Menu
 

Topic:

niet zindelijk

Ingrid  schreef op: 10-08-2014 12:14:30
Wat ik ook doe ik krijg mijn zoontje van net 4 niet zindelijk. Hij lijkt het gewoon niet te voelen. Kinderarts maakt zich nog niet druk omdat hij medisch genoeg meemaakt. Sonde voeding etc. Ook op het mkd lukt het hun Tot nu toe niet. Heeft iemand tips? Of zijn er nog meer moeders met kinderen die niet zindelijk zijn.
 
Quote
Navigatie
RE: niet zindelijk
Mamavan2boys  schreef op: 10-08-2014 12:24:27
Mijn oudste had taal spraak problemen en een algehele ontwikkelingsachterstand en was met bijna 4 ook helemaal niet zindelijk. Maar ineens van de 1 op de andere dag was hij zowel dag als nacht zindelijk, toen hij wat kon praten. De observatiegroep waar hij naar toe ging geloofde het niet omdat hij helemaal niks aangaf er helemaal niet mee bezig was, maar hij was zonder ongelukjes van de een op de andere dag zindelijk. Het kan dus zo ineens komen.
 
Quote
RE: niet zindelijk
Jolanda1974  schreef op: 10-08-2014 13:06:29
Misschien kort door de bocht... maar als een kinderarts al aangeeft dat hij/zij zich geen zorgen maakt omdat er al zoveel gebeurd in zijn leven waarom moet ie dan van jouw wel zindelijk worden?

 
Quote
RE: niet zindelijk
Ingrid  schreef op: 10-08-2014 13:38:20
Hij moet niks. Ik dwing hem niet. Hij moet ook niet zindelijk zijn. Maar word erg onzeker over wat omgeving zegt. Hij heeft soms aan dat hij geen luier wil. Nou prima maar hij doet alles in zijn broek en lijkt het ook niet Door te hebben. Zolang hij op mkd zout is er ook niets aan de hand. Maar als hij geen verlenging krijgt en naar regulier onderwijs moet is er wel een probleem omdat hier de basisschool hem dan niet wil.
 
Quote
RE: niet zindelijk
Laura  schreef op: 10-08-2014 13:47:10
Hier een zoon die met 5 enigzins zindellijk was, daaarvoor absoluut niet. Hier is het echt geduld en lange adem, gaf ook ka aan. Denk dus dat er weinig aan te doen is, komt waarschijnlijk vanzelf, maar later. En komt tijd' komt raas. Voorlopig zit hij op mkd, niet op school. Wij hebben hem wel altijd 5 keer per dag op vadt tijfstip op de wc gezet voor 5 minuten,...
 
Quote
RE: niet zindelijk
Laura  schreef op: 10-08-2014 13:47:49
Hmm sorry ipad
 
Quote
RE: niet zindelijk
Monica Mv 2  schreef op: 10-08-2014 14:51:40
Geduld moppie.

A. is gewoon niet zo snel. Laat je niet onzeker maken. Alhoewel ik dat ook wel werd.

Eerst maar eens die eerste 6 maanden op het mkd doorkomen en dan langzaam aan de doelen gaan werken met het mkd.

Dikke knuf
 
Quote
RE: niet zindelijk
Marron  schreef op: 10-08-2014 15:40:40
mijn dochter was ruim 4,5 jaar toen ze zindelijk werdt. Ze had er geen zin in of zag de noodzaak er niet van Dus op school kwam ze met een luier om Dat was maar een half jaartje en toen wast over
 
Quote
RE: niet zindelijk
Kim Mv Sem  schreef op: 10-08-2014 16:41:12
Mijn zoon is net 3 en heeft een motorische achterstand van 8 maanden, praat niet.
Hier lag het aan het potje, die andere vond hij niet fijn.
Ik laat hem elke keer naar het potje gaan als ik zijn luier verschoon en doe daarna weer een luier aan omdat hij dat graag wil.
 
Quote
RE: niet zindelijk
Ingrid  schreef op: 10-08-2014 17:05:03

Quote monica mv 2:
Geduld moppie.

A. is gewoon niet zo snel. Laat je niet onzeker maken. Alhoewel ik dat ook wel werd.

Eerst maar eens die eerste 6 maanden op het mkd doorkomen en dan langzaam aan de doelen gaan werken met het mkd.

Dikke knuf



Ja dat is ook zo. Maar word af en toe zo onzeker van al die opmerkingen. Ook wat het eten betreft. Het zal ook vast wel goed komen.
 
Quote
RE: niet zindelijk
Ingrid  schreef op: 10-08-2014 18:18:28
Dank je wel voor alle antwoorden. Het ligt denk Ik niet aan het potje heb verschillende geprobeerd. Ook toiletverkleiners. Ik ga proberen al de opmerkingen naast mij neer te leggen.
 
