Menu
 

Topic:

34 weken zwanger en suiker op de hobbel

Lin79  schreef op: 24-01-2012 10:23:01
hallo
ik heb al vanaf week 11 zwangerschapssuiker met insuline spuiten. ik spuit best al veel. ik ben nu 34 weken en sinds 1 week echt aan het klooien met mn waardes en maar aan t ophogen. nu moest ik mn eenheden voor de nacht de langwerkende met 3 eenheden ophogen gisteren....en bij t ontbijt spuit ik nu al 55. ik moet straks prikken.....tis nu al een week steeds boven de 7...en 1 x zelfs 9.7 ....krijg ik nu toch nog een groot kind? bedoel nu groeit de baby t snelst toch? ik heb woensdag weer een groei echo. de vorige x 3 weken geleden was de kleine 1750 gram. mn andere dochter was 4200 gram bij 37 weken.
 
Quote
Navigatie
RE: 34 weken zwanger en suiker op de hobbel
Baby2  schreef op: 24-01-2012 12:19:08
Zou je het erg vinden als je een groot kind krijgt?
Ik heb in sept 2011 bij 37+3 een jongetje gekregen van 4488 gram (via sectio). Ik had echt een enorm kind verwacht maar toen ik heb zag voelde het voor mij als een kleine baby.
Hij was goed in verhouding zowel qua lengte en gewicht boven in de curve.
Het zou kunnen dat je baby nog wat aankomt, maar als de kleine 3 weken geleden nog maar 1750 gram was dan zal het uiteindelijk toch wel meevallen. En zo niet dan kun je er helaas helemaal niets aan doen. Eventueel je dieet misschien iets aanpassen. Kleine porties verdeeld over de dag.
 
Quote
RE: 34 weken zwanger en suiker op de hobbel
Lin79  schreef op: 24-01-2012 12:47:18
hallo
nouw ik wil eigenlijk liever geen Sectio meer. Mn dochtertje paste niet door mn bekken en toen bleef ik met de inleiding hange op 5cm toen werd het een sectio en heb ik een vette onsteking aan gekregen en zo'n lange nasleep dat ik graag vaginaal wil bevallen. Dus vandaar dat ik over de grote van t kind inzit zeg maar. ik vond mn dochtertje ook prachtig hoor met dr 4200 gram een lekkere baby zeg maar.
als de groei zo zou doorgaan zou t kindje met 38 weken op 3800 gram komen maarja toen was mn suiker nog niet op de hobbel. ik eet al heel verdeeld over de dag heb nu al meer dan 20 weken suikER T enige wat ik nog zou kunnen doen is ipv van 1 boterham een halve gaan nemen...nouw dat lijkt me niet echt te doen...
 
Quote
RE: 34 weken zwanger en suiker op de hobbel
Jolanda1974  schreef op: 24-01-2012 13:47:42
Het is niet te zeggen dat jullie dochter nu extra groeit. Heb je al contact gehad met je dvk? Het advies van mijn dvk zou zijn, stop even met meten en spuit je eenhedes zoals afgesproken. Na een paar dagen weer rustig beginnen met meten. Want ook stress is waarde verhogend.
 
Quote
RE: 34 weken zwanger en suiker op de hobbel
Satekroket  schreef op: 24-01-2012 13:50:52
Het probleem is niet alleen dat het kindje groot wordt, het is gewoon niet gezond voor jezelf en ook niet voor je kind om zo hoge bloedwaardes te hebben.

Een idee zou nog zijn om gewoon helemaal minder koolhydraten te gaan eten. Geen brood eten, maar salade met veel erin, of gebakken ei met groente, kwark met vruchten enz...
Meer mager eiwit en erg veel groente. Dan zal je bloedsuiker naar beneden gaan.
s´avonds bv in plaats van aardappelen alleen maar een reuze portie groente met vlees, of minder aardappelen.
Vind je roggebrood lekker? Je lichaam doet er veel langer over om dat om te zetten in suikers en dat houdt je bloedsuikerspiegel konstant.
 
Quote
RE: 34 weken zwanger en suiker op de hobbel
Nina1  schreef op: 24-01-2012 14:01:06
als ik jou was zou ik een afspraak maken met een dieetiste zij kan je opweg helpen. in overleg met de arts ipv zomaar wat te experimenteren met het eten.
dat kan ook invloed hebben op je suikerwaarde.

bel haar/hem gewoon eens voor tips.
 
