Menu
 

Topic:

Harde, opgezette buik.

  schreef op: 22-01-2012 20:05:41
Nog even een vraagje maar dan over mijn dochtertje van 4 jaar.
Ze zit vaak verstopt heeft daar movicolon voor maar soms heeft ze zo'n harde opgezette buik, terwijl ze dan toch redelijk ontlasting heeft, zou dit door verstopping komen of kan het ook wat anders zijn?
 
Quote
Navigatie
RE: Harde, opgezette buik.
Méanne  schreef op: 22-01-2012 20:12:19
Mijn dochertje had dat ook toen ze klein was, ze leek wel zwanger!

Ze bleek een parasiet te hebben, hebben jonge kinderen heel vaak!

Misschien even dr ontlasting na laten kijken
 
Quote
RE: Harde, opgezette buik.
  schreef op: 22-01-2012 20:13:32
Ik zat idd te denken, wormen oid, zal morgen de huisarts eens bellen.
 
Quote
RE: Harde, opgezette buik.
Méanne  schreef op: 22-01-2012 20:15:13
wormpjes kan je zien!

Ik zou idd even de assistente bellen en het vertellen, dr ontlasting na laten kijken kan geen kwaad!
 
Quote
RE: Harde, opgezette buik.
Patricia2211  schreef op: 22-01-2012 21:14:08
ik zou ook idd even haar ontlasting na laten kijken.
kan ook zomaar een verstopping zijn hoor, maar liever het zekere voor het onzekere.
onze dochter heeft al van baby afaan moeilte met ontlasting, en heeft er eerst zakjes lactulose voor gehad, en nadat ze 1 jaar was hielp het niet meer, en raakte helemaal verstopt. toen was haar buik ook heel opgezet en hard, en na een clysma kwam het gedeeltelijk los. sindsdien heeft ze een drankje, 150ml lactulose gemengd met 150 ml xpreap. vorige zomer ging het door het afbouwen (1ml per 3 tot 4 weken) weer slechter en was haar buikje weer zo dik, terwijl ze wel nog wat dunner poepte, maar zat dus toch weer verstopt. na overleg met de huisartsenpost toch weer een clysma gegeven en er kwam me toch een bal brei uit.

bij onze dochter is het dus gelukkig geen parasiet geweest of iets anders maar echt verstopping waardoor haar buikje elke keer zo vol en hard was.
maar als je twijfelt gewoon een afspraak maken.

heeft ze ook buikpijn tijdens de ontlasting?

in ieder geval, hoop ik dat het snel beter gaat.

liefs patricia
 
Quote
RE: Harde, opgezette buik.
  schreef op: 23-01-2012 09:32:35
@ patricia: had jou dochter daarnaast helemaal geen ontlasting of wel wat? Mijn dochtertje nl wel vandaar mijn twijfel...het zou goed kunnen hoor,want eten ed is momenteel ook een drama, maar die movicolon krijg ik er ook zowat niet meer in...
 
Quote
RE: Harde, opgezette buik.
Patricia2211  schreef op: 23-01-2012 13:53:43
de eerste keer had ze hele harde ontlasting, en ze stond toen een keer of 10 per dag te drukken en dan kwam er maar een klein keuteltje, soms ook wel eens een dag of 2 niks.
de tweede keer was de ontlasting nog wel gewoon dunner door de lactulose xpreap (tegen het breiige aan zeg maar) en poepte ze wel nog, maar het begon ook wel weer zeer te doen, en toen hebben we de medicijnen weer met 2 ml verhoogd en ze bleef er last van hebben en toen werd ook haar buikje weer dikker, toen zat er dus nog wel een verstopping, maar doordat de ontlasting door die medicijnen zachter/dunner word, liep het allemaal langs die verstopping af dus er kwam wel gewoon wat ontlasting elke dag.

