Menu
 

Topic:

blaasontsteking en zwanger

Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 22-01-2012 13:18:14
Nu heb ik 3 weken geleden een blaasontsteking gekregen (eerste deze zwangerschap). Dit is behandeld met 4 pillejtes op een dag. Bij controle was alles schoon. Is op kweek gezet en de midicatie was juist.
Een aantal dagen later weer een blaasontsteking. Dit is behandeld met 1 pilletje voor het slapen gaan.
Nu 1 week na de kuur. Krijg ik weer een drukkend pijnlijk gevoel... Het is weer RAAK!
Ik ben het goed zat. Maar is het normaal dat zo'n ontsteking elke keer terug kan komen? Ik kan natuurlijk geen HAP bellen voor een eventuele blaasontsteking. Maar dat drukkende gevoel van onderen is niet "fijn". Krijg er ook een soort van voorweeen van.

Had ook al een schimmeltje (komt vaak na een blaasontsteking). Dit is behandeld met 3 pillen , geen creme. Bij Stan kreeg ik altijd creme erbij. Het irritante gevoel en zwelling is van onderen nog niet volledig weg.
Schimmel zal beter behandeld moeten worden... Sander moest ook behandeld worden . Dit moest met een zalfje zonder recept. Dus ik hoop dat het krachtig is. Hij moest anders maar weer contact opnemen. Anders besmetten wij elkaar weer. Ik heb duidelijk aangeven dat ik zwanger ben. Gelukkig maar 23 weken. Volgens de VK moet een schimmel goed behandeld worden.
 
Quote
Navigatie
RE: blaasontsteking en zwanger
Anoniem  schreef op: 22-01-2012 13:23:42
Toen ik zwanger was had ik vaak last van een. Schimmel,maar voelde aan als blaasontsteking......is het misschien dat niet?

Enne gewoon bellen naar HAP.......daar zijn ze voor.

En veel cranberry sap drinken......is ook goed tegen blaasontsteking.

Groetjes Patriciia
 
Quote
RE: blaasontsteking en zwanger
Karinmv3  schreef op: 22-01-2012 13:26:49
Tijdens je zwangerschap ben je vatbaarder voor blaasontstekingen, maar als het steeds terug blijft komen kan het zijn dat de antibiotica niet goed werkt tegen deze bacterie. Ze kunnen dan je urine op kweek zetten en de antibiotica erop aanpassen, zover dat mogeljik is tijdens je zwangerschap.
Ik zou wel vragen of ze een kweek willen maken om te kijken of je streptococcen b (GBS) draagster bent, want dat kan risico's geven voor je kindje en zorgen voor een vroeggeboorte. Een (terugkerende) blaasontsteking kan door deze bacterie veroorzaakt worden. Helaas wordt hier nog lang niet genoeg op gecontroleerd, omdat het meer kost dan het oplevert, want vaak gaat het goed, maar het kan ook ernstig zijn. Ik wil je niet bang maken, maar heb er van dichtbij mee te maken gehad en hierover ook mijn scriptie geschreven.

Sterkte, hoop dat je snel opknapt.
 
Quote
RE: blaasontsteking en zwanger
Anoniem  schreef op: 22-01-2012 15:04:47
Bij zwangerschap zou ik dus wél contact opnemen met de HAP, ook al is het weekend. Voorweeën/harde buiken kunnen een bevalling opwekken en dat is écht niet de bedoeling!

Cranberry ter preventie en extra vitamine C, regelmatig een glas water drinken (6 à 8 per dag), iets langer op de w.c. blijven zitten zodat je zeker weten goed uitgeplast hebt.

Beterschap!
Anne mv 3
 
Quote
RE: blaasontsteking en zwanger
Anoniem  schreef op: 22-01-2012 15:53:35
zeker bellen, een blaasontsteking kan een bevalling opwekken
 
Quote
RE: blaasontsteking en zwanger
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 22-01-2012 17:47:46
Ik slikte gewoon cranberry pillen en paar keer per week
om het te verkomen
 
Quote
Navigatie


Reageren op blaasontsteking en zwanger
Naam
Bericht