Menu
 

Topic:

een ouder gezag

Mamaangela37  schreef op: 25-08-2014 14:31:35
Ik dacht nu eindelijk duidelijkheid te hebben i.v.m. kids (zie eerdere topic van mij: moeders die hun kinderen niet zien), lees ik in een rapport van jeugdzorg dat mijn ex het alleen gezag over de kinderen wil hebben. Pfffffffffff heb echt het gevoel dat hij me nu echt alles af wil pakken. Ik moet dit jaar al een keer naar de rechtbank om de ondertoezichtstelling van jeugdzorg te verlengen (waar mijn ex het overigens ook niet mee eens is) en nu dus waarschijnlijk ook nog voor het gezag. Momenteel hebben we allebei ouderlijk gezag en is er vanuit jeugdzorg ook een voogd aangesteld (al 2 of 3 jaar) Met die OTS ben ik heel blij want zo hoor ik steeds hoe het met de kinderen is en daarom wil ik hem ook verlengd hebben. Tussen mijn ex en mij is totaal geen communicatie, en er wordt bij hem thuis ook nooit over mij gepraat. Gelukkig kan ik als ik de officiele papieren heb mijn oude advocaat inschakelen. Zij heeft me bij eerdere rechtszaken goed geholpen.
Maar het is gewoon niet leuk zo.

Zijn er hier meer mensen die ermee te maken hebben gehad??? Zo ja wat is jullie ervaring e.d.???
 
Quote
Navigatie
RE: een ouder gezag
Ikke  schreef op: 25-08-2014 21:07:38
Zolang jij ouderlijk gezag heb, heb je t recht om te weten hoe t bijvoorbeeld op school gaat. Informeert je ex jou niet, kun je t van school eisen.
Ook belangrijke beslissingen aangaande de kinderen moeten in overleg tussen beide gezaghebbende ouders.
Zaak is nu wel iets anders aangezien er ook OTS is.
Vraag even aan de voogd hoe de vork precies in de steel zit
 
Quote
RE: een ouder gezag
Pacific  schreef op: 26-08-2014 16:48:31
Dat zal hem niet zo makkelijk lukken hoor, vooral omdat er ook een OTS is. Na 6 jaar radiostilte van de andere ouder schijnt het wel te kunnen. Maar jij laat toch nog wat horen op verjaardagen?
 
Quote
RE: een ouder gezag
Mamaangela37  schreef op: 26-08-2014 19:50:30
Ja, ik stuur kaartjes met verjaardagen, kerst e.d. In het begin van de vakantie heb ik ze een kaartje gestuurd om ze te feliciteren met het feit dat ze allebei over zijn naar de volgende groep. En vorig jaar heb ik ervoor gezorgd dat ze een cadeautje kregen met sinterklaas. Dat is toen via jeugdzorg gegaan. Ik blijf trouw sturen, al weet ik niet wat ermee gebeurd.
 
Quote
RE: een ouder gezag
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 26-08-2014 21:24:34
waarom ga je niet vechten voor ze ik bedoel ondanks hun gedragsporblematiek hebben ze ten alle tijden hun mama nodig ik persoonlijk vind dat geen vrijwaring om ervoor te kiezen om het maar zo te laten. is absoluut geen aanval hoor maar kom op zo leef je toch niet gelukkig. je kinderen hebben wellicht een diagnose maar ze zijn niet gek ik zou liever willen horen als ik 18 ben mama heeft gevochten voor jullie als een leeuwin dan dat ze zegt ach vond het beter. knuffel voor jou
 
Quote
RE: een ouder gezag
Marie8  schreef op: 26-08-2014 21:43:44
Maak je met de gezinsvoogd geen afspraak over omgang?

Ik kan me dus wel goed voorstellen dat je niet gaat vechten. Steeds meer blijkt dat juist dat vechten (wat vaak weinig oplevert) juist enorm veel stress oplevert voor de kinderen.

