Menu
 

Topic:

uitzicht

Krumel  schreef op: 10-06-2014 10:01:03
wie woont er zo dat er vanuit de huiskamer EN keuken GEEN uitzicht is op de achtertuin?

wij zijn niet anders gewend dan zowel huiskamer als keuken wel uitzicht hebben op de achtertuin, maar willen graag weten hoe dat is, zeker met kleine kinderen (oudste is 6).
 
Quote
Navigatie
RE: uitzicht
Tessa_mv2  schreef op: 10-06-2014 10:49:12

Geen idee, klinkt me vreemd in de oren.


Ik weet ook niet beter dan dat je altijd wel uitzicht hebt op je achtertuin.

 
Quote
RE: uitzicht
Nina1  schreef op: 10-06-2014 11:02:02
Ja ik woon zo. Eigenlijk nooit overnagedacht. Maar ging prima toen ze kleiner waren. Ik kijk vanuit de kamer op de oprit en keuken er. Klein stukje achter het huis. In de bijkeuken kan ik wel achterthuis kijken. Maar meestalliep ik via de deur naar buiten en keek om het hoekje.
Wat vaker gaan kijken. Hier kan ik ook niet echt hoed op steaat kijken als ze er splen dus loop ik wat vaker naar buiten en toen ze kleiner waten ging ik op het muurtje zitten
 
Quote
RE: uitzicht
Mikmvg  schreef op: 10-06-2014 11:04:56
wij kijken vanuit d ekeuken op het  terras, maar de tuin zit daarachter, die kan ik zien vanuit d ebijkeuken of als ik op het terras zit. 
geen problemen mee, als kinderen klein zijn, blijf ik daar bij. Dochter is inmiddels 7 en maakt genoeg lawaai om in huis te kunnen horen wat ze doet
 
Quote
RE: uitzicht
Krumelke  schreef op: 10-06-2014 11:09:38
bedankt. wij kennen niet anders vandaar de vraag. ons "spook"huis (staat te koop maar durven niet serieus ermee door te gaan ivm financien, maar huis blijft spoken in onze gedachten/dromen) heeft slaapkamers aan de achtertuin (grote tuin) en keuken en huiskamer alleen zicht op oprit en voortuin. naar buiten vanuit huis moet door de garage (opslag, wij zouden hem niet voor auto gebruiken).

vind het lastig in te schatten hoe t zou zijn.....mijn 6 jarige kan alleen buiten spelen maar mijn 2 jarige niet. en hoe gaat t met koken? verplicht binnen spelen???? nu heb ik zicht dus kunnen ze beiden buiten spelen
 
Quote
RE: uitzicht
Onsjanneke  schreef op: 10-06-2014 11:10:12
Wij kijken vanuit de keuken ook op het terras, maar dat is echt het zitgedeelte, dus daar zijn de kids nauwelijks te vinden. Het gras, speeltoestel etc staan om de hoek, achter de garage.

Hier staat altijd de deur open, ik hoor ze wel als ze me nodig hebben . Zijn nu 3 en 5...is echt nooit een probleem geweest. Het is een besloten tuin, ze kunnen ook geen kant op....dus zie echt niet in waarom ik altijd zicht op ze moet hebben.
 
Quote
RE: uitzicht
Ania  schreef op: 10-06-2014 13:14:56
Wij hebben vanuit de woonkamer en keuken geen enkel zicht op de tuin.
We hebben wel een betegeld pad achter en opzij van het huis, daar mag dametje van 3 altijd spelen.
Als ze in de tuin wil spelen ga ik altijd buiten zitten bij haar, vind haar nog iets te jong om alleen te laten spelen (houten speelhuis met glijbaan en schommel), en perkjes met scherpe hoeken.
 
Quote
RE: uitzicht
Mamvan3  schreef op: 10-06-2014 13:15:20
Hier ook geen zicht op de achtertuin. Maar daarvoor hadden we destijds hekken geplaatst (alhoewel die jongste van me overal overheen klom, dus dat was geen optie). Ik was er altijd bij toen ze zo jong waren, tijdens het koken moesten ze naar binnen. Jammer dan, zonder toezicht niet naar buiten. Maar dat wisten ze en daar is eigenlijk ook nooit echt moeilijk over gedaan.
 
Quote
RE: uitzicht
Angelique  schreef op: 10-06-2014 14:19:55
wij hebben wel zicht op de tuin en kunnen alles horen maar voor de deur heb ik geen zicht op straat 
de oudtse mag alleen buiten spelen en daar zijn strikte afspraken voor  en ik ga zeer reagltig nar buiten om te kijken waar hij is en wat hij uitvreet 
de jongste van 2 mag niet alleen buiten als hij buiten wil zal ik mee gaan en ga dan in speeltuin zitten zodat hij lekker kan spelen dit zal zo blijven tot hij oud genoeg is om ook alleen te kunnen 

koken zou ik in jou geval dus doen met jongste binnen of je meot ze goed kunnen horen 
een anere overweging is wellicht een camera als dat je een fijner gevoel geeft 
 
Quote
RE: uitzicht
Krumelke  schreef op: 10-06-2014 19:56:54
horen zal bij ons ook niet lukken denk ik. toegang tot de tuin is via de garage de uitkomt in de hal die dan weer naar de huiskamer gaat met de keuken. haha of moet de slaapkamer deuren van de kinderen open zetten en hun ramen. hihi.

maar wel fijn te horen dat er mensen zijn die gewend zijn om met (kleine) kinderen vanuit huiskamer en keuken geen zicht hebben op de achtertuin.

 
Quote
RE: uitzicht
Caithy  schreef op: 10-06-2014 20:04:43
Het is precies de redenen dat mijn gasfornuis verhuist is naar de andere kant van de keuken en de keuze voor dit huis!!
2 huizen gehad waar ik het niet kon zien, maar dit is echt fijn!
 
Quote
RE: uitzicht
Ma Dalton  schreef op: 10-06-2014 20:45:34
oe. ik ben ook huizen aan het kijken, wij verhuizen binnenkort. Maar dat zou ik niet snel willen denk ik.  Heb je genoeg licht? want je kijkt dan alleen aan een kant uit? naar de straat? en is dat niet zonde, want juist de kant van de tuin geeft gevoel van ruimte en rust in je huis..
6 jaar is te overzien, je laat ze met die leeftijd toch ook alleen op hun kamer spelen.
Maar ik zou zelf zo'n huis niet willen.
 
Quote
RE: uitzicht
Alice  schreef op: 10-06-2014 20:57:25
Kun je de garage niet ombouwen naar keuken of zithoek?
 
Quote
RE: uitzicht
Marjolein852  schreef op: 10-06-2014 21:28:15
Doe het nou gewoon! (je weet mijn mening..)

 
Quote
RE: uitzicht
Krumelke  schreef op: 10-06-2014 21:29:54
verbouwingen zijn geen optie gezien de kosten (er moet al heel veel gedaan worden wat we eigenlijk niet kunnen betalen, daarom zijn we niet verder gegaan met het huis, maar het blijft gewoon spoken...en waar ik dan ook steeds op terug kom is het geen zicht hebben op de achtertuin...maar voortuin is ook lekker ruim en geen inkijk door flinke struiken en bomen.
 
Quote
RE: uitzicht
Krumelke  schreef op: 10-06-2014 21:30:25
marjolein, kan niet (nog niet).
 
Quote
RE: uitzicht
Mama Van Drie  schreef op: 10-06-2014 21:53:16
Doe het nou gewoon?...Euh....als er heel veel gedaan moet worden wat je nu al eigenlijk niet kan betalen dan zou ik er niet eens aan beginnen.

Wij kijken ook niet in de tuin trouwens, althans, achterraam zie ik maar de helft van de tuin, vanuit de keuken kan ik niks overzien van de tuin maar als ik dan een paar stappen doe kijk ik vanuit de bijkeuken wel de tuin in.
Ik heb er geen seconde aan gedacht of mee gezeten toen wij dit huis kochten, mijn jongste was toen net 1 jaar geweest en mijn andere kinderen waaren toen 9 en 11 dus geen probleem.
Maar mijn jongste ook niet en met eten koken...tja..ik had niet altijd en overal zicht op haar, zeker toen ze een jaar of 2/3 was, hebben jullie dan altijd je kind in het vizier met 2/3 jaar?


 
Quote
RE: uitzicht
Alice  schreef op: 10-06-2014 22:10:40
En kun je niet heel veel van de prijs afkrijgen als het al zo lang te koop staat?
 
Quote
RE: uitzicht
Anne  schreef op: 10-06-2014 22:24:38

Quote Smvn&d:
nou simpel, je hangt een buiten camera op in een hoek dat je bijna al het zicht heb, en je hangt verbind hem met een tablet.. hoppa altijd overal zicht op de tuin

niet zo moeilijk denken hoor, overal zijn simpele oplossingen voor.


haha zo hebben wij het hier inderdaad , lekker makkelijk
 
Quote
RE: uitzicht
Krumelke  schreef op: 11-06-2014 16:32:52
heb grote problemen met inloggen en typen, lol vandaar niet alles onder ingelogde naam....lol....


maar goed, ff terug. het huis staat al lang te koop idd en er kan vd prijs af. maar weh ebben eigen huis nu dat niet 1,2,3 verkocht zal zijn (hier in het dorp is gemiddeld 1,5 jr heel normaal voor gewone woningen zoals wij (wel flinke tuin maar daardoor niet gelijk verkocht denken we) en die lasten kunnen we niet dragen in combinatie met de dingen die al gedaan moeten worden in het anderen huis.
we hebben het afgeschreven voor onszelf, maar merk dat vooral ik (omdat het huis voor mij een enorme vooruit gang zou zijn omdat het gelijkvloers en dus makkelijker met mijn rolstoel) is. ik ga energie overhouden in dat huis omdat ik niet meer steeds transfers hoef te maken) de laatste tijd weer veel droom ove3r het huis. 

we (vooral mijn man) heeft het vermoeden dat voor het eind van het jaar de erven (de verkopers van de bungalow) nog verder willen zakken en voor het geval mijn man gelijk heeft wil ik nu al goed voor mezelf weten wat ik wel en niet zou willen enzo. daarbij ook komt mijn zoon volgend jaar in combinatieklas (lees 43 leerlingen 1 juf !!!!!) en daarin verzuipt hij bijna zeker weten (hij is sociaal emotioneel niet heel sterk...althans anders als anderen) en in andere dorp waar de bungalow staat hebben ze ander soort onderwijs dat beter aansluit denken we op wie hij is en zijn manier van denken en doen.

hihi....ach en dromen moet je blijven houden he !!!

die vd camera vind ik een goede, zo slim was ik nog niet......

voor de liefhebbers hier is de funda link....op en aanmerkingen zijn nog steeds welkom (onderbouwd).....
http://www.funda.nl/koop/bergen-l/huis-47202833-baron-de-liedelstraat-9/ nou ja krijg hem niet als link erop, dan maar kopieren voor de echte nieuwsgierigen onder ons (lol ik vind het ook altijd leuk om ergens anders binnen te kijken middels funda...hihi).

we dromen dromen dromen gewoon door en wie weet is dit toch wel de unieke kans die werkelijkheid wordt in de toekomst. want unieke kans is wel wat we steeds ook blijven voelen.....
 
Quote
RE: uitzicht
Marjolein852  schreef op: 11-06-2014 18:02:06
Mamavan3, ik heb al vaker met krummelke hierover 'gesproken'. Aangezien ik zelf ook een parterre woning heb ivm mobiliteit, weet ik hoeveel dit opleverd!

Krummelke, Heb je al bij de gemeente geproken over een eventuele lening? Bij de revalidatie arts/ maatschappelijk werk eens navragen? Stuk van de tuin verkopen? De grond erbij is flink!


 
Quote
RE: uitzicht
Famke  schreef op: 11-06-2014 18:11:20
Ik heb net ook even gespiekt,wat mij opviel is dat er geen cv in zit?
 
Quote
RE: uitzicht
Frama  schreef op: 11-06-2014 22:15:27
Ook ik heb even gekeken, ik snap dat er veel aan moet gebeuren.
Wat ik een pint vind: is de keuken niet te klein voor rolstoel ?
 
Quote
RE: uitzicht
Krumelke  schreef op: 11-06-2014 22:57:35
er is boiler en geiser en er is centrale verwarming...maar wij zullen volledige cv moeten aanleggen (indein mogelijk dat moet ik ook nog uitzoeken).

de keuken is zo erg klein, maar met een aangepaste keuken erin (onderrijdbaar) op de juiste manier geplaatst is er ruimte zat (vensterbank en radiator gaan eruit). momenteel is de keuken qua oppervlakte niet veel groter (wel breder en korter), dus dat is gelukkig geen probleem (met dus nieuw te plaatsen aangepaste keuken)

van gemeente krijgen we niets, die redeneren je woont nu aangepast. dat traplift en transfer mij onwijs veel energie kosten maakt ze niets uit. reva arts heb ik al in geen eeuwen meer gezien lol haha die tijd ligt al heel ver achter mij (gelukkig denk ik meestal). stuk grond verkopen zullen we niet doen. we hebben nu ook diepe smalle tuin en die ruimte willen we graag houden voor de hond, de kinderen e.d.

 
Quote
RE: uitzicht
Marjolein852  schreef op: 12-06-2014 15:47:08
Krumelke, de reva kan je helpen met veranderde omstandigheden. Als de transfers nu teveel energie kosten is het misschien toch een idee om eens opnieuw te praten. Al is het alleen maar om te helpen zoeken naar potjes/regelingen om het leven iets makkelijker te maken. 

Er is de regelgeving de laatste jaren zoveel veranderd.. Wie weet kunnen ze je verder helpen..

 
Quote
RE: uitzicht
Alineke  schreef op: 12-06-2014 16:11:06
Ik denk, als ik het zo zie, dat de voordelen (vooral het gelijkvloers) groter zijn dan de nadelen.
Blijft de tuinkamer een tuikamer of heb je daar andere plannen voor? Je kan hem als een soort 2e huiskamer gebruiken en daar zitten als de kinderen buiten spelen. Koffie- en theezetspullen daar ook) neerzetten. Bij het koken kunnen de kinderen wel naar binnen.
Het is maar een paar jaar dat ze zo klein zijn dat ze niet alleen in de tuin kunnen, dat je al zolang naar dit huis kijkt en het niet kan vergeten zegt wel wat natuurlijk.
Ik denk dat het een huis is met veel mogelijkheden, wat betreft die berging en tuinkamer. Als je financieel krap zit kan je nu het noodzakelijkste aanpakken en in de loop der jaren wat andere projecten.
 
Quote
RE: uitzicht
Alice  schreef op: 12-06-2014 16:41:42
Ik vind het wel een heel mooi huis hoor! Lijkt me heerlijk om te wonen. 
Ok de badkamer en keuken moeten vervangen worden, maar dit kan op termijn. 

De indeling vind ik niet storend. 
Hb je een idee van hoe de tuinkamer er uit ziet? Wel heerlijk, ook als speelkamer ofzo! 
De veranderingen hoeven niet meteen. Volgend voorjaar is je meisje alweer 3! Mijn zoontje van 3 speelt wel in de tuin zonder mijn toezicht (maar dat ligt natuurlijk ook aan 't kind) 
 
Quote
RE: uitzicht
Krumelke  schreef op: 13-06-2014 19:58:13
heel fijn dat jullie zo meedenken. helaas kunnen badkamer en keuken niet wachten, die moeten gelijk gedaan worden ivm mijn beperkingen. de tuinkamer wordt hobbykamer met een zitje zodat we daar ook lekker kunnen zitten.
 
Quote
Navigatie


Reageren op uitzicht
Naam
Bericht