Menu
 

Topic:

spiraaltje

Mamaartje  schreef op: 22-09-2014 15:23:28
Lang getwijfeld (eigenlijk nog..) en een afspraak gemaakt bij de ha voor een spiraaltje.
Na de bevalling van onze derde vorig jaar is ons gezin wel compleet.
Het liefst wil ik zo weinig mogelijk hormonen, maar niet meer ongesteld worden lijkt me ook niet verkeerd, ik heb er namelijk echt een paar dagen heel erg last van.
Positieve ervaringen zijn welkom. Deed het plaatsen pijn? Heb je er hinder van? Menstrueer je nog of helemaal niet meer?
 
Quote
Navigatie
RE: spiraaltje
Cindy Mv F&f  schreef op: 22-09-2014 16:01:23
plaatsen deed geen pijn, maar was vervelend.

heb en 9 maanden ongeveer en menstrueer heel weingig. wel heb ik er dit keer iets meer last van als ik ongesteld zou moeten worden, dit had ik bij de eerste niet.
 
Quote
RE: spiraaltje
Nellemv2  schreef op: 22-09-2014 16:04:35
Ik lees mee..zit er ook over na te denken. .
 
Quote
RE: spiraaltje
Angelique  schreef op: 22-09-2014 16:23:55
wat wil je voor spiral koper of mirena 
mirena is op basis van hormoon ijzer voorkomt innesteling 
er zijn er genoeg die om die reden geen spiraal willen 

zelf in bezit van koper spiraal 
plaatsen is gevoelig maar neit echt pijnlijk je kan wat bloed verliezen 
je meot goed controleren of je hem voelt ja dan nee en dat in de gaten blijven houden 
teminste ik doe dat wel jayden kwam doorspiraal heen ik wist dat maar de dok zij dat kan gene kwaad 

affijn ik ben er blij mee ondanks dat je met koper gewone menstruatie hebt is het minimaal ik voel wel mijn ei erg goed 
ik wilde geen hormonenen meer en daar ben ik wel blij om 
 
Quote
RE: spiraaltje
Moederkloek  schreef op: 22-09-2014 16:30:59
Juist een hormoonspiraaltje is heel geschikt als je maar weinig hormonen wil gebruiken.
Als je "de pil" inneemt zit er veel meer hormonen in, omdat het via je maagdarmkanaal opgenomen moet worden in de bloedstroom.
Met een spiraaltje komt het direct in de baarmoeder en wordt het makkelijker opgenomen, waardoor er ook veel minder hormonen nodig zijn.

Het plaatsen vond ik vervelend, maar heel veel last heb ik er niet van gehad. Er wordt geadviseerd om het te laten plaatsen als je ongesteld bent. Je kunt van tevoren je spiraaltje met recept bij de apotheek ophalen, en dan het beste op je 2de of 3de menstruatiedag een afspraak bij de huisarts (of bij de gynaecoloog als je dat wil) maken zodat het geplaatst kan worden. De reden dat ze dit aanraden is omdat je baarmoedermond verweekt wordt door je menstruatie en daardoor het plaatsen makkelijker gaat en minder pijnlijk is.

Ik heb zelf 5 jaar een mirena gehad (hormoonspiraaltje) en na pakweg 6 maanden werd ik niet meer ongesteld. 
Ik heb daardoor ook in al die jaren geen last meer gehad van PMS, wat ik daarvoor wel heel erg had.
Ik vond dit spiraaltje werkelijk een geschenk uit de hemel, ik kon eindelijk weer normaal functioneren.
Afgelopen februari is hij verwijderd en na 2 maanden anticonceptie besloten we het erop te wagen, na 1 maand was ik zwanger.
De hormonen hebben dus zo min mogelijk invloed op mijn lijf gehad, dat mijn cyclus direct weer normaal en intact was na het verwijderen.
Na mijn zwangerschap neem ik er weer 1, ik was er zeer over te spreken. 
Ik heb 15 jaar lang allerlei anticonceptie gebruikt, maar ik vond dit echt de prettigste methode. Kan het iedereen aanraden.

Groetjes van Kloek 
 
Quote
RE: spiraaltje
Suusmv3  schreef op: 22-09-2014 20:07:45
ik heb de mirena nu al 3 jaar.
het plaatsten was een beetje een vervelend gevoel maar daarna geen last meer van gehad. 
en de ene maand word ik wel ongesteld en de andere maand niet tot weinig.


 
Quote
RE: spiraaltje
Laura  schreef op: 22-09-2014 20:19:43
Ik had een koperspiraaltje, plaatsen ging prima, geen last van. Ik verloor alleen teveel bloed als ik ongesteld was (kreeg bloedarmoede), dus koperspiraaltje er weer uit en mirena spiraaltje laten plaatsen. Bevalt prima, nauwelijks meet bloedverlies en geen bleodarmoede meer.
 
Quote
RE: spiraaltje
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 22-09-2014 21:03:40
Na de geboorte van de dames, bij de gyn een spiraal laten zetten. Vond het vervelend voelen, nu 10 mnd later nog steeds gewoon ongesteld al hoop ik iedere maand dat het minder wordt..
ben er wel heel blij mee, de pil vergat ik veel te vaak
oh ja ik heb de mirena
 
Quote
RE: spiraaltje
Mamaartje  schreef op: 23-09-2014 09:51:35
Ik mag om 11 u naar de ha, denk dat het de mirena wordt..
wat zouden jullie doen want er is een ha die ze zelf plaatst maar kan ook naar de gyn.. 
 
