Menu
 

Topic:

Invoegen eng

S@ssefr@s  schreef op: 24-06-2014 14:03:09
Ik heb al jaren mijn rijbewijs, nog nooit iets gehad onderweg en ik rijd overal naar toe. Het probleem is alleen dat ik voor ik ergens naar toe ben best zenuwachtig ben over de te rijden route. Ik bedenk me dan van te voren al of het Invoegen wel zal lukken. Op de snelweg gaat het prima, vaak is er vluchtstrook, dus ik bedenk me dan al dat als het niet gaat lukken, ik altijd nog de vluchtstrook heb. Die ik vervolgens nooit ggebruik, want Invoegen gaat altijd prima. Nu moet ik vanmiddag in de spits ergens naar tof waarbij ik in moet voegen op een drukke autoweg. Korte invoegstrook, geen vluchtstrook en één en al auto's. Ik ben nu al bang dat ik er niet tussen kom. Ik ga gewook en echt bang ben ik op dat moment niet, maar nu vind ik het wel eng. Andere route is er niet. Hoe pakken jullie dat aan in zo'n situatie?
 
Quote
Navigatie
RE: Invoegen eng
S@ssefr@s  schreef op: 24-06-2014 15:53:33
Precies wat ik bedoel Alice.
 
Quote
RE: Invoegen eng
Lelie  schreef op: 24-06-2014 16:01:06
Ik heb precies hetzelfde inderdaad. Ook ben ik bang dat als ik op vreemde wegen rijd dat ik dan de verkeerde rijbaan pak ofzo en dan aan de verkeerde kant rijd. In het echt is dat dus nog nooit gebeurd en ik durf te zeggen dat ik netjes rij en geen gevaar ben op de weg. Gewoon een irrationele angst dus.
 
Quote
RE: Invoegen eng
Kaasje  schreef op: 24-06-2014 16:02:08
Heb ooit een rijleraar gehad die zei...

Als het druk is en je moet invoegen, ga dan voor een vrouw of een nieuwe auto...
Die trappen wel op hun rem om je er tussen te laten...




Dus ehhh als je het eng vind, zoek een vrouw in een nieuwe auto en gooi hem ervoor.
 
Quote
RE: Invoegen eng
Blauwtje  schreef op: 24-06-2014 16:50:42
Nee Sis, hij reed niet op de snelweg.

 
Quote
RE: Invoegen eng
S@ssefr@s  schreef op: 24-06-2014 17:47:56
Whaha Kaasje. Ik ben weer heelhuids teruggekomen, niks aan de hand natuurlijk . Ik vond het zelfs vrij rustig, iedereen op tijd naar huis voor de voetbal?
 
Quote
RE: Invoegen eng
Boterbloem  schreef op: 24-06-2014 18:36:40

Deels herkenbaar! Niet met invoegen, als ik rijd dan ben ik zeker van mijn zaak.
Ik heb het met parkeren, ik kan daar van tevoren tegenop zien.. wat als ik geen goede plek zie, wat als ik hem er niet tussen krijg, wat als...


 


Weet je wat de grootste grap is? Ik parkeer bijna altijd in 1 keer in, hoef niet heen en weer te rijden. Gaat bijna altijd goed, heb nog nooit schade gehad. Buurman sprak me er zelfs een paar maand terug op aan dat ik zo makkelijk altijd kon inparkeren.

Wat hij niet ziet is dat ik altijd een blokkie om rij om aan de juiste kant de straat in te komen om rechts in te parkeren haha, want links lijkt me zo eng!


Als ik bij mijn zus voor het huis moet parkeren (parkeervakken) wordt ik vlak van tevoren zenuwachtig. En ik heb hem er altijd zo in!

Stomme angst ook, slaat echt nergens op.

Invoegen vind ik dan weer niet eng... Ik zorg gewoon dat ik even hard rij en daarna voet bij de rem om bij te remmen indien nodig om ergens achter in te voegen. Maar meestal gaan medeweggebruikers er ook al goed op in.

 
Quote
RE: Invoegen eng
Boterbloem  schreef op: 24-06-2014 18:37:58

Quote Smvn&d:
hahahah ja toen was er een aanrijding met die vis kar haha.
Maar daar moest ik dus ook een trambaan over, en dat vind ik dus niet zo fijn.
heb eens een ongeluk gezien met een auto en een tram, en ik vind het niks.

ik was eens verdwaalt in denhaag. nou moest echt tig trambanen over. bah. heb echt heeeeeel goed gekeken voordat ik er over heen ging haha.

gewoon overgangen vind ik niet eng, al wacht ik altijd wel tot de auto voor me zover is dat ik niet stil kom te staan erop, maar goed dat moet sowieso eigenlijk.
we hebben hier tig trein overgangen en bruggen die open gaan. dus dat is niet eng.


Haha toen ik in Scheveningen woonde zat ik soms gillend op de fiets! Van alle kanten kwam er verkeer op je af. Zo eng! Daar heb ik echt mijn rijbewijs niet durven halen.
 