ik merk hier ook dat als ze weer verstopt raakt dat het eten dan ook stukken minder is.
hoe geef je de movivolon nu? ik doe bij romy het drankje in de fles, die drinkt ze sochtends nog dus dat is makkelijk, maar moet ook nog iets verzinnen voor als ze de fles dalijk niet meer wil, hoe ik het dan geef, want puur plakt het heel erg en smaakt naar sterke hoestdrank, dus dat ga ik er dan ook niet meer inkrijgen bij haar.

liefs patricia
 
Quote
RE: Harde, opgezette buik.
  schreef op: 23-01-2012 17:38:18
Ze zit echt verstopt, ze poept vandaag konijnenkeutels.
Smorgens drinkt ze soms een fles, zal hem daar eens in doen, vanmiddag heeft ze met hangen en wurgen 2 zakjes op, maar haar pakje drinken kwam ook weer mee terug
Voor mijn jongste krijg ik nu forlax, willicht is dat voor haar ook wat.
De huisarts was er vandaag niet dus ga morgen nog maar eens bellen.
 
Quote
RE: Harde, opgezette buik.
Patricia2211  schreef op: 24-01-2012 09:36:06
dat konijnenkeuteltjes poepen herken ik wel van hier. vaak plakte het dan ook tussen e billetjes en zat er maar een klein veegje in de pamper zelf.
florax hebben we hier geprobeerd en dat werkte hier niet, maar misschien bij jou dochtertje wel, je zou het kunnen vragen.

en de movicolon, mag je die ook met vla of iets anders mengen? misschien dat het dan beter lukt.

nou ik hoop dat je huisarts je meer kan vertellen, hier ook heel lang de deur bij de huisarts platgelopen

liefs patricia
 
Quote
RE: Harde, opgezette buik.
  schreef op: 24-01-2012 10:19:57
Nou heb het vanmorgen door het pyamapapje gedaan maar op 1 of andere manier proeft ze het sinds kort en drinkt ze het niet op....De huisarts kan ik vandaag niet bellen want ik moet rond telefonisch spreekuur weg...dus morgen maar gelijk bellen
 
Quote
RE: Harde, opgezette buik.
  schreef op: 25-01-2012 07:17:36
Ze heeft gister 2.5 zakje op maar het blijft nog maar gekke ontlasting, hoop dat er vandaag wat meer komt...ga maar even bellen zo of ze niet wat anders kan krijgen...zo sneu voor het meisje!
 
Quote
RE: Harde, opgezette buik.
Patricia2211  schreef op: 25-01-2012 11:16:00
krijgt ze elke dag die zakjes, of alleen als ze moeilijk kan?
want toen het hier een tijdje goedging vanzelf, gaf ik geen zakjes lactulose meer, en na een paar maand ging het weer moeilijk en dan duurt het 2/3 dagen voordat je echt verschil merkt.

als je elke dag geeft dan zou ik toch even overleggen met de huisarts wat je verder nog kunt doen.
drinkt ze wel genoeg? want ik merk als mijn dochtertje een tijdje minder goed drinkt dat de ontlasting dan ook "droger" word.

het is ook heel sneu, en door het slechte poepen, en dan maar doorpersen, heeft ons dochtertje ook nog eens scheurtjes in de slijmvliezen van de darmen gekregen, maar nu met 5x per dag zalf smeren (moest 6 tot 12 weken, maar mocht ook langer) doet het poepen ook een stuk minder pijn gelukkig.

ik had ook gevraagd voor een darmonderzoek.
puur omdat extra drinken, de huis tuin en keukenmiddeltjes, en de lactulose alleen niet meer hielp, en we nu ook nog 16 ml van het drankje per dag geven en als we te snel afbouwen, ze weer moeilijk kan en we vervolgens weer op moeten hogen en terug bij af zijn.
maar een darmonderzoek is best pittig voor kleine kinderen zei hij, dus dat wilden ze liever nu nog niet doen. en konden we beter de medicijnen wat langer iets hoger laten en dat het zo goed blijft gaan.
maar als het weer zo slecht gaat worden als eerst dan wil ik toch dat dat onderzoek gedaan word, nu gaat het wel goed maar ze heeft in de afgelopen tijden zoveel pijn ervan gehad.