Quote
RE: spiraaltje
Jantjemv3  schreef op: 23-09-2014 10:06:46
Ik heb de mirena, gewoon bij de huisarts laten plaatsen (ongeveer een half jaar na de geboorte van de derde) en dat was echt prima te doen! Leuk is het nooit, maar het duurde 1 minuut ofzo en ik voelde geen pijn.

Het eerste half jaar vond ik wel pittig, ik was best veel (en lang) ongesteld, eerst een ruime maand niks, toen zo'n 3 maanden bijna continue een beetje. Ik had ook een dikke buik door de mirena. Na ongeveer 6 maanden namen de klachten af en nu is het voor mij echt perfect. Ik wordt nooit meer ongesteld, heb nergens last van en voel mij goed, Ook mijn dikke buik is weg. Alleen rond wat normaal mijn mensturatie zou zijn, heb ik een klein beetje kramp en zin in chocola. Verder niks! Ik raad het je echt aan!!
 
Quote
RE: spiraaltje
C.  schreef op: 23-09-2014 12:08:05
Hier na de plaatsing nooit meer ongesteld geworden, ik zweer erbij. Plaatsen is even gevoelig maar zeker niet pijnlijk, neem van re voren 2 pcm in.

Zou het zelf bij de HA laten doen bij de gyn. Gaat het van je eigen risico af!
 
Quote
RE: spiraaltje
Judith  schreef op: 23-09-2014 12:39:13
Ik weet dat je op positieve verhalen vroeg. Maar er zijn ook genoeg negatieve. Ik heb ook een negatieve. En daarin ben ik wel een rare want na 5 jaar en 4 maanden zit hij er nog steeds in. Morgen gaat hij er uit. Haleluja. Ik heb zo veel negatieve dingen met dat kreng. Eerst in het begin heeeeeeeeeeeel veel krampen bij de eisprong. 1 keer bijna flauw gevallen van de pijn. echt 100x erger dan bevallen. Maar ja het heeft ook wel iets positiefs en dat is de reden dat ik hem nog heb. Ik ben niet of nauwelijks ongesteld en ik heb niet een paar dagen zo'n gezellig monster in mijn lijf. 

Maar de hel zit hem in dat ik gewoon wel een bevruchting krijg. Een aantal keren gehad en dan mijn hele lijf op de kop zwanger gevoel tot en met maar het nesteld niet in. Maar voor ik dan weer terug bij af ben. pffffff. Het is zelfs zo erg dat de laatste 3 jaar ik bij geen echte gemeenschap heb gehad. Gelukkig is er meer om je leven leuk te houden dan (nou ja niet te klinisch) 

Ik weet dat het raar is dat ik hem nog steeds hebt. 8 mensen in mijn omgeving hebben hem al binnen het eerste jaar laten verwijderen. Maar echt als ik geweten had dat je gewoon een bevruchting zou kunnen krijgen was ik er echt nooit maar dan ook nooit aan begonnen. Afgezien van de vervelden afschijding en nog 13 bijwerkingen die ik wel heb maar gelukkig de meesten niet.

Nu is het grote gros postief en dat geloof ik ook wel. Maar helaas is het niet voor iedereen zo.

Ohja en ik heb hem laten zetten bij de HA ging perfect. Morgen halen ze hem er daar ook weer uit. is toch zonde om daarvoor je eigen risico te gebruiken. (tenzij dat al op is) 

succes met je Mirena en ik hoop echt dat jij bij het positieve kamp zit
 
Quote
RE: spiraaltje
Beetje  schreef op: 23-09-2014 12:43:50
Heb de mirena nu anderhalf jaar
Plaatsen was vervelend, maar niet pijnlijk, 9 maanden een beetje aan het rommelen ge weest met menstruatie, wel gewoon elke 4 weken, maar best heftig, nu niks meer
 
Quote
RE: spiraaltje
Susanne-mv-daj  schreef op: 23-09-2014 12:48:22
heb zowel positief als negatief,

plaatsen bij de ha ideaal , idd beetje kramp meer niet
de eerste heb ik bijna 5 jaar gehad , niet tot nauwelijks bloedverlies, ideaal,

alleen toen ik hem heb laten verwijderen was mijn hele cyclus van slag , de nodige onderzoeken tot aan iui toe, inc 2 miskramen .
pas 3 jaar later kregen we anouk
omdat we geen kinderwens meer hadden besloten om toch weer voor het spiraal te gaan ( eerst een klein jaar de pil geslikt,helaas beviel dat niet) vanaf dag 1 het idee dat hij niet lekker zat , werdt wel gewoon ongesteld ed
uiteindelijk augustus 2009 laten verwijderen en wat bleek korte tijd later dat ik zwanger was , al ten tijde van het spiraal!!
dus we hebben er hier nog eentje rondspringen, zou hem nu niet meer willen en kunne missen ,maar op dat moment , oeh wat heb ik de artsen vervloekt dat ze niet naar mij wilde luisteren!!
 
Quote
RE: spiraaltje
Ladyb  schreef op: 23-09-2014 13:29:32
Ik heb nu bijna 3 jaar een Mirena en nog steeds elke maar ongesteld. Soms een dag of 2 wat spotting maar soms ook 4-5 dagen flink wat bloedverlies.
Verder ben ik zeer tevreden over de Mirena, voel me er erg goed bij ! En dat beetje menstruatie neem ik voor lief.
 
Quote
RE: spiraaltje
Ladyb  schreef op: 23-09-2014 13:29:43
maar=maand
 
Quote
Navigatie


Reageren op spiraaltje
Naam
Bericht