnen kijken..
Ik weet dat als ik bij oogarts geweest ben ik ook direct rust zal krijgen..dat is zo bij mij..
Bij de zoon van onze kennis zegt het radboud dat er heel veel fouten gemaakt zijn wbt de diagnose...het zou al veel eerder gediagnostiseerd moeten zijn zeggen hun.dit alles maakt dat ik me dan nog ongeruster ga voelen en daarom moet ik gewoon naar de oogarts..ik word vanmiddag gebeld en hoop dat de dokter een afspraak voor me regeld..de vorige keer mocht ik smiddags al erheen.l
 
Quote
RE: Ben sow bang..
  schreef op: 25-01-2012 10:17:26
Waarom vraag je als vanmiddag de huisarts belt niet gelijk een verwijzing voor de psycholoog? Waarom wachten tot je bij de oogarts bent geweest?
Daarbij: waarom wil je perse naar de oogarts? Ik bedoel: ze heeft last van haar oog, van haar oor, je bent bang voor een hersentumor,maar de oogarts heeft niet speciaal geleerd voor tumoren, evenals de kno-arts.
Dan moet je naar de neuroloog.
Ik hoop dat je snel hulp krijgt meis, ik weet hoe erg zulke angsten zijn,maar bedenk je alsjebliefd dat je een dochter van 8 hebt, die al heel veel begrijpt en ik denk dat jij net als ik niet wilt dat zij ook zulke angsten krijgt, dus alsjebliefd: vraag zsm hulp voor jezelf!
Dikke knuffel.
 
Quote
RE: Ben sow bang..
Anoniem  schreef op: 25-01-2012 10:31:20
Ik wil gewoon zekerheid hebben dat de scheefstand niks van doen heeft.l.de oogarts kan de druk meten.zo is het bij dat jochie ook geconstateerd..

Ik heb de asssitente net toch aangegeven dat ik ook hulp wil hebben voor mijn angsten.

Mijn dochter heb ik dus net af kunnen halen van school.ze had vreselijk veel last van de oorpijn en het bonken in haar oor.nu het andere oor.
Heb haar paracetamol gegeven en nu ligt ze in bed..wil echt een verwijzing .alleen zo weet ik dat ik rust krijg wat het oog betreft..
 
Quote
RE: Ben sow bang..
Anoniem  schreef op: 25-01-2012 10:32:17
Dit is misschien niet wat je horen wilt, maar zoek hulp voor jezelf! Jij maakt je kinderen bang als je zo bent je wilt toch niet dat je kindertjes constant angstig zijn omdat mama zo bang is. Heb het echt te doen met je dochter en ook met jou natuurlijk!

Sterkte ermee en s6 hoop dat je vanmiddag heen mag.

Groetjes Patriciia
 
Quote
RE: Ben sow bang..
Bepje  schreef op: 25-01-2012 10:49:37
Ik sluit me aan bij de andere dames: zoek hulp voor jezelf.
Je dochter heeft waarschijnlijk gewoon een virus en daarvan oorpijn gekregen. Dat gaat vanzelf weer over maar duurt een aantal dagen.
Hoe groot is de kans denk je dat zij een tumor heeft ? Het kan natuurlijk, garanties heb je niet maar de kans is echt heel klein. Over een poosje heeft zij weer eens een virusje of iets anders en wat doe je dan ? Als je iedere keer in paniek raakt en het wordt steeds erger breng je dat, onbedoeld, ook over op je dochter en ontwikkeld zij ook angst. Daarom is hulp echt nodig en kun jij achteraf weer wat ontspannen.
Succes.
 
Quote
RE: Ben sow bang..
  schreef op: 25-01-2012 10:54:30

Quote Anoniem:

En daarna meld ik me aan bij psycholoog want ik weet gewoon dat ik hulp nodig heb.
l



Hartstikke goed dat je hulp wilt zoeken meid!!
Ik zou alleen meteen een verwijzing vragen als je er toch bent, twee dingen kunnen prima hand in hand gaan.
 
Quote
RE: Ben sow bang..
Anoniem  schreef op: 25-01-2012 10:58:53
Ik heb toch al een paar keer gezegd dat ik nu ook echt hulp voor mezlef ga vragen.als de dokter of assistente belt zal ik dat ook aangeven.
Ik zie nu in dat het echt nodig is...
Het schatje ligt boven in bed echt ziek te zijn.
Ook ik snap dat ik mij en de kids bang maak.maar het is nu zo raar gelopen..de kennis die een hersentumor heeft.....het gegeven dat dokters grote fouten gemaakt hebben,,te langzaam hebben gehandeld.....
Ik denk dat als ik het jochie niet persoonlijk kende ik niet zo in paniek geraakt zou zijn nu


Ik ga eens even kijken bij mijn schatje boven.
 
