Menu
 

Topic:

Goed huis gezocht voor Blizzard

Anoniem  schreef op: 22-01-2012 12:03:06
Wij zijn op zoek naar een goed huis voor Blizzard. Hij is een kruising bordeaux dog / duitse dog met de kleur van een boerboel, kerngezond en weegt 50kg, hij is 22 maanden. Het is een superlieve, trouwe hond met een pittig karakter. De reden dat wij een ander baasje zoeken is omdat hij mij niet als leider ziet en echt de strijd aan gaat. We hebben alles geprobeerd en het ligt echt aan mij. Hij is onze eerste hond en wij kunnen hem blijkbaar niet bieden wat hij nodig heeft. We zoeken iemand die verstand heeft van honden en duidelijk gezag heeft, dan is hij namelijk heel mak. Hij kan goed met andere honden, daarbij is hij niet dom. Voor kinderen is hij heel lief, echter ziet hij deze ook.niet als leider. We doen dit met pijn in ons hart, maar willen voor hem gewoon het beste. Geld speelt geen rol, een heel goed baasje daarentegen wel!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: Goed huis gezocht voor Blizzard
Mirella  schreef op: 07-02-2012 20:52:01
Hij is in mei chemisch gecastreerd, maar hielp niet veel. Weet niet of dominaht echt het goede woord is, jij heeft gewoon duidelijke leiding nodig, dah gedraagt hij zich hartstikke goed.

Er zijn wat lijntjes uitgezet, maar nog geen zicht op herplaatsing.

Wat voor hond heb jij?
 
Quote
RE: Goed huis gezocht voor Blizzard
Marie8  schreef op: 07-02-2012 21:11:30
Ik heb een amerikaanse bulldog van net 2 jaar. Schat van een beest, ook voor de kinderen maar heeft inderdaad wel leiding nodig. Met veel honden gaat het goed maar sommige andere reutjes reageert ie agressief naar. Rangorde zou op den duur een probleem worden denk ik. Een teef zou beter zijn.
Ik weet niet zeker of chemische castratie hetzelfde effect heeft?
Ik keek eerst veel naar cesar milan, dogwhisperer, en die zei ook altijd dat hij de baasjes coachte en niet zozeer de hond. Rangorde en gezag hebben zit m ook vaak in kleine dingen, zoals dat je als eerste de deur uit gaat en dan pas de hond, niet voor je laten lopen, hij moet wachten met eten tot je toestemming geeft.
Misschien kun je er tot die tijd nog wat zinvolle dingen uithalen en gaat het wat beter. Ook flink uit laten lopen/rennen maakt ze soms erg mak. Ik fiets soms met die van mij. Dan is ie kapot maar daarna wel beter te hebben.
 
Quote
RE: Goed huis gezocht voor Blizzard
Mirella  schreef op: 07-02-2012 22:02:32
Dat doen wij ook, al vanaf het begin. Chemisch is hetzelfde effect, alleen niet blijvend. Ik probeer me heel bewust te zijn van mijn houding naar hem maar hij heeft gewoon geen respect voor me lijkt het. Ik probeer wel dingen te doen die in het dierenrijk voor dominant staan en gedaan worden door roedelleiders.

Amerikaanse bullen zijn prachtig, maar ik denk idd niet dat je deze heren bij elkaar moet zetten haha.
 
Quote
RE: Goed huis gezocht voor Blizzard
Gabymv2  schreef op: 18-02-2012 09:46:09
en heb je al een huisje gevonden? of lees ik er overheen
 
Quote
RE: Goed huis gezocht voor Blizzard
Patricia  schreef op: 18-02-2012 10:01:04
Hoi Anoniem,

Heb je al een huisje gevonden? ik zou het ook eens aan mijn schoonouders kunnen vragen. Mijn schoonouders hebben al een labrador, ze hebben een huis met een tuin en ze wonen achter het bos. Mijn schoonouders werken beide niet, en lopen uren met de hond in het bos. Ik zeg niet dat mijn schoonouders het doen, maar ik zou het wel aan ze kunnen vragen.

 
Quote
RE: Goed huis gezocht voor Blizzard
Marie8  schreef op: 22-02-2012 23:42:59
En?
 
Quote
RE: Goed huis gezocht voor Blizzard
Mirella  schreef op: 01-03-2012 07:55:29
Sorry patricia, ik had jouw reactie niet gezien. Ik besloot het topic omhoog te halen en zag jouw reactie. We hebben nog geen huis gevonden, dus als je wil vragen graag. Inmiddels hebben we contact gehad met n gedragsdeskundige en dierenarts. Doordat ik mijn houding heb weten aan te passen, hem weer uitlaat en hij niet meer op de bank mag gaat het een stuk beter. Echter willen we toch een ander huisje, we zijn erachter gekomen dat hij toch te veel alleen is en daardoor gefrustreerd raakt. Hij kan goed alleen, maar bij ons is hij 3,5 dag alleen sinds mijn vriend weer werkt.