Quote
RE: 34 weken zwanger en suiker op de hobbel
Lin79  schreef op: 24-01-2012 19:51:08
Dankjullie wel voor het reageren.

ik ben al 4 x bij de dietiste geweest deze zwangerschap en we hebben toen een heel eet plan opgesteld. ik weet sochtends 2 boterhammen zonder zuivel en spuit daar nu al 55 eenheden bij. dan om 11 uur 1 stuk fruit en dan om 1 uur 2 boterhammen en spuit daar 8 eenheden bij met zuivel en dan om half 4 weer fruit en savonds gewoon warm en spuit daar tussen de 14 en 30 eenheden afhankelijk van of we aardappel of zilvervliesrijst of pasta eten.

ik heb maandag weer contact gehad met de diabetes verpleegkundige deze zei me dat ik de langwerkende moest verhogen met 3 eenheden en bij t ontbijt 55 moest doen ipv 51 en t resultaat was dus nog steeds 7.0 vanochtend na het ontbijt. maarja die langwerkende ophoging heeft ook ff tijd nodig.

is het wel verstandig om als zwangere geen koolhydraten meer te eten dan?

zowiezo eet ik al minder warm enzo nu ik 34 weken ben omdat ik sneller vol zit.
 
Quote
RE: 34 weken zwanger en suiker op de hobbel
Lin79  schreef op: 24-01-2012 19:55:41
hmmmz zit opeens te denken t probleem is vooral dat ontbijt en t avond eten ook wel maar minder erg....ik zou inderdaad een bakje optimel kwark kunen nemen als ontbijt en een stukje fruit erdoorheen kunnen doen vult ook wel en dan om 11 uur 1 boterhammetje ofzo en eens kijken hoe dat gaat. ik zal morgen eens even bellen met de dietiste....us kijken wat zij zegt. morgen eerst een groei echo en de gyn....ben benieuwd.
 
Quote
RE: 34 weken zwanger en suiker op de hobbel
Claudje  schreef op: 24-01-2012 20:18:15
Ik zou beginnen met me niet te druk te maken.
Stress werkt waarde-verhogend.

En minder kh betekend dat je minder EH moet spuiten,maar van kh wordt je kind niet groot.
Het zijn je (hoge) waardes die je kind doen groeien.

En 7.0 na je ontbijt is prachtig! Ik wilde dat ik die waardes had na het ontbijt!
Als je waarde NA je ontbijt 7.0 is,betekent dat dat je waarde VOOR je ontbijt rond de 4 zat. Dat is toch hartstikke goed!!

Succes meis!
Komt vast allemaal goed
 
Quote
RE: 34 weken zwanger en suiker op de hobbel
Inky69  schreef op: 24-01-2012 21:49:10
Hoef jij je niet nuchter te prikken dan?
Ik eet s´ochtends een cracker met 30+ kaas, een beker optimel drink en een kop koffie met alleen melk. Tussendoor eet ik niets, tenzij mijn zoon een stuk fruit eet, dan eet ik iets mee. Tussen de middag 2 bruine boterhammen met iets magers erop en drink slimpi ranja tussen door. S´avonds eet ik niet teveel en eet ik er sla bij om toch een vol gevoel te krijgen. Hierdoor hou ik mijn suiker wel onder controle.
Maar een waarde na het eten van 7.0 is hartstikke goed en iets hoger maakt ook niet zoveel uit, dat overkomt mij ook wel eens en bij mij zit de baby op de middelste lijn. Vermijd zoete dingen en wit brood maar dat zal je wel weten.
En anders toch meer spuiten, voor de baby kan dat geen kwaad.
 
Quote
RE: 34 weken zwanger en suiker op de hobbel
Lin79  schreef op: 25-01-2012 15:29:10
@inky ja ik moet sochtends nuchter ook prikken nu was die weer netjes 5.6 en gisteren 5.4 alleen eergisteren 6.2 en die dag ervoor 6.4 maar moest dus mn langwerkende ophogen. na t ontbijt vanochtend was die 6.9 dus goed. nu hopen dat dat morgen ook zo is.
ja wit brood eet ik zowiezo al niet

vond t zo gek dat ie dit weekend 9.7 was met t eten van groene curry met zilvervliesrijst....zat heel veel groente in. morgen weer contact met dbv. kindje is nu 2500 gram buikje zat nu op 37 weken de rest was goed.
 
Quote
RE: 34 weken zwanger en suiker op de hobbel
Jolanda1974  schreef op: 26-01-2012 14:16:10
Meid als ik het zo allemaal lees op het forum gebeurd er heel veel met jouw en je zwangerschap. Spanningen zijn echt waarde verhogend dus ik vind het logisch dat je waardes omhoog gaan. Je kunt ook teveel met je suiker bezig zijn. Natuurlijk wil je de beste start voor jullie dochter maar op deze manier is het ook niet goed. Het is een cirkel waar je uit moet. En dat kun je alleen maar doen door alles proberen los te laten en gewoon kijken hoe het gaat. Je kunt nu eenmaal alles onder controle houden.