Quote
RE: niet zindelijk
Bepje  schreef op: 10-08-2014 20:03:18
Ik heb er geen ervaring mee hoor maar mensen hebben zo snel een oordeel. Als hij medisch al heel wat doormaakt dan is het begrijpelijk, het lijf heeft daar dan geen tijd voor. Mensen die er over oordelen gaan waarschijnlijk uit van een "gemiddeld" kind wat lichamelijk gezond is. Veel succes met alle beterweters ;-)
 
Quote
RE: niet zindelijk
Kim Mv Sem  schreef op: 10-08-2014 20:34:28

Die van ikea zijn wat hoger, de meeste andere wat lager.


Misschien is hij er gewoon nog niet aan toe, zou me er niet druk om maken en lekker laten kletsen die mensen die een oordeel hebben.
Zoals ik lees maakt hij al genoeg mee dus dat komt vanzelf wel.

Niet alle basisscholen zijn zo hoor dat je zindelijk moeten zijn, een vriend van mij is leraar in groep 3 en daar zit ook een kindje die nog niet zindelijk is, daar hebben ze over gepraat en nu is dat geregeld, misschien de situatie uitleggen?


Ik zou gewoon het potje in de woonkamer laten staan dat hij hem kan zien, wie weet gaat hij er vanzelf een keer opzitten, al is het maar met de broek aan, gewoon laten ontdekken en evt aanmoedigen.


Nogmaals lekker laten kletsen die mensen die opmerkingen maken!

 
Quote
RE: niet zindelijk
Laura  schreef op: 10-08-2014 21:16:21
Overigens heb ik mijn zoon (met wat gedoe) wel op een reguliere basisschool gekregen. De thuiszorg of wij kwamen om hem te verschonen en soms deed de juf het. Ook dit was een gevalletje veel praten en afstemmen en geduld, maar uiteindelijk gelukt.
 
Quote
RE: niet zindelijk
Moederkloek  schreef op: 11-08-2014 09:18:51
Mijn dochter, inmiddels 10 jaar maakte iets opmerkelijks door, zodat het heel duidelijk was.
Ze was 2,5 jaar oud en was bijna helemaal zindelijk, ook snachts. 
Maar toen overleed haar lievelings opa....
En in 1 klap was de zindelijkheid ver te zoeken. Ze zakte zó terug in ontwikkeling.
Ingrijpende gebeurtenissen hebben nou eenmaal heel veel invloed op kinderen.

Mijn stiefzoon was op zijn 4de nog niet zindelijk, en wij dachten: hoe moet dat in hemelsnaam op school straks..
Hij was heel opstandig en heeft tot hij ver over 5 was simpelweg geweigerd om zijn billen af te vegen na toiletbezoek omdat ie er geen zin in had. Zijn ingrijpende gebeurtenis was de scheiding van zijn ouders, die voor een kind zelfs 3 jaar later nog "vers" aanvoelt. 
Hij heeft een hele tijd met smerige onderbroeken gelopen, maar nu hij 6 jaar is gaat het eindelijk goed. 

Ikzelf heb in mijn bed geplast tot ik 9 jaar oud was. Elke nacht. En met mij is het ook helemaal goed gekomen

Wat ik simpelweg wil zeggen: Er zijn belangrijkere dingen, het komt zoals het komt en laat je niet onzeker maken door anderen.
Het wordt tijd dat de maatschappij rekening gaat houden met kinderen in plaats van met statistieken en lijstjes.

Groetjes van Kloek 
 
Quote
RE: niet zindelijk
Ingrid  schreef op: 11-08-2014 17:06:31
Ja het is ook zo. Er is de laatste jaren zoveel met hem gebeurd. Alles komt op zijn tijd. Ik ben al zo super blij dat hij nu 1 x per dag een halve boterham eet. Nog wel een kale boterham maar het begin van eten is er. Dat is ook het enigste wat hij op het moment over de hele dag eet.
Het zindelijk worden komt dan wel . Net als wat jullie zeggen het kan niet allemaal tegelijk.
 
Quote
RE: niet zindelijk
Krumelke  schreef op: 11-08-2014 20:39:33
hoe moeilijk het ook is, laat de opmerkingen links liggen. elk kind is uniek en doet het op een andere tijdslijn. voel je gelukkig met zijn halve kale boterham, laat hem merken hoe trots je daarop bent. en dat zindelijk zijn dat komt heus wel een keertje.
 
