Menu
 

Topic:

Man wil meer slaap...

Jessmveliah  schreef op: 19-01-2012 13:48:49
Hallo dames,

Hopelijk staat het hier goed anders kan het wel verplaatst worden denk ik?

Ik heb de volgende situatie: mijn man en ik hebben een zoon van 5 maanden. Ik werk 3 dagen en hij 5. Dat wisselt (voor hem) per week van ochtend, middag en nachtdienst. Als hij ochtend en nacht heeft breng ik onze zoon,'s morgens naar de oppas. Als hij middagdienst heeft blijft hij thuis tot een uur of 1 en brengt mijn man hem naar de oppas. Nu hebben we net een flinke discussie gehad over het feit dat hij zo weinig slaapt krijgt. Hij komt in de middagdienst rond 23.15 thuis en onze kleine man is om 8 uur weer op. Nu wil hij dus dat ik hem ook naar de oppas breng als hij de middag heeft zodat hij wat langer kan slapen! Ik ben het daar absoluut niet mee eens, ik vind dat hij juist die tijd met hem moet koesteren. Kunnen jullie ons helpen met een oplossing?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Man wil meer slaap...
El64  schreef op: 19-01-2012 19:25:29
Dan denk ik anders dan de meeste hier.Ik zou mijn man zijn slaap gunnen en mijn zoontje naar de oppas brengen.Hij gaat de andere twee weken ook drie hele dagen is voor hem ook een gewoon ritme.En je krijg waarschijnlijk een gelukkiger man terug.
 
Quote
RE: Man wil meer slaap...
Bepje  schreef op: 19-01-2012 22:36:09
Jaaaaaa......Ik wil ook meer slaap..... Ik heb er wel eens van die prikkende ogen van. Als ik thuis ben vind ik dat niet zo erg maar als ik moet werken vind ik dat ook lastiger en niet zo prettig. Kunnen jullie niet wat schuiven met de opvangtijden ? Zodat jullie tot een zeker compromis komen ?
Bij de eerste hebben we kind later naar bed gedaan zodat het ook later weer wakker werd. Bij die lukte dat goed, daarna niet meer hoor maar we hebben er wel een jaar of 3 profijt van gehad. Om 8 a 9 uur naar bed en om 9 uur er weer uit.
 
Quote
RE: Man wil meer slaap...
Satekroket  schreef op: 20-01-2012 10:08:25
Tja..je man wil meer slaap. Hij geeft dus duidelijk een grens aan, dat het hem teveel is.
Ik vind dan, dat zeggen ach ik slaap veel minder en mij hoor je ook niet klagen, daar heeft TO toch niets aan. Ik zou hier echt wel serieus een oplossing voor zoeken.
Het is toch echt wel ok, dat haar man dit zegt.
Beter dat hij het nu aangeeft, dan dat het volgende topic heet "help mijn man is overspannen"
Hij komt aan een grens, dan is het toch goed dat hij het aangeeft. Ik zou samen een oplossing zoeken, ook wanneer dat betekent dat je zoontje nog een ochtend naar de oppas gaat.
Wanneer je man moe is en het gaat niet goed met hem, dan kan hij de tijd met jullie zoontje ook niet genieten.
Werkt hij in het weekend ook? Je zou kunnen afspreken, dat hij dan kan uitslapen?

 
Quote
RE: Man wil meer slaap...
Satekroket  schreef op: 20-01-2012 10:10:08
Een baby van 5 maanden en dan 3 hele dagen werken, dat zou mij ook teveel zijn. Je man werkt 5 dagen. Is het niet mogelijk dat hij 4 dagen gaat werken of jij 2? Dat brengt veel meer rust in huis. En de oppas kost toch ook geld.
 
Quote
RE: Man wil meer slaap...
Jessmveliah  schreef op: 20-01-2012 21:42:04
Hallo dames!

Wat een hoop reacties zeg, bedankt! Ik kan niet op iedereen reageren dus ik doe het even in het algemeen:

Wij hebben het enorme geluk dat de oppas geen geld kost, dus daar gaat het niet om. Verder had mijn man uiteraard ook niet van tevoren bedacht dat hij hier zo'n last van zou hebben. Hij zei me gisteren zelfs dat hij fouten maakt op zn werk, dat kan natuurlijk niet. Het is niet mogelijk dat wij minder gaan werken en een andere baan is ook geen optie, aangezien wij beide een hele leuke baan hebben. Nadat ik zelf een beetje bekoeld was hem ik hem het volgende voorgesteld: In de week van de middagdienst breng ik onze zoon 's morgens al weg maar dan mag ik op mijn 2 vrije dagen iets langer blijven liggen.