Over de grootte van jullie dochter is ook nog niks te zeggen. Onze oudste dochter zou ook een "reus" zijn alleen wel met wat korte beentjes. Ze werd bij 38,2 geboren met een gewicht van 2670gr. en 46,5 cm. lang.
Tijdens mijn 3e zwangerschap liep ik in het begin ook zo te klooien met de waardes en toen op advies van de dvk even een weekje niet meten en gewoon de standaard insuline spuiten zoals afgesproken. Sindsdien had ik de waardes weer onder controle en was de druk van de ketel wat betreft de waardes. Onze jongste dochter is uiteindelijk geboren met 38 weken en woog 3020gr. en 48 cm.

Natuurlijk is het heel belangrijk om lage waardes te hebben want dat kan ervoor zorgen dat jullie dochter een betere start heeft straks maar ook stress is niet goed voor jullie kleine meid. Je zult de rust in jezelf moeten vinden en dan zul je zien dat het met je bloedsuikerwaardes ook beter gaat.
 
Quote
RE: 34 weken zwanger en suiker op de hobbel
Lin79  schreef op: 27-01-2012 11:57:58
Ja dit is wel een week die puur pech te noemen valt ja dat zijn wel weer spanningen ja dat klopt........eigenlijk de hele zwangerschap wel.

gisteren was die nuchter 6.5 en moest toen ook weer bellen om mn waardes door te geven en moest ook weer ophogen voor de nacht van 21 naar 23. nu was die vanochtend 6.1 nog iets te hoog dus...na t ontbijt t eten van kwark met fruit was die 6.7 na 57 eenheden gespoten te hebben. dus das netjes...heb alleen wel meer honger nu ik geen 2 broodjes meer eet. maarja....de DBV wil dus dat ik maandag weer bel en de waardes door geef ik mag dus niet stoppen met prikken.....t zou inderdaad er wel voor zorgen dat ik meer rust zou krijgen.

maarja de baby ligt sinds 1 week in stuit dus de kans is groot dat het KS wordt dan maakt de grote van t kindje ook weinig meer uit toch?
 
Quote
RE: 34 weken zwanger en suiker op de hobbel
Lin79  schreef op: 31-01-2012 13:03:19
de ophoging van de langwerkende werkt nu alleen nu heb ik ook last van hypo's gisteren gehad 3.1 en vandaag weer....terwijl de dbv zei dat ik van de kwark af moest sochtends en weer brood moest nemen. nouw nuchter was die 6.4 en toen na t ontbijt 7.9 en toen nog een appel gegeten en toen was die voor de lunch 3.1..voelde me al niet goed. t is nu of heel hoog of heel laag. ik mocht niet meer ophogen van de dbv vanwege de hypo's. wat doet de gyn eigenlijk als je je suiker op t einde niet onder controle krijgt? gaan ze dan nog eerder van met 38 weken inleiden?
 
Quote
RE: 34 weken zwanger en suiker op de hobbel
Anna28  schreef op: 31-01-2012 13:10:48
Balen zeg dat het zo blijft schommelen! Anders moet je toch even gaan overleggen.... ik heb geen idee of ze eerder gaan inleiden. Volgens mij is het minimale 37 weken, mits de baby niet in gevaar is.
Anders gewoon even gesprek aanvragen, kan me voorstellen dat je er behoorlijk moe van wordt zo! Hoever ben je nu, 35 weken ofzo?
 
Quote
RE: 34 weken zwanger en suiker op de hobbel
Lin79  schreef op: 31-01-2012 13:19:09
ja gisteren nog contact gehad toen zei die dat t kon zijn dat ik imuun werd voor de insuline. toen zei die dus ook gewoon brood eten sochtends nouw ja veel s te hoog dus maar hij dacht dat ik dan minder last zou krijgen van hypo nouw ook niet dus.

vrijdag belt mn eigen DBV me weer. zal dan eens overleggen en intussen maar goed blijven prikken als ik denk een hypo te hebben. morgen ben ik 35 weken ja.

wat doen hypos eigenlijk met de baby? ik weet wel wat een te hoe doet maar te laag geen idee eigenlijk?
 
Quote
Navigatie


Reageren op 34 weken zwanger en suiker op de hobbel
Naam
Bericht