Menu
 

Topic:

DNA-onderzoek bevestigt vondst resten Li

Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 22-06-2014 23:45:50

DNA-onderzoek bevestigt vondst resten Lisanne Froon


De donderdag in Panama gevonden resten zijn van de vermiste Nederlandse Lisanne Froon. Over haar reisgenoot Kris Kremers is nog geen uitsluitsel.





Dat blijkt uit onderzoek van een forensisch laboratorium in Panama-Stad, bevestigt het forensisch instituut zondagavond naar aanleiding van berichtgeving van de NOS 


Politiewoordvoerder Bernhard Jens kon het nieuws eerder op de avond nog niet bevestigen. Wel zegt hij dat de persconferentie die maandag om 17.00 uur (Nederlandse tijd) door de Panamese autoriteiten wordt gegeven, meer duidelijkheid zal geven. 


De familie is ingelicht. De ouders van de Amersfoortse Kris en Lisanne hadden DNA-materiaal van hun dochters en zichzelf beschikbaar gesteld voor de Panamese onderzoekers.


Van de drie monsters die zijn onderzocht bevatten er twee DNA van de 22-jarige Lisanne Froon, aldus de omroep. De uitslag van het onderzoek naar het derde monster wordt niet voor dinsdagavond verwacht.


 


Voet


Het weefsel van de linkervoet die het Forensisch Instituut heeft onderzocht, blijkt van Froon te zijn, zegt onderzoeker Diomedes Trejos. "De voet was in verregaande staat van ontbinding. We hebben verschillende monsters genomen en het profiel daarvan vergeleken met dat van de beide ouders.'' Het profiel bleek overeen te komen met de beide ouders van Lisanne Froon.


Ook is een deel van een bekken onderzocht. ''Er is nog geen officieel rapport maar het heeft geen tekenen van geweld. Het gaat om een vrouwelijk bekken'', zei de onderzoeker. Hij verwacht dat morgen uitsluitsel komt van wie het bekken is. 


 


Schoenen


De familie liet al weten "er sterk rekening mee" te houden dat de resten overblijfselen van hun dochters zouden zijn.


De woordvoerster van de familie was zelf zondagavond nog niet op de hoogte van de DNA-uitslag. Ook kon zij de families niet direct te pakken krijgen.


Donderdag werden botten en schoenen gevonden in de buurt van de plaats waar eerder een rugzak met onder meer de telefoons van de vrouwen werd aangetroffen.


Dertig man van onder meer politie, justitie en hulpdienst Sinaproc doorzochten het gebied in de provincie Bocas del Toro, waar op 13 juni een rugzak en persoonlijke bezittingen van de vrouwen werden gevonden.


De vrouwen werden op 1 april voor het laatst gezien in het plaatsje Boquete.

 
Quote
Navigatie
RE: DNA-onderzoek bevestigt vondst resten Li
Suus  schreef op: 25-06-2014 14:13:42
Vind dat meiske net een oudere versie
 
Quote
RE: DNA-onderzoek bevestigt vondst resten Li
Blauwtje  schreef op: 26-06-2014 13:57:45
 
 
Quote
Navigatie


Reageren op DNA-onderzoek bevestigt vondst resten Li
Naam
Bericht