Dus hopelijk gaat het op deze manier wat beter! Allemaal vreselijk bedankt voor de reacties en het meedenken!
 
Quote
RE: Man wil meer slaap...
Bianca  schreef op: 20-01-2012 21:52:23
Ok, als jullie je goed voelen bij deze beslissing prima toch. Persoonlijk zou ik als mijn man het zou zijn zeggen je heb pech en je moet er toch op tijd uit. Ik werk zelf ook al jaren een paar avonden per week, ben dan ook om 23:15 thuis en moet er dan ook om 7 uur uit en ik heb ook veel slaap nodig. Dus ja ik vind het ver gaan, om je kind bij de oppas te brengen.

Maar wat ik al zei jullie moeten doen waar je jezelf goed bij voelt.
 
Quote
RE: Man wil meer slaap...
Anoniem  schreef op: 20-01-2012 21:58:23
Jess ik denk dat je hier goed aan gedaan hebt om het zo op te lossen.
Je laat in ieder geval blijken naar je man toe dat je hem serieus neemt, bovendien zijn wisselende diensten idd iets heel anders als dagdiensten.

Ook vind ik als je man dit aangeeft jullie samen een oplossing moeten zoeken die voor jullie als gezin werkt.

De adviezen die hier gegeven worden...tja......sorry.....maar daar zou ik niks mee kunnen.
 
Quote
RE: Man wil meer slaap...
Anoniem  schreef op: 20-01-2012 22:58:11
wat ik eigenlijk lees is dat de meeste vaders dus gewoon mannen zijn want ik vind dat vaders uit zich zelf het kind in bed doen onder de douche en verschonen fles maken en alle taken die bij de verzorging horen.

als ik hier de dingen lees zie ik gewoon dat sommige trots zijn op wat hun man doet...ik vind het normaal godzijdank was het hier eerder wie mag hem in bed doen eten geven enz...niet wie moet.

hier dus een vader die elke seconde met zijn zoon koesterd
 
Quote
RE: Man wil meer slaap...
Alice  schreef op: 20-01-2012 23:13:48
Ik vind 't ook een goede oplossing! Je man geeft aan dat hij dit niet trekt, dat is zijn goed recht. En als er een oplossing voor handen is, nou, dan grijp je die toch?

Als een moeder hier had geschreven.. ik ben zo moe, met mn wisselende diensten kom ik niet goed aan mn slaap en ik trek 't niet meer, zal ik mn kindje extra naar de oppas brengen dan zegt iedereen NATUUURLIJK!
Maar omdat het een man is, moet hij er maar tegen kunnen?

Nee, hij heeft ook rechten en hij is ook geen leuke papa als hij moe is. Jullie hebben een oplossing, nou heerlijk!
 
Quote
RE: Man wil meer slaap...
Minou  schreef op: 20-01-2012 23:16:59
Doen waar JULLIE je goed bij voelen. En zeker werk in ploegen is 9 van de 10 keer zwaar/gevaarlijk werk.
Goed gedaan zo meis!
 
Quote
RE: Man wil meer slaap...
Ivy  schreef op: 21-01-2012 08:41:58
Jess, fijn dat jullie een oplossing hebben gevonden die voor jullie werkt!

Wat leuk dat jij er ook wat meer slaap aan overhoudt. Klinkt als een goed compromis
 
Quote
RE: Man wil meer slaap...
Ivy  schreef op: 21-01-2012 08:48:32

Quote Anoniem:
wat ik eigenlijk lees is dat de meeste vaders dus gewoon mannen zijn want ik vind dat vaders uit zich zelf het kind in bed doen onder de douche en verschonen fles maken en alle taken die bij de verzorging horen.

als ik hier de dingen lees zie ik gewoon dat sommige trots zijn op wat hun man doet...ik vind het normaal godzijdank was het hier eerder wie mag hem in bed doen eten geven enz...niet wie moet.

hier dus een vader die elke seconde met zijn zoon koesterd



Een man wordt toch niet meer of minder vader als hij luiers verschoont of een fles geeft?

