Menu
 

Topic:

Medicijnen in vliegtuig

Mv E.l.s  schreef op: 26-06-2014 23:26:13
We vliegen elk jaar, maar nog nooit medicijnen mee te hoeven nemen. Dit jaar moet ik dat wel, voor zowel mezelf als mijn dochter. Maar waar laat ik die? In de koffer of handbagage? En mag dat zomaar, of heb ik daar nog iets extra's voor nodig, een verklaring b.v? Ik heb werkelijk waar geen idee. 
 
Quote
Navigatie
RE: Medicijnen in vliegtuig
Chloe  schreef op: 26-06-2014 23:35:55
Ik lees mee, heb toevallig dezelfde vraag. Dochter en zoon zitten aan puffers, allergiepillen etc.
 
Quote
RE: Medicijnen in vliegtuig
Harleysmama  schreef op: 26-06-2014 23:39:38
Het ligt er geheel aan wat voor medicatie het is. Medicijnen altijd in de handbagage doen. Want stel je koffer raakt kwijt. Zou wel even een medicijn paspoort bij je apotheek halen. Mocht je ritalin of andere medicijnen gebruiken die onder de opiumwet vallen heb je een schengen verklaring nodig. En dat duurt zeker 4 weken voordat je die hebt. Maar medicatie mag gewoon mee.
 
Quote
RE: Medicijnen in vliegtuig
Eefje  schreef op: 26-06-2014 23:46:35
Op rijksoverheid.nl heb ik informatie daarover zien staan.
 
Quote
RE: Medicijnen in vliegtuig
Harleysmama  schreef op: 27-06-2014 07:14:04
Over het algemeen wordt er niet moeilijk gedaan, maar je kan het beste of een medicijnpaspoort of een doktersverklaring meenemen dat de medicatie die je gebruikt noodzakelijk zijn.

Geneesmiddelen mee op reis
Gaat u op reis met een geneesmiddel dat onder de Opiumwet valt, dan moet u hiervoor een officiƫle verklaring aanvragen. Hieronder is alle informatie terug te vinden over reizen met deze geneesmiddelen.

Voor welke geneesmiddelen heb ik een verklaring nodig?
In veel landen is het bezitten en gebruiken van opiaten streng verboden. Op het overtreden daarvan staan strenge straffen. Geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen kunt u dus niet zomaar meenemen naar het buitenland. Dat geldt onder andere voor slaap- en kalmeringsmiddelen (bijv. Valium, Seresta), sterke pijnstillers (bijvoorbeeld Morfine), ADHD-middelen (bijv. Ritalin, Concerta) en medicinale cannabis. Hieronder vindt u de complete lijsten van middelen die onder de Opiumwet vallen:

Dit vond ik nog op de site van farmatec.nl
 
Quote
RE: Medicijnen in vliegtuig
Kmvs&m  schreef op: 27-06-2014 07:30:12
Paracetamol ed mag je gewoon meenemen. 
Medicijnen die zwaarder zijn (en die misschien wel verkocht zouden kunnen worden) mogen niet zomaar mee. 
Hiervoor moet je een verklaring meenemen van de huisarts. 
De eerste keer naar Turkije waren wij dit vergeten. Gelukkig geen problemen. De 2e keer hebben wij die verklaring (in verschillende talen meegenomen) en is er ook niet naar gevraagd. 

 
Quote
RE: Medicijnen in vliegtuig
Chloe  schreef op: 27-06-2014 07:41:53
handige tips, ik ga eens achter dat medicijnpaspoort aan..
 
Quote
RE: Medicijnen in vliegtuig
Kriebel  schreef op: 27-06-2014 07:43:07
Ik heb het uitgezocht voor de puffers. Die mogen gewoon mee in het originele doosje en je moet een medicijnpaspoort meenemen.
 
Quote
RE: Medicijnen in vliegtuig
Kriebel  schreef op: 27-06-2014 07:45:09
Oh en ze moeten mee in de handbagage, de temperatuur in het ruim is veel te laag. En voor het geval dat je koffer kwijtraakt etc
 
Quote
RE: Medicijnen in vliegtuig
Moederkloek  schreef op: 27-06-2014 07:49:22
Fijn topic, ik wist wel van het medicijnpaspoort maar niet van de verklaring voor opiaten.
Deze had ik ook niet toen ik naar turkije ging, en heb zelfs nog bij de douane aangegeven wat ik bij me had, in mijn handbagage. Dus gewoon het doosje laten zien (waren ook opiaten) ze wuifden het weg, vonden het totaal niet belangrijk.

Toen ik met mijn moeder op vakantie ging naar thailand hadden we voor haar een hele waslijst aan papieren (ze had allerlei medicatie e.d. omdat ze kanker had) 
Haar medicijnpaspoort was 3 A4tjes lang LOL en wij hadden allemaal onze koffers vol met haar spul want ze was doodsbang dat er een koffer kwijt raakte. Alles zat in elke koffer én in de handbagage.

 
Quote
Navigatie


Reageren op Medicijnen in vliegtuig
Naam
Bericht