Het doet enorm veel pijn maar juist omdat we zo vanhem houden doen we dit.
 
Quote
RE: Goed huis gezocht voor Blizzard
Mirella  schreef op: 01-03-2012 11:59:23
even up
 
Quote
RE: Goed huis gezocht voor Blizzard
Mirella  schreef op: 01-03-2012 16:07:16
up voor patricia
 
Quote
RE: Goed huis gezocht voor Blizzard
Mirella  schreef op: 01-03-2012 22:02:31
up
 
Quote
RE: Goed huis gezocht voor Blizzard
Marie8  schreef op: 01-03-2012 22:08:16
Wat goed dat je door je houding aan te passen verbetering merkt! Dat vind ik echt super, goed gedaan hoor.

Omdat ik 3 dagen werk is die van ons die dagen ook alleen. Ik regel wel dat hij tussen de middag even uit kan, maar dat is dan geen grote wandeling. Ter compensatie zijn er andere dagen dat ik met hem fiets of dat hij in het bos kan rennen. Of met andere honden spelen, daar kun je ook niet tegenop wandelen. Als je dat op een paar momenten in de week kunt inbouwen, is het alleen zijn die andere dagen misschien minder erg.
 
Quote
RE: Goed huis gezocht voor Blizzard
Mirella  schreef op: 01-03-2012 22:20:03
Helaas hebben wij geen mogelijkheid tussen de middag naar huis te gaan. Fietsen is met hem niet te doen, grootste ongelukken. Sommige honden kunnen prima alleen, hij ook maar hij is gewoon teveel alleen. Door zijn frustratie gaat hij weer aan de trap vreten, waardoor hij weer in de bench moet. We willen dus echt zsm iemand voor hem vinden, puur uit liefde voor hem.

 
Quote
RE: Goed huis gezocht voor Blizzard
Mirella  schreef op: 02-03-2012 17:53:09
Toch raar, laatst was hier iemand die haar jonge hond liet inslapen wegens gedragproblemen en er waren genoeg mensen die plek boden. Onze hond heeft leiding nodig maar is absoluut niet vals of zo, toch raar dat.het zo moeilijk is een fijne plek voor hem te vinden.
 
Quote
RE: Goed huis gezocht voor Blizzard
Jolanda1974  schreef op: 02-03-2012 18:00:27
Het moet ook wel je type hond zijn hoor Mirella. Ik ben gek van honden, hebben thuis altijd honden gehad maar jullie hond spreekt me al niet aan.
 
Quote
RE: Goed huis gezocht voor Blizzard
Mirella  schreef op: 02-03-2012 18:03:07
Dat kam inderdaad, sommige mensen houden van klein, anderen van groot. Ik houd weer niet van die kleine hondjes, vertrouw die vaak veel minder als die grote.
 
Quote
RE: Goed huis gezocht voor Blizzard
Angelique  schreef op: 02-03-2012 20:52:54
tja is een prbleem hond gaat niet weg voor jan joker
dus vind helemala niet gek dat mensen hier met kindjes niet happig zijn
zou eerder is een honden forum gaan raadplegen en daar inlichtingen halen en kijken of daar opvang is
je kan niet verwchten dat bezoekers hier maar een hond in huis gaan nemen
beetsje heeft veel tijd en aandacht ndoig moet een hoop leren en ja met kids zie er de tijd voor te vinden
en idd staat niet dat ie agresief is enz enz
maar wij hebben in verleden ook een hond gehad die ons niet als leider zag maar ja dat zorgt op den duur voor problemen
wij hadden tig cursusen gedaan enz enz maar het hielp niet
uiteindlijk heeft hij mij en mijn toemalige partner aan gevallen en gebeten (want ja leider corrigeerd nou eenmaal ) en das een druppel geweest beestje is ingeslapen helaas
 
Quote
RE: Goed huis gezocht voor Blizzard
Mirella  schreef op: 02-03-2012 21:18:00
Oh wat een triest verhaal! Zoals ik schreef gaat het nu veel beter, hij heeft nooit agressie getoond, dan was hij namelijk allang weggeweest! Ik richt mijn pijlen absoluut niet alleen op dit forum het verbaast me alleen enorm dat je blijkbaar veel sneller een baas vindt als je zegt je hond te laten inslapen. Trouwens een hond die leiding nodig heeft is niet per definitie agressief, net als dat n makke hond ineens agressief kan reageren.
 