Mijn man werkt altijd heel veel uren en houdt daarnaast gewoon niet van de babyfase. Hij is dolblij met al zijn kinderen, maar geeft gewoon niets om de echte babydingen. So what? Daar wordt hij echt niet minder vader van, hoor.
Ik merkte dat toen de kinderen ouder werden dat hij zich meer met de kinderen bemoeide.

En dat elk moment koesteren, dat doet mijn man misschien nog wel meer, omdat hij geen dingen met de kinderen hoeft te doen waar hij eigenlijk geen zin in heeft.

Zowel in het verleden als het heden, elders en hier, nemen en namen de meeste mannen de zorgtaken NIET voor hun rekening. Daar werden en worden ze niet minder vader van.

Lijkt me dat ieder stel samen moet bekijken hoe ze de taken verdelen in hun gezin. En als ze dat goed doen (hoe dan ook), worden ze misschien wel net zo gelukkig als ik al 17 jaar ben met mijn geen-luiers-verschonende niet-in-bad-stoppende man ;-)
 
Quote
RE: Man wil meer slaap...
Anoniem  schreef op: 21-01-2012 08:56:02
Wat zou hij willen? Dat jullie zoon lekker tot 13.00 naar de opvang gaat zodat hij om de week lekker een hele week uit kan slapen? Jaaaa, dat zou iedere ouder wel willen, maar dan moet je geen kinderen krijgen!! Daarnaast is jullie zoon pas 5 maanden en slaapt dus nog veel. Wat let hem om dan nog even terug te kruipen in bed?

En wat betreft meteen na je werk naar bed gaan: oké, nog even wat drinken snap ik, maar daarna kun je toch lekker in bed gaan liggen. Even tv kijken ofzo? Daar word je ook rustig vAn en rust je uit...

Ik vind dus eigenlijk dat hij pech heeft!
 
Quote
RE: Man wil meer slaap...
Jessmveliah  schreef op: 21-01-2012 09:32:48
Hallo dames!

Ik zie toch een hoop 'negatieve' reacties, jammer. Ik ken mijn man en geloof me dat hij echt geen leuke man/vader is als hij te weinig slaap krijgt. Wij hadden dit beide van tevoren niet bedacht. Terug naar bed kan hij niet want van die korte slaapjes word hij alleen maar moeier (is dat eigenlijk een woord?) en we hebben geen tv op de slaapkamer. Waarschijnlijk hebben de meeste dames (en hun mannen) hier een makkelijker slaapritme maar mijn man is nou eenmaal een vreemde. Hij vind het zelf ook niet leuk maar hij wil wel kunnen genieten van onze zoon. En als dat betekent dat hij wat vroeger naar de oppas moet dan gaan we dat proberen.
 
Quote
RE: Man wil meer slaap...
Ivy  schreef op: 21-01-2012 09:51:34
Jess, Niet druk maken om negatieve reacties, hoor. Jij kent jouw man het beste en als hij iemand is die meer slaap nodig heeft, dan is dat gewoon zo. Het is fijn dat jullie een oplossing hebben gevonden die voor jullie allebei positief is!

Niet iedereen heeft dezelfde slaapgewoontes en ook niet iedereen valt gelijk in slaap. TV werkt ook niet voor iedereen. Kortom, iedereen is anders en daar wordt niemand meer of minder van

In eerste instantie lijkt de hoeveelheid slaap die je man krijgt best veel, maar ik ken ook wel veel mensen die 's nachts nog meer slaap dan dat nodig hebben... Je man boft met jou dat je hem serieus neemt en samen met hem een oplossing zoekt!
 
