Menu
 

Topic:

Kiva school

Famke  schreef op: 10-09-2014 16:08:04
De basisschool waar mijn dochter van 9 op zit is sinds een jaar nu een kiva school.
Op zich lijkt het allemaal goed te werken maar ik vind het soms wel erg ver gaan.Mijn dochter moet vragen op de computer beantwoorden over school,vriendjes en vriendinnen en ook over thuis.Ik vroeg haar wat voor vragen het zijn en vond het we veel persoonlijke vragen,oa zijn je ouders wel eens boos,hebben jullie thuis wel eens ruzie met je ouders,doen je ouders je wel eens pijn,schreeuwen ze enz enz.
Nou zijn wij een gelukkig gezinnetje met zn tweetjes en is mijn en haar contact met haar vader goed dus "niks te vrezen'  
De leerkrachten krijgen niet alles met naam te zien maar als kiva zich zorgen maakt over sommige antwoorden wel.
Maar vinden jullie nou dat dit in een anti pest programma hoort?

 
Quote
Navigatie
RE: Kiva school
Kees  schreef op: 10-09-2014 16:31:02

ja!


soms kan een kind thuis veel problemen of zorgen hebben dat het kind zich in de klas gaat uiten. bijv. stiller of juist drukker. hierdoor kan ook pestgedrag ontstaan.


als de leerkracht weet wat er in het kind leeft, kunnen ze hiermee aan de gang.


ik vind het wel een goede zet.


Maar wat is Kiva?


op onze school hebben ze dit soort dingen met SoVa (sociale vaardigheden) en dit kwam laatst aan bod ook. Ik denk dat als een kind zich vertrouwd voelt met juf of meester ze ook meer aan (durven) geven.


hier doen ze in de klas ook wel " over de streep"  waar ze dan direct elkaar vragen moeten stellen.


ik ben wel een voorstander

 
Quote
RE: Kiva school
Famke  schreef op: 10-09-2014 16:47:47
google maar eens op kiva dan lees je er veel over.
Het is een anti pest programma,de klas heeft oa samen met de leerkracht 10 regels opgeschreven en daar allemaal de handtekening ondergezet.
Op onze school lijkt het te werken,de kinderen kunnen zelf via de website van school pesten ook melden.Ouders kunnen ook daar pesten melden als ze buiten school dingen zien gebeuren.
 
Quote
RE: Kiva school
Mie  schreef op: 30-03-2016 12:31:30
Weliswaar al een oud topic, maar ik vroeg me af hoe het na zo'n tijd in de praktijk bevalt?
Hier willen ze het ook invoeren, maar ik ben niet onverdeeld enthousiast.



 
Quote
RE: Kiva school
Melissa  schreef op: 30-03-2016 14:16:25
Bij mijn jongens op school hebben ze ook 'kiva'. Ik ben er niet enthousiast over. Persoonlijk vind ik dat er nu veel te veel nadruk op het pesten word gelegt. Verder werkt het niet volgens mjm. De begeleiding van een betrokken leerkracht werkt 10x beter dan het hele kiva.
 
Quote
RE: Kiva school
Mie  schreef op: 30-03-2016 15:04:48
Ja, de indruk dat er vnl alleen naar pesten wordt gekeken had ik ook al.
Verder moeten leerkrachten/pleinwachten een kiva-hesje aan en vraag ik me af waar dat nou goed voor is. De kinderen weten toch al wie de leerkracht/pleinwacht is, vooral omdat het een hele kleine school is. En als het een afschrikwekkende functie naar eventuele pesters moet hebben vind ik dat nogal dubieus.
Hmm we gaan t zien, het zal wel het zoveelste programma zijn dat de school met veel bombarie introduceert en dat daarna een stille dood sterft.

 
Quote
RE: Kiva school
Melissa  schreef op: 30-03-2016 16:25:37
De nadruk ligt echt op het stereotype pesten. Dus een 'leuk' kind wat buiten de groep ligt en dan gepest word. 

Mijn oudste zoon vind dat hij gepest wordt door een groepje van drie jongens. Juf vind dat hij hun reacties juist uitlokt. Hij maakt geluidjes tijdens de les, verklikt ze wanneer ze iets doen wat niet mag (doet hij bij iedereen, hij denkt dan hulpvaardig te zijn) en probeert af en toe grappig te doen maar zijn grapjes zijn regelmatig ietwat misplaatst. 


De jongens schelden hem uit, gooien hem in het gezicht met trefbal en laten heel goed blijken dat ze hem niet moeten. Met het beetje sneeuw wat we gehad hebben zaten ze ijsballen naar hem te gooien, toen hij 10 keer had gezegd te stoppen heeft hij er eentje een duw gegeven. Deze jongen heeft daarna Dominiek zijn keel dichtgeknepen en een tijdje vast gehouden. Juf vind dit geen pesten. Dominiek duwde eerst,  dus die andere jongen zag het als 'zelfverdediging'. Hij had wel een 'foei' gekregen voor het dichtknijpen van de keel ....

Paar weken geleden hadden ze op een muurtje op het plein geschreven "Dominiek moet dood' .... Nou dat werd toch serieus opgepakt .... De schrijver werd voor de rest van de middag geschorst en was de volgende dag weer welkom op school ...Dominiek heeft samen met een vriendinnetje het muurtje schoongemaakt ...  Verder niets ..KIVA my ass
 
Quote
RE: Kiva school
Mie  schreef op: 30-03-2016 16:29:32
Nou jaaaaa, Melissa dat is werkelijk belachelijk!

Ik snap best dat de scheidslijn tussen plagen en pesten heel dun kan zijn, maar dit is écht wel pesten, sterker nog het is treiteren imo.
Dan heeft zo'n Kiva al helemaal niks toe te voegen, als ze alleen kijken naar stereotype pesters.

 
Quote
RE: Kiva school
Ster  schreef op: 30-03-2016 16:35:56
HIer hebben ze 2 jaar gedraaid met kiva, maar was specifiek gericht op groep 5 en 6. Ze zijn er nu mee gestopt en gestart met vreedzame school. Dit is voor alle groepen en is veel breder. Ook veel leuker volgens de kinderen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Kiva school
Naam
Bericht