Menu
 

Topic:

CB arts en bijvoeding

Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 24-08-2014 10:50:46
Een paar dagen geleden was ik bij het CB en vertelde ik dat Vajen ineens niet meer doorslaapt maar tussen 4.30 en 6.00 voor de eerste fles komt, nadat ik de laatste pas om 0.30 geef. Zegt ze anders doe je toch gewoon een paar lepels rijstebloem in de laatste fles. Mijn kind is pas 3,5mnd! Ik verwachtte tips zoals op vaste tijden slapen oid. Ik zeg dus dat ik dat niet doe want ze is pas 3,5mnd en dan is ze evengoed wakker van de krampjes die ze dan krijgt. Zegt ze nu we het toch over bijvoeding hebben, "ze" komen er weer op terug dat je nu echt wel met 4 mnd moet beginnen met bijvoeden. Dus ik zeg dat ik dat net zoals de andere kinderen met 6 maanden doe. Dat is veel te laat zegt ze, met 6 maanden MOETEN ze echt albijvoeding krijgen dan kan jij niet pas met een paar hapjes beginnen.

Echt, dit is mijn derde kind ik weet echt wel wat ik doe, Quinn at pas met 9 maanden goed zijn fruit en groente. Het gaat er toch gewoon om wanneer ze eraan toe zijn? En volgens mij is dat meestal vanaf een maand of 5/6. Ze zit nog gewoon op 5 keer 150/5 qua flessen dus mocht ze niet genoeg hebben kan ik ook de laatste fles nog 180/6 geven. Ik heb nog nooit meegemaakt dat ze er zo op aandrongen. Net of baby's vanaf dit jaar een andere samenstelling hebben dan de baby's van 3 jaar geleden want die mochten met 6 mnd pas bijvoeding.
 
Quote
Navigatie
RE: CB arts en bijvoeding
Kees  schreef op: 24-08-2014 11:11:28
jammer is dat he? hun waarheid is niet DE waarheid.
wat je zegt, je weet bij de 3e heus wel hoe en wat. en dan heb je een echte vraag en krijg je geen juist antwoord voor je gevoel.

mijn jongste was een hongernekkie en nadat hij forte voeding kreeg gaf ik de laatste fles ook 180 cc. (de rest 150) dit hielp hem.
als je denkt dat ze echt door honger wakker wordt, kun je dit toch een aantal dagen proberen?

bijvoeding is elk jaar weer anders, het advies.
net als buiklig, net als bij je slapen, net als....etc etc....
gelukkig hebben moeders er meestal meer verstand van
 
Quote
RE: CB arts en bijvoeding
Kaatje  schreef op: 24-08-2014 13:45:01
Volg je gevoel als ik je stukje zo lees voel je hetzelf prima aan 
hier zeggen ze bij fv 4 maand en bij bv 6 maand om te starten. Uiteindelijk komt het vanzelf. 
Is ze niet gewoon aan het regelen rond de 4 maanden zit toch ook zo'n periode. ik zou proberen te voeding iets op te hogen of de late voeding juist iets vroeger geven misschien helpt dat met het slaaprimte/cyclus
 
Quote
RE: CB arts en bijvoeding
Mo27  schreef op: 24-08-2014 14:04:24
Dean was ook op 3 maanden en 3 weken en ben ik ook begonnen met rijstebloem in de fles op advies van cb arts. Ik heb het wel gedaan en en hij sliep weer lekker door.

ook ik kreeg advies om met 4 mnd met groente en fruit te starten. Ging het niet gewoon stoppen en na paar weekjes weer proberen.
Ik heb advies opgevolgd en ben met 4 mnd begonnen met groente en fruit. Dean eet het als een speer. Hij was er ook echt zelf aan toe. Dat had ikzelf wel door gehad.Maar dacht gaat het niet stop ik weer.
ook hij zat op 5 voedingen. Nu is hij bijna 5 mnd en zit op 4 voedingen en krijgt fruit en groente.

Nou moet ik zeggen dat Dean flink is begin aug. 8,5 kilo bij 4 mnd
dus hij is altijd hongerige baby geweest.

Er is een onderzoek geweest waaruit gebleken is dat baby met 4 maanden beter van lepel happen dan baby's van 6 mnd. Het blijkt dat baby's van 6 mnd die fase voorbij zijn. En dan slechter eten dan baby's die met 4 mnd begonnen zijn. Maar ja dat is alweer een van de vele onderzoeken die ze doen naar bijvoeding.

Ik vind het advies nog niet eens zo gek. Maar het is meer past het bij jullie en past het bij je kind.Dat weet je zelf het beste. zo ja ga je ermee aan de slag en zo nee dan doe je niks met het advies. Ik vind dit geen gezeur vanuit cb. dit zijn gewoon tips die ze meegeven. Er staat geen "moet"voor.

Ik kom graag bij CB. Wij hebben een heel fijn CB moet ik zeggen. En zie het nooit al gezeur. Ik neem het advies gewoon aan en zie dan zelf wat voor ons het beste is. Daar is het Cb ook voor denk ik dan.
 
