Menu
 

Topic:

stomme boete

Boterbloem  schreef op: 05-07-2014 20:39:23
Maanden terug hebben wij een boete gehad. We zouden niet verzekerd zijn op 31 december met de auto. 400 euro wat we mochten betalen. 
Dus wij kijken in de papieren, en wij hebben gewoon alles netjes betaald. Verzekering gebeld, bleek dat zij het helaas nog niet verwerkt hadden waardoor wij de boete kregen, maar geen probleem! Alle bewijzen uitgeprint en opgestuurd, het zou goedkomen!

Krijgen we net een nieuwe brief. Officier is het er niet mee eens, want we waren gewoon niet verzekerd (klopt, want ze hadden het niet verwerkt) dus we mogen gewoon betalen. Dat wij betaald hebben hebben ze dus geen boodschap aan...

 kan wel janken, wat onrechtvaardig! 
Volgende week eerst maar aankloppen waar we verzekerd zijn. Dit is toch te belachelijk voor woorden? Wat kan ik hier nou aan doen?
 
Quote
Navigatie
RE: stomme boete
Boterbloem  schreef op: 06-07-2014 01:13:19
En voor hetzelfde is er ook gewoon wat te regelen met de verzekering hoor, dat weet ik nog helemaal niet.
Geen idee hoe zij hierin staan, eerst maar eens maandag afwachten. (pff wat duurt dat dan lang)
 
Quote
RE: stomme boete
Mamami  schreef op: 06-07-2014 01:39:24
Ik denk dat je pech hebt en gewoon moet betalen.

Bij het niet betalen van de premie zal de verzekeraar na 30 dagen de verzekering schorsen. Dan ben je dus niet meer verzekerd.
Je komt niet onder de boete uit door met een bewijs van de verzekering te komen dat je wel verzekerd was. Als de verzekering is geschorst zal je verzekeraar nooit dit bewijs afgeven, ook als je later de premie betaald blijft je op de peildatum niet verzekerd.

Je bent vanaf de 1e dag al strafbaar als je zonder WA de weg op gaat.
 
Quote
RE: stomme boete
Boterbloem  schreef op: 06-07-2014 01:49:26
Maar zoals ik begrijp zijn wij de eerste eruit gegooit. Al die andere maanden zijn gewoon betaald. Oktober is er op een of andere manier uitgeglipt.
Als wij voor eind december betaalden dan kwam het goed, dat is ons verteld (mondeling), 31 december of 1 januari zijn we er dus uitgegooid . Als de betaling gewoon verwerkt was was het dus goed gekomen, alleen door vrije dagen is dit niet gebeurd.

Wij zijn alleen 1 januari onverzekerd de straat op gegaan, buiten ons medeweten om omdat ons was verteld dat het zo goed kwam. Daar hebben wij op vertrouwd.
 
Quote
RE: stomme boete
Soesjaa  schreef op: 06-07-2014 10:15:41
Periodiek draait RDW een scan door alle geregistreerde kentekens en dan zien ze welke er verzekerd zijn of niet.. En dan hoef je dus niet eens de straat op de gaan met de auto, kan ook als hij gewoon in de schuur staat...
 
Quote
RE: stomme boete
Mamami  schreef op: 06-07-2014 13:08:31
Je hoeft de straat niet op te gaan, RDW kan gewoon checken of je wel of niet verzekerd bent door gewoon in het systeem te kijken en periodiek voeren zij dus steekproeven uit. In NL ben je strafbaar als je geen WA verzekering hebt, vandaar dat de boete zo hoog is. Dus ook al was je niet gaan rijden dan hadden ze je eruit gevist.

Belangrijke vraag in dit geval: Is je verzekering geschorst (geweest) wegens wanbetaling ja of nee ?
Als dit zo is heb je geen poot om op te staan, zelfs het achteraf betalen van je achterstand lost dan de schorsing niet op ! De verzekering zal dan namelijk niet de schorsing ongedaan maken. Zij hebben risico gelopen in de tijd dat je niet verzekerd was. Dus die verzekering gaan ze niet achteraf herstellen. Die verplichting tot premiebetaling staat los van de verplichting WA verzekerd te zijn. Je hebt een overeenkomst met een verzekeraar, jij moet hiervoor premie betalen. Daarnaast heb je de verplichtng een WA verzekering te hebben, die had je niet op het peilmoment (om wat voor reden dan ook). Daar krijg je de boete voor.

Beetje lastig uitleggen maar hoop dat je het een beetje begrijpt.
 
Quote
RE: stomme boete
Mamami  schreef op: 06-07-2014 14:51:53
Normaal krijg je binnen 14 dagen na niet betalen een herinnering van je verzekeraar. Na 30 dagen kan de verzekeraar de dekking opschorten waardoor je niet meer verzekerd bent. Betaling van je premie betekent dat de dekking weer ingaat MAAR NIET MET TERUGWERKENDE KRACHT. (maar vanaf de datum dat je betaald hebt). Dus in dit geval denk ik dat ze de maand oktober niet verzekerd is geweest, maar vanaf 1 november weer wel.

Geen idee hoe het zit als je zegt geen herinnering te hebben ontvangen.

Maar goed je had tot 31 december de tijd om de nota van oktober te betalen. Dit heeft niks te maken met de dekking maar wel met de verplichting tot betaling van premie. Ze hebben je waarschijnlijk toen geroyeerd per 31-12 wegens premieachterstand. Als dit zo is heb je nog een groter probleem want dan sta je op de zwarte lijst. Vraag me af hoe je vanaf die tijd verzekerd bent-was of hebben ze je verzekering pas geschorst vanaf 1 januari ???

Kortom echt gaan bellen want heel veel is niet duidelijk. Als je wat meer antwoorden hebt wil ik je best helpen.

 
Quote
RE: stomme boete
Mamami  schreef op: 07-07-2014 19:27:36
ben wel benieuwd hoe het is afgelopen, heb je nog gebeld ??
 
Quote
RE: stomme boete
Boterbloem  schreef op: 07-07-2014 20:08:29
Komende woensdag heeft hij een afspraak staan om met de verzekeraar om tafel te gaan. Dus nog even afwachten!


 
Quote
Navigatie


Reageren op stomme boete
Naam
Bericht