Menu
 

Topic:

Dilemma

Even Ano Ter Herkenn
ing
  schreef op: 15-07-2014 11:13:38
Ik heb een sollicitatiegesprek gehad bij een bedrijf. Leuk bedrijf, in dezelfde plaats, mijn werkzaamheden, flexibel qua uren, ideaal dus. Momenteel zit ik in de WW en wil graag weer aan het werk. Plaatje leek mooi totdat het salaris werd genoemd en de mededeling kwam dat het een baan is voor een jaar. Salaris ligt netto € 100,-- boven mijn WW. Die € 100,-- heb ik echter minstens nodig voor de kinderopvang te regelen. Het is nu al geen vetpot, maar dan nog minder. Daarnaast, mocht ik over een jaar geen contractverlenging of nieuwe baan hebben, verval ik naar 70% van dit salaris. Ik krijg vandaag of morgen te horen of ik door ben, maar zit bijvoorbaat al zo te twijfelen... Vooropgesteld: ik wil dolgraag werken, wil geen handje op hoeven houden voor WW. Ik ben echter wel alleenstaand moeder en heb 2 mondjes te voeden. Ex heeft een burn-out, daar kan ik weinig van verwachten. Gaat mij dit lukken allemaal, doe ik er goed aan om te baan te accepteren als ik deze krijg?  
 
Quote
Navigatie
RE: Dilemma
Boterbloem  schreef op: 17-07-2014 09:32:22

Toch vind ik: je leven aanpassen, zoooooo makkelijk gezegd...

Ga je geen gas/ water en elektra meer gebruiken?
Verhuizen is te duur, of zet je je spullen in een kleiner huis van beton en dat is het?
over naar 2 maaltijden op een dag?

Ik denk dat we vergeten dat er echt veel mensen zijn die mega minimaal leven. Die al niets overhouden. Dan is dit erg groot...


Als je er dan op achteruit gaat, schulden maakt heb je straks een baan gehad en sta je met schulden op straat omdat je je huis niet kan betalen. 


Idd, het rijk heeft er maling aan. Dat is ook wel zo. Maar ik heb helaas al meegemaakt dat linksom of rechtsom soms niet meer bestaat...
Met de huurprijzen en andere vaste lasten is het amper te doen. Er zijn er zelfs al die hun verwarming in de winter niet boven de 15 graden laten komen en vernikkelen in hun huis om het te kunnen redden... Waar is dan de linksom of rechtsom? Dat is dan op straat leven denk ik...

Van harte TO! Hoop dat man en ouders de opvang grotendeels kunnen regelen. Fijn dat je op een plek komt wat je bevalt en dat het zo flexibel is.

 
Quote
RE: Dilemma
Annie  schreef op: 17-07-2014 09:54:51
Je leven omgooien is dus alles! wat luxe is eruit. Is dat leuk nee, maar soms is het niet anders. Als je salaris zo laag is dat het onder het minimum komt te liggen heb je ook weer recht op toeslagen en ook op aanvullende bijstand. Daarmee moet je het kunnen redden.
Als je dat nu al aan kunt zien komen, kun je ook een plan maken, huis in de verkoop/verhuren desnoods een kamer verhuren enz. Echt hoor waar een wil is, is heel vaak (niet altijd) wel een weg en dat is niet altijd de leukste of gemakkelijkste weg maar er eindigd hier in Nederland niemand met z'n gezin noodgedwongen met een doos en AH-kar onder een brug. 
 
Quote
RE: Dilemma
Boterbloem  schreef op: 17-07-2014 10:10:33

En dat laatste is dus niet waar ;-)


Ik heb mijn vriendin een poos in huis gehad omdat uitkeringen e.d. niet opschoten. Ze is met een hele schuld begonnen. maar ze kon niet in een woning zolang zij niet alles rond hadden. En dan hadden ze weer een foutje gemaakt en duurde het weer wat langer enzovoort. 


heb inmiddels egleerd dat je ook in Nederland gewoon op straat kan komen te staan.

Sterker nog: zwervers kunnen vaak geen leven opbouwen omdat het geregel zo lang duurt dat ze door de schulden toch weer het huis uit moeten. Nog een heel stuk over gelezen vorig jaar.

Het wordt heel vaak gezegd, maar de werkelijkheid blijkt anders. Gelukkig hebben veel van deze mensen vrienden en kennissen om zich heen die hen opvangen, maar heb je niemand dan heb je helaas toch echt pech.

En dan had ze niet eens luxe om eruit te gooien ;-) ze leefde eerst van 20 euro per week voor de boodschappen. Zit heeel weinig luxe aan.

 
Quote
RE: Dilemma
Boterbloem  schreef op: 17-07-2014 10:13:44
Wel is het zo dat het in Nederland niet gigantisch vaak gebeurd natuurlijk. En ja, heel veel is heel goed geregeld. 

Maar niet zo perfect als sommige mensen denken. Maar goed, dat is ook niet raar. Voor ik het zag gebeuren wist ik het ook niet... Heb nu meegemaakt dat het maar net is wie je treft. Je hebt mensen die hun baan doen om geld te verdienen, en mensen die echt om anderen geven en hart hebben voor hun baan en alles op alles zetten. Je hebt mensen die doen wat bij hun baan hoort en je hebt mensen die de mensen achter hun klanten zien.

 
Quote
Navigatie


Reageren op Dilemma
Naam
Bericht