Menu
 

Topic:

Trouwen in het buitenland

Annie  schreef op: 08-06-2014 23:47:04
Wij zijn heel erg benieuwd naar ervaringen van echtparen die in het buitenland zijn getrouwd. Wij hebben deze optie in overweging. Het buitenland waar wij nu aan denken is dusdanig ver dat er geen gasten meekunnen tenzij zij op eigen kosten reizen en verblijven. Maar we verwachten niet meer dan 2 gasten/getuigen. Hou kijken jullie daarop terug? Was het veel (extra) regelwerk en hebben jullie het zelf geregeld of met een weddingplanner?
 
Quote
Navigatie
RE: Trouwen in het buitenland
Mamami  schreef op: 09-06-2014 00:15:17
Wij zijn getrouwd in Las Vegas. We hebben alles zelf geregeld (ook het papierwerk) en hier in NL alles officieel gemaakt. Totaal geen spijt van ondanks dat er niemand bij was van familie. Zou het zo weer doen

 
Quote
RE: Trouwen in het buitenland
Ma Dalton  schreef op: 09-06-2014 04:16:48
Ik denk dat het er erg vanaf hangt wat je beoogt met je trouwen. Wij wilden een verbintenis voor god EN gemeenschap. dus hoorde daar alle familie bij. een familielid van mij zag het als alternatief voor alleen even trouwen voor het papierwerk en een ontsnappen aan familiegedoe. .. En zij heeft het heerlijk gehad. Moet er wel bij zeggen dat de familie zich wel wat ' bestolen' voelde en graag bij haar huwelijk had willen zijn.
 
Quote
RE: Trouwen in het buitenland
Draakje  schreef op: 09-06-2014 10:05:15
Wij zijn getrouwd is Curacao. Er gingen zo'n 10 familieleden mee op eigen kosten. Alles werd geregeld door het reisbureau. Zij hadden een weddingplanner op Curacao. DIt was echt de manier waarop ik wilde trouwen. Relaxt met de voetjes in het zand. Zooo gaaf.
Geen gedoe in Nederland van die en die moeten we eigenlijk ook uitnodigen. Nee, alleen de mensen waar wij het meeste mee hebben.
 
Quote
RE: Trouwen in het buitenland
Annie  schreef op: 09-06-2014 12:06:56
We willen graag trouwen voor de wet om officieel verbonden te zijn en voor mijn vriend en kinderen ook zodat ik zijn achternaam draag.
Familie ligt nogal lastig. De vader van mijn vriend wil ik er pertinent niet bij (hebben we ook geen contact mee) maar mijn vriend voelt zich er niet goed bij om hem actief buiten te sluiten. Door in het buitenland te trouwen met eventueel mijn ouders erbij voelt het voor mijn vriend wel goed. (Ik snap de redenatie niet helemaal maar goed). Ik heb/we hebben ook weinig zin in het 'als we tante x vragen, moeten we ook ome y vragen en tja dan moet neef Z ook komen.'
Bovendien droom ik van een bruiloft in de zon, liefst op een strand.
Bij thuiskomst willen we dan wel een feest doen voor familie en vrienden. Liefst in de zomer, relaxed in het park met partytenten, BBQ, lekkere drankjes en hapjes, speelgoed voor de kinderen. Een ontspannen, gezellig samenzijn zeg maar. 

Mamami en Draakje: Hoe lang zijn jullie met de voorbereidingen bezig geweest?
 
Quote
RE: Trouwen in het buitenland
Xsara  schreef op: 09-06-2014 14:03:36
ik heb vroeger trouwerijen en ceremonies geregeld voor bruidsparen die op Bali wilden trouwen.. zelfs bekende Nederlanders! haha
het is heel verschillend met watr iemand doet en je moet doen wat bij je past en zelf documenten regelen is een hoop werk maar dat is op zich wel te doen. Als je het kunt missen zou ik het lekker laten doen. een weddingplanner is makkelijk maar geeft geen garanties. lees ervaringen en vraag op fora over ervaringen met de evt. organisatie waarmee je in zee wilt. sommige hotel bieden ook pakketten trouwen. vergeet niet dat je je zelf moet laten inschrijven in de burgerlijke stand van je gemeente waar je woont trouwens.. 
veel plezier.. en gefeliciteerd!
 
Quote
RE: Trouwen in het buitenland
Draakje  schreef op: 09-06-2014 14:05:13
Ik wilde ook een aantal familieleden NIET bij mijn bruiloft hebben. Als het voor je vriend goed voelt en jij wil dit graag dan zou ik het zeker aanraden.

Ik heb er zelf niet veel voorbereiding aan gehad. WIj hebben ruim een half jaar voor de bruiloft geboekt. Op het reisbureau hebben wij de opties besproken: trouwlocatie, aankleding,  eten, muziekband, fotolocatie enz. Zij hadden veel ervaring en konden ook de evt plus en minpunten van de locaties aangeven. 

Na afloop was het in Nederland ook snel geregeld. Nadat wij de papieren hadden ingestuurd werd het huweijk hier in Nederland ingeschreven. Met Curacao gaat dat makkelijk. Als je ergens anders trouwt, dan kan het zijn dat je hier voor de wet ook moet trouwen. 

 
Quote
RE: Trouwen in het buitenland
Kees  schreef op: 09-06-2014 14:20:45
wij zijn ook getrouwd om alles maar geregeld te hebben (heerlijk romantisch )

en omdat er zoveel gedoe was in de familie en die wel en die weer niet en idd ook tante zus en ome zo.
geen zin in.

we zijn in het geheim met mijn ouders (als getuige en anders zou ik onterft worden hihi) naar gemeente huis geweest.
even heel snel getrouwd, taart gegeten en in het vliegtuig gestapt met zn 2en.
terwijl we in de lucht hingen ontving iedereen onze kaart met de tekst dat we man en vrouw zijn geworden.

bij thuiskomst een groot feest gegeven waar iedereen welkom was.
opgelost!
ondertussen 9 jaar terug en geen tel spijt gehad!

dus, das ook nog een optie!
 
Quote
RE: Trouwen in het buitenland
Mel  schreef op: 09-06-2014 16:10:06

Wij zijn getrouwd in Milaan. Maar woonde er op dat moment ook en mijn man komt er ook vandaan.


Familie en vrienden uit Nederland die we erbij wilde hebben, die hebben we voor twee dagen over laten komen.


 


We hebben een overgetelijke mooie dag gehad. Toch wel één van de mooiste dagen van mijn leven, net zoals de geboortes van de kinderen. 


 

 
Quote
RE: Trouwen in het buitenland
Annie  schreef op: 09-06-2014 20:52:10

Leuk om de ervaringen van anderen te lezen!
Het aanzoek moet nog komen hoor   Maar we hebben het er dit weekend eens goed over gehad, want ik wacht al zo lang op een aanzoek en hij heeft duidelijk gemaakt dat ik hem niet mag vragen. Wat hem tegenhield was vooral het praktische stukje, nu we dat uitgesproken hebben hoe we dat voor ons zien, verwacht ik eigenlijk wel een officieel aanzoek binnen nu en een jaar ofzo. Maar het is vast heerlijk om weg te dromen en dan kunnen we een begion maken met sparen want er komen toch extra kosten bij door de vliegtickets alleen dat is voor ons gezin al zo'n 5000 euro. Hotel ongeveer 1500 en dan nog de trouwdingen (jurk, pak, ringen, kleding kinderen, papierwerk) en het feest in Nederland. Dus ik ga uit van ongeveer 10000-15000 euro totaal.

Xsara: Doe jij alleen Bali of ook ander landen 
Draakje: Een half jaar, dat valt mij reuze mee. Curacao lijkt mij ook wel heel gaaf hoor. 
Keesat lijkt mij aan de ene kant ook wel iets, mijn ouders wil ik er perse bij hebben als getuigen. 
Mel:milaan lijkt mij ook een hele romantische locatie...en is een stuk goedkoper....hmmm....

 
Quote
RE: Trouwen in het buitenland
Inky69  schreef op: 09-06-2014 21:02:21
Wij zijn getrouwd in Sri Lanka, eigenlijk wilde ik op de Malediven trouwen maar dat kon niet. Sri Lanka was ook super! En daarna naar de Malediven geweest

Wij hebben geen weddingplanner erbij gehad. De reis heb ik via het reisburo geregeld. Wij wilden een prive rondreis en "onderweg"trouwen......Was echt super goed geregeld door het hotel
 
Quote
RE: Trouwen in het buitenland
Mamami  schreef op: 09-06-2014 23:31:47
In Vegas trouwen is heel simpel te regelen. Als je de benodigde papieren bij je hebt kan je daar zo officieel trouwen. J emoet alleen zorgen dat je een certified copy van de huwelijksakte krijgt. Bij ons werd die opgestuurd (was nog ff spannend dus !) en na 10 dagen lag er een heel mooi stukje papier op de mat. Daarmee konden we ons huwelijk in laten schrijven in de BS.
Kapel waar we getrouwd zijn hebben we gevonden door rond te rijden is uiteindelijk the little white chapel geworden.

Verder geen voorbereiding gedaan, ja nette kleding in de koffer en twee ringen. Verder niemand wat verteld. Dus was grote verrassing toen we aankwamen

Daarna hebben we voor de familie wel een feest gegeven in Preston Palace.
 
Quote
RE: Trouwen in het buitenland
Annie  schreef op: 10-06-2014 22:46:36
Inky: Waarom konden de Malediven niet dan? Lijkt mij juist een gewilde plek. Goede tip om eens naar het reisbureau te gaan, daar hadden we nog niet aan gedacht.

Mamami: Ja Vegas staat erom bekend natuurlijk. Goed te weten dat het daar makkelijk kan, ergens lijkt mij dat ook wel grappig. 


 
Quote
RE: Trouwen in het buitenland
Inky69  schreef op: 10-06-2014 22:49:38
De Malediven is een islamitisch land, daar mag je als niet Moslim niet trouwen.....
 
Quote
RE: Trouwen in het buitenland
Annie  schreef op: 10-06-2014 23:10:57
Oke, jammer zeg! Ik kwam zoiets ook al tegen met een 'katholiek' land. Daar kun je heel romantisch in kerkjes en kappelletjes trouwen . Maar ben je niet gelovig dan kun je juist alleen maar zakelijk bij de notaris trouwen op kantoor. 
 
Quote
RE: Trouwen in het buitenland
Wilmamv2  schreef op: 11-06-2014 11:51:32
Mijn man en ik zijn in Marokko getrouwd, schoonfamilie heeft alles geregeld.
 
Quote
RE: Trouwen in het buitenland
Annie  schreef op: 11-06-2014 20:01:41
Wilma dat is handig, had je wel inspraak of werd alles voor je uitgezocht?
 
Quote
RE: Trouwen in het buitenland
Wilmamv2  schreef op: 23-06-2014 16:10:34
@Annie, nee ik had geen inspraakt, HEERLIJK! Ik werd zelfs aan en uit gekleed, echt waar!
 
Quote
RE: Trouwen in het buitenland
Mamajaxx  schreef op: 23-06-2014 19:24:38
Mijn vriend wil trouwen op het moment dat we emigreren naar zijn land.. (staat op het verlanglijstje/planning) Dus wij trouwen ooit in Curaçao.. Haha
 
Quote
RE: Trouwen in het buitenland
Annie  schreef op: 23-06-2014 20:59:22

Quote MamaJaxx:
Mijn vriend wil trouwen op het moment dat we emigreren naar zijn land.. (staat op het verlanglijstje/planning) Dus wij trouwen ooit in Curaçao.. Haha



Wauw heerlijk!
 
Quote
RE: Trouwen in het buitenland
Mamajaxx  schreef op: 23-06-2014 21:32:48
Ach ik trouw liever hier op maandag ochtend hoor.. Zonde van t geld haha
 
Quote
RE: Trouwen in het buitenland
Mamami  schreef op: 23-06-2014 21:50:56
We waren toch al van plan om op vakantie te gaan naar de VS, dus meteen gecombineerd met trouwen. We waren toen al 14 jaar samen, wilden alletwee geen traditionele bruiloft in NL.
 
Quote
RE: Trouwen in het buitenland
Wilmamv2  schreef op: 27-06-2014 13:18:04

Quote inky69:
De Malediven is een islamitisch land, daar mag je als niet Moslim niet trouwen.....



He wat raar want wij zijn in Marokko getrouwd, dit is ook een islamitisch land, ik ben geen moslima maar christen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Trouwen in het buitenland
Naam
Bericht