Menu
 

Topic:

Haptonoom en natuurgeneeskunde

Huismus  schreef op: 22-09-2014 09:52:28
Hallo dames,
Ik loop wekelijks bij een psycholoog en die heeft me nu geadviseerd om ook eens bij een haptonoom langs te gaan.
Nu heb ik wel het een en ander gelezen op internet maar zou graag ook eens wat ervaringen willen lezen/horen.

En nog eens een vraag, heeft er iemand hier ook baat gehad bij natuurgeneeskunde? 
Ik ben daar 3 weken geleden geweest en die mevrouw heeft mij uitgemeten, beetje moeilijk uit te leggen....met apparaatjes enzo.
Daar kwam uit, volgens haar, dat ik een ontsteking had in de bloedvaten bij mijn nieren. En angst...tja loop niet voor niks bij een psycholoog natuurlijk dit met dank aan een hyperventilatie/paniekaanval ruim een jaar terug. 
Nu heb ik dus korreltjes gehad en moet over 3 weken weer terug. 
Ze zei je zal wel wat gaan merken dat je bijv. vaker moet plassen, maar ik drink altijd al veel dus moet al veel plassen eigenlijk. Ik slik dus ook medicijnen voor een hoge bloeddruk. Thuis is mijn bloeddruk netjes als ik hem meet, met deze medicijnen. HEt doel zou zijn om daar dus mee te stoppen....want met die korreltjes zou alles opgelost zijn. Klinkt te mooi om waar te zijn...ik merk tot nu toe dus nog helemaal niks.
Ben ik daar gewoon te nuchter voor of hoe hebben jullie dat ervaren? 

Angst is al stukken minder dan dat het was, komt soms nog wel eens opzetten maar dan ga ik mezelf afleiden en dat gaat goed. 
Het word geen aanval meer laat ik het zo zeggen en dat hoop ik ook never nooit niet meer. 
Omdat ik dus heel soms mezelf weer een beetje raar voel....een tinteling een warme gloed, heeft dus de psycholoog me een haptonoom geadviseerd. Voordat ik gelijk al een afspraak maak....want ja kost me ook allemaal bergen met geld....wil ik eerst eens wat ervaringen horen. Ik wil gerust vanalles proberen en heb al grote stappen gezet maar waar ligt de grens want op den duur weet je het zelf ook niet meer.

Alvast bedankt
 
Quote
Navigatie
RE: Haptonoom en natuurgeneeskunde
Babsmv2  schreef op: 22-09-2014 10:14:40
ik ben nooit zo van de korreltjes/druppeltjes en poedertjes, voor mijn gevoel geldklopperij. vooral de receptjes die alleen bij hun te koop zijn...
Over de natuurgeneeskunde op zich ben ik wel tevreden. Ik heb een dieet voor mijn fybromialgie en daar heb ik wel degelijk een hoop baat van. maar dat is iets wat ik op eigen kracht (met normale middelen) moet doen
 
Quote
RE: Haptonoom en natuurgeneeskunde
Int  schreef op: 22-09-2014 12:40:16
Ik heb wel ervaring met een alternatief genezeres, die doet biophotone therapie en healings (en readings).
Zij verkoopt echter niets zelf, adviseert hooguit welke vitamines goed voor je zijn, zodat je dat zelf ergens kunt kopen bij een drogist. Daar heb ik meer vertrouwen in dan bij iemand zelf poeders/korrels kopen.
 
Quote
RE: Haptonoom en natuurgeneeskunde
Huismus  schreef op: 22-09-2014 16:44:30
Ik weet het ook niet.....maar ja je probeert toch van alles om jezelf weer goed te voelen.
Deze natuurgeneeskunde mevrouw werkt ook veel met huisartsen samen....
 
Quote
RE: Haptonoom en natuurgeneeskunde
K  schreef op: 22-09-2014 18:33:33
Met natuurgeneeskunde heb ik geen ervaring, maar met haptonomie wel.

Tijdens een burnout (overwerkt in combinatie met angst vanwege hevige agressie op het werk) die ik bijna 15 jaar geleden heb gehad ben ik door een psycholoog begeleid en heb ik een periode van een half jaar intensieve therapie gehad bij een haptonoom (eerst twee keer per week, daarna een keer per week, daarna om de week). Ik heb daar echt heel veel geleerd over mezelf en ben nog steeds supertevreden. Ik ben nogal rationeel en een vlotte snel analyserende prater. Voor mij was het dus heel goed om lichaamsbeleving en lichaamsgerichte oefeningen te doen, waarbij spreken minder van belang was. Afgelopen jaar heb ik op mijn werk een lastige tijd gehad en heb ik steeds weten te voorkomen dat ik weer over die grens zou gaan, door hetgeen dat ik toen heb geleerd.

Toen ik zwanger was van mijn oudste ben ik weer naar een (andere) haptonoom gegaan voor zwangerschapsbegeleiding. Mijn man en ik hebben ook toen de begeleiding en wijze van begeleiding als heel prettig ervaren.

Als er iets is waarbij ik een beroep zou moeten doen op hulpverleining, zou ik als allereerste weer op zoek gaan naar een haptonoom in mijn huidige woonplaats.
 