Quote
RE: CB arts en bijvoeding
Marie8  schreef op: 24-08-2014 21:09:18
Ik liet mijn kinderen ook niet van een lepel happen. Ze mochten zelf hun eten ontdekken. Ik denk dat er pas bij een maand of 8 gemiddeld ook iets echt gegeten werd ipv een beetje proeven, af en toe een hapje.
Waarom zou het anders nu weer goed zijn? Ik heb toendertijd onderzoeken gelezen over ontwikkelen van allergieën en goed leren eten waardoor minimaal 6 maanden werd aangeraden. Hier heeft dat goed gewerkt. Is er dan nu onderbouwing waarom het weer anders wordt geadviseerd?
 
Quote
RE: CB arts en bijvoeding
Son  schreef op: 24-08-2014 21:19:50
Doe waar je je goed bij voelt.

Ik denk echt dat wat ze zeggen heus wel kan, maar ik snap ook dat je het gewoon gaat doen zoals je het al (met succes) deed...
Ene oor in...andere oor uit.

Mensen moeten eens gaan beseffen dat t cb alleen maar ondersteunend/adviserend is. Mensen trekken veel te veel aan wat ze zeggen. Ik heb met beide kinderen netjes de inentingen gedaan, lengte en gewicht gedaan. Het ging altijd goed met ze Ik heb nooit problemen gehad.

Waar ik blij mee ben is dat de oogtest ook echt nuttig is geweest.
 
Quote
RE: CB arts en bijvoeding
Jolanda1974  schreef op: 24-08-2014 21:23:08
Volg je gevoel... maar ik denk dat een zwaardere fles het proberen waard is.. Vindt het toevoegen van rijstebloem nou niet echt starten met "gewone" voeding.
 
Quote
RE: CB arts en bijvoeding
Inky69  schreef op: 24-08-2014 21:28:13
Bij mij adviseerden ze ook of een zwaardere fles of rijstebloem. Ik heb toen een grotere fles gegeven en dat hielp prima
 
Quote
RE: CB arts en bijvoeding
Melissa  schreef op: 25-08-2014 09:37:42
Het is heel normaal dat kleine kindjes 's nachts wakker worden, en dat is niet op te lossen met meer voeding of andere voeding. Misschien kun je er wel een plens melk in krijgen waardoor je kindje zo vol zit dat het in een 'coma' valt, maar dat is toch ook niet de bedoeling lijkt mij?

Hier heb ik het gewoon geaccepteerd. De jongste is nu 18 maanden en word op een goede nacht 3 keer wakker, op een slechte nacht .... gaaaaap. Hij drinkt dan weliswaar aan de borst, maar drinkt nog zeker 2 a 3 uur per nacht (hij valt in slaap aan de borst nadat hij wakker is geworden, dan is het meer mamaknuffelen en het tutten dan dat het drinken is). Dat is echt heel normaal natuurlijk gedrag voor mensenkinderen. En het geeft ze een geborgen veilig gevoel dat je er bent zo midden in de nacht.
 
Quote
RE: CB arts en bijvoeding
San  schreef op: 25-08-2014 09:46:05
Mijn zoontje van 7 maanden komt helaas nog zowat elke 3 uur voor borstvoeding.
Flessen weigert hij.. Bijvoeding.. tja.. paar hapjes fruit.. 1 hap groente.. meer gaat er echt niet in.

Ik vind het wel prima ook, het komt vanzelf wel. Mijn andere 2 kinderen aten ook pas met een maand of 10 echt goed van brood en groente en fruit.

Zolang ze hun melk drinken en groeien...
Ik vind het wel prima zo!
 
Quote
RE: CB arts en bijvoeding
Moederkloek  schreef op: 25-08-2014 10:19:34
Joh, het advies is inderdaad elke keer anders.
Ik weet nog van toen mijn dochter een baby was, ze met 3 maanden begon met een papfles savonds, en met 4 maanden met een groentehapje, de jaren ervoor waren het eerst fruithapjes, maar een groentehapje was als eerste beter, werd me verteld.
Ik heb dat ook gedaan en met 6 maanden mocht ze er een fruithapje bij. 
Met 7 maanden een boterhammetje zonder korstjes, dat was d'r eerste echte eten. 

Dit is dan wel 10 jaar geleden, maar zo te horen verandert er steeds wat, maar niet veel. 

Simpel gezegd kwam jij met een probleem en droegen zij een oplossing aan. Ben je het daar niet mee eens, dat mag.
Is helemaal aan jezelf. 
 
 
Quote
RE: CB arts en bijvoeding
Samira  schreef op: 25-08-2014 11:02:18
Ik zou er heel veel over kunnen zeggen, maar dat doe ik maar niet... Dat ik met de tweede niet meer bij het cb combinatie zegt wel genoeg denk ik.

Volg je gevoel en doe wat jij denkt dat goed is. Dan kun je er meestal niet naast zitten!
 
Quote
Navigatie


Reageren op CB arts en bijvoeding
Naam
Bericht