Quote
RE: Invoegen eng
Boterbloem  schreef op: 24-06-2014 18:46:53

Zo moest ik het ook doen Sis, zodra je het ziet moet je de eerste mogelijkheid die je krijgt pakken.

Laatst reed ik op de snelweg met de kinderen achterin met 130 km per uur. Wij met een hele rij op de linker rijbaan want er reden vrachtwagens en bussen rechts. Gooit een busje zich zo ineens voor ons, vanuit 90 km per uur. We moesten allemaal ineens vol op de rem! Zo gevaarlijk was dat! Echt vanuit het niets een richtingaanwijzer aan en gaan met die banaan.


Voordeel was dat ik al veel meer afstand hield omdat ik hem telkens een beetje naar links zag gaan, ik was er dus al bang voor. Maar dan wordt ik echt zo ontzettend boos (en ik ben dus echt niet snel boos te krijgen).
Potverdikkie, we rijden er gewoon met 130 km per uur, gebruik je verstand! Dan had ik graag een agent erbij willen hebben die er reed hoor. Levensgevaarlijk!


En het ergste: achter mij reden 2 auto's, voor mij reden er 3. Hij had misschien 1 minuut moeten wachten? Nog niet eens denk ik, en dan had hij veilig over gekunt. Dat was heel wat getoeter.

 
Quote
RE: Invoegen eng
S@ssefr@s  schreef op: 24-06-2014 19:44:27
Ik heb hem al 16 jaar. En ik heb het over een invoegstrook, niet over een rijbaanvermindering. En dat stukje van Alice gaat ook om een invoegstrook.
 
Quote
RE: Invoegen eng
Kees  schreef op: 24-06-2014 22:05:14
ik herken het niet TO, geen tips denk ik ook.
ik rij overal. heb in Utrecht lessen gehad en ook afgereden, rij dagelijks door de stad. en wekelijks aantal keren op de snelweg.

interesseert me niks, als ik er niet tussen mag, doe ik het toch.
verstand op 0 en gaan.
 maar ik ken mn eigen rijkunsten goed, ken de auto goed dus gaan met die banaan.

het enige wat ik niet kan is fileparkeren, dus dat doe ik ook gewoon niet. als ik niet pas, pas ik toch whahaha.
dan maar dwars erin.

lijkt net of ik roekeloos rij, maar nog nooit wat gebeurd.
18 jaar autorijden...
 
Quote
RE: Invoegen eng
Bepje  schreef op: 24-06-2014 22:11:45
Mijn tante en haat schoondochter hebben dit ook (ze steken elkaar er mee aan) met als gevolg dat ze alleen nog in de buurt op bekende binnenwegen rijden. Daarbuiten zoeken ze iemand die dan rijdt. Een heel gedoe is dat altijd en eigenlijk wordt het steeds erger, er komt een dag dat ze niet meer instappen denk ik.
Ik zou ook een paar rijlessen nemen bij iemand die er goed mee om kan gaan zodat je weer zelfvertrouwen kan opbouwen. Wat ook helpt is het vaak doen, ik werk een eind van huis, zonder files 45 minuten rijden, en alles gaat vanzelf eigenlijk, goed opletten is het belangrijkst. 
 
Quote
RE: Invoegen eng
Samira  schreef op: 24-06-2014 22:11:51

Hier hetzelfde geleerd als sis, invoegen wanneer het veilig is, niet doorrijden tot het eind. Heb hem 10 jaar, moet ook verlengen trouwens. Inmiddels heb ik zelf geen auto meer en rijd ik nog maar weinig. In het begin is het even wat onwennig, maar da's zo over eigenlijk. Heb rijlessen en examen gedaan in den haag. Mijn instructeur zei altijd, als je hier kunt rijden en slagen voor je examen, kun je overal rijden! Toch vond ik de ring rond Parijs echt niet grappig! Gelukkig houden de parijzenaren wel rekening met buitenlanders. Zo niet, prop ik hem er zo tussen. Wel bij een nieuwe auto, die zetten hem er echt niet in


Fijn dat het toch goed is gegaan to!

 
Quote
RE: Invoegen eng
Mirdepir  schreef op: 24-06-2014 22:51:16
Even over die nieuwe auto, euh, die vlieger gaat helaas niet altijd op bij leaseauto.....
Lijkt me heel vervelend Als je je zo in auto voelt, herken het gelukkig niet. Vind autorijden leuk, lekker muziekje aan en gaan! Wel hekel aan files. Fileparkeren geen probleem, je hebt er trucjes voor ! Maar de 80km wegen vind ik gevaarlijker dan snelweg en stad. Verschil in snelheid voertuigen (tractors), overstekende fietsers, is te groot.
Route P bij Parijs met caravan gereden, haha, met d-tour door stukje parijs stad heen. We werden raar aangekeken, voelde me bijna attractie! 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Invoegen eng
Naam
Bericht