Quote
RE: Goed huis gezocht voor Blizzard
Jolanda1974  schreef op: 02-03-2012 22:12:39
Elke hond kan agressief reageren. daar zijn het honden voor.

Ik vind jouw reactie overigens niet echt netjes. Het komt een beetje over als verwijt naar "ons" toe dat we niet meteen onze hulp aanbieden om de hond in huis te nemen. Het is nogal wat. Een hond vertoont niet zomaar dit gedrag. Er is duidelijk een gebrek aan leiding/opvoeding. gelukkig schrijf je ook dat het nu beter gaat nu jij je aangepast hebt. Misschien toch even doorzetten en de hond de kans te bieden om bij jullie te blijven.?
 
Quote
RE: Goed huis gezocht voor Blizzard
Mirella  schreef op: 02-03-2012 22:24:05
Ik denk dat je mijn verhaal anders opvat dan ik het bedoeld heb. Als ik hier had neetgezet ik laat mijn hond inslapen was waarschijnlijk het halve forum over me heengevallen en had hij al 10 baasjes gehad bij wijze van.

Voor wat betreft je opmerking over gebrek aan opvoeding, daar ga ik niet eens op in. Blizzard heeft zeer zeker een goede opvoeding gehad en dat merk je ook echt wel. Ons besluit een ander huis te zoeken staat vast en doen we uit liefde voor hem.
 
Quote
RE: Goed huis gezocht voor Blizzard
Marie8  schreef op: 02-03-2012 22:31:38
Alst een teefje was, dan zat ie nu hier denk ik....

Ik heb makkelijk praten, ik ben opgegroeid met honden. Ik heb altijd geweten waar ik aan begon. En nog is het wel eens lastig hoor, een grote hond die echt een baas nodig heeft. Maar ik vind het wel jammer hoor, dat een hond niet gewoon bij je kan blijven. Een verhuizing/ nieuwe baas heeft ook weer impact.
Anderzijds snap ik het wel...

Doorgaans denken mensen veel beter na over zo'n hond. Van die kleine hondjes, daar lopen veel meer mensen mee rond die er niet zo in thuis zijn. Bloedirritant, die kleintjes die slecht luisteren en dominant gedrag vertonen. Maar das weer een andere discussie.

Hopelijk vindt ie een fijn plekje.
 
Quote
RE: Goed huis gezocht voor Blizzard
Angelique  schreef op: 02-03-2012 22:32:15
nou wat jolanda zegt is zelfde als wat ikz eg
veel mensen creeren een beeld en ik dnek jaaa ammehoela met je hond is netjes enz
hond die de leiding over nemt is niet netjes en lief en veilig in MIJN ogen

en idd je kan nu roepen maar als en als
niks als er zijn hier al 4 delen voor je volgepraat oa met veele tips en nu ga je hier de mensen verwijten dat ...
vind het ook niet echt netjes over komen
klinkt mij een beetje kleuterachtig in mijn oren

dat er een topic komt over een hondje dat ingeslapen word omdat.... en daar veel recties op komen is niet gek zijn veel honden liefhebbers enz
en ja mensen roepen ik neem de hond wel en bedenk wel dat dat vaak ook uit woede of andere emoties voort komt
de hond is uiteindlijk ingeslapen en dat bewsijt maar is dat a iedereen veel kan zeggen en willen maar het doen is een ander verhaald
en b dat de eigenaar de hond goed genoeg kende om die risicos niet te nemen

ik hem met mijn ex twee keer over toe een hond van iemand over genomen om redenen die hier boven genoemd worden
de eerste hond heb je net kunnen lezen
tweede hond bleek een ver gevorderd stadium van kanker te hebben en is ook binnen t jaar ingeslapen en de vroige eigenaars hebbend at mooi verzwegen volgens onze da

dus ja ik ben heeeel erg wantrouwend met dit soort verhalen en ik zal zeker de enige niet zijn
en ik heb nu kindern dus kijk wel uit voor ik andermans ellende in huis haal

ik weet ook dat er genoeg instanties zijn die de hond wel kunnen heropvoeden en herplaatsen met de juiste begeleiding en dat hoeft dan ook echt niet zo lang te duren
 
Quote
RE: Goed huis gezocht voor Blizzard
Mirella  schreef op: 02-03-2012 22:42:12
Zo zo angelique, wat vriendelijker zou best mogen!

Je geeft aan dat het via andere instanties niet zo lang hoeft te duren, ik houd me aanbevolen voor de namen van die instanties, ik heb 2 instanties gemaild en tot op heden niets vernomen!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op Goed huis gezocht voor Blizzard
Naam
Bericht