ben ook bang dat het zindelijk worden hierdoor moeilijk gaat. ze poept staand of op haar knieen, zittend kan ze het echt niet, en ook verstopt ze zich ergens als ze gaat poepen.
plassen lukt daardoor dus ook nog niet, ja heel soms maar dan daarna wil ze helemaal niet meer op het potje of op het toilet.

liefs patricia
 
Quote
RE: Harde, opgezette buik.
  schreef op: 25-01-2012 19:15:47
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet elke dag geef omdat ze dan soms aan de diarree gaat. Ze heeft vandaag een paar keer gepoept maar een klein beetje en heel dun, dus het komt nog niet echt los... Vind het zo lastig soms of ze nou nog vol zit of dat het echt gewoon leeg is...

Ahh wat sneu voor je meisje die scheurtjes, dat zal flink pijn gedaan hebben!

Maar een darmonderzoek...wat denk je daarop te kunnen zien dan?

Ah gos, dus daar zit je ook nog mee...hoe oud is ze nu?
 
Quote
RE: Harde, opgezette buik.
Patricia2211  schreef op: 27-01-2012 17:46:50
oke ja wij moeten het elke dag geven om het juist dun te houden. de eerste weken echt waterdun dus alles zat de hele tijd onder.
nu is het wat breiiger aan het worden en we zitten nu op 16 ml per dag, en na het weekend gaan we 15 ml per dag geven.

ik zou toch even laten kijken of er niet een verstopping zit, want met een verstopping kunnen ze ook overloopdiarree krijgen, dus dan lijkt het of het beter is maar er zit dan nog wel wat vast. vaak kunnen ze dat wel voelen.

ja die scheurtjes is heel sneu, is gekomen door de harde ontlasting, maar met de zalf nu erbij gaat het stukken beter, ze stond eerst als ze poepte altijd te huilen, ook al was de ontlasting breiig zoals het nu is, en nu huilt ze gelukkig niet meer.

wat betreft het darmonderzoek, ik vroeg me af omdat ze dit probleem dus vanaf ze een maand of 2 was al heeft, of er misschien niet ergens een vernauwing zou zitten, of misschien inwendige aambeitjes door het harde persen. maar de huisarts zei dat het echt een pittig onderzoek is, en omdat haar anusje ook wat rood keek zei hij het lijkt meer op dat ze inwendig scheurtjes heeft zitten, dus kreeg ik de zalf, en na een paar dagen merkten we al echt groot verschil.
maar stel dat het weer terugkomt als we stoppen met de zalf wil ik toch dat er even goed naar gekeken word, het kan dan zo niet jaren door blijven gaan, dalijk word ze weer net als toen ze zo'n pijn had, bang om te poepen.

ze word as dinsdag 3 jaar.

hoe is het nu met jou meisje? gaat het al iets soepeler?

liefs patricia
 
Quote
RE: Harde, opgezette buik.
  schreef op: 28-01-2012 18:45:58
Hoi!

Ik weet het niet, maar vertrouw het niet, ze eet slecht, heb het idee dat ze afvalt, ze heeft een harde buik en wat ze poept is vrij dun en niet veel dus vind het maar raar...
Ze is ook heel wit etc dus denk dat ik vlgnd week maar met haar naar de huisarts ga.

Gelukkig dat het met de zalf beter gaat, voel de pijn hier ausj..


Ja zo'n onderzoek: weet het ook niet, vind het wel heftig voor zo;n kleinje, maar aan de andere kant, dit getob is ook echt niet leuk en echt bevordelijk, plus dat het onderzoek maar even is en de verstopping ed jarenlang...
Mijn jongste is nu 10 mnd en zit ook al paar maand aan de lactulose, krijg nu forlax voor haar omdat het niet heel lekker werkt.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Harde, opgezette buik.
Naam
Bericht