Ik vraag me alleen wel af of er vanuit de ots geen afspraken over gemaakt zijn. Zij kunnen juist begeleiden bij een omgang. En ik neem aan dat de gv ook de kinderen bezoekt? Ik zou dan kijken of post met hem/haar mee kan. Meteen iemand die vanuit een afstand kan uitleggen aan de kinderen waarom ze je niet zien.

Bij een ots is er sprake van onveiligheid van de kinderen, belemmering in de ontwikkeling en/of opvoedproblemen. Dus er is sowieso al een extra gezaghebbende toegevoegd (nl. bureau jeugdzorg). Hij kan wel wat roepen, maar zal zomaar niet lukken.
In het plan van aanpak wordt altijd naar de mening van ouders gevraagd. Ze zetten dat in het plan, ook al is het zo onrealistisch als maar zijn kan.

Hoe oud zijn de kinderen inmiddels? Het is een lastige situatie als ze beinvloed zijn door je ex en misschien zijn familie. Als ze steeds toch terug krijgen dat ze welkom zijn wanneer ze willen, schept dat zeker een mogelijkheid voor ze. Maar nogmaals, dat zou een mooie vraag kunnen zijn aan de gezinsvoogd.
 
Quote
RE: een ouder gezag
Mamaangela37  schreef op: 26-08-2014 22:29:38
Ik heb me inderdaad gek gevochten en dat leverde alleen stess op bij de kinderen. En ze wilden zelf niet meer naar mij toe op een gegeven moment. De kinderen zijn bijna 12 en 8 en zijn heel beïnvloedbaar (ADD en ADHD). Plus het feit dat mijn ex ze alles kan geven wat ze willen en ik kan dat niet. Dus ja 1+1=2.
Nee, ik heb momenteel geen omgang met de kinderen omdat ze dat dus niet willen. De oudste komt al 2 jaar niet meer omdat mijn nieuwe vriend hem geslagen zou hebben (wat absoluut niet waar is, want hij is geen moment alleen geweest met mijn oudste), daar is toen heel veel gedonder over geweest, ik wilde dat mijn oudste de leugen toe zou geven en dat heeft hij niet gedaan. Nou ja, voor mijn ex een reden om toe te geven aan de zin van mijn oudste. Mijn jongste wilde mij wel blijven zien en dat gebeurde ook wel, en hij had het leuk bij mij (het was steeds huilen als hij naar huis moest). Maar hij kon zijn verhaal niet kwijt want over mij wordt daar thuis niet gepraat. Dus ja die raakte in een loyaliteitsconflict. En ze wisten op de zwakke punten te raken. Ze wisten dat als de jongste bij mij was, hij zijn broer miste, dus namen ze die mee als je hem naar jeugdzorg brachten. Dat werd dus steeds meer huilen bij jeugdzorg. Nu had ik december vorig jaar voor sinterklaas van het weinige geld wat ik heb cadeautjes geregeld, wordt er op dezelfde dag gebeld dat hij niet kwam. Toen heb ik een enorme dreug gekregen en ging ik er zelf bijna aan onderdoor.

Dus ja opgeven doe ik niet en natuurlijk ga ik ook naar allebei de rechtszittingen gaan, en gelukkig heb ik jeugdzorg achter me staan en heb ik een goede advocaat. En natuurlijk bereid ik mezelf ook heel goed voor. Meer kan ik niet doen
 
Quote
RE: een ouder gezag
Jen9  schreef op: 26-08-2014 23:42:40
Juist door niet meer te vechten... geef je je kinderen veel.. ben t met Marie8 eens, maar t lijkt me t moeiijkste wat er is.

Verder kan ik je geent antwoord geven... sorry!
 
Quote
RE: een ouder gezag
Pacific  schreef op: 27-08-2014 10:19:17
 
Quote
Navigatie


Reageren op een ouder gezag
Naam
Bericht