Quote
RE: niet zindelijk
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 11-08-2014 21:17:33
jou kind is zo bijzonder en zo uniek aub mensen weten gewoon niet waar ze over praten op het mkd helpen ze met de doelen en daar komt vast het zindelijk maken van jou zoon ook aan te pas.
hij heeft genoeg meegemaakt in zijn leventje al duse lu laat hem dit aub op zijn eigen tempo doen. en bij het mkd zijn ze luiers verschonen gewend. dikke knuf
 
Quote
RE: niet zindelijk
Mama_anja  schreef op: 11-08-2014 21:55:15
als hij medisch al beladen is wat is dan het probleem hij gaat zoals ik begreep naar het mkd 
wat is bijv zijn achter stand ( wat is dus zijn ontwikkelijngs leeftijd) onze dochter was net geen 3 toen ze plas zindelijk werd ze bleek later een achterstand te hebben van 8 a9 maanden  ( is pas ondekt voor ze naar school ging) 
dus was ze vroeg daar integen lukt het ons pas net voor 4 jaar helemaal zindelijk te worden 

maar zo te lezen heeft hij meer medische bagage  dus laat het nu nog even misschien is hij strx in 1 keer zidelijk
 
Quote
RE: niet zindelijk
Ingrid  schreef op: 15-08-2014 16:25:21

Quote monica mv 2:
Geduld moppie.

A. is gewoon niet zo snel. Laat je niet onzeker maken. Alhoewel ik dat ook wel werd.

Eerst maar eens die eerste 6 maanden op het mkd doorkomen en dan langzaam aan de doelen gaan werken met het mkd.

Dikke knuf



Ik lees nu pas goed. Hij heeft 3 maanden indicatie gekregen en maandag hebben we een gesprek over of na die 3 maanden de indicatie verlengd kan worden. Ik heb vandaag een aantal verslagen gekregen en in 1 verslag staat dat hij op regulier basisschool onderwijs zou kunnen. Pff stress slaat nu al toe. probeer rustig maandag af te wachten wat ze tijdens het gesprek zeggen. Maar vind het erg moeilijk. Wat als hij begin oktober hier weg moet. En met zindelijk worden. De basisschool waar mijn dochter op zit deed al zo moeilijk. pff
 
Quote
RE: niet zindelijk
Ingrid  schreef op: 26-08-2014 21:01:28
Pff vandaag is gesprek geweest tussen de basisschool en mkd. De basisschool wil hem niet op basis van zelf redzaamheid. Ze vallen over het niet zindelijk.(Eerst willen ze hem niet vanwege de sonde en nu dit weer) Mkd gaat proberen een nieuwe indicatie aan te vragen op basis van het medisch gedeelte en dat hij op lichamelijke ontwikkeling daardoor achter loopt. Pff kan toch niet zo zijn dat hij straks nergens terecht kan.
 
Quote
RE: niet zindelijk
Bakkenm  schreef op: 26-08-2014 21:07:55
Nee leve het passend onderwijs. School mag 'm weigeren, maar moet een passende plek voor 'm vinden. Of ze dat lukt is natuurlijk een tweede.....
 
Quote
RE: niet zindelijk
Mama V Jurre,stijn,j
oris
  schreef op: 26-08-2014 21:19:58
en een mythylschoolinv zijn lichaamlijke en motorische problematiek denk dat hij er heel goed bij zou passen. ik vind de schalm in breda een topschool de vraag is nu wel of jurre er kan blijven inv zijn iq onlangs is getest en vrij laag is uitgevallen lees 68. dus maar als ze nog een jaar kunnen krijgen op het mkd doen. wat ik nu bij joris begrijp is dat ze er maar een jaar mogen blijven maar goed meschien inv zijn lichaamlijke problematiek kunnen ze toch een goede indicatie krijgen lijkt me.
 
Quote
RE: niet zindelijk
Ingrid  schreef op: 26-08-2014 21:41:54
Zijn iq is ook getest die kwam er gemiddeld uit.
Ik hoop dat ze het voor elkaar krijgen dat hij een verlening gaan krijgen.
 
Quote
RE: niet zindelijk
Ingrid  schreef op: 17-09-2014 18:15:48
Na vele gesprekken. Mocht hij toch op de basisschool komen maar ze beslissen pas definitief als de indicatie op mkd afloopt. . Maandag was zijn eerste wen ochtend. Dit was regelrecht een ramp. Gisteren weer naar mkd daar voelde hij zich helemaal goed. (hij is zelf sinds ruim een week plaszindelijk en vandaag voor het eerst ook gepoept op de wc. Ben super trots)
Vandaag de tweede wenochtend het ging goed alleen wil hij daar helemaal niets eten. Het kleine beetje wat hij at wilde hij daar niet.
Morgen ochtend weer een wenochtend en dan vrijdag naar mkd.
 
Quote
Navigatie


Reageren op niet zindelijk
Naam
Bericht