Quote
RE: Haptonoom en natuurgeneeskunde
Huismus  schreef op: 22-09-2014 22:18:36
Waar moet ik aan denken bij lichaamgerichte oefeningen? En lichaamsbeweging?
misschien een stomme vraag hoor
 
Quote
RE: Haptonoom en natuurgeneeskunde
Sammy  schreef op: 22-09-2014 22:54:45
Je zult verbaasd staan wat een paar korreltjes kunnen doen!

Mijn dochter had op jonge leeftijd het RS virus opgelopen en bij iedere snottebel die in de lucht hing, pikte zij hem op en was weer spaan benauwd. Ze kreeg 2 soorten puffers en ging op een gegeven moment van antibiotica kuur naar antibiotica kuur. Niet echt lekker dus.
Omdat al die antibiotica nu ook niet echt lekker is voor je lijf zijn we, in overleg met de huisarts, bij een homeopaat terecht gekomen. Zij schreef mijn dochter na een heel gesprek een paar korrels voor die opgelost moesten worden. Van die oplossing moest ze 1 theelepel innemen. We waren er enorm lacherig over, want wat kon dit nu doen. Nou veel!
Kind begon ineens heel erg te stinken en haar poepluiers... ik ging over mijn nek zo vies. Alle afval en rottigheid was uit haar lichaam aan het komen. Na een kleine week werd dit steeds minder en minder. Na 2 weken moest ze nog een theelepel van diezelfde oplossing.
Na een nieuwe intake kreeg ze weer een andere korrel en geloof het of niet, ze heeft daarna geen puffer of anti biotica meer nodig gehad. Ze is nu (bijna) 15!

Echt ik stond er ook heel lacherig tegen over, maar ben daar toch op terug gekomen.
 
Quote
RE: Haptonoom en natuurgeneeskunde
Sammy  schreef op: 22-09-2014 22:56:30
Maar moet je tussendoor niet weer contact met haar opnemen om te kijken of je misschien nog wat in moet nemen eigenlijk?

Met mijn dochter 'moesten' we iedere week even contact hebben, dan kon gewoon telefonisch.
 
Quote
RE: Haptonoom en natuurgeneeskunde
Chloe  schreef op: 22-09-2014 23:41:10
Met alternatieve geneeswijzen heb ik helemaal niets, zie het als pure geldklopperij. Haptonomie is een ander verhaal. Ben met angst/depressie/overspannenheid een paar jaar geleden bij een psycholoog terecht gekomen die me aanraadde na afsluiting vsn de therapie bij haar naar een haptonoom te gaan. Ik heb daar niet veel aan gehad, maar dat kwam meer doordat ik totaal geen klik had met de persoon. Ik denk dat je op zich veel baat bij haptonomie kan hebben. Zelf heb ik heel veel baat bij mindfulness. Dat in combinatie met de cognitieve therapie die ik gehad heb heeft me heel anders in het leven leren staan en daardoor heb ik om leren gaan met mijn gevoeligheid voor stress en aanleg voor angst en depressie. Maar het is zo persoonlijk. Ik zelf ben in ieder geval voorstander van een aanpak waarbij je aan jezelf werkt, korreltjes zijn geen oplossing..
 
Quote
RE: Haptonoom en natuurgeneeskunde
Huismus  schreef op: 23-09-2014 07:29:54
Bij die natuurgeneeskunde mevrouw ben ik via Via terecht gekomen.
Loop sinds de geboorte al van mijn zoon, al 9 jr. geleden, met wat vage klachten.
Een week na de bevalling begon ik last te krijgen van blauwe vingers aan mijn linkerhand, echt vreselijk, aanvalletjes leken het wel,
bloeduitstortinkjes onder de nagels, nagels kwamen zelfs los....en 3 weken n de bevalling zat ik bij een vaatchirurg die het al over amputatie had van 3 vingers.

De reumatoloog had het over ontstekinkjes in de bloedvaten en heb een prednisonkuur gehad en toen gong net beter...
nu nog wel last van die hand als het koud is....zelfs nu in de ochtend is die hand gauw wittig/blauwig...
het is toen uitgekomen van raynaud...maar ik had maar lat van 1 hand....en raynaud zou je last hebben van alle uitstekende delen zeg maar.
Bij die natuurgeneeskundige moest ik niks vertellen en via die meting kwam toen hoge bloeddruk uit en ontsteking in de bloedvaten bij de nieren....tis echt vaag allemaal. Maar vond hetbwel apart dat dat eruit kwam.
ik kan haar gewoon bellen hoor of mailen, dat zal ik vandaag eens doen, ben er nu 3 weken mee bezig. En over 3 weken moest ik weer terug.

Haptonoom sta ik op zich wel voor open, maar financieel is het weer iedere keer 65,- en ik krijg er maar een schijntje van vergoed.
Eerlijk is eerlijk dat speelt ook mee.

bedankt voor jullie reacties!

 
Quote
RE: Haptonoom en natuurgeneeskunde
Myself  schreef op: 23-09-2014 08:31:27
Met beiden heb ik geen ervaring, maar ik kan me wel voorstellen dat je voor dit soort hulp open staat.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Haptonoom en natuurgeneeskunde
Naam
Bericht