Menu
 

Topic:

Dochter onzeker over zichzelf 12 jr.

Channy  schreef op: 14-09-2014 21:00:36
Hoi
mijn dochter is 12 jr en 4 mnd
ze is vanaf dit jaar brugklasser en dus een emotionele tijd op dit moment.

ze is een mooie meid van 1.55 m en 50 kg.
net had ze gedouched en begint ze te huilen dat ze " zo dik" is.
 Ik was met stomheid geslagen.
 Heb haar laten zien dat ze een gezond gewicht had.
vorig jaar hadden jongens uit de klas gezegd..,.je eet altijd friet daarom ben je zo dik.
!?!?!?!

ze heeft geen een vetrolletje..had echt met haar te doen.
ze zit volop in de groei en heeft een mooie bouw.
 Heb moeten praten als brugman om haar te proberen te overtuigen dat ze een mooi figuur heeft.
 Haar oudere zus en broer kwamen erbij en ook hun konden haar niet overtuigen.

hebben jullie tips hoe ik haar kan overtuigen dat ze NIET te zwaar is.
vond het wel erg dat ze zo voelt.

 
Quote
Navigatie
RE: Dochter onzeker over zichzelf 12 jr.
Chloe  schreef op: 14-09-2014 21:43:57
Heel moeilijk is dat. Herken het met periodes van mijn dochter van bijna 10. wat hier werkt is uitleggen dat als je een gezond voedingspatroon hebt en genoeg beweegt je gewicht gewoon goed is. Uitleggen dat ze blij moet zijn dat ze een gezond lijf heeft en dat iedereen een andere bouw heeft. Verder geef ik veel complimentjes over haar uiterlijk en wat hier het belangrijkste is: ik geef het 'goede voorbeeld'. Ik doe nooit aan lijnen, eet normaal, sport redelijk veel en probeer haar te laten zien dat ik trots ben op mezelf. Maar dat is wat hier werkt, zegt niet dat dit ook voldoende is voor jouw dochter.
 
Quote
RE: Dochter onzeker over zichzelf 12 jr.
Claudia  schreef op: 14-09-2014 21:56:21
pfff..heel moeilijk...maar volgens mij is dit wat elke puber mee gaat maken..heb ik ook gehad, terwijl ik een normale bouw had (alleen stevige bovenbenen, maar gewicht zeker normaal...het is de bouw en die heb ik nu nog en dan nu nog veel kilo's erbij haha).

Maar ik denk luisteren luisteren luisteren......ze zijn zo onzeker en als iemand een opmerking heeft, dan blijft dat hangen..ookal is het niet waar, als je onzeker bent dan hakt het erin.
Luisteren naar haar, en idd vertellen dat ze echt echt goed eruit ziet...(vaak denken ze: ja duhhh mijn moeder  gaat ook niet anders zeggen). Goed je ogen openhouden...als het bij onzekerheid blijft en niet uitmond in niet eten etc, dan gewoon proberen steun te zijn voor haar. Klinkt misch raar, maar bij teveel de nadruk leggen op iets, kunnen ze ook de vraagtekens zetten.
Je kan het ook via de andere kant aanpakken: elk meisje in je klas in onzeker nu over haar lichaam..dat hoort bij volwassen worden. Je hebt een gezond gewicht(en ook gerust erbij: als dat niet zo was zou ik het je ook vertellen), ziet er super uit, er zal altijd wel iemand zijn die rottig doet maar sta daar boven.

Super fijn trouwens dat ze het wel tegen je zegt..zulke dingen/gevoelens zijn meestal in het geheim...niet overdreven zorgen maken, maar gewoon je meisje laten weten dat je er bent voor haar en ze prachtig is zoals ze is en deze gevoelens bij de leeftijd horen..elk meisje is onzeker. En ja tv en bladen maken het er niet makkelijker op..dat is pure nep, maar zien ze nog niet...

 
Quote
RE: Dochter onzeker over zichzelf 12 jr.
Bepje  schreef op: 14-09-2014 22:03:57
Ach wat sneu  . In ieder geval zou ik haar uitleggen dat die jongens dat gezegd hebben om haar toen een rotgevoel te bezorgen. Omdat zij op dat moment niets slimmers konden bedenken (en zij dus slimmer is dan die jochies).  Misschien dat ze dan een beetje in gaat bzien dat zij absoluut geen gelijk hadden. Misschien hebben zij het zelfs wel gezegd omdat ze haar eigenlijk leuk en mooi vonden.
Goed in de gaten houden hoe dit verder verloopt want als zij dit in haar hoofd blijft houden zal ze heel onzeker blijven en dat is heel jammer.
 
Quote
RE: Dochter onzeker over zichzelf 12 jr.
Mv5  schreef op: 14-09-2014 22:28:57
ik herken het wel van mijn 12-jarige dochter. is ook heel erg onzeker, altijd al geweest maar nu ze gaat puberen helemaal. geef haar complimentjes, luister naar haar, praat met haar en zorg dat je er voor haar bent en haar steunt.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Dochter onzeker over zichzelf 12 jr.
Naam
Bericht