Menu
 

Topic:

OM mild voor mishandelende ambulancebroe

Boterbloem  schreef op: 26-06-2014 14:36:14

OM mild voor mishandelende ambulancebroeder




Justitie heeft een voorwaardelijke taakstraf geëist tegen een ambulancebroeder die in Amsterdam een omstander mishandelde.



OM mild voor mishandelende ambulancebroederFoto:  NU.nl/Foto BPR

Als de man binnen twee jaar nog eens in de fout gaat, moet hij van justitie een taakstraf van twintig uur krijgen. De omstander zou de medewerker hebben belemmerd in zijn werk. 


De zaak draait rond een aanrijding in augustus 2012. De aanrijding trok veel bekijks van omstanders. Er was ook een cameraman van stadszender AT5 aanwezig, maar de mishandeling zelf werd niet gefilmd.







Omstanders bemoeiden zich met het werk van de politie en de ambulancebroeders. Twee omstanders maakten zich volgens justitie druk omdat de politie in hun ogen niet goed optrad. Uiteindelijk ontstond ook discussie met de ambulancemedewerkers.


 


Discussie


 


De politie vroeg de twee meerdere keren weg te gaan, maar daar gaven zij geen gehoor aan. De verdachte ambulancemedewerker bleef de discussie ook aangaan en werd uiteindelijk zelfs door een van de agenten gesommeerd om zich met de slachtoffers in plaats van met de omstanders te bemoeien.


Uiteindelijk liep de ambulancemedewerker voor het oog van meerdere agenten naar een van de twee lastige omstanders en greep hem bij de keel.


Agenten haalden de twee uit elkaar en werkten de omstander tegen de grond, waarbij hij een pees afscheurde. Hiervoor moest een extra ambulance ter plaatse komen.


Zodra de omstander de grond raakte, riep hij dat hij aangifte wilde doen tegen de ambulancebroeder. Die riep hetzelfde, maar dan over hem. "Mongool, ik ben aan het werk, laat mij mijn werk doen", zou hij ook hebben geroepen.


 


Noodweer


 


De verpleegkundige verklaarde zelf dat sprake was van noodweer omdat hij een vuistslag zou hebben afgeweerd, maar op zijn collega na heeft niemand zoiets gezien. Ook waren er volgens de officier van justitie zo veel agenten aanwezig dat de verdachte niet hoefde te vrezen voor zijn veiligheid. 


De officier voerde aan wel begrip te hebben voor de frustratie die de verdachte moet hebben gevoeld. De omstanders hadden zich niet met de zaak te bemoeien. Daarom had justitie voorgesteld de zaak via mediation uit te praten, maar daar wilde de verdachte niet aan. 


Vanwege de omstandigheden hield de officier van justitie de eis daarom beperkt tot een voorwaardelijke taakstraf. De rechtbank doet over twee weken uitspraak. 


 


Door: Novum
 
Quote
Navigatie
RE: OM mild voor mishandelende ambulancebroe
Boterbloem  schreef op: 26-06-2014 14:38:58

Heb inmiddels 2 keer van dichtbij meegemaakt hoe er met ambulancebroeders soms omgegaan wordt... Wat zal die frustratie soms ook hoog zitten... Wat denken mensen wel niet, zo de hele tijd te bemoeien met het werk van de ander... Studeer er zelf ook voor en ga het werk doen...

Laatst had ik praktijk EHBO. Die man vertelde dat hij een EHBOer over een angst heen moest helpen.
In een winkelcentrum storte iemand in, niemand deed iets. Zij rende er op af, en als enige ging zij reanimeren. Gaat er een kerel de hele tijd zitten roepen dat ze het verkeerd doet, dan te hard, dan te zacht, met de mededeling dat wanneer zehet beter had gedaan die persoon misschien nog wel in leven zou zijn geweest... Zelf geen poot uitgestoken...



En zij durfde niet meer te reanimeren door die vent... Totaal onzeker en voelde zich schuldig voor wat ze had gedaan...

mensen hebben soms geen benul. De grootste mond aan de zijlijn maar zelf geen poot uitsteken... Ik kan er zo niet tegen

 
Quote
RE: OM mild voor mishandelende ambulancebroe
Caatje  schreef op: 26-06-2014 14:55:35
+1
(korte reactie, maar ik ben het helemaal met je eens! )
 
Quote
RE: OM mild voor mishandelende ambulancebroe
Mirdepir  schreef op: 26-06-2014 15:13:37
+1!
 
Quote
RE: OM mild voor mishandelende ambulancebroe
Duifje  schreef op: 26-06-2014 15:33:25
Gelukkig en terecht. Agressie en tegenwerking van hulpverleners is een groot probleem. Ik zou het heel erg hebben gevonden als de beste man hiervoor was gestrafd.
 
Quote
Navigatie


Reageren op OM mild voor mishandelende ambulancebroe
Naam
Bericht