Quote
RE: Man wil meer slaap...
Anoniem  schreef op: 21-01-2012 10:04:03
een vader die ook de zorgtaken op zich neemt is voor mij echt wel meer vader dan een vader die zich aan de basiszaken onttrekt omdat ie niet zo van die fase houdt. Ik vind dat ouderwets en kortzichtig en ik ben blij dat ik in mijn omgeving alleen maar vaders ken die zonder erbij stil te staan de dingen doen die moeten gebeuren. ja, ik ken er 1, die roept mijn vriendin als de baby gepoept heeft en dan zit iedereen hem raar aan te kijken. Niet meer van deze tijd.

mvi
 
Quote
RE: Man wil meer slaap...
Anoniem  schreef op: 21-01-2012 10:10:35

Quote Anoniem:
een vader die ook de zorgtaken op zich neemt is voor mij echt wel meer vader dan een vader die zich aan de basiszaken onttrekt omdat ie niet zo van die fase houdt. Ik vind dat ouderwets en kortzichtig en ik ben blij dat ik in mijn omgeving alleen maar vaders ken die zonder erbij stil te staan de dingen doen die moeten gebeuren. ja, ik ken er 1, die roept mijn vriendin als de baby gepoept heeft en dan zit iedereen hem raar aan te kijken. Niet meer van deze tijd.

mvi



hier kan ik me helemaal bij aansluiten! Ik ken wel een aantal mensen in onze omgeving die inderdaad zo denken. Bij een vriendenstel was het zelfs zo dat als de moeder een dag weg wilde, de kinderen maar naar opa en oma moesten. Tja ik zou dat dus niet accepteren.

Gelukkig heb ik een man die zijn hand er niet voor omdraait, anders hadden we een heel groot probleem, werk namelijk altijd de avonden en weekenden en ja soms is het ook voor hem afzien. Net als vandaag heeft hij 24 uur gewerkt door een spoedklus en vanavond moet ik werken, tja daar ga ik toch mijn kinderen niet voor wegbrengen. Hij wil dat zelf geeneens. Hij vindt het zijn verantwoordelijkheid.

Maar Jess als jullie je hier bij goed voelen prima toch, daar gaat het om, je moet er beide achter staan en als jouw man daar een leukere vader door is, is dat het belangrijkste.
 
Quote
RE: Man wil meer slaap...
Anoniem  schreef op: 21-01-2012 10:31:07
Wat een invullingen worden er gedaan zeg. TO en haar man zijn er uit gekomen en dan is het toch prima? Ik vind het ook pittig, draai wisselende diensten en heb ook moeite om er 's ochtends uit te komen. Helaas moet ik wel omdat mijn man dan al lang weg is.
@ TO; misschien dat als het weer wat mooier wordt dat je man het ook weer iets beter kan vol houden. Zomers heb je toch over het algemeen wat meer energie.
 
Quote
RE: Man wil meer slaap...
Satekroket  schreef op: 21-01-2012 10:49:26
@mvi ik vind het kortzichtig om over anderen te oordelen.
Ik vind dat je het als paar gewoon met elkaar moet regelen wie wat doet met de kinderen. Dat is ieders eigen keus en gaat verder niemand iets aan. Wanneer je beide tevreden bent en de kinderen worden goed verzorgt, dan is er geen probleem ookal val je misschien niet in de norm.
Vind ook dat de vaders hier wel erg hard aangepakt worden. Een vader mag toch ook gewoon moe zijn en zijn grens aangeven.
In een relatie gaat het er toch om, dat het belang van het welzijn van je partner belangrijk voor je is. Wanneer ik moe ben, dan zorgt mijn man voor de kinderen. Is hij moe, dan kruipt hij lekker in bed.
Een mentaliteit van niet zeuren maar doen, want ik kan moet jij ook kunnen. Niet ieder mens is evenveel belastbaar. De man van TO zorgt voor zichzelf is toch prima, anders kan je ook niet voor je gezin zorgen.
 
Quote
RE: Man wil meer slaap...
Anoniem  schreef op: 21-01-2012 11:32:38
Goh ik werk 2 avonden in de week en pas dan pas om 1 uur thuis en de volgende morgen moet ik gewoon 7 uur opstaan en voor de kinderen zorgen en eentje naar school brengen.

Je komt vanzelf in dat ritme, kwestie van wennen. Ik vind het belachelijk om je kinderen structueel naar de opvang te brengen omdat je zelf wilt slapen.
 