Quote
RE: Ben sow bang..
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 25-01-2012 11:08:26
Wat goed dat je hulp gaat zoeken en fijn dat je zelf inziet dat dat nodig is. Hopelijk helpt het jou en je meisje dat zij ook niet jouw angst overneemt.

Waarom leg je haar niet lekker op de bank met haar kussen en deken? Is ze lekker dicht bij je en kan je makkelijker voor haar zorgen, hoef je niet steeds naar boven!
 
Quote
RE: Ben sow bang..
Anoniem  schreef op: 25-01-2012 11:42:26
Heb je neusspray in huis? Ook al snottert je kind niet begin dan nu toch vast met neusspray tegen de oorpijn (klinkt gek maar 't staat allemaal met elkaar in verbinding)

verder: goed dat je je angsten onder ogen ziet!
Heel veel sterkte
 
Quote
RE: Ben sow bang..
Minou  schreef op: 25-01-2012 12:19:00
Lieverd!

SUPER dat je ook voor jezelf hulp gaat vragen want meis, dit is ook geen leven voor je. je maakt jezelf gek en neemt je meisje erin mee straks.

Dikke knuf, zo goed dat je het zelf ook inziet



en beterschap voor je meisje..oorpijn is echt niet leuk!!!!
 
Quote
RE: Ben sow bang..
Anoniem  schreef op: 25-01-2012 12:30:12
Dank jullie wel

Ja ik zie nu echt in datik hulp nodig heb.en zal die ook met 2 handen aanpakken.

Maar toch wil ik een verwijzing naar de oogarts voor even het oogje te laten checken...als dat in orde is ben ik ook rustig en kan ik sessies bij de psycholoog gaan volgen.
Zal straks ook verwijzing psycholoog vragen.

Ben van gekkigheid maar een kast aan het verven.

Ja ik zal straks als ze wakker is haar naar onderen halen.
 
Quote
RE: Ben sow bang..
  schreef op: 25-01-2012 12:33:23
Komt wel goed, schatje
 
Quote
RE: Ben sow bang..
Anoniem  schreef op: 25-01-2012 13:15:24
Nog niks gehoord..de dokter heeft telefonisch spreekuur van 13:00 uur tot 13:30 uur.
Ik denk dat hij tegen 13:30 uur belt.ben zo nerveus......
Ben zo bang dat hij me afscheept met het is niks..
 
Quote
RE: Ben sow bang..
Anoniem  schreef op: 25-01-2012 13:44:56
Ik heb een afspraak mogen maken bij de oogarts..

Di 7 februari moet ik er zijn.eerst bij de ortoptiste en dan als het nodig is naar de oogarts..dus over 2 weken weet ik meer..
 
Quote
RE: Ben sow bang..
Anoniem  schreef op: 25-01-2012 13:49:04
Probeer je deze 2 weken niet druk te maken!!
 
Quote
RE: Ben sow bang..
  schreef op: 25-01-2012 14:33:37
Fijn dat je over 2 weken meer weet, dat duurt voor jou vast heel lang maar eigenlijk is het heel snel!
Heb je het nog over jezelf gehad?
 
Quote
RE: Ben sow bang..
Anoniem  schreef op: 25-01-2012 14:51:01
Nee nog niet.het was een huisarts in opleiding die er ook zit.mijn eigen huisarts was niet daar.ik maak een afspraak bij mijn eigen huisarts.hij kent me ook het beste.ben wel al wat geruster...
 
Quote
RE: Ben sow bang..
Minou  schreef op: 25-01-2012 16:16:53
Fijn meis, geeft jou toch een gevoel van rust dan.
En goed dat je ook aan jezelf gaat werken, is alleen maar goed, juist voor jezelf ( lijkt me vresleijk om zo in angst te leven) en voor je gezin! TOP!
 
Quote
RE: Ben sow bang..
Anoniem  schreef op: 25-01-2012 20:03:02
Minou,dank je voor je berichtjes...je leeft echt mee..

Ja ik ga echt aan mezelf werken al kan ik me nu nog niet indenken dat ik er met praten heen kan komen..
Maar ik ga er helemaal voor....met mijn dochter gaat het nu goed...ze is het hele huis aan het opruimen..gekke meid...
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ben sow bang..
Naam
Bericht