Menu
 

Topic:

Weglopertje

Miramare  schreef op: 13-08-2014 23:33:34
Mijn zoontje van net 2 loopt echt de hele tijd weg,dit herken ik niet van mijn oudste. Een handje geven wilt hij niet,hij wringt zich gewoon los. We zijn nu op vakantie en bij het huisje loopt hij de tuin uit, bij de speeltuin loopt hij weg, overal eigenlijk! Dan zie ik in de speeltuin kindjes van zijn leeftijd lekker in het zand spelen, ouders lekker erbij in het zonnetje. Nou wij niet hoor,lopen er constant achteraan te rennen! Wie heeft er tips? Uitleggen snapt hij nog niet echt.
 
Quote
Navigatie
RE: Weglopertje
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 14-08-2014 01:04:53
Hier gingen onze weglopers op de camping weleens een tijdje aan een tuigje met een stuk touw eraan . 
Of  ze moesten in het campingbed spelen .
Je wilt zelf ook weleens rustig even koffie drinken ofzo .
De andere tijd goed opletten en wij gaven ze altijd zo'n armbandje om met hun naam en op welke pleknummer we op de camping stonden .
 
Quote
RE: Weglopertje
Bepje  schreef op: 14-08-2014 01:12:12
Mijn neeje heeft ook een tijdje in een tuigje gelopen. Hij rende overal weg, in de stad bij de wibra bij de ingang erin, onder de tafels door en zo stond hij binnen een minuut weer op straat. Je moet toch wat, er zijn altijd wel een paar mensen die er opmerkingen over maken maar kwijtraken of onder een auto is erger. Het is helemaal goedgekomen met hem 
 
Quote
RE: Weglopertje
Chloe  schreef op: 14-08-2014 06:09:52
Mijn kinderen waren allebei weglopertjes, heel vermoeiend inderdaad. Tuigje vond ik niks, steeds in de gaten houden en verplicht in de buggy als het te gevaarlijk was.
 
Quote
RE: Weglopertje
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 14-08-2014 09:27:02
Mijn zoon van net 3 is nog steeds een wegloper. En als hij geen zin heeft om te lopen gaat hij gewoon op de stoep zitten en blijft dat zitten, ook als ik wegloop. Dus moet ik hem dan het hele stuk naar huis tillen. Vandaar dat ik een buggy meeneem. Op vakantie is hij een paar keer weggelopen en een keer tijdens het wandelen was hij nergens meer te vinden.... Ik was al half in paniek, want hij regeerde niet op roepen en er was water dichtbij. Na 10min kwam hij achter een boom vandaan, hij was verstopt zei hij..... Vanwege dit soort acties heb ik hem altijd in de buggy en op vakantie aan een veldje houd ik hem goed in de gaten, maarja een 3 jarige kan je al heel wat uitleggen, op zich viel het mee met het weglopen daar.

Als ik jou was zou ik op je eigen terras voor het huisje een campingbedje neerzetten waar hij "voor straf" in moet spelen als hij wegloopt. En als het echt niet anders kan een tuigje, ik vond dat altijd zo vreemd maar onze buren hadden ook een weglopertje van net 2 die waren blij dat ze het hadden, dat kindje liep al weg zodra hij los liep. Na een paar dagen bleef hij gek genoeg gewoon op het veldje spelen zonder tuigje.
 
Quote
RE: Weglopertje
Anne  schreef op: 14-08-2014 09:59:38
Ik had voor mijn zoon een kids bike vestje
dat heeft een handvat achteraan en daar hing ik dan een dun riempje aan als ik het handvat alleen niet genoeg vond
werkte goed
 
Quote
RE: Weglopertje
Minou  schreef op: 14-08-2014 10:02:25
Deed amber ook...doodvermoeiend


had dr zo aan de ketting willen leggen
 
Quote
RE: Weglopertje
Lonneke  schreef op: 14-08-2014 10:13:04
hier ook 2 weglopers  en de oudste 6 , daar begint het nu pas minder bij te worden of eigenlijk gata het ineens heel goed, maar durf haar nog niet echt "los"te laten

Dochter van 4 gaat overal heen waar ze wilt , op stoep luistert ze wel maar als we ergens een dagje uit zijn.... 

Met 2 was het simpel liep ik erachteraan werd het te gingen ze in de buggy, dus hoop voor je dat het niet zolang duurt als hier 
 
Quote
RE: Weglopertje
Anna28  schreef op: 14-08-2014 11:55:38

Quote Smvn&d:
en als je er nou gewoon niet achteraan loopt, zolang jij er achter aan rent heeft ie ook geen reden om niet weg te lopen en in je buurt te blijven. ik zou hem eens gecontroleerd laten verdwalen. Dus jij ziet hem wel maar hij jou niet. Misschien dat ie dan bij zinnen komt.

En anders aan een tuigje.. maar ik ben eerder voor het hem eerst proberen te leren.



Hier werkte dat perfect! Gewoon laten gaan en vanachter een boom ofzo kijken waar hij naar toe ging. Na korte tijd was het dikke paniek want mama was kwijt! 
Ik kon zelf niet achter hem aan vanwege mijn gezondheid dus was t heel belangrijk dat hij bij mij bleef lopen. Heb hem heel vroeg kunnen leren dat hij altijd achter mij aanloopt en ik niet achter hem. 
Hij had ook vaak een loopfietsje mee, dat vond hij prachtig. In de stad ofzo, was dan ook helemaal niet geneigd om weg te lopen. 
 
Quote
RE: Weglopertje
Minou  schreef op: 14-08-2014 12:07:38
Hier had ze er schijt aan toen
 
Quote
RE: Weglopertje
Anne  schreef op: 14-08-2014 12:54:07

Quote Smvn&d:
en als je er nou gewoon niet achteraan loopt, zolang jij er achter aan rent heeft ie ook geen reden om niet weg te lopen en in je buurt te blijven. ik zou hem eens gecontroleerd laten verdwalen. Dus jij ziet hem wel maar hij jou niet. Misschien dat ie dan bij zinnen komt.

En anders aan een tuigje.. maar ik ben eerder voor het hem eerst proberen te leren.


Bij onze jongens deed dat dus niks, die bleven in een rotvaart wegrennen en het deed hen inderdaad hélemaal niks als ze dan niemand bekend meer zagen..
 
Quote
RE: Weglopertje
Minou  schreef op: 14-08-2014 16:55:00
Idem
 
Quote
RE: Weglopertje
Juulmvjens  schreef op: 14-08-2014 17:56:27
Wij hebben het wel eens uitgetest toen onze zoon 1,5 was. Hij rende weg en bleef rennen. Boeide hem absoluut niet waar wij waren.

Hier een tuigje gebruikt. Als we een dag weggingen vond ik de hele tijd in de buggy zieliger dan aan de riem.
Ik weet nog wel dat de mensen in Pisa en Florence waar we toen waren héél raar keken met zo'n klein manneke aan de riem.
 
Quote
RE: Weglopertje
Miramare  schreef op: 15-08-2014 23:45:44
We hebben het eens geprobeerd om te laten lopen maar meneertje maakt het ook niets uit als we er niet achteraan gaan!zouden ze met net 2 ook begrijpen als ik hem in de buggy zet als hij niet luistert en er weer uitmag als hij lief is.? Tis zo'n lekker eigenwijs ondernemend kereltje, daar is de oudste heilig bij!
 
Quote
RE: Weglopertje
Moederkloek  schreef op: 16-08-2014 00:58:54
Toen mijn dochter klein was en net kon lopen, ze was geloof ik bijna 2, waren we een keer in een groot woon-warenhuis.
Toen probeerde ik dus ook gewoon weg te lopen, in de hoop dat ze achter me aan kwam.
Mooi niet dus! Madam zwaaide vrolijk naar ons, draaide zich om en liep zó terug te winkel in zonder om te draaien 

Ik weet van mijn moeder dat ik vroeger ook in een tuigje heb gelopen en mijn zus ook.
Beter dat dan je kind kwijt zijn, bovendien is het gezond voor ze om rond te lopen, dan steeds in de buggy te zitten, tenzij het niet anders kan natuurlijk. Veiligheid gaat altijd voorop
 
Quote
RE: Weglopertje
Mama_anja  schreef op: 16-08-2014 14:36:14
hier tuigeje van de kinderstoel gebruikt met looplijn
 
Quote
Navigatie


Reageren op Weglopertje
Naam
Bericht