Quote
RE: Man wil meer slaap...
Mama_lisa_daan  schreef op: 21-01-2012 11:35:41
Ik zou ook aan mijn man denken als hj aangeeft dat hij meer slaap nodig heeft dan is dat denk ik ook zo.
en als er dan een oppas is waarom dan niet ?
ik heb zelf ook ploegen gedaan en was er altijd aardig brak van en soms zelfs sjaggo !
hij moet wel fit blijven om te werken en niet straks daar in slaap gaan vallen.
ik zou idd een oplossing zoeken en als dat is kindje naar de oppas zodat hij was langer kan slapen .. zou ik dat doen.
 
Quote
RE: Man wil meer slaap...
Anoniem  schreef op: 21-01-2012 12:41:28

Quote Anoniem:
Goh ik werk 2 avonden in de week en pas dan pas om 1 uur thuis en de volgende morgen moet ik gewoon 7 uur opstaan en voor de kinderen zorgen en eentje naar school brengen.

Je komt vanzelf in dat ritme, kwestie van wennen. Ik vind het belachelijk om je kinderen structueel naar de opvang te brengen omdat je zelf wilt slapen.



Als ik het goed begrijp, kan man van TO niet in dat ritme komen, omdat hij wisselende diensten heeft.

Ik denk dat hier twee dingen door elkaar worden gehaald. Het meer wilen slapen en het daadwerkelijk meer nodig hebben van slaap. Ik heb zelf ook het liefst minstens 9 uur slaap, mijn ideaal is 10, meestal heb ik maar 8 uur slaap. Dan kan ik nog wel functioneren, maar lekker voel ik me niet. Wordt het minder dan 8 uur slaap, dan wordt het echt een probleem. Daar baal ik zelf ook van, maar dat is nu eenmaal zo. Zo te lezen kunnen de meesten hier met minder slaap toe, maar je kunt jezelf niet vergelijken met een ander, omdat de hoeveelheid slaap nu eenmaal heel persoonlijk is. Er zijn ook mensen die maar 4 uur slaap per nacht nodig hebben. Dat de man van TO hiervoor gekozen heeft vind ik een dooddoener, niemand weet wat het hebben van een kindje daadwerkelijk inhoudt. Ik had er wel een idee van, een heleboel komt er mee overeen, maar ik ben toch wel aardig wat verrassingen tegengekomen. TO heeft een oplossing die voor iedereen werkt, prima toch?
 
Quote
RE: Man wil meer slaap...
Anoniem  schreef op: 21-01-2012 13:16:47

Quote Anoniem:
Goh ik werk 2 avonden in de week en pas dan pas om 1 uur thuis en de volgende morgen moet ik gewoon 7 uur opstaan en voor de kinderen zorgen en eentje naar school brengen.

Je komt vanzelf in dat ritme, kwestie van wennen. Ik vind het belachelijk om je kinderen structueel naar de opvang te brengen omdat je zelf wilt slapen.



Wat jij kunt, moet een ander dan ook maar kunnen?
 
Quote
RE: Man wil meer slaap...
Anoniem  schreef op: 21-01-2012 14:59:35

Quote :
@mvi ik vind het kortzichtig om over anderen te oordelen.
Ik vind dat je het als paar gewoon met elkaar moet regelen wie wat doet met de kinderen. Dat is ieders eigen keus en gaat verder niemand iets aan. Wanneer je beide tevreden bent en de kinderen worden goed verzorgt, dan is er geen probleem ookal val je misschien niet in de norm.
Vind ook dat de vaders hier wel erg hard aangepakt worden. Een vader mag toch ook gewoon moe zijn en zijn grens aangeven.

het ging om een stukje van iemand dat ging over de basisverzorging van baby's/kinderen, niet over de man van to.
(over kortzichtog gesproken) feit is dat to er dus niet tevreden over is en in het geval van verzorging van kinderen vind ik het echt ouderwets als mannen zich daaraan ontrekken en moeders die dat goedkeuren ook. Je mag toch een andere mening hebben of niet dan? heeft niks met kwetsen te maken, zo denk ik er over.
In een relatie gaat het er toch om, dat het belang van het welzijn van je partner belangrijk voor je is. Wanneer ik moe ben, dan zorgt mijn man voor de kinderen. Is hij moe, dan kruipt hij lekker in bed.
Een mentaliteit van niet zeuren maar doen, want ik kan moet jij ook kunnen. Niet ieder mens is evenveel belastbaar. De man van TO zorgt voor zichzelf is toch prima, anders kan je ook niet voor je gezin zorgen.

 
Quote
RE: Man wil meer slaap...
Anoniem  schreef op: 21-01-2012 15:00:09
daarboven was mvi dus
 
Quote
RE: Man wil meer slaap...
Esther Mv Thomas  schreef op: 21-01-2012 15:54:17
Mijn man werkt ook in ploegendiensten. Als hij 's avonds om 23.30 uur thuis komt, kan hij niet meteen gaan slapen. Dat lukt hem gewoon niet. Ik vind het niet meer dan normaal dat ik gewoon 's ochtends op sta om onze zoon naar school te brengen en dat mijn man dan blijft liggen (meestal tot een uur of 9, half 10). Ik werk zelf 2,5 dagen in de week en moet dan dus toch al op. Die andere 2 dagen kunnen dan ook nog wel (en het weekend soms ook, maar dan kruip ik erna terug in bed en gaat zoonlief alleen beneden TV kijken of spelen, dat gaat prima).
Als ik die 2 ochtenden dat ik niet hoef te werken zou blijven liggen (als mijn man dus thuis is), zou ik weer veel minder in huis kunnen doen, laat mij maar lekker opstaan dan (terwijl ik een avondmens ben en er 's ochtends echt niet graag uit ga). Dan blijf ik tenminste in mijn ritme zitten.

Ploegendiensten kunnen echt zwaar zijn, zeker als je niet in een ritme kan komen. Mijn man werkt 2-2-3 en dan kom je niet in een ritme. Daarbij is hij ook de jongste niet meer (43 inmiddels) en dat merkt hij ook.......maar het levert wel 30% extra meer loon op en daar heb ik dat opstaan graag voor over.
 
Quote
RE: Man wil meer slaap...
Anoniem  schreef op: 21-01-2012 16:16:22
Mooi om te lezen dat jullie er samen uitkomen!
Daar gaat het ook om, een oplossing die voor jullie werkt!
Gelukkig zijn we allemaal anders! 't Zou anders knap saai worden in deze wereld.
Groet, Anne mv 3
 
Quote
RE: Man wil meer slaap...
Jessmveliah  schreef op: 21-01-2012 22:57:07
Hallo dames!

Nogmaals bedankt voor de reacties. Ik vind het wel jammer dat er toch veel van jullie zeggen dat mijn man pech heeft. Hij doet het niet expres! Het is idd dat het moeilijk is om in het ritme te komen. Ik ben blij dat mijn man dit heeft aangegeven ipv het op te kroppen. Natuurlijk vind ik het niet leuk, maar liever op deze manier oplossen dan dat er bijv. iets fout gaat op zijn werk omdat hij oververmoeid is. En zeggen dat het vanzelf klopt ook niet bij iedereen hoor, mijn man werkt dit rooster al een flink aantal jaren en hij blijft moeite houden met de middagdienst en slapen.
 
Quote
RE: Man wil meer slaap...
Alice  schreef op: 21-01-2012 23:14:11
Ik denk dat 't veel afgunst is hoor Jess, dat velen zeggen dat hij dan maar pech heeft.
Jullie hebben een oplossing, nou heerlijk toch. Je denkt mee met je man zijn gevoelens.. zoals je van hem ook verwacht als jij iets aankaart, toch?
Hartstikke goed hoor. Laat maar lullen
 
Quote
RE: Man wil meer slaap...
Dani  schreef op: 22-01-2012 00:54:36
ik vind het heel goed dat jullie er zo samen uitkomen!!

ik moet ook zeggen , ik heb een man die altijd mee opstaat voor de kinderen..
als die middagdienst heeft staat hij smorgens op zodat ik kan blijven liggen (veel slaapproblemen nu)
nachtdienst , hij verzorgt de kinderen na school , en kruipt dan naast me , en ik haal ze smiddags (marissa komt dan met taxi bij jaimy op school aan) en dan blijft hij liggen...

alleen bij de dagdienst , moet ik dan opstaan , maar dan haalt hij jaimy van school af (marissa komt dan met taxi thuis aan)

laatst met me infarct heeft hij alles op zich genomen... (had vrij genomen van het werk)

dus ja , wij hebben het ook in overleg gedaan wat het beste werkt hier in huis... en geloof me , dan loopt alles veel soepeler!!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Man wil meer slaap